Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Lučina

Hermelínový dortík

Hermelínový dortík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks velkých Hermelínů (nebo 4 malých), 200 g Lučiny, 4 lžíce nahrubo mletých vlašských ořechů, půlky jader vlašských ořechů, několik listů zeleného salátu, kuličky hroznového vína, sůl

Z hermelínu podélně odřízneme ostrým nožem vršky (1/3) a odložíme je stranou. Z větších částí vydlabeme vnitřky, aby vznikly mističky. Lučinu, mleté ořechy a vydlabané části sýru utřeme do pěny. Podle chuti ji osolíme, naplníme jí sýrové mističky ...

Ostrá pomazánka s nivou

Ostrá pomazánka s nivou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Nivy, 1 ks Lučiny, 3 vejce, 100 g másla, 100 ml zakysané smetany, několik nakládaných chilli papriček, špetka soli

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nivu rovněž jemně nastrouháme. Změklé máslo utřeme do pěny, vmícháme lučinu, nastrouhanou nivu a vejce. Přidáme zakysanou smetanu a vše ušleháme na hladký krém. Podle...

Nepečený Cheesecake s jahodovou polevou

Nepečený Cheesecake s jahodovou polevou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150-200 g BEBE sušenek, 100 g másla, 70 g cukru moučky, sáček vanilkového cukru, 500 g tvarohu, 200 g Lučiny, 250 ml smetany ke šlehání, 300 g jahod(klidně i mražených), lžíce cukru krystal

Sušenky vložíme do sáčku a pomocí válečku/paličky je rozdrtíme. Vysypeme je do mísy a přilijeme rozehřáté máslo. Směs smícháme dohromady a přemístíme do máslem vymazané dortové formy a rozprostřeme pomocí lžíce, snažíme se sušenky upěchovat, pro l...

Noky se sýrovou omáčkou a ořechy

Noky se sýrovou omáčkou a ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 balíčky hotových bramborových noků, sůl, 50 g tvrdého sýra (parmazán, pecorino, gran moravia), 200 ml mléka, 100 ml smetany, 100 g Lučiny, 30 g vlašských ořechů

Do hrnce vlijeme dostatečné množství vody, přidáme 1 lžičku soli a vodu uvedeme do varu. Na omáčku nastrouháme tvrdý sýr. Mléko a smetanu na vaření vlijeme do kastrolu a uvedeme do varu, přidáme lučinu a rozmícháme. Nakonec přisypeme strouhaný sýr...

Tvarohový dezert s Lučinou

Tvarohový dezert s Lučinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tvarohu, 350 g Lučiny, 3 lžíce rumu, 90 g cukru moučka, 1 hrneček silné kávy, 1 balení piškotů dětských, 4 ks banánů, kakao

Smícháme tvaroh s Lučinou, osladíme asi polovinou cukru a přidáme rum. Uvaříme silnou kávu, kterou osladíme zbytkem cukru. Připravíme formu na biskupský chlebíček. Na dno formy klademe piškoty namočené do kávy. Na piškoty naneseme vrstvu tvarohu a...

Lučinová pomazánka s kiwi

Lučinová pomazánka s kiwi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Lučiny, 20 ml mléka, 1 kiwi, svazek jarní cibulky, špetka soli

Kiwi oloupeme, omyjeme a rozmixujeme na kaši. Cibulku překrojíme napůl a krájíme na co nejtenčí půlkolečka. Lučinu a mléko dobře zamícháme a přidáme kiwi a cibulku. Podle chuti dosolíme a mažeme na chleba.

Malá šlehaná bábovka

Malá šlehaná bábovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 žloutků, 1 vanilkový cukr, 300 g cukru krupice, 400 g Lučiny, 0.25 l smetany, 1 lžíce citronové kůry, 300 g polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, sníh z pěti bílků

Cukr, žloutky a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Přidáme Lučinu, smetanu, citronovou kůru, mouku, prášek do pečiva a sníh z bílků a vše opatrně smícháme. Vlijeme do vymazané a vysypané formy a zvolna pečeme při 150°C asi 30 minut. Hotovou bábovk...

Avokádová pěna

Avokádová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 zralá avokáda, 3 vejce, 3 stroužky česneku, špetka soli, troška pepře, 60 g Lučiny, 2 lžíce majonézy

Vejce uvaříme téměř natvrdo a po vychladnutí je protřeme přes struhadlo do mísy. Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku, lžící vyjmeme ze slupky dužinu a také jí protlačíme přes struhadlo. Přidáme utřený česnek, sůl, pepř, lučinu, majonézu a ručním šleh...

Bleskový salát s rajčaty

Bleskový salát s rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké rajčata , 200-250 g lučiny nebo žervé, sůl a pepř dle chuti, 500 g celozrnných něbo semolinových těstovin, hrst nasekané bazalky nadrobno

Rajčata nakrojíme do kříže a spaříme je vroucí vodou. Necháme chvíli ve vodě a poté sloupneme. Nakrájíme na velmi malé kousky a vložíme do mísy. Tam je rozmačkáme vidličkou a přidáme lučinu, sůl a pepř a nakonec bazalku. Vše pořádně promícháme a n...

Pomazánka z nivy a mozzarely

Pomazánka z nivy a mozzarely

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 150 g nivy, dvě lžíce lučiny, hrstička natrhané mozzarely, 1 lžíce pomazánkového másla, 1 jarní cibulka

Cibulku nakrájíme na kolečka. Vše jen smícháme a nivu rozdrtíme vidličkou, zamícháme a mažeme na chleba.

Lučinová pomazánka

Lučinová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kousek česneku, 1 lžička mléka, troška pepře, špetka soli, 1 balení taveného sýru, 1 balení Lučiny, 1 vlašský ořech

Na výrobu použijeme 1 sýr Lučina a 1 tavený sýr. Osolíme a opepříme podle chuti, česneku jak kdo snese a přidáme trošku mléka. Mažeme na rohlíky a ozdobíme oříškem.

Tortilly se sýrem a ovocem

Tortilly se sýrem a ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tortily, 150 g Lučiny, špetka soli, 1 lžíce petrželové nati, 2 - 3 stroužky česneku, 1 balení Hermelínu, 150 g Nivy, 10 kuliček hroznového vína

Lučinu smícháme s prolisovaným česnekem, ochutíme solí a vmícháme nasekanou petrželku. Tortilly potřeme směsí, poklademe je tenkými plátky hermelínu, rozpůlenými kuličkami vína bez pecek a posypeme nadrobenou nivou. Svineme, utáhneme a zabalíme pe...

Sýrová zálivka na saláty

Sýrová zálivka na saláty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g Lučina, 6 lžic plnotučného mléka, 1 lžička citronové šťávy, špetka soli, troška pepře

Lučinu, mléko a citronovou šťávu vyšleháme do hladka. Podle chuti dosolíme a dopepříme.

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brokolice, 40 g Lučiny, 20 g taveného sýra, 1/2 stroužku česneku, troška bílého pepře , špetka soli

Brokolici opláchneme a rozebereme na růžičky, které uvaříme v osolené vroucí vodě doměkka. Po uvaření a vychladnutí ji nakrájíme nadrobno, smícháme v míse s Lučinou a sýrem. Na závěr dle chuti osolíme, opepříme a dochutíme prolisovaným česnekem.

Jarní pomazánka s lučinou

Jarní pomazánka s lučinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g taveného sýra, 100 g Lučiny, 100 g mrkve, 100 g bulvového celeru, 1 cibule, 100 g šunky, špetka soli

Omytou a očištěnou mrkev a celer nastrouháme na jemno. Tavený sýr smícháme s Lučinou, přidáme mrkev, celer a vše promícháme. Šunku a oloupanou malou cibulku nakrájíme na kostičky a přimícháme do směsi. Dle chuti osolíme.

Nepečený cheesecake

Nepečený cheesecake

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení cukrářských piškotů, 1 sáček želatiny, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 lžíce cukru moučky, 1 balení vanilkového lusku, 300 g sýru Lučina, 1 lžíce citrónové šťávy, 200 g ovocné marmelády

Menší dortovou formu vyložíme pečícím papírem a na dno a po obvodu naklademe piškoty. Namočíme plátky želatiny. Smetanu ušleháme s cukrem a vanilkou a vmícháme Lučinu. Namočenou želatinu se šťávou z 1 citrónu zahřejeme až do rozpuštění, vmícháme l...

Sýrové rolky s křenem a hroznovým vínem

Sýrové rolky s křenem a hroznovým vínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Lučiny, 1 lžíce strouhaného křenu, sůl, kapka sladké smetany, 200 g plátkového sýra, hroznové víno, rohlíky

Do lučiny (lepší je domácí výroba) zamícháme křen a trochu osolíme. Pokud je příliš hustá, zředíme kapkou mléka nebo smetany. Plátky sýra rozprostřeme na prkénko, pomažeme ochucenou lučinou a poklademe hroznovým vínem. Jestliže jsou kuličky velké,...

Mandlový krém ze sýra

Mandlový krém ze sýra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g lučiny, 1 lžíce mléka, 100 g mandlí, 200 g odtučněného tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru, 3 lžíce cukru krupice

Mandle zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme, dokud se hnědá slupka nezačne odlupovat. Mandle scedíme, oloupeme a pomeleme. Smícháme lučinu, mléko, tvaroh, cukr, vanilkový cukr a mandle. Vše důkladně promícháme, dáme na utěrku, svážeme, zavěsí...

Listový závin s Lučinou

Listový závin s Lučinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 300 g šunky nebo šunkového salámu, 260 g sýru Lučina, kousek pórku, 1 vejce, sezamová nebo jiná semínka

Těsto rozdělíme na poloviny a na pomoučeném vále rozválíme každou část na obdélník. Poklademe ho kolečky salámu, doprostřed rozdrobíme Lučinu a posypeme na kousky pokrájeným pórkem. Okraje přehneme přes sebe, přeneseme na plech vyložený papírem na...

Chutná zeleninová příloha

Chutná zeleninová příloha

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 celer, 2 velké mrkve, 1 Lučina, sůl, muškátový ořech, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 1 červená cibule, olivový olej, 1 lžíce másla

Do vody dáme bobkový list, hřebíček, mrkev, celer a uvaříme do měkka. Když mrkev s celerem změknou, přidáme na kostky pokrájené brambory. Mrkev s celerem vyndáme do mísy, přidáme 3 lžíce vývaru a rozmixujeme. Poté zašťoucháme brambory, osolíme, př...

Ravioly se šunkou, olivami a sýrem

Ravioly se šunkou, olivami a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrubé mouky, 2 vejce, 4-5 lžic bílého vína, sůl, 50 g šunky, 10 zelených oliv, 2 snítky oregana, 200 g Lučiny, 3 lžíce smetany, pepř, paprika, 1 bílek

Smísíme mouku, vejce, víno a sůl. Tužší těsto necháme alespoň 60 minut odležet. Šunku nakrájíme na kostičky. Vypeckujeme a drobně pokrájíme olivy. Otrháme lístky oregana neboli dobromysli. Jednu snítku odložíme stranou, zbytek nasekáme. Vše utřeme...

Pomazánka s jablky

Pomazánka s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Lučiny, 2 jablka, 2 lžíce včelího medu, 1 hrst vlašských ořechů, 2 lžičky cukru krupice

Jablka oloupeme a jemně nastrouháme, přidáme lučinu, med, cukr a nastrouhané ořechy. Vše dobře promícháme. Podáváme se sušenkami nebo s piškoty.

Trempská pomazánka

Trempská pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg majonézy, 10 dkg Lučiny, 20 dkg měkkého salámu, 25 dkg sterilované zeleniny Moravanka, 2 vejce natvrdo, 1 lžíce hořčice, pepř, sůl

V míse rozetřeme majolku s lučinou, přidáme měkký salám se sterilizovanou zeleninou, nastrouhaná vařená vejce, hořčici, pepř, sůl a promícháme.

Koprová pomazánka

Koprová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg Lučiny, 5 dkg smetany, 1 lžíce kopru, sůl

Lučinu vyšleháme se smetanou, solí a jemně nasekaným koprem.

Zelená pomazánka

Zelená pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g listů špenátu, 100 g taveného sýra, 200 g Lučiny, 1 stroužek česneku, špetka soli

Listy špenátu dobře omyjeme, naskládáme do hlubší mísy, zalijeme vroucí vodou a necháme dvě minuty spařit. Poté špenát přecedíme a přebytečnou vodu vymačkáme. Tavený sýr smícháme s Lučinou, lehce osolíme a vmícháme prolisovaný česnek. Nakonec lehc...

stránka: