Macesová mouka

Vyrábí se rozemletím macesů, což jsou nekynuté chleby, které mají podobu placky. V procesu výroby macesů se používá pšeničná mouka a voda. Nejdůležitější je těsto zpracovat a placky opéct na pánvi po obou stanách do několika minut, než začne kynout. Toto speciální pečivo pochází z židovské kuchyně a peče se na židovský svátek Pesah, kdy se žádné jiné pečivo nesmí konzumovat a říká se mu "chléb vysvobození" či "chléb souznění". U nás jsou macesy k dostání v obchodech s racionální výživou, ale upéct si je můžete i sami. Využívá se k zahušťování omáček, také při dušení nebo pečení některých masitých jídel.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybějící obrázek
hm, to jsem se toho dozvedel :-) ... a jak se, prosim, vyrabi macesy ?

cipisek 29. 01. 2011, 18:23

Chybějící obrázek
Milý cipísku maces je pečivo z nekynutého těsta, pocházející z židovské kuchyně.Toto speciální pečivo se připravuje z vody a pšeničné mouky. Rychle se musí zpracovat na placky a upéct. Macesy se konzumují na židovský svátek Pesah a jsou považovány za "chléb vysvobození" či "chléb souznění".Vyzkoušet je můžete i Vy a obložit podle chuti jak je libo. A dejte vědět jak se povedly :). Děkuji

30. 01. 2011, 09:31