Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Majonéza

Fenyklovo-zelný salát

Fenyklovo-zelný salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks červeného zelí, 2 ks mrkve, 1 ks fenyklu, 2 ks šalotky, 50 g majonézy, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Všechnu zeleninu nakrájíme na nudličky a smícháme ji v míse. Poté vmícháme majonézu a osolíme, opepříme.

Kedlubnový dip

Kedlubnový dip

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kedlubnu, 2 stroužky česneku, 1 ks chilli papričky, 150 g bílého jogurtu, 50 ml majonézy, 7 g soli, 7 g pepře, 1 lžička citronové kůry, 1 lžička citronové šťávy, 4 lžičky petrželové natě

Kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Chilli papričku nakrájíme najemno a česnek utřeme. Vše smícháme. Přidáme jogurt, majonézu a citronovou šťávu a kůru. Ochutím solí, pepřem a nasekanou petrželkou Podáváme po vychlazení.

Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks tortill, 1 ks brokolice, 1 ks avokáda, 1 ks chilli papričky, 1 ks limety, 1 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 200 g hrášku, 200 g kukuřice, 100 ml bílého jogurtu, 100 g majonézy

Tortilly pomažeme trochou olivového oleje. Rozdělíme na ně hrášek, kukuřici a krátce povařenou brokolici nakrájenou na kousky. Osolíme, opepříme a posypeme strouhaným čedarem. Přeložíme napůl. Pečeme 5 minut na 200 °C. Mezitím si připravíme dip: ...

Fish and chips

Fish and chips

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg brambor, 125 g hladké mouky, 250 ml světlého piva, 800 g tresky, 500 ml slunečnicového oleje, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce olivového oleje, 2 ks bílků, 5 lžíc majonézy

Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Pečeme 25 minut pod grilem. Bílky našleháme vidličkou, smícháme je s pivem a moukou. Připravili jsme si těstíčko. Filety nakrájíme na kousky o velikosti 1...

Rajčatovo-paprikový dip

Rajčatovo-paprikový dip

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks papriky (kapie), 2 stroužky česneku, 1 ks limety, 7 g soli, 7 g pepře, 100 g cherry rajčátek, 100 g majonézy, 1/2 lžičky pažitky, 1/2 lžičky petrželové natě, 1/2 lžičky majoránky, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce olivového oleje

Papriku i rajčátka nakrájíme na kousky, smícháme s jogurtem, majonézou a utřeným česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme olej i šťávu z limetky a přidáme bylinky podle chuti.

Zeleninový wrap s pikantní hovězí jehlou

Zeleninový wrap s pikantní hovězí jehlou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 4 ks tortilly, 1 ks papriky (kapie), 2 ks rajčat, 1 ks chilli papričky, 2 lžíce majonézy, 1 lžička kečupu, 1 lžička kremžské hořčice, 1 špetka grilovacího koření, 200 g ledového salátu, 600 g hovězí zadní, 120 g sójové omáčky, 160 ml sladkokyselé omáčky, 40 g kukuřičného škrobu

Maso nakrájíme na kostky a napícháme na jehlu. Smícháme sójovou omáčku, chilli omáčku, nasekanou chilli papričku a škrob a v této marinádě vaříme jehly – ovšem při nižších teplotách: Při teplotě 85 °C asi 3,5 hodiny, a při teplotě 65 °C dalších ...

Křupavé mořské plody s kapary

Křupavé mořské plody s kapary

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mořských plodů, 200 g hladké mouky, 2 lžíce kaparů, 1 stroužek česneku, 5 lžíc majonézy, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 citrón

Česnek prolisujeme a smícháme ho s majonézou. Mouku a nasekané kapary dáme do igelitového sáčku a promixujeme. Mořské plody omyjeme a osušíme. Poté je přidáme do igelitového sáčku, uzavřeme a protřepeme, aby se všechny plody obalily moukou. Zbylou...

Sendvič s trhaným kuřecím masem

Sendvič s trhaným kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích stehen, 4 ks housky, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce grilovacího koření, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce omáčky chipotle, 4 lžíce mungo výhonků

Kuřecí stehna zbavíme kůže a potřeme je směsí z oleje a grilovacího koření. Po třiceti minutách marinování dáme kuřecí maso na gril a grilujeme 30 minut pod poklicí z jedné strany a 30 minut také pod poklicí z druhé strany. Občas potíráme grilov...

Rychlá celerová pomazánka

Rychlá celerová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

7 lžíc majonézy, 3 lžíce dijonské hořčice, 1 ks citrónu, 1 ks celeru, 7 g soli, 7 g pepře

V misce smícháme majonézu, hořčici a citrónovou šťávu. Osolíme a opepříme. Celer oloupeme a poté nakrájíme na velmi tenké nudličky. Smícháme ho s majonézovou směsí, vychladíme a podáváme.

Chřestové toasty

Chřestové toasty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g chřestu, 2 plátek veky, 30 g banánu, 15 g majonézy, 0,1 dcl zakysané smetany, 0,05 dcl citronové šťávy, 0,1 dcl vína, 10 g másla

Veku opečeme na sucho, potřeme máslem, poklademe vařeným chřestem a plátky banánu, pokapeme citrónovou šťávou, na povrchu polijeme majonézou rozmíchanou se smetanou a vínem a posypeme petrželkou.

Vejce se žloutkovou pěnou

Vejce se žloutkovou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, 100 g másla, 250 g majonézy, špetka pepře, 1 lžíce petrželové natě

Nejdříve uvaříme vejce natvrdo a necháme je vychladnout. Uvařená vejce oloupeme a podélně rozkrojíme a vyjmeme žloutky. Ke žloutkům přidáme hořčici, změklé máslo, majonézu, sůl, pepř a našleháme v pěnu. Vzniklou pěnou naplníme půlky bílků a ozdobí...

Celerovo-česneková pomazánka s pestem z medvědího česneku

Celerovo-česneková pomazánka s pestem z medvědího česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks bulvového celeru, 10 dkg strouhaného sýru, 4 stroužky česneku, 4 lžíce majonézy, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce pesta, 1 špetka soli, 1 troška pepře

Nejdříve si připravíme celer - očistíme jej a dáme vařit, dokud není měkký. Mezitím si nastrouháme sýr, přidáme majonézu, jogurt a horčici a promícháme. Přistrouháme také vychladlý celer a přidáme drcený česnek dle chuti. Nakonec osolíme, opepří...

Bramborový salát s jogurtem a majonézou

Bramborový salát s jogurtem a majonézou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks brambor, 4 ks mrkve, 5 ks okurky, 3 ks vejce, 2 ks cibule, 100 ml majonézy, 100 ml bílého jogurtu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžíce plnotučné hořčice

Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Mrkev také uvaříme doměkka, vejce na tvrdo. Brambory nakrájíme na kostičky, mrkev, okurky, vejce a cibule najemno. Vše promícháme. Majonézu smícháme s jogurtem a hořčicí a vmícháme to do salátu. Podle chu...

Křenová omáčka s pomerančem

Křenová omáčka s pomerančem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 15 g křenu, 10 g jablka, 5 g pomeranče

Majonézu utřeme s pomerančem a vmícháme jemně nastrouhaný křen s jablky.

Česnekový tvaroh

Česnekový tvaroh

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení jemného tvarohu, 1 lžíce majonézy, 3 stroužky česneku, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce petrželové naťi, troška pepře a soli

Tvaroh dáme do misky, přidáme lžíci majolky, 3 stroužky utřeného česneku, 1 lžíci vinného octa, petrželku a dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme na tmavý chléb. Syrová mrkev je dobrá jako příloha.

Pikantní omáčka

Pikantní omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 10 g nakládaných cibulek, 5 g feferonek, 10 g kečupu, 0,05 dcl červeného vína

Majonézu utřeme s kečupem a vínem a vmícháme jemně nastrouhanou cibulku s jemně posekanými feferonkami.

Květák v majonézové omáčce

Květák v majonézové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka květáku, špetka soli, 1 balení majonézy, 1 balení bílého jogurtu, 3 stroužky česneku, 1 lžička plnotučné hořčice, 5 kapek worcesterové omáčky, 2 lžíce octa, 3 lžíce kopru

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat a vychladit. Majonézu smícháme s jogurtem, 3 stroužky utřeného česneku se solí, hořčicí a několika kapkami ocata dle chuti. Nakonec vmícháme jemně nakrájený k...

Sýrovo-jablková pomazánka

Sýrovo-jablková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg eidamu, 1 jablko, 1 balení majonézy

Nastrouháme tvrdý sýr a jablko. Zamícháme dohromady spolu s majonézou. Mažeme na rohlík, můžeme ozdobit vlašským ořechem.

Ředkvičková pěna

Ředkvičková pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek ředkviček, 200 g taveného sýru, 100 g majonézy, 1 lžička másla, 2 špetky soli, 2 špetky pepř (barevný)

Ředkvičky očistíme a spolu se všemi ingrediencemi vyšleháme do pěny. Dochutíme pepřem. Podáváme s pečivem či krekry.

Salát z mladých cibulek s jablkem

Salát z mladých cibulek s jablkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 svazky jarní cibulky, 2 jablka, 1 citrón, 250 ml majonézy, 2 vejce, 1 sterilovaná okurka, 4 listy hlávkového salátu, 4 ředkvičky, 1 paprika (kapie)

Salátové listy důkladně opereme a necháme okapat. Vejce uvaříme natvrdo. Svazečky jarní cibulky omyjeme a i s natí nakrájíme nadrobno do mísy. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na menší kostičky a přidáme k cibulkám. Vše zakapeme citro...

Kuřecí omáčka

Kuřecí omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 15 g pečeného kuřete, 10 g mandlí, 0,05 dcl bílého vína

Majonézu utřeme s vínem a vmícháme jemně posekané kuře a nastrouhané mandle.

Drůbeží salát jemný

Drůbeží salát jemný

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařeného drůbežího masa, 200 g vařeného celeru, 150 g sterilovaných okurek, 1 jablko, 100 g hrášku, špetka soli a pepře, 1 lžička worcesterové omáčky, 50 g majonézy, 100 ml ušlehané šlehačky

Do mísy dáme nakrájené vařené drůbeží maso, nakrájený vařený celer, pokrájené okurky, nadrobno nakrájené jablko a hrášek. Dochutíme solí, pepřem, worcesterem a poté promícháme s majonézou a šlehačkou. Vše dobře promícháme.

Rybí omáčka

Rybí omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 20 g konzervované ryba, 10 g pomeranče, 5 g cukru moučka, bobkový list, troška pepře, troška nového koření

Do majonézy vmícháme jemně posekanou rybu a pomeranč, osladíme a okořeníme.

Šunková omáčka

Šunková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 20 g šunky, 5 g křenu, 0,05 dcl bílého vína, 5 g cukru moučka, troška petrželové natě

Majonézu utřeme s vínem a cukrem a přidáme nastrouhaný křen s jemně posekanou šunkou. Ochutíme petrželkou.

Mandlová omáčka

Mandlová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 10 g mandlí, 10 g rajčat, 0,05 dcl červeného vína, 5 g cukru moučka

Majonézu utřeme s červeným vínem a cukrem, přidáme rozetřené oloupané rajče a vmícháme jemně nastrouhané mandle.

stránka: