Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Listový salát

Bagetky s krůtími prsíčky a pomerančem

Bagetky s krůtími prsíčky a pomerančem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 malé bagetky, 200 g krůtích prsou, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 1 pomeranč, 1/2 listového salátu (ledového nebo little gem)

Maso nakrájíme na malé, hodně tenké medailonky, osolíme, opepříme je a na oleji opečeme dozlatova. Bagetky necháme krátce ohřát v troubě. Pomeranč oloupeme a zbavíme ho co nejvíce bílé slupky a nakrájíme na tenké plátky. Horké bagetky rozříznem...

Barevná sýrová roláda

Barevná sýrová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g tvrdého sýra /45% t.v.s./, 400 g kvalitní šunky, hrst listového salátu, 200 g taveného sýra, 100 g másla, špetka soli, špetka pepře, špetka Vegety, svazek pažitky, 5 vajec uvařených natvrdo, 2 jarní cibulky

Máslo, tavený sýr a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme nastrouhané bílky, drobně nasekanou jarní cibulku, pažitku, sůl, vegetu a pepř. Všechno promícháme a odložíme do lednice. Sýr rozdělíme na 2 části, každou zabalíme do 2 sáčků a vložíme do tém...

Celerový salát pro nalákání

Celerový salát pro nalákání

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pomeranče, 4 listy hlávkového salátu, čtvrt celeru, citrónová šťáva, 2 lžíce majonézy, hrst nasekaných ořechů, bílý pepř, sůl, 2 lžíce brusinkového kompotu

Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu, druhý oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Hlávkový salát opereme, osušíme a pokrájíme na nudličky, celer oloupeme, nahrubo nastrouháme a pokapeme citrónovou šťávou. Vše promícháme s majonézou, přidáme sekaná...

Giardino salát

Giardino salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1 zelená paprika, 100 ml olivového oleje, 1 cuketa, 4 velké žampiony, 1 malý lilek, 1 francouzská bageta, 100 g másla, mořská sůl, 1 lžíce dijonské hořčice, 100 ml panenského olivového oleje, šťáva z 1 citronu, lžička cukru, pepř z mlýnku, sůl dle chuti, 1 salát lollo rosso, 1 salát lollo biondo, 150 g zakysané smetany, pažitka na ozdobení

Rozpálíme gril. Papriky potřeme olivovým olejem, lehce osolíme a ogrilujeme, až slupka ztmavne. Potom je rychle zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit a vychladnout. Žampiony, cuketu a lilek nakrájíme na plátky a také ogrilujeme. Po ogr...

Hermelínový dortík

Hermelínový dortík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks velkých Hermelínů (nebo 4 malých), 200 g Lučiny, 4 lžíce nahrubo mletých vlašských ořechů, půlky jader vlašských ořechů, několik listů zeleného salátu, kuličky hroznového vína, sůl

Z hermelínu podélně odřízneme ostrým nožem vršky (1/3) a odložíme je stranou. Z větších částí vydlabeme vnitřky, aby vznikly mističky. Lučinu, mleté ořechy a vydlabané části sýru utřeme do pěny. Podle chuti ji osolíme, naplníme jí sýrové mističky ...

Hlávkový salát se sladkokyselým nálevem

Hlávkový salát se sladkokyselým nálevem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 listové saláty, 2 lžíce olivového oleje, 300 ml vody, 5 lžic octa, 1 lžíce cukru krystal, sůl, pepř

Hlávkový salát opereme a rozdělíme na jednotlivé listy nebo na menší dílky, vložíme do mísy a pokapeme olejem. Připravíme si zálivku z vody, octa, soli a pepře a polijeme listy salátu.

Hlávkový salát se smetanou

Hlávkový salát se smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hlávky listového salátu, 4 lžíce zakysané smetany, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička citrónové šťávy, sůl

Salátové listy dobře omyjeme. Smetanu smícháme se solí, cukrem, citrónovou šťávou a vlejeme na salát. Podáváme vychlazené.

Hovězí kostky v salátě

Hovězí kostky v salátě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 1 velká cibule, 400 g hovězího předního masa, 1 lžička soli, mletý černý pepř, 1 kostka hovězího bujónu, 1 miska listového salátu, 2 lžíce hladké mouky, 2 menší sterilované okurky, 1 lžička cukr krupice

Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli na oleji usmažíme dorůžova. Přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Za občasného zamíchání a podlévání vodou dusíme do změknutí masa. Poté omáčku zahustíme moukou ...

Italská salátová mísa

Italská salátová mísa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 na tvrdo uvařená vejce, 1 hlávka římského salátu, 1 hlávka batávského salátu, 2 červené cibule, 2 soudkovitá rajčata, 100 g černých nebo zelených oliv, 100 g trvanlivého salámu, 50 g parmské šunky, 4 lžíce balzámového octa, sůl, pepř, špetka cukru krupice, 6 lžic olivového oleje, 1 svazek bazalky

Očistíme, ope­reme a osušíme saláty a natrháme je na menší kousky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata omyjeme a pokrájíme na plátky. Olivy necháme okapat. Suchý salám a parmskou šunku svineme do ruliček. Vařená vejce oloupeme a rozkrájíme ...

Kuřecí fajitas

Kuřecí fajitas

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích prsou, špetka chilli koření, 2 lžíce olivového oleje, 1 žlutá paprika, 2 ks rajčat, 1 ks listového salátu, 4 ks moučných tortil (tortilla), 1 balení zakysané smetany, špetka soli, špetka pepře

Omyté a osušené kuře lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky potřeme z každé strany olejem a grilujeme po každé straně asi 5 minut. Pak kuře rozkrájíme na proužky. Omytou papriku rozkrojíme na půlky a zbavíme semínek. Grilujeme je spolu s kuře...

Kuřecí maso v zelných listech

Kuřecí maso v zelných listech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecího masa, 10 zelných listů, špetka pepře, špetka soli, špetka bazalky

Zelné listy dáme vařit do mírně osolené vody, vaříme doměkka. Kuřecí maso si nakrájíme na kostičky, posypeme bazalkou, osolíme, opepříme. Když jsou zelné listy měkké, vyjmeme je, dáme na ně trochu kuřecího masa, smotáme, ovážeme nití, aby se neroz...

Kuřecí salátek s olivami a ovčím sýrem

Kuřecí salátek s olivami a ovčím sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsou, troška olivového oleje, 2 hrsti listového salátu, hrst černých oliv, troška Vegety, 2 lžičky provensálského koření, 100 g ovčího sýra nebo sýra Feta, 1/2 lžičky česnekové drti, 1 lžička petrželky, troška citronové šťávy, 1 červená cibulka, špetka pepře

Maso opláchneme, osušíme, dáme do zapékací mísy, pokapeme olivovým olejem, posypeme vegetou, provensálskými bylinkami a dáme péct do trouby. Dle potřeby trošičku podlijeme vodou nebo vývarem. Salátové lístky umyjeme, dáme do mísy, vychlazené maso...

Kuřecí špízy s mangem

Kuřecí špízy s mangem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks kuřecích prsních řízků, 5 lžec Sherry, 3 ks manga, olej, 4-5 lžic kokosové moučky, pepř, sůl, listový salát

Kuřecí maso nakrájíme na kostky a smícháme se sherry ,špetkou soli a špetkou pepře,oloupaná manga nakrájíme na stejně velké kostky jako maso.Na dlouhé špejle nebo jehly napíchneme vždy kostku masa a kostku manga,mírně potřeme olejem. Můžeme dát pé...

Lehký tuňákový salát

Lehký tuňákový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva tuňáka v olivovém oleji, hrst míchaného listového salátu, 2 uvařené salátové brambory, trochu sýra feta, 1 malá červená cibule

Salát na talíři obložíme tuňákem, nakrájenými bramborami, na kolečka nakrájenou cibulí a rozdrobenou fetou. Pokapeme olejem z tuňáka a můžeme jíst s celozrnným pečivem nebo i bez něj.

Listový salát s ovocem

Listový salát s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 - 4 hrsti listového salátu, vícedruhového (hlávkový, polníček...), kousek červené cibule, 2 kousky broskve nebo nektarinky, 2 jablka, 1 hrst vlašských ořechů, 10 ml olivového oleje, 1 lžička citronové šťávy, 10 ml jablečnéhoý octa, špetka soli, špetka pepře

Nejprve si připravíme zálivku. Smícháme olej, ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř - dobře promícháme. Pak si jako základ do mísy natrháme hlávkový salát, přidáme polníček a případně další listové saláty. K nim přidáme na tenké plátky nakrájené ne...

Masový salát s vejci

Masový salát s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g libového vařeného hovězího masa, 5 natvrdo uvařených vajec, 250 g malých rajčat, 1 hlávkový salát, rostlinný olej, ocet, cukr krupice, sůl, bílý pepř

Rajčata a vajíčka nakrájíme na osminky, maso na tenké nudličky a opláchnutý salát rozebereme na lístky. Větší lístky překrojíme na půlky a vše zamícháme. Z octu, soli, cukru a pepře připravíme zálivku, kterou salát nakonec přelejeme.

Ovocný salát se žampióny

Ovocný salát se žampióny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g nakrájených žampionů, 2 větší grapefruity (grepy), 3 jablka, 1 hlávka salátu, 2 lžíce vyloupaných ořechových jader (vlašské nebo lískové), 3 lžíce majonézy, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce cukru moučka, 1 dcl smetany

Jablka oloupeme a nakrájíme na nudličky, opraný salát potrháme na menší kousky (největší a pěkné listy necháme na vyložení mísy) a z grapefruitů rozkrojených na půlky ostrým nožem vykrájíme kostičky. Vše smícháme se žampióny, zalijeme cukrem ochuc...

Pečený hlávkový salát

Pečený hlávkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g listového salátu, troška pepře, špetka soli, 15 g tuku

Dobře opraný a okapaný salát v celku osolíme, okořeníme, zakapeme tukem a necháme cca 15 minut péci v troubě na 180 stupňů či pod grilem.

Pečínka na medu

Pečínka na medu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové pečeně, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce šalvěje, 1 lžíce mletého kmínu, 1 lžíce grilovacího koření, 200 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 300 ml bílého vína, 600 ml zeleninového vývaru, 8 brambor, 4 lžíce včelího medu

Rozmícháme med s olivovým olejem a potřeme jím maso. Na talíři smícháme šalvěj, kmín, grilovací koření a maso v něm obalíme. Dáme na pekáč a podlijeme trochou vody. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme 50 minut. Teplotu stáhneme na 160°C a pečeme...

Penne s kuřecím masem

Penne s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin typu penne, 1/2 kg kuřecích prsou, 2 lžičky soli, 1/2 lžička mletého černého pepře, 1 menší pórek, 3 stroužky česneku, 1/2 červené papriky, 4 listy listového salátu, 150 g parmazánu, 2 lžičky sojové omáčky, 1-2 lžičky směsi koření gyros

Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě. Maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji orestujeme česnek nakrájený na plátky, vložíme maso, osolíme, opepříme a chvíli restujeme. Dokořeníme gyros kořením, zakápneme sójovou omáčkou ...

Plátky kachních prsou plněné foie gras se zázvorovým želé a zázvorovým sorbetem

Plátky kachních prsou plněné foie gras se zázvorovým želé a zázvorovým sorbetem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

0,01 l olivového oleje, 0,09 kg kachny, 0,001 kg soli, 1 g pepře, 5 g zázvoru, 2 g želatiny, 0,025 l jablkového džusu, 0,025 g kostkového cukru, 0,005 g listového salátu, 0,015 g kachních jater

Kachní prsa osolíme, opepříme a jemně nařežeme kůži, poté přidáme nasekaný tymián. Na rozpálené pánvičce opečeme z obou stran do zlatavé barvy. Poté v troubě dopečeme na 180°C cca 7 minut. Poté kachní prso necháme v ledničce vychladnout a pomocí ú...

Polární treska

Polární treska

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g tresky, 1 banánový list, 120 g bílé ředkve, 25 ml sojové omáčky Kikkoman, 10 g zázvoru, 30 ml saké, 80 g chřestu, 60 g zelených fazolí

Filet tresky osolíme, opepříme, pokapeme sojovou omáčkou Kikkoman a v páře pošírujeme cca 6 minut, poté rybu zabalíme do banánového listu a propíchneme napichovátkem. Zázvor nakrájíme na slabé plátky a povaříme cca 5 minut v osolené vodě, poté vlo...

Rajčata plněná sýrovým krémem

Rajčata plněná sýrovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 rajčat, 100 g Lučiny, 50 g rostlinného tuku light, 100 g sýra Niva, 3 lžíce smetany, sůl, citrónová šťáva, petrželka, 1 hlávkový salát

Rajčata omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme vnitřek. Prolisujeme tak, abychom odstranili semena. Půlky rajčat zakapeme citrónovou šťávou. Rostlinný tuk, lučinu a smetanu vyšleháme na jemný krém. Osolíme, smícháme se strouhaným sýrem a prolisovanou raj...

Rajčatový salát s Rokfórem

Rajčatový salát s Rokfórem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g Nivy nebo Rokfóru, 1 malá cibule, několik lžic kefíru, 4 rajčata, listový salát

Do misky protřeme přes síto sýr, přidáme jemně usekanou cibuli a tolik kefíru, aby vznikla zahoustlá omáčka. Talířky vyložíme opranými a okapanými listy salátu a na ně rozložíme na plátky nakrájená rajčata. Přelijeme omáčkou a podáváme jako příloh...

Řecký selský salát

Řecký selský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 červené cibule, 4 rajčata, 1 salátová okurka, 100 g černých oliv, 6 lžic vinného octa, 1 lžíce oregana, sůl, pepř, 4 lžíce olivového oleje, 100 g ovčího sýra, 1 hlávkový salát, naložené feferonky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a vyřízneme stopky. Dužinu nakrájíme na dílky. Okurku očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu dáme do velké salátové mísy. Přidáme olivy a vše opatrně zvolna promíc...

stránka: