Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Losos

Avokádo plněné lososem

Avokádo plněné lososem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 avokáda, 1 citrón, 1/2 hlávkového salátu, 100 g uzeného lososa, 100 g zakysané smetany, 50 g kaviáru, troška pažitky

Obě avokáda oloupeme, rozpůlíme a odstraníme pecku. Každou půlku podélně rozkrojíme a pokapeme citronovou šťávou. Listy hlávkového salátu opláchneme, necháme okapat a natrháme na menší kousky. Potom je vložíme do lodiček z avokáda. Plátky loso...

Bageta s lososem ke svačině

Bageta s lososem ke svačině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celozrnná bageta, 15 dkg uzeného lososa, troška kopru, kousek citrónu, 1 lžička pomazánkového másla, 2 listy ledového salátu

Bagetu rozkrojíme a potřeme máslem (můžeme ji i zevnitř opéci na másle). Poklademe na ni lososa, dáme na něj snítky kopru (otrhané malé části), zakápneme troškou citronové šťávy a nakonec přidáme list čerstvého ledového salátu. Podáváme.

Bramborové lívance s lososem

Bramborové lívance s lososem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g vařených brambor, 1 lžička sušeného droždí , 1,5 šálku hladké mouky, 1 dcl vody, tymián , sůl, pepř, olej na smažení, zakysaná smetana, plátky uzeného lososa

Uvařené brambory rozmačkáme a ve větší míse je rozmačkáme se sušeným droždím, hladkou moukou a vlažnou vodou. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho na teplém místě asi 35 minut kynout. Po vykynutí těsto vyválíme a hrnečkem vykrajujeme lívance, nec...

Bramborový koláč s krevetami

Bramborový koláč s krevetami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 2 lžíce crème fraîche, 2 lžíce francouzské hořčice, 500 ml polotučného mléka, 125 g másla, 75 g hladké mouky, 1 špetka muškátového ořechu, 2 ks bobkového listu, 2 lžíce kopru, 600 g tresky, 75 g lososu, 150 g krevet, 75 g čedaru

Brambory nakrájíme na plátky a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Poté je scedíme, smícháme je s crème fraîche, lžící hořčice, 50 ml mléka a 55 g másla. Rozšťoucháme na kaši, podle chuti osolíme, opepříme. Ze zbylého másla vezmeme polovinu a roz...

Bramborový nákyp s lososem a křenem

Bramborový nákyp s lososem a křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 400 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 150 g uzeného lososa, kousek křenu , troška soli, troška Bylinkové soli, 2 lžíce másla, troška pepře, 1 lžička petrželové natě

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Smetanu dochutíme bylinkovou i kuchyňskou solí, pepřem, petrželkou a strouhaným křenem. Zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme 1/2 brambor zalijeme...

Burger z lososa

Burger z lososa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky lososa, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 20 g hladké mouky, 4 ks housky, 1 hlávka ledového salátu, 2 ks rajčat

Lososa osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na oleji dozlatova. Housku rozpůlíme, na spodek dáme ledový salát, poté lososa, rajče nakrájené na plátky a přiklopíme.

Cuketové placičky s uzeným lososem a zakysanou smetanou

Cuketové placičky s uzeným lososem a zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukety, 150 g bílého jogurtu, 2 vejce, 100 g hladké mouky, sůl, pepř a kousek čerstvého oregána, olej, 1 kelímek zakysané smetany, 100 g uzeného lososa

Oloupanou cuketu nastrouháme na hrubé slzy, dáme do mísy, přimícháme bílý jogurt, rozšlehaná vejce a mouku. Směs osolíme, opepříme a přidáme i nasekané oregáno. Na pánvi na rozehřátém oleji usmažíme menší placičky. Zakysanou smetanu ochutíme solí ...

Dušený losos s brokolicí

Dušený losos s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g lososa, 1 lžíce citronové šťávy, špetka soli, 350 g brokolice, 100 ml sladké smetany

Lososa nakrájíme na malé kousky, zakapeme citrónovou šťávou a necháme půl hodiny odležet. Poté ho vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Trochu osolíme a necháme asi 20 minut dusit. Mezitím důkladně omyjeme brokolici a rozebereme ji na co nejmen...

Chuťovky ala paštička

Chuťovky ala paštička

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 150 g másla, 150 g měkkého tučného tvarohu, 1 vejce, kousek lososové pasty v tubě, 1 kousek citrónu

Z tvarohu, másla a mouky vypracujeme těsto, které dáme na hodinku uležet do chladu. Pak si podsypeme desku a těsto rozpůlíme. Z jedné poloviny rozválíme plát cca 3 mm silný a vykrájíme z něj kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem...

Jednohubky s lososem

Jednohubky s lososem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g marinovaného lososa, 1 lžička másla, 2 rohlíky, 12 cherry rajčátek, čerstvá bazalka na ozdobu

Rohlíky nakrájíme na plátky a opečeme nasucho v troubě. Po vytáhnutí je ještě horké potřeme máslem. Necháme vychladnout a poté na plátky rohlíků dáváme kousky lososa, které jsme pečlivě stočili a ozdobíme polovinou cherry rajčátka a bazalkou.

Jednohubky z červené řepy s uzeným lososem

Jednohubky z červené řepy s uzeným lososem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks řepy, 170 g Řeckého jogurtu, 2 vejce, 1/2 lžičky sody bikarbóny, 140 g hladké mouky, 100 g sýru Ricotta, 200 g lososu, 4 lžíce kopru

Řepu uvaříme nebo upečeme doměkka. Poté ji nakrájíme na kousky a smícháme s řeckým jogurtem. Rozmixujeme do hladka. Vmícháme vejce, sodu a mouku. Smažíme asi 30 sekund z každé strany (bez oleje, na teflonové pánvi). Podáváme s čerstvým sýrem, uzen...

Kanapky s lososovým tartarem a citrónovým máslem

Kanapky s lososovým tartarem a citrónovým máslem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 350 g lososu, 2 špetky soli, 1 špetka pepře, 1 ks citrónu, 1 ks cibule, 4 plátky chleba, 1 lžička dijonské hořčice, 1-2 lžičky olivového oleje

Máslo utřeme se solí, pepřem, citrónovou kůrou a šťávou z jednoho citrónu do pěny. Dáme do lednice vychladit. Mezitím si připravíme lososový tartar – lososa nakrájíme nadrobno, přidáme polovinu cibule nakrájené najemno, trochu citrónové šťávy (s...

Koláč s rybou

Koláč s rybou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g baby špenátu, 250 g rajčat, 250 g pórku, 250 g lososa, 550 g tresky, 8 vajec (3 vejce + 5 bílků), 300 ml smetany s nízkým obsahem tuku, sůl a pepř dle potřeby

Předehřejeme si troubu na 180°C. Očištěný špenát krátce osmažíme na pánvi. Umytý pórek a rajčata nakrájíme na kousky. Stejně tak nakrájíme i lososa a tresku. Rozšleháme vejce (3 vejce a 5 bílků) se smetanou. K vejci se smetanou přidáme zeleninu a ...

Křenovo lososová pomazánka

Křenovo lososová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g křenového pomazánkového másla, 125 g uzeného lososa v oleji (sklo), 1 limetka, 100 g majonézy, špetka pepře bílého, 1 lžíce pažitky sušené, 1 lžička cibule - sušená kořenící směs, 1/2 lžička olivového oleje

Křenové máslo spolu s lososem a majonézou vyšleháme. Přidáme pažitku, sušenou cibulku a šťávu z 1/2 z limetky. Zakápneme pár kapičkama olivového oleje. Dochutíme pepřem.

Labužnická rybička

Labužnická rybička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g lososa (popřípadě pangasia nebo filé), 2 ks cibule, 1/2 lžičky cukru, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Sherry, 1 vejce, 100 g lískových ořechů, 150 g vařené šunky, sůl, 1,5 dcl oleje

Nejprve nastrouháme cibuli (nebo ji pokrájíme velmi najemno) a smícháme ji se sójovou omáčkou, cukrem, moukou, sherry a vejcem, přidáme také špetku soli. Rybu nakrájíme na porce, které obalíme v připravené směsi. Poté je obalíme ještě jednou, tent...

Lasagne s lososem

Lasagne s lososem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g lososa, 2 papriky (zelenou a červenou), 150 g másla, šťáva z jednoho citrónu, 150 g hladké mouky, 300 ml zeleninového vývaru, 100 ml mléka, 50 g parmazánu, 50 g čedaru, 1 balení lasagní, 2 vejce, sůl a pepř dle chuti, olej na vymazání formy, 2 lžíce strouhanky na vysypání formy

Lososa omyjeme a osušíme. Nakrájíme na asi centimetrové plátky, které pokapeme citrónem, posolíme a opepříme. Necháme chvíli odstát. Papriky omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi si rozpustíme máslo, na kterém osmažíme mouku, kterou zalij...

Lasagne s lososem, špenátem a rajčaty

Lasagne s lososem, špenátem a rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g lososa, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 300 g špenátu, 4 ks rajčat, 400 g mascarpone, 200 ml polotučného mléka, 2 ks vejce, 3 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 květ muškátového květu, 300 g lasagní, 100 g parmezánu, 1 lžíce bazalky

Lososa zbavíme kůže a rozebereme na kousky. Česnek utřeme a smažíme ho na troše olej, přidáme špenát, sůl a pepř. Rajčata nakrájíme na kolečka. Mascarpone smícháme s mlékem, vejce, muškátovým květem, bazalkou a tymiánem. Pekáček vymažeme ol...

Losos en croûte

Losos en croûte

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce kopru, 1 lžíce pažitky, 2,5 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 ks šalotky, 3 stroužky česneku, 1/2 ks citrónu, 140 g žampionů, 100 g polníčku, 125 g Filo těsta, 700 g lososu

Na dvou lžících olivového oleje smažíme nasekané šalotky a po třech minutách přidáme žampiony nakrájené na plátky a utřený česnek. Smažíme 4 minuty. Přidáme šťávu z citrónu a odstavíme. Vmícháme polníček, pažitku a kopr, osolíme, opepříme. Nec...

Losos na koriandru

Losos na koriandru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 podkovy z lososa, 2 lžičky citrónové šťávy, 1 lžička drceného koriandru, 1 lžička drceného pepře, 4 lžíce olivového oleje, sůl

Lososa omyjeme a osušíme. Citrónovou šťávu smícháme s olejem, drceným koriandrem, pepřem a solí. Ryby touto směsí potřeme a necháme uležet cca 30 minut. pak je usmažíme na pánvi nebo ugrilujeme.

Losos na saké

Losos na saké

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 filety z lososa, 4 jarní cibulky, 60 ml saké, 20 ml sojové omáčky, 1 lžička mletého zázvoru

Troubu rozehřejeme na 180°C a připravíme si dva čtverce alobalu. Smícháme saké, sójovou omáčku a zázvor a v téhle omáčce důkladně obalíme plátky lososa. Přeneseme je do alobalu a do zbylé omáčky přimícháme nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Směsí ...

Losos na sezamu

Losos na sezamu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 porce lososa, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce sezamu, šťáva z 1/2 citronu, sůl, pepř, provensálské koření

Připravíme si marinádu: v misce smícháme oba oleje, lžíci sezamového semínka, šťávu z citronu, sůl, pepř a provensálské koření. Omyté porce ryby vložíme do marinády a necháme nejméně 2 hodiny v chladu marinovat. Odleželé porce lososa grilujeme n...

Losos na víně se žampióny

Losos na víně se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky lososa (podkovy nebo plátky), 0,5 dcl suchého bílého vína, hrst kadeřavé petrželky, 3 žampiony (může být i více), sůl, 1 lžíce hladké mouky, kousek citrónu, máslo

Lososa omyjeme a vysušíme. Přichystáme si víno, do kterého zamícháme najemno nakrájenou petrželku a do této směsi vložíme nasoleného lososa. Uložíme jej na 2 hodiny do lednice. Pak jej vyjmeme a obalíme v mouce a osmažíme zprudka na másle i s nakr...

Losos na zelenině

Losos na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g fazolek (zelených fazolových lusků), 250 g cherry rajčátek, 1 balení černých vypeckovaných oliv, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 2 plátky lososa, 12 sardelek (ančoviček), 1 lžíce nasekané bazalky, 1 lžíce citrónové šťávy

Fazolky očistíme, odkrojíme konce a zbavíme vlákna. Dáme vařit na 6 minut do osolené vroucí vody a scedíme. Lososa zbavíme kůže, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vysušíme. Opepříme, osolíme dle chuti a pokapeme citrónovou šťávou. Smažíme 5-...

Losos naložený v saké

Losos naložený v saké

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g filetů bez kůže z lososa, 3 lžíce mořské soli, 3 lžíce cukru krupice, 1 lžíce Wasabi, 15 ml saké

Lososa vložíme do hluboké vakuově uzavíratelné nádoby. Ve vhodné nádobě dobře promícháme sůl (nejlépe mořskou), cukr, wasabi a saké. Lososa dobře obalíme v marinádě a vložíme ho do mísy. Zbytek marinády nepřiléváme, ale vyhodíme nebo požijeme při ...

Losos po italsku

Losos po italsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 50 g strouhanky, 50 g vlašských ořechů, 2 citróny, 4 plátky lososa, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička pálivé mleté papriky, sůl

Lososa zbavíme kůže, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vysušíme. Poté plátky osolíme dle chuti. Rozehřejeme máslo, sejmeme z plamene a přidáme strouhanku, nasekané ořechy, kůru a šťávu z 1 citrónu. Důkladně promícháme a v takto vzniklé směsi...

stránka: