Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Majoránka

Moussaka light

Moussaka light

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velké rajče, 1 menší cuketa, 1 vejce, 250 g hovězího mletého masa, 3 větší brambory, 2 stroužky česneku, 1 větší cibule, sůl, pepř, skořice, majoránka, muškátový oříšek, 3-4 lžíce nasekané čerstvé petrželky, olivový olej, troška nastrouhaného eidamu, 1 kostka hovězího bujónu, 2 sklenice nízkotučného mléka

Na jemno nakrájenou cibulku orestujeme do zlatova spolu s hovězím mletým masem. Do směsi přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, prolisovaný česnek, petržel a trochu skořice a majoránky. Zároveň si připravíme hrnec, kde povaříme v bujónu z 1/2 ko...

Karbanátky

Karbanátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřového mletého masa, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 1 menší cibule, 4 stroužky česneku, 1 šálek mléka, 3 ks bílého pečiva

Mleté maso smícháme s kořením, vejcem a houskou namočenou v mléce. Nemáme-li housky, můžeme přidat hladkou mouku s trochou mléka. Přidáme najemno nasekanou cibuli a rozetřený česnek. Vytvoříme placičky, obalujeme v trojobale a pečeme dozlatova.

Bramborové placky

Bramborové placky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5-6 větších brambor, 2-3 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1 lžička soli, 1 lžička mletého černého pepře, 1-2 lžičky kmínu, 2 lžičky majoránky, 5 stroužků česneku, 50 ml olej či sádla na smažení

Brambory očistíme a nastrouháme na struhadle najemno. Necháme chvíli stát do doby, než pustí vodu, vymačkáme ji a pak slijeme. Přidáme vejce, koření, prolisovaný česnek, hladkou mouku - všechny ingredience dle chuti můžeme přidat či ubrat. Tyto př...

Pečené masové kuličky

Pečené masové kuličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení hovězího mletého masa, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1-2 lžičky soli, 0,5 lžičky pepře, 5 lžic strouhanky, 2 vejce, 1 lžička adžiky, troška Vegety

Načistíme si cibuli a česnek a vše nadrobno nasekáme a vložíme do větší mísy. Přidáme rozšlehaná vejce, a koření (kromě Vegety). Vše řádně promícháme a přidáme mleté maso. Rukou pak směs promícháme, aby se koření dostalo rovnoměrně do masa. Poté z...

Bramboráky

Bramboráky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 velkých syrových brambor, 2 vejce, 4-5 lžic hrubé mouky, majoránka, kmín, sůl, olej na smažení

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme (já strouhám polovinu na kašičku a polovinu na jemném struhadle). Bramborovou směs smícháme s moukou a vejci a okořeníme dle chuti majoránkou, solí a kmínem. Pak těsto smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Psí cukroví

Psí cukroví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg drůbežích jater, 0,5 kg ovesných vloček, 3 vejce, dle chuti troška majoránka, dle chuti kousek česnek

Do mixéru vložíme všechny ingredience a umixuje na kaši. Tu následně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě asi 20 min. na 2000C. Následně vykrajujeme dle fantazie a můžeme servírovat.

Květákové řezy

Květákové řezy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 2 vejce, 1 dcl mléka, 5 lžic polohrubé mouky, 4 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, špetka soli, špetka pepře

Květák uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Poté ho vyjmeme a necháme vychladnout, poté ho rozmačkáme. Přidáme vejce, mléko, mouku, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a dle potřeby ještě zahustíme moukou, a vytvoříme si těst...

Kuřecí stehýnka po pastýřsku

Kuřecí stehýnka po pastýřsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 2 lžičky majoránky, 2 lžičky tymiánu, 2 lžičky rozmarýnu, šťáva z 1 citrónu, 3 lžíce rostlinného oleje, sůl, pepř

Kuřecí stehna omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Ve sklenici smícháme majoránku, tymián, rozmarýnu, šťávu z citrónu a olej. Dochutíme solí a pepřem. Směsí oleje a koření potřeme kuřecí stehýnka, vložíme na rošt trouby nebo na olej do pekáče, a ...

Panádlová polévka

Panádlová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g tvrdého chleba, 2 ks vajec, 1 l vody, špetka majoránky, špetka soli

Dáme vařit vodu, osolíme a dáme do ní tvrdý chleba, aby se rozvařil. Když voda vře, přidáme rozkvedlané vejce a necháme srazit. Poté ochutíme majoránkou a můžeme podávat.

Krémová polévka z fazolek s uzeným masem

Krémová polévka z fazolek s uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolek, 250 g uzeného masa, 50 g slaniny, 2 ks cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce nasekané petrželky, 1 sklenka vody, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, špetka majoránky, špetka soli

Fazole dáme přes noc do vody a druhý den je v té samé vodě dáme uvařit doměkka a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno, v hrnci si rozpálíme olej a na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Když je cibule nahnědlá, přidáme 2 lžíce raj...

Drožďová polévka s uzeným masem

Drožďová polévka s uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g droždí (kvasnice), 1 ks cibule, 2 ks vajec, 50 g másla, 2 stroužky česneku, 1 lžíce nasekané pažitky, 1 l vývaru z kostí, špetka majoránky, špetka kmínu, špetka soli

Máslo si rozpustíme v hrnci, nakrájíme nadrobno cibuli a zpěníme ji na rozpuštěném másle. Když je cibule zpěněná, přidáme rozdrobené droždí, zalijeme vývarem, přidáme na nudličky nakrájené uzené maso, okmínujeme, osolíme a necháme vařit. Vejce roz...

Adventní česnečka

Adventní česnečka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 2-4 bílky, 1 malá mrkev, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžíce majoránky, 2 lžíce libečku, 4 stroužky česneku

Ze sádla a mouky připravíme světle zlatou jíšku, do jíšky přilijeme bílky a pilně mícháme, až nám vzniknou žmolky. Ihned zalijeme vodou, dobře rozmícháme, přidáme bujónovou kostku, jemně nastrouhanou malou mrkev, sůl a pepř. Asi 5 minut povaříme, ...

Placičky z cukety

Placičky z cukety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ks cukety, 100 g klobásového kabanosu nebo klobásy, 100 g tvrdého sýra, 2 stroužky česneku, 2 vejce, 3 lžíce polohrubé mouky, 3 lžíce strouhanky, majoránka, pepř, Vegeta

Cuketu nahrubo nastouhanou necháme odpočinout, ať pustí co nejvíce vody. Mezi tím si připravíme nahrubo nastouhaný klobásový kabanos,najemno nastrouhaný sýr, přidáme vejce, česnek, majoránku, pepř, vegetu a přidáme cuketu zbavenou nadbytečné vody....

Krupková polévka s bramborem

Krupková polévka s bramborem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g krup, 100 g brambor, vývar z uzeného masa, 20 g cibule, 2 stroužky česneku, 30 g sádla, paprika - koření, sůl, majoránka, 60 g zeleniny (mrkev, celer, petržel, květák)

Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a papriku, přidáme nastrouhanou nebo nakrájenou zeleninu, osmahneme, zalijeme vodou s vývarem z uzeného masa, osolíme, přidáme přebrané, propláchnuté a spařené krupky a na kostky nakrájené brambory a uvaříme. Pol...

Játrová omáčka

Játrová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g játry, 2 ks cibule, 1 stroužek česneku, 3 lžíce rostlinného oleje, 30 g ztuženého pokrmového tuku, 30 g hladké mouky, troška kmínu, troška majoránky, 2 lžíce sojové omáčky, špetka soli, špetka pepře

Játra omyjeme a nakrájíme na větší kousky, které osmahneme na oleji. Na rozpáleném tuku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme narůžovělou jíšku. Do jíšky nalijeme šťávu z jater, sójovou omáčku, rozředíme několika lžícemi v...

Vařená cizrna

Vařená cizrna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g cizrny, troška majoránky

Cizrnu si nejříve přebereme a dáme namočit do většího množství vody, nejlépe přes noc. Vodu nevyléváme, ale vaříme v ní cizrnu a to asi 45 minut. Protože je cizrna jednou z luštěnin, je nadýmavá, abychom to trochu eliminovali, přidáme k ní něja...

Kuře po myslivecku

Kuře po myslivecku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší kuře, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 50 ml rostlinného oleje, 2 větší cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, mletá paprika, kousek bobkového listu, špetka majoránky, špetka tymiánu, 200 ml červeného vína, 150 g čerstvých hub (mohou být i žampiony), 1 červená paprika, 3 lžíce zmrazeného hrášku

Očištěné a omyté kuře osušíme a rozdělíme na 4 porce. Mouku smícháme se solí, pepřem a tuto směs vetřeme do porcí kuřete. Osmažíme je po obou stranách na oleji a vyjmeme. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, vmícháme protlak, mletou p...

Chalupářský oukrop

Chalupářský oukrop

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vajec, 4 plátky veky nebo chleba, 30 g sádla (tuku), 4 stroužky česneku, 1/2 kostky masoxu, majoránka, sůl, pepř

Česnek rozetřeme se solí a dáme do 1,2 l vroucí vody. Přidáme masox, pepř, špetku majoránky a povaříme. Potom přidáme rozšlehaná vejce, která nalijeme přes vidličku do polévky a necháme srazit. Veku nakrájíme na kostičky, které na tuku osmažíme. ...

Bramboráčky s pikantní směsí

Bramboráčky s pikantní směsí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 120 g hladké mouky, 2 - 3 stroužky česneku, 1 hrst majoránky, 1 špetka soli, 2 ks slepičích vajec, 3 lžíce mléka, 3 kuřecí prsa, 1 konzerva fazolí ve šťávě, 1 ks cibule, 2 - 3 ks papriky (kapie), 1 špetka chilli koření, 1 špetka soli

Ze surovin vypracujeme těsto na bramboráky a upečeme je. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Osmahneme na pánvi, přidáme na větší kousky nakrájenou cibuli a papriku. Chvilku opékáme. Poté přidáme fazole i se šťávou. Nakonec dochutíme solí a chilli ...

Liptovské řízky  v bramboráku

Liptovské řízky v bramboráku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové panenky, 4 stroužky česneku, špetka soli, 150 ml olivového oleje, 600 g brambor, 1 cibule , 1 lžička majoránky, troška pepře bílého, troška kmínu, 2 vejce, 30 g hladké mouky

Zemiaky zotrieme, pridáme múku, vajíčka, dobre pomiešame. Dochutíme korením, majoranom, rascou a osolíme nakoniec pridáme na jemno pokrájanú cibuľu. Na horúcom oleji vypražime 8 malých placiek ktoré odložíme na teple miesto. Bravčové mäso pokrájam...

Karbenátky z ovesných vloček

Karbenátky z ovesných vloček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 2 dcl slunečnicového oleje, 10 dkg ovesných vloček, 1/3 l vody, kousek uzeniny, 1 slepičí vejce, špetka soli, špetka majoránky, 2 dkg másla, hrneček strouhanky

Na osmaženou cibulku na oleji dáme syrové vločky, nalejeme asi na 10 dkg 1/3 l vody a dusíme do husté kaše, přidáme vejce, sůl, majoránku, máslo (asi 2 dkg na 10 dkg vloček), uzeninu a uděláme bochánky, které obalíme v trojobale a usmažíme na oleji.

Smetanovo - bramborová polévka

Smetanovo - bramborová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 stroužky česneku, 1 kg brambor, 100 g celeru, 100 g petržele, 150 g mrkve, 200 ml smetany ke šlehání, špetka kmínu, špetka soli, špetka pepře, troška majoránky, 1 lžíce másla

Mrkev, petržel i celer očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle, nebo můžeme i nakrájet na menší kostičky. Na rozpuštěné máslo dáme připravenou zeleninu, kterou necháme trochu zpěnit. Zalijeme vodou a přidáme ostatní ingredience. Polévku vařím...

Léčivá česnečka

Léčivá česnečka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vody, 4 stroužky česneku, 1 kostka zeleninového bujónu, 0,5 kostky hovězího bujónu, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce majoránky, špetka soli, špetka pepře, 2 plátky chléba

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme vodu, bujóny a vaříme do změknutí. Do vařící polévky přidáme olej a majoránku. Necháme probublat, okořeníme. Těsně před podáním přidáme prolisovaný česnek. Chleba nakrájíme na kostičky a dáme na su...

Polévka s ovesnými vločkami a zeleninou

Polévka s ovesnými vločkami a zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g másla, 150 ml ovesných vloček, 2 l vody, 250 ml strouhané kedlubny , 250 ml strouhané mrkve , 1/2 většího bramboru , troška majoránky, troška petrželové nati, 2 kostky zeleninového bujónu, špetka mletého pepře

Na 1/2 cm plátku másla opražíme 150 ml ovesných vloček. Zalijeme 2 litry vody a vaříme asi 30 minut. Očistíme a nastrouháme nahrubo kedlubnu a mrkev, obojí po 250 ml. Zeleninu osmahneme na 1 cm plátku másla. Půlku bramboru nastrouháme, nebo romixu...

Zapečené špagety s mletým masem

Zapečené špagety s mletým masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 600 g hovězího mletého masa, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžička mleté papriky, troška kmínu, troška majoránky, 3 kapky worcesterské omáčky, 3 lžičky polévkového tekutého koření , troška kečupu, kousek másla, 1 balení strouhaného sýru

Na usmaženou cibuli přidáme mleté maso a necháme podusit, než maso pustí šťávu. Dále přidáme česnek, papriku, kmín, majoránku, worčestrovou omáčku, maggi a kečup. Vše necháme podusit (asi 20 min). Pak směs vlijeme na uvařené a scezené špagety (do ...

stránka: