Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Lněné semínko

Vícezrnný domácí chléb

Vícezrnný domácí chléb

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g celozrnné pšeničné mouky, 150 g celozrná žitné mouky, 300 ml teplé vody, 1,5 lžičky soli, 1 lžíce octu, 2 lžíce olivového oleje, 1 balení droždí (kvasnic), 3 lžičky cukru krystal, 20 g lněného semínka, 20 g slunečnicového semínka, 20 g žitných klíčků, 1 lžíce drceného kmínu

Nejprve si připravíme kvásek: do půl decilitru teplé vody rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a necháme v teple vzejít. V míse smícháme všechny druhy mouky, sůl, 2 lžičky cukru, ocet, olej, zbytek teplé vody, vlijeme kvásek a vypracujeme hladké těs...

Housky se škvarkami

Housky se škvarkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg hladké mouky, 50 g pohankové mouky, 520 ml mléka, 2 lžičky soli, 100 g škvarků, 1 lžička cukru krupice, 30 g droždí (kvasnic), hrst lněného semínka, hrst slunečnicového semínka, hrst máku, hrst kmínu, lžíce hrubé mořské soli, lžíce grilovacího koření

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, přikryjeme a necháme kvásek v teple vzejít. Do mísy si připravíme obě mouky se solí, vlijeme kvásek, zbytek mléka a pomalu zpracováváme v hladké kynuté těsto. Po spojení ingrediencí přidáme jem...

Zdravé slané sušenky

Zdravé slané sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g špaldové mouky, 150 g žitné mouky, hrst lněného semínka, hrst sezamu, špetka soli, 200 g mrkve, lžíce olivového oleje, 1 vejce

Do mísy si dáme obě mouky, na jemno nastrouhanou mrkev, lžíci oleje, špetku soli a za postupného přilévání vody zpracujeme těsto. Na pomoučeném vále si vyválíme z části těsta placku o tloušťce asi 3mm(pokud je uděláme tenčí, musíme péci kratší dob...

Žampionové koláčky

Žampionové koláčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 8 ks větších žampionů (hlavičky), bylinkové máslo, 1 konzerva sardelek (ančoviček), 1 vejce, semínka dle chuti na posypání

Žampionům odlomíme nožičky a kloboučky očistíme - doporučuji je sloupnout. Takto očištěné kloboučky pak po jejich obvodu omotáme listovým těstem, které jsme podle velikosti žampionových kloboučků nakrájeli na pásky. Bylinkové máslo trochu prošlehá...

Špagety s tofu a mrkví

Špagety s tofu a mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g špaget, 30 g Tofu, 1 lžička lněného semínka, 1 lžička oregana, kousek Eidamu, lžička olivového oleje, špetka soli, 150 g baby mrkve

Špagety uvaříme klasickým způsobem a přidáme do nich trochu olivového oleje (aby se nelepily i pro chuť). Tofu si nastrouháme a zamícháme ho se lněným semínkem a oreganem. Mrkev si podusíme v páře (asi tak 15 minut pokud máte mraženou). Vše smíchá...

Plněné chlebánky z žitné mouky

Plněné chlebánky z žitné mouky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 50 g rozpuštěného másla, 2 lžičky soli, 300 g žitné celozrnné mouky, 200 g hladké mouky, 2 lžičky cukru krupice, 1 balení sušeného droždí , 2 lžíce sezamu, 2 lžíce lněného semínka, 1 lžíce hrubozrnné soli, 2 lžíce rostlinného oleje, 250 g anglické slaniny, 1 velká cibule, 2 lžíce sekané petrželky, 2 lžičky chlebového koření

Do nádoby pekárny nalijeme mléko, přidáme rozpuštěné máslo, sůl, obě mouky, cukr, chlebové koření a nakonec droždí a zapneme program těsto. Než program skončí a těsto vykyne, připravíme si náplń: Slaninu nakrájíme na centimetrové kostičky, cibul...

Paštikové rybičky

Paštikové rybičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g polohrubé mouky, 150 g paštiky, 50 g Hery, 2 lžičky lněného semínka, 2 lžíce mandlových plátků, 2-3 lžíce mléka

Na vál prosijeme mouku, nasekáme Heru a přidáme paštiku. Vypracujeme vláčné těsto, které dáme na hodinu odležet do chladu. Vychlazené těsto rozválíme, vykrájíme rybičky, naskládáme je na plech, vyložený papírem na pečení. Rybičky potřeme mlékem ...

Domácí müsli tyčinky

Domácí müsli tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g jemných ovesných vloček s klíčky, 1/2 hrsti vlašských ořechů, hrst lískových ořechů, 2 lžíce sezamu, 2 lžíce mandlových plátků, hrst sušených brusinek, hrst rozinek, asi 10 sušených meruněk, 50 g másla, 40 g hnědého cukru, 2 lžíce medu, 2 lžíce javorového sirupu, 1 lžíce lněného semínka

Ovesné vločky, nasekané ořechy a oříšky, sezam, lněné semínko a mandlové plátky dáme na pánev a za stálého míchání necháme chvíli restovat. Směs musí jen jemně zrůžovět a zavonět. Vločky vypneme a přesypeme je do mísy, přidáme k nim brusinky, roz...

Grahamové bochníčky

Grahamové bochníčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g celozrnné mouky, 2 lžíce oleje, 1 balení droždí (kvasnice), 1/2 lžičky cukru, lžička soli, 500 ml vody, hrst obilných klíčků, lžička sezamu, lžička lněného semínka, lžička slunečnicového semínka, vlašské ořechy

Z droždia, cukru, malého množstva vody zarobíme kvások a necháme vykysnúť. Z múky, oleja, kvásku a vody vymiesime vláčne cesto, podľa chuti môžeme pridať semienka. Bez vykysnutia tvoríme lyžicou malé bochníčky, kladieme na vymastený plech a dáme d...

Slunečnicový chléb se sýrem z domácí pekárny

Slunečnicový chléb se sýrem z domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dcl vody, 2 lžíce olivového oleje, 2,5 lžičky soli, 1 hrst kmínu, 1 hrst oregana, 2 hrsti lněného semínka, 60 dkg hladké mouky, 2 lžičky cukru moučka, 0,5 balení droždí, 2 hrsti slunečnicového semínka, 15 dkg eidamu

Do pekárny nalijeme 4 dcl vlažné vody a olej. Přidáme sůl, kmín, oregáno a lněné semínka. Nasypeme mouku, cukr a přidáme půlku droždí (pokud máme sušené, tak dvě lžičky). Zapneme program 1 (basic) a ve chvíli, kdy časovač ukazuje 2:17, přidáme do...

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, 100 g mořské soli, 1 lžička lněného semínka, 1 lžíce rozmarýnu, 1 lžička šalvěje, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžíce chilli koření, 1 lžíce hořčičného semínka, 2 lžíce koriandru, 1 lžíce barevného pepře

Maso nakrájíme na větší plátky a vetřeme do něj ostatní ingredience. Uzavřeme do sklenice a necháme 5 dní v lednici. Před tepelnou úpravou omyjeme a osušíme. Toto maso je vhodné ke grilování či uzení.

Raw kuličky plné energie

Raw kuličky plné energie

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek ovesných vloček, , čtvrt hrnek kokosová moučka, čtvrt hrnek včelí med, 2 lžičky lněného semínka, 1 hrst Chia semínek

Všechny suroviny smícháme a dáme vychladit do lednice alespoň na 30 minut - po vychlazení se budou lépe tvarovat kuličky. Po vytáhnutí z lednice "ukoulíme" kuličky - velikost dle vlastního uvážení. Já je dělala velké jako raffaello. Hotové kuličky...