Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Losos

Losos na koriandru

Losos na koriandru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 podkovy z lososa, 2 lžičky citrónové šťávy, 1 lžička drceného koriandru, 1 lžička drceného pepře, 4 lžíce olivového oleje, sůl

Lososa omyjeme a osušíme. Citrónovou šťávu smícháme s olejem, drceným koriandrem, pepřem a solí. Ryby touto směsí potřeme a necháme uležet cca 30 minut. pak je usmažíme na pánvi nebo ugrilujeme.

Losos s bylinkami a špenátem

Losos s bylinkami a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky (steaky) lososa, 3 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička soli, troška bazalky, špetka tymiánu, 1 lžička olivového oleje, 150 g čerstvého špenátu, 100 ml sladké smetany, 1 lžička másla

Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, nasolíme. Steaky můžeme nakrájet na menší kousky, dle libosti. Na rozpáleném olivovém oleji smažíme ze všech stran. Na závěr smažení přidáme na pánev najemno nasekané bylinky bazalku a tymián. Šp...

Tatarák z lososa

Tatarák z lososa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg lososa, 4 lžíce soli, 1 lžíce mletého pepře, 150 ml citrónové šťávy, svazek kopru, 1 lžíce olivového oleje

Čerstvou rybu omyjeme, řádně nasolíme - solí opravdu nešetříme. Opepříme, zakapeme citrónvou šťávou a olejem. Zabalíme do alobalu nebo necháme přikrytý v nádobě a dáme dochaldu, iedálně na 2 dny. V průběhu můžeme ještě dosolovat. Losos se téměř ro...

Lososové plátky s anglickou slaninou

Lososové plátky s anglickou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky lososa, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička mletého fenyklu, 1 lžička mletého koriandru, plátky anglické slaniny při podávání, pepř, sůl

Plátky lososa omyjeme, usušíme. Smícháme olej, citrónovou šťávu, fenykl a koriandr. Touto směsí potřeme plátky z obou stran, osolíme a opepříme dle chuti. Dáme smažit na rozpálenou pánev. Plátky na pánvi přitlačíme, aby se maso rychle zavřelo a ne...

Losos s chřestem

Losos s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml olivového oleje, 1 svazek chřestů, 1 kg lososa, sůl, 5 lžic francouzské hořčice, 5 lžic včelího medu, 5 lžic vinného octu, 1 lžíce petržele, 2 lžíce citrónové šťávy

Lososa omyjeme a osušíme. Nakrájíme na kousky, které osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a dáme vařit do osolené vroucí vody na 5 minut. Mezitím chřest omyjeme, spaříme v osolené vodě a dáme okapat. Smícháme hořčici, med, ocet, sůl dle chuti a při...

Paella s mořskými plody

Paella s mořskými plody

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krevet, 200 g sépie, 300 g lososa, 2 hrnečky krátkozrné rýže, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 kg rajčat, 2-3 cibule, 6 stroužků česneku, 5 větších mrkví, 2-3 lžíce olivového oleje, 1 l drůbežího bujónu, troška šafránu, kousek čili papričky, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 citrón

Připravíme si plody moře – zpracujeme je, nakrájíme na kousky dle libosti a osmažíme zvlášť na olivovém oleji. Uchováme bokem v teple. Rajčata spaříme, zbavíme slupek, odstraníme vodnatou dužinu se semínky. Najemno nasekanou cibuli zpěníme na olej...

Vajíčková pomazánka s lososem

Vajíčková pomazánka s lososem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 150 g smetanového sýru, 1-2 střední brambory vařené ve slupce, 130 g másla, 1 menší cibule, špetka soli, špetka mletého pepře, 100 ml majonézy, 50 g uzeného lososa, 1 citrón

Máslo necháme trošku povolit. Utřeme je se sýrem. Brambory nastrouháme na struhadle, vejce uvařená natvrdo taktéž. Cibuli nasekáme najemno. Vše smícháme, osolíme, opepříme, přidáme majolku a spojíme v hladkou pomazánku. Na porci pečiva s pomazánko...

Míchaná vejce s uzeným lososem

Míchaná vejce s uzeným lososem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g uzeného lososa, 12 vejcí, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 svazek pažitky, kopr na ozdobu

Rozehřejeme olej a přidáme vejce, které smažíme za stálého míchání 5-10 minut. Přidáme nakrájeného uzeného lososa, sůl dle chuti a ještě chvíli smažíme. Sejmeme z plamene, přidáme nasekanou pažitku, ozdobíme koprem a podáváme.

Pečený losos s černými olivami

Pečený losos s černými olivami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g plátků lososa, 2 balení černých oliv, 2 lžíce olivového oleje, 5 stroužků česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, 150 ml zeleninového bujónu, sůl, pepř, 4 lžíce nasekané petržele, 4 jarní cibulky, 1 cibule, 1 lžička mletého koriandru

Lososa zbavíme kůže, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vysušíme. Na oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek, vypeckované a nadrobno nakrájené olivy. Vše smažíme do měkka. Přidáme rajčatový protlak, koria...

Smažený losos s bazalkou a grapefruitem

Smažený losos s bazalkou a grapefruitem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky lososa, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 1 svazek čerstvé bazalky

Grapefruit rozpůlíme, vymačkáme šťávu a vydlabeme vnitřky půlek. Lososa zbavíme kůže, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vysušíme. Opepříme, osolíme dle chuti a pokapeme grapefruitovou šťávou. Na rozpáleném oleji zprudka osmažíme plátky losos...

Losos na zelenině

Losos na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g fazolek (zelených fazolových lusků), 250 g cherry rajčátek, 1 balení černých vypeckovaných oliv, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 2 plátky lososa, 12 sardelek (ančoviček), 1 lžíce nasekané bazalky, 1 lžíce citrónové šťávy

Fazolky očistíme, odkrojíme konce a zbavíme vlákna. Dáme vařit na 6 minut do osolené vroucí vody a scedíme. Lososa zbavíme kůže, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vysušíme. Opepříme, osolíme dle chuti a pokapeme citrónovou šťávou. Smažíme 5-...

Losos po italsku

Losos po italsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 50 g strouhanky, 50 g vlašských ořechů, 2 citróny, 4 plátky lososa, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička pálivé mleté papriky, sůl

Lososa zbavíme kůže, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vysušíme. Poté plátky osolíme dle chuti. Rozehřejeme máslo, sejmeme z plamene a přidáme strouhanku, nasekané ořechy, kůru a šťávu z 1 citrónu. Důkladně promícháme a v takto vzniklé směsi...

Smažený úhoř

Smažený úhoř

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg úhoře, sůl, 1 lžička chilli koření, 2 lžíce citrónové šťávy, 100 g másla, 1 lžička sezamu, 1 menší pórek, 1 menší cibule, 12 plátků uzeného lososa, 100 g hladké mouky, 1 vejce

Vykuchaného, vykostěného úhoře stáhneme z kůže a nakrájíme na 5 cm silné kousky. Maso osolíme, posypeme chilli kořením, obalíme ve vejci a lehce v mouce. Na pánvi roztopíme máslo a za stálého obracení smažíme kousky masa, dokud není červené a měkk...

Losos se smetanou

Losos se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g lososa bez kůže, 1/2 citrónu, 1 cibule, svazek pažitky, 300 g těstovin, špetka soli, 1 lžíce olivového oleje, 100 ml vývaru, 200 ml smetany, troška pepře

Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Pokapeme ho vymačkanou citrónovou šťávou. Oloupeme a najemno nasekáme cibuli. Pažitku omyjeme, osušíme a rovněž posekáme nadrobno. Těstoviny uvaříme ve slané vodě. Olej zahřejeme v hrnci a podusíme na...

Polévka z kokosu

Polévka z kokosu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml kokosového mléka, 1 ks zázvoru, 1 ks citrónu, 2 lžíce chilli omáčky, 2 ks chilli papriček, 250 g lososa, 4 lžíce olivového oleje, špetka soli, 2 lžíce omáčky Thai Pride (rybí omáčky)

V hrnci si rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájeného lososa a na plátky nakrájený zázvor. Když je losos měkký, přilijeme kokosové mléko, rybí omáčku, chilli omáčku, celé chilli papriky a vaříme cca 15 minut. Když je polévka...

Labužnická rybička

Labužnická rybička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g lososa (popřípadě pangasia nebo filé), 2 ks cibule, 1/2 lžičky cukru, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Sherry, 1 vejce, 100 g lískových ořechů, 150 g vařené šunky, sůl, 1,5 dcl oleje

Nejprve nastrouháme cibuli (nebo ji pokrájíme velmi najemno) a smícháme ji se sójovou omáčkou, cukrem, moukou, sherry a vejcem, přidáme také špetku soli. Rybu nakrájíme na porce, které obalíme v připravené směsi. Poté je obalíme ještě jednou, tent...

Pepřovo-limetkový steak z lososa

Pepřovo-limetkový steak z lososa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kousky lososa, 1 limetka, kapka olivového oleje, troška citronového pepře

Kusy lososa opláchneme a necháme trochu rozmrazit, poté na ně vymačkáme šťávu z limetky a necháme je v ní aspoň 10 minut (nebo kolik nám čas dovolí). Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a položíme na ně okapané plátky lososa, které jsme okořenili...

Pomerančový losos

Pomerančový losos

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky (steaky) z lososa, 10 ml olivového oleje, 2 lžíce pomerančové marmelády, 250 ml pomerančové šťávy, 8 ks krevet

Na pánvi rozpálíme olivový olej. Vložíme steaky z lososa a po obou stranách opečeme. Přidáme pomerančovou marmeládu, pomerančovou šťávu a vaříme. Asi po 3 minutách přidáme krevety a vaříme, dokud nejsou hotové.

Sevillský telecí řízek

Sevillský telecí řízek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátku z telecího roštěnce, 8 plátku uzeného lososa, 2 pomeranče, 50 ml olivového oleje, 2 hlávkové saláty, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička soli, 1 lžička pepře bílého

Teľacie plátky neklepeme, len ich sformujeme do kruhu, posolíme, okoreníme, obalíme v múke a v oleji z oboch strán opečieme. Opečené preložíme na pekáč, na každý plátok mäsa položíme koliesko pomaranča a cez neho krížom plátok lososa. Dáme do vyhr...

Venoušův losos

Venoušův losos

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 podkoviček lososa, 1 balení zakysané smetany, 2 lžíce másla, tymián, kopr, sůl, pomeranč

Máslo rozpustíme, necháme chviličku vystydnout a pomalu vmícháme do zakysané smetany, přidáme kopr, tymián, sůl a vše promícháme. Lososa dáme do pekáčku a zalijeme směsí, přidáme měsíčky pomerančů a pečeme zhruba 20 minut na 200 stupnů. Podáváme s...

Losos s houbovou omáčkou

Losos s houbovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky lososa, 4 lžíce olivového oleje, 100 g bylinkového másla, sůl, pepř, 20 g sušených hub, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 4 lžíce smetany, 2 lžíce koňaku

Plátky lososa z obou stran dobře osolíme, opepříme a obložíme bylinkovým máslem a opečeme na olivovém oleji. Připravíme houbovou omáčku. Sušené houby propláchneme a uvaříme doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem...

Lososový puding

Lososový puding

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g marinovaného lososa, 1 citrón, 80 ml olivového oleje, 800 g brambor, 2 šalotky, lžíce másla, 400 ml smetany, 1 vejce, 2 lžíce podravky, sůl, pepř, lžíce nasekaných bylinek

Filety z lososa potřeme solí, posypeme částí nasekaných bylinek a zakapeme citrónovou šťávou, nakonec ho zalijeme olivovým olejem a necháme do druhého dne rozležet. Brambory uvaříme ve slupce, ale jen do poloměkka, aby se daly dobře krájet na plá...

Bramborové lívance s lososem

Bramborové lívance s lososem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g vařených brambor, 1 lžička sušeného droždí , 1,5 šálku hladké mouky, 1 dcl vody, tymián , sůl, pepř, olej na smažení, zakysaná smetana, plátky uzeného lososa

Uvařené brambory rozmačkáme a ve větší míse je rozmačkáme se sušeným droždím, hladkou moukou a vlažnou vodou. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho na teplém místě asi 35 minut kynout. Po vykynutí těsto vyválíme a hrnečkem vykrajujeme lívance, nec...

Pomazánka z bílých fazolí a lososa

Pomazánka z bílých fazolí a lososa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva bílých fazolí, 1 lžíce vody, 1 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 150 g uzeného lososa, 1/2 citrónu, snítka kopru, pažitka, sůl, pepř

Fazole slijeme, propláchneme a rozmixujeme s vodou, olejem a česnekem. Část uzeného lososa si odložíme na ozdobu, zbytek nasekáme najemno. Lososa vmícháme do fazolové pomazánky, přilijeme šťávu z 1/2 citrónu, část nasekaného kopru, nakrájenou paži...

Dušený losos s brokolicí

Dušený losos s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g lososa, 1 lžíce citronové šťávy, špetka soli, 350 g brokolice, 100 ml sladké smetany

Lososa nakrájíme na malé kousky, zakapeme citrónovou šťávou a necháme půl hodiny odležet. Poté ho vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Trochu osolíme a necháme asi 20 minut dusit. Mezitím důkladně omyjeme brokolici a rozebereme ji na co nejmen...

stránka: