Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Listové těsto

Ananasová psaníčka

Ananasová psaníčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 400 ml mléka, 1 konzerva ananasu - plátky, 1 sáček vanilkového pudinového prášku, 3 lžíce cukru krystal, 1 vejce na potření, čokoládová poleva

V trošce mléka rozmícháme cukr a pudinkový prášek. Směs vlijeme do zbytku mléka a vaříme asi 1 minutu. Těsto rozválíme na obdélník 40 krát 50 cm a rozkrájíme na čtverce o straně 10 cm. Na polovinu z nich dáme doprostřed lžíci pudinku a kolečko ana...

Banány v listovém těstě

Banány v listovém těstě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 1 listové těsto, 40 g másla, 3 lžíce rumu, 100 g cukru krupice, 100 g čokolády na vaření

Banány oloupeme, nakrájíme na tři stejně velké kusy. Každý kousek podélně rozkrájíme na 0,5 cm silné plátky, které opečeme na roztopeném másle. Přidáme cukr krupici, rum a necháme projít varem. Listové těsto zpracujeme, rozdělíme na dva stejné díl...

Bleskový citronový koláč

Bleskový citronový koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1 lžičku citrónové kůry, 1 sklenici citrónové šťávy, 1 sáček pudinkového prášku, 100 g cukru moučky

Listové těsto rozválíme do kulaté formy, propícháme vidličkou a upečeme. Uvaříme vanilkový pudink. Pudink uvařte z vody a oslaďte podle libosti. Do směsi přidáme citrónovou šťávu a kůru dle chuti. Nalijeme na těsto a necháme vychladnout.

Borůvkovo - nektarinkový koláč

Borůvkovo - nektarinkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 2 lžíce ovocné marmelády, 20 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 nektarinky, 100 g borůvek, 2 lžíce třtinového cukru

Troubu předehřejeme na 200°C. Listové těsto rozválíme a přeneseme na plech tak, aby nám vznikly zvýšené okraje. Marmeládu smícháme se smetanou ke šlehání a rovnoměrně rozetřeme po povrchu těsta. Nektarinky omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a po...

Bramborový koláč

Bramborový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 250 ml zakysané smetany, 4 vejce, 150 g strouhaného uzeného sýra, 120 g listového těsta, 3 lžíce másla, 4 stroužky česneku, 1 lžička kmínu, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 lžička oregana, 100 g posekaných lískových ořechů, 1 lžíce sardelové pasty

Zemiaky v šupke umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme rascu a uvaríme do mäkka. Vodu zlejeme, necháme trocha vychladnúť, ošúpeme ich a poprekrajujeme na polovice. Zapekaciu misu vyložíme rozvaľkaným lístkovým cestom, potrieme sardelovo...

Broskvové řezy

Broskvové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení (500 g) listového těsta, 250 g měkkého tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 200 g zakysané smetany, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce cukru moučka (podle chuti), 1 broskvový kompot (420 g), 1 a 1/2 sáčku želatinového ztužovače

Těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na velikost plechu, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme (225°C, 10 minut). Necháme vychladnout. Broskve zcedíme a pokrájíme na kostičky. Do mísy rozdrobíme tvaroh, posypeme cukrem, zalijeme smetanou k...

Brusinkovo-rozinkoví šneci

Brusinkovo-rozinkoví šneci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 2 hrsti rozinek (modré i žluté), 6 lžic brusinkového kompotu, 2 skořicové cukry, 1 vejce

Těsto rozválíme a rovnoměrně potřeme brusinkovým kompotem, posypeme rozinkami a skořicovým cukrem. Pak zamotáme v ruličku, kterou pomažeme rozmíchaným vejcem a nakrájíme na stejnoměrné kousky a poklademe na pečící papír. V rozehřáté troubě pečeme ...

Bulharská Banica s balkánským sýrem

Bulharská Banica s balkánským sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 balení bílého jogurtu, 500 g balkánského sýra, 5 slepičích vajec, 2 lžíce olivového oleje, 1-2 špetky soli

Listové těsto (nejlépe listové těsto se třemi pláty v 1 balení) na pomoučněném vále rozválíme na délku plechu (každý plát zvlášť). Plát vložíme na plech, který jsme předem vyložili pečíčím papírem a mírně polili olivovým olejem. Těsto potřeme polo...

Burek a pita - balkánské speciality

Burek a pita - balkánské speciality

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení balkánského sýru, 1 balení listového těsta, 6 lžic olivového oleje

Listové těsto necháme rozmrznout, rozdělíme ho na tři díly a ty pak vyválíme na tenké pláty. Těsto pokapeme olejem a posypeme rozdrobeným balkánským sýrem. Pokud těsto rolujeme jako na štrúdl, připravujeme tak balkánskou specialitu - tzv. burek. ...

Calzone s krůtím masem

Calzone s krůtím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtího masa, 2 lžíce oleje, 1-2 cibule, 4 lžíce kečupu, špetka soli, troška mletého pepře, 2 lžičky grilovacího koření, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 500 g listového těsta, vejce na potření

Maso nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném oleji krátce osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme maso, okořeníme, osolíme, zakapeme kečupem a za občasného míchání opečeme doměkka. Pak vmícháme mouku a syrová vejce. Necháme vychladnout. Těst...

Čokoládovo - tvarohová roláda

Čokoládovo - tvarohová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g listového těsta, 400 g jemného tvarohu, 100 g čokolády na vaření, 100 g cukru moučky, 1 sáček vanilkového cukru, 1 žloutek, 1 vejce

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Tvaroh vyšľaháme s cukrom, vanilkou, žĺtkom a nakoniec pridáme vychladnutú, ale stále tekutú čokoládu a znova vyšľaháme. Cesto vyvaľkáme, potrieme plnkou, zvinieme, potrieme vajcom a upečieme vo vyhriatej rúre...

Čokoládový koláč z listového těsta

Čokoládový koláč z listového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g cukru, 200 g čokolády, 100 g másla, 1 vejce + 3 žloutky, 2 lžíce rumu, listové těsto

Čokoládu a máslo si rozehřejeme ve vodní lázni a přidáme rum. Listové těsto rozválíme a přeneseme do koláčové formy. Těsto necháme předpéct přibližně 10 minut. Žloutky a vejce vyšleháme s cukrem. Do vaječné hmoty vlijeme čokoládovou směs a nalije...

Croissanty II

Croissanty II

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1 balení čokoládové polevy, 1 balení ovocné marmelády

Listové těsto vyválíme na tenký pravidelný obdélník. Do něho si nožem naznačíme dlouhé trojúhelníky. Ze zdola až nahoru. Ty potom odkrojíme. Jednotlivé trojúhelníky potřeme nugetou nebo marmeládou, podle toho na co máte chuť o od špičky začínáme r...

Croissanty plněné slaninou a chřestem

Croissanty plněné slaninou a chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátek anglické slaniny, 12 chřestů, 250 g listového těsta, špetka soli, 1 vejce

Čerstvý chřest oloupeme, povaříme ve vodě slané (3 min.), ochladíme, necháme okapat. Listové těsto rozválíme na plát (3 mm) a rozkrájíme na 6 čtverců. Čtverce po obvodu potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na každé těsto položíme slaninu, chřest, čtverce...

Cuketový koláč s mozzarelou

Cuketový koláč s mozzarelou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1 ks cukety, 1 balení Mozzarelly, 1 špetka bazalky

Listové těsto rozválíme a dáme do formy, dno propícháme vidličkou a dáme předpéci do trouby na minut. Cuketu nakrájíme na kolečka a necháme vypotit. Mozzarellu nakrájíme na plátky. Na předpečené těsto dáme plátky mozzarelly na ně plátky cukety a ...

Cuketový koláč z listového těsta

Cuketový koláč z listového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 menší cukety, 1 balení listového těsta (400g), 2 stroužky česneku, 4 lžíce mascarpone, 50 g strouhaného parmazánu, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř dle chuti

Troubu rozehřejeme na 200°C. Těsto si rozválíme na čtverec, nebo jestli máme již rozválené, tak si jej rozložíme i s pečícím papírem a vložíme na plech. Cukety oloupeme a nakrájíme na kolečka a česnek na plátky, namočíme do olivového oleje a osolí...

Cuketový závin

Cuketový závin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 1 kg nastrouhané cukety, 1 cibule, 3 vejce, 150-200 g Nivy, troška mletého pepře, párky nebo klobásky, 1 žloutek nebo vejce na potření, 1-2 lžíce oleje, hrst sezamového semínka

Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli. Přidáme cuketu a dusíme, dokud se nevypaří všechna voda. Nesolit! Pak k cuketě nadrobíme sýr a mícháme, dokud se nerozpustí. Přidáme vejce a za stálého míchání necháme srazit. Odstavíme a necháme vychlad...

Domácí jablečný koláč s cukrovou krustou a vanilkovou zmrzlinou

Domácí jablečný koláč s cukrovou krustou a vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 200 g cukru krystal, 2 kg jablek, 150 g listového těsta, 4 kopečky zmrzliny

Připravíme si teflonovou pánev a celé dno pokryjeme plátky másla a poté zasypeme cukrem. Očištěná jablka zbavená jádřinců, nakrájíme na plátky a vyskládáme je po celé ploše pánve. Listové těsto rozválíme na velikost pánve. Pánev pomalu zahříváme, ...

Dort s sherry krémem a čepicí ze sněhových pusinek

Dort s sherry krémem a čepicí ze sněhových pusinek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

225 g listového těsta, 7 plátků želatiny, 1 sklenka meruňkového kompot (850g), 125 ml polosuchého sherry, 80 g cukru krupice, 400 ml smetany, 1 pomeranč - šťáva z něj, 3 žloutky, Sněhové pusinky: 200 g cukru krupice, 4 bílky, 100 g mandlových lupínků

Listové těsto rozválíme na kruh o průměru 28cm.Přeneseme do rozevírací dortové formy,povrch několikrát propíchneme a těsto necháme 30min.odpočinout.Troubu předehřejeme na 200 stupnů.Listové těsto pečeme asi 20min.do světle hněda. Meruňky scedíme....

Dýně v listovém těstě

Dýně v listovém těstě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g listového těsta, 500 g dýně, 1/2 l mléka, celá skořice, hřebíček, 200 g cukru krupice, 20 g vanilkového cukru, špetka mletého zázvoru, 20 g pudinkového prášku, 1 žloutek, 25 g medu, 30 g plátků mandlí

Polovinu listového těsta vložíme do zapékací misky. Nakrájenou dýni povaříme v mléce se skořicí a hřebíčkem. Přidáme cukr krupici i vanilku, puding, dochutíme zázvorem. Směsí naplníme těsto v zapékací misce. Kraje potřeme žloutkem, přiklopíme druh...

Hermelín v listovém těstě

Hermelín v listovém těstě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 Hermelíny, 1 lžíce kečupu, 1/2 malého pórku, 1 listové těsto, 1 žloutek, hladkou mouku na vyválení těsta

Listové těsto vyválíme na lehce pomoučeném válu na slabší plát. Rozdělíme jej na 4 čtverce a každý z nich potřeme kečupem. Pórek nakrájíme na kolečka a spaříme v osolené vodě. Doprostřed čtverců z listového těsta položíme celý Hermelín a jeho povr...

Hojaldre

Hojaldre

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 100 g cukru krupice, 1 lžíce skořice

Listové těsto rozválíme a nakrájíme na proužky asi 1 x 7 cm. Proužky dáváme na vymaštěný plech tak, že polovinu proužku jednou otočíme a naznačíme tvar mušle. Pečivo posypeme krystalovým cukrem smíchaným se skořicí a hojaldre pečeme v horké troubě...

Houbová polévka s vínem a listovou čepicí

Houbová polévka s vínem a listovou čepicí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hlívy, 150 g žampionů, 150 g hříbků (čerstvých nebo mražených), 1 lžíce másla, 2 šalotky, 1 lžíce hladké mouky, 1 kostka zeleninového bujónu, 100 ml bílého vína, 200 ml sladké smetany, sůl, drcený kmín, pepř, 4 plátky listového těsta, 1 vejce, petrželová nať

Na rozehřáté máslo dáme restovat nasekanou šalotku, po chvíli přidáme všechny houby nakrájené na plátky a opečeme, zaprášíme moukou, zalijeme vodou, přihodíme bujónovou kostku, osolíme, opepříme, dáme i kmín a asi 15 minut povaříme. Poté přilijeme...

Houbový závin

Houbový závin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g lesních hub, 1 balení listového těsta, 1 větší cibule, sůl podle potřeby, kmín dle potřeby, pepř dle potřeby, 1 vejce, sádlo dle potřeby

Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme tuk (sádlo, máslo, olej - jak je kdo zvyklý) a necháme cibuli zesklovatět. Na cibulku vsypeme houby, osolíme, lehce opepříme a okmínujeme, pak dusíme do měkka, ...

Chřestový závin s jahodami a domácí šlehačkou

Chřestový závin s jahodami a domácí šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g nakrájených jahod, 400 g vařeného chřestu, 100 g mletých mandlí, 80 g cukru, mletá skořice na dochucení, 500 g listového těsta, žloutek na potření, hrst čerstvé máty, Drobenka: 100 g másla, 100 g hrubé mouky, 100 g cukru

Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte na něm kousky chřestu. Zasypte cukrem a nechte zkaramelizovat, potom přidejte jahody, mandle a dochuťte cukrem a skořicí. Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozválejte na dva pláty a rozdělte na něj připravenou...

stránka: