Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Liška obecná

Lišková omáčka s plátky roštěné

Lišková omáčka s plátky roštěné

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 4 hrsti nakrájených čerstvých lišek, 2 lžíce hořčice z celých semen a l´ancienne nebo jiné dle vlastního výběru, hladká mouka, smetana na vaření, sůl, pepř, 2 lžíce sádla

Roštěnky si omyjeme a zbavíme tučných částí a blanek. Z obou stran je nasolíme a opepříme, namažeme hořčicí (já používám pikantnější hořčici, buď dijonskou nebo à l´ancienne značky Maille, ale klidně můžeme použít i obyčejnou) a obalíme v hladké m...

Salátová terinka

Salátová terinka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg Lišek obecných, 0,5 kg špenátu baby, želatina plátková stříbrná, 0,3 l drůbežího vývaru, salát míchaný listový, šalotka, rajčata, sůl, pepř černý

Nejdříve na másle opečeme nadrobno nakrájenou šalotku a následně baby špenát. Vše zalijeme vývarem a necháme velmi krátce povařit. Necháme vychladit a posléze rozmixujeme. Vzniklou směs následně přepasírujeme přes jemné sítko. Želatínu smíchame s ...

Kuřecí prsíčka pečená s liškami

Kuřecí prsíčka pečená s liškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 100 g lišek, 100 ml sladké smetany, 1 lžíce másla, 0,5 l vývar z kostí, 5 lžic olivového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1/2 sklenky vody, špetka mletého zázvoru, špetka pepře, špetka soli

Kuřecí prsíčka lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme mletým zázvorem, obalíme v hladké mouce a dáme opéct na rozpálený olej, opečeme ze všech stran. Mezitím si omyjeme, očistíme lišky, nakrájíme je na menší kostičky, přidáme k opečeným kuřec...

Křupavé závitky s liškami

Křupavé závitky s liškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml mléka, 3 ks vajec, 50 g hladké mouky, 40 g másla + máslo na smažení, 400 g lišek obecných, 1 malá mrkev, 50 g celeru, 2 ks šalotky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce oleje, 1 svazek zelené petrželky, špetka soli, špetka pepře, strouhanka a hladká mouka na obalení

Z mléka, 2 vajec, mouky, rozpuštěného masa a špetky soli vypracujeme řídké těsto, které necháme 15 minut odležet. Potom z něj na másle usmažíme tenké palačinky. Lišky důkladně očistíme a nakrájíme na malé kousky a očištěnou zeleninu na tenké prouž...

Rybí pánev s liškami

Rybí pánev s liškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks šalotky, 500 g Lišek obecných, 4-5 ks rajčat, 800 g rybího masa podle chuti, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce oleje, 1 pórek, 125 ml bílého vína, špetka soli, špetka pepře

Šalotky oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Lišky očistíme. Rajčata spaříme vroucí vodou, zbavíme slupek a semen a nakrájíme na kostičky. Pórek taky nakrájíme na kostičky. Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťáv...

Dušená perlička s liškami

Dušená perlička s liškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 perlička (asi 1 kg), 300 g čerstvých lišek obecných, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 100 g másla, 200 ml červeného vína, 1 bobkový list, 1 lžička sušené šalvěje, špetka soli, špetka pepře

Perličku naporcujeme na 4 díly. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme najemno. V pekáči rozehřejeme 50 g másla, kousky perličky na něm zprudka osmažíme ze všech stran. Přidáme šalotku, česnek a chvíli dus...

Lišky po srbsku

Lišky po srbsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g očištěných lišek, 600 g telecí maso (může být i jehněčí), 1 cibule, 2 lžíce oleje, 150 g cherry rajčátek, 1 zelená paprika, 1-2 lžíce hladké mouky, 100 ml smetany 12%, sůl, pepř

Nadrobno nakrájíme očištěnou cibuli, na větší kostky nakrájíme maso a na rozehřátém oleji osmažíme nejdříve cibuli a pak přidáme maso i lišky. Společně restujeme asi 3 minuty, osolíme, opepříme a zalijeme 500 ml vody, přiklopíme a dusíme asi 50 mi...

Těstoviny s liškovou směsí

Těstoviny s liškovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin - širokých nudlí, 2 libové vepřové kotlety, 3-4 hrsti lišek, 2 jarní cibulky, 1 velké rajče, 2 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce sojové omáčky, olej

Nudle si uvaříme v lehce osolené vodě podle návodu. Maso nakrájíme na malé nudličky, větší lišky překrájíme, cibulku a česnek nasekáme nadrobno, rajče nakrájíme na malé kostičky. Na rozehřátý olej vhodíme maso a chvíli restujeme, aby se zatáhlo....

Lišky na smetaně

Lišky na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g lišek, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 150 ml smetany, sůl, pepř, 1 lžička zázvoru, asi 2 lžíce sojové omáčky, petrželka

Houby očistíme, větší překrojíme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme lišky, osolíme, opepříme, lehce podlijeme a za občasného zamíchání pod pokličkou dusíme houby doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, při...

Kuřecí prsa po lovecku

Kuřecí prsa po lovecku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 1 šalotka, 1 cibule, 80 g anglické slaniny, 3-4 stroužky česneku, sůl, pepř, 2 kuličky jalovce, 300 g lišek , 2 vrchovaté lžíce borůvkového kompotu, 50 ml červeného vína

Na pánev dáme nudličky anglické slaniny, proužky cibule a pokrájené lišky. Necháme restovat asi 10 minut. Pak přihodíme šalotku nakrájenou na klínky a česnek nasekaný na plátky. Necháme zarestovat a přidáme nudličky kuřecích prsou. Směs osolíme, o...

Bramborák plněný liškovou směsí

Bramborák plněný liškovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 1-2 vejce, 100 ml piva, asi 4 lžíce hladké mouky, 4 stroužky česneku, majoránka, špetka drceného kmínu, talířek lišek , 1 červená paprika , 2 zralá rajčata, 1 malá cibule, 2 lžíce Worcesterové omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, špetka pepře, olej

Oloupané brambory nastrouháme, přidáme pivo, vejce, mouku, 2 stroužky rozmačkaného česneku, majoránku, kmín a sůl a vymícháme těsto na bramborák. Postupně upečeme na oleji 4 velké bramboráky. Na lžíci oleje zpěníme cibuli, přidáme očištěné lišky,...

Nádivka s liškami a estragonem

Nádivka s liškami a estragonem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 rohlíků, šálek mléka, 250 g anglické slaniny, 250 g lišek, sůl, pepř, petrželka, pár snítek estragonu, 2 lžíce bílého vína, 60 g másla + kousek na vymazání pekáčku, 3 vejce, špetka česneku - sušené kořenící směsi

Rohlíky nakrájené na kostičky navlhčíme mlékem a odložíme stranou. Na pánvičce si rozškvaříme slaninu nakrájenou na malé kostičky, přidáme lišky, malé necháme celé a větší přepůlíme. Chvilku podusíme, zastříkneme vínem, přidáme špetku sušeného čes...

Vepřový guláš zase jinak

Vepřový guláš zase jinak

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 300 g uzeného masa, 1 velká cibule, 3 lžíce oleje, mletá paprika , 150 - 200 g lišek, sůl, 1-2 lžíce hladké mouky, pepř, drcený kmín, sušený česnek , majoránka

Na rozehřátém oleji restujeme kostičky cibule, až budou zlatohnědé. K cibuli přidáme kostky vepřového a dobře orestujeme, zasypeme moukou, krátce opražíme, přisypeme papriku, promícháme a podlijeme vodou. Přidáme uzené maso nakrájené na kousky a o...

Myslivecké kotlety s borovičkou

Myslivecké kotlety s borovičkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 libové vepřové kotlety bez kosti, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, 200 g lišek, lžíce másla, 2 lžíce kečupu, 4 lžíce brusinkového kompotu, 100 ml suchého červeného vína, 2 lžíce worcesterské omáčky, 30 ml borovičky, 1-2 lžičky citronové šťávy

Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji je po obou stranách opečeme doměkka. Na druhé pánvi zatím rozpustíme lžíci másla a podusíme na něm doměkka očištěné lišky. Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme k...

Rýžová směs s liškami a vepřovým masem

Rýžová směs s liškami a vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček směsi rýže parboiled s indiánskou rýží, 2 šalotky, 250 g vepřové kýty, 300 g lišek obecných, asi 10 cherry rajčátek, sůl a pepř podle chuti, asi 4 snítky čerstvého tymiánu , 3 lžíce Worcesterové omáčky, 4 lžíce bílého vína, olivový olej

Rýži dáme vařit podle návodu na obalu. Mezitím si na rozehřátém oleji začneme restovat maso nakrájené na malé kostičky. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, za další chvilku přihodíme lišky, směs osolíme, opepříme, přidáme lístečky tymiá...

Kuřecí prsa na liškách

Kuřecí prsa na liškách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa s kůží, sůl a pepř podle chuti, 2 lžíce másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 3 - 4 hrsti lišek, 100 ml bílého vína, několik snítek čerstvého tymiánu , 150 ml smetany, 1-2 lžičky Solamylu

Do pánve na rozehřáté máslo vložíme prsíčka kůží dolů a opečeme dozlatova. Maso obrátíme a přisypeme cibuli a česnek nasekané nadrobno. Když je cibule i maso pěkně zlatavé, přihodíme houby, osolíme, opepříme a přilijeme víno, které necháme na odkr...

Vepřová panenka s kapustovo-liškovým ragú

Vepřová panenka s kapustovo-liškovým ragú

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 100 g šalotky, 400 g lišek obecných, 400 g kapusty, 500 g telecích kostí, 500 g kořenové zeleniny, 50 g rajčatového protlaku, 200 ml červeného vína, máslo, smetana, pár lžic zakysané smetany, sůl a pepř dle chuti, bylinky

Telecí kosti opečeme s kořenovou zeleninou do hněda, přidáme protlak, víno, zalijeme vodou a dlouho na slabém plamenu vaříme, podle potřeby doléváme vodu. Po pár hodinách (obvykle po dvou dnech) scedíme a svaříme do husté konzistence. Tím si vytvo...

Krémová žampionovo- lišková omáčka

Krémová žampionovo- lišková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g žampionů, 100 g Lišek obecných, 1 lžíce sádla, troška římského drceného kmínu , 3 lžíce hladké mouky, 600 ml vody, 220 ml polotučného mléka, 200 ml 12% sladké smetany, 1 lžička tekutého polévkového koření, 2 lžičky soli, troška bílého pepře , 100 g zakysané smetany

Houby očistíme, nakrájíme, osolíme a přidáme kmín. Sádlo rozpustíme a houby restujeme do měkka 7 minut (sádlo dobu zkracuje). Přidáme mouku, zalijeme vodou a necháme vařit 10 minut. Okořeníme solí, pepřem a polévkovým kořením. Mléko a smetany prom...