Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Makrela

Křupavý makrelový salát

Křupavý makrelový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky chleba, 10 ml olivového oleje, 150 g hlávkového salátu, 200 g uzené makrely, 20 ml majonézy

Troubu předehřejeme na 200 °C. Chleba nakrájíme na kostičky a pokapeme olivovým olejem. Dáme na plech a pečeme asi 15 minut. Mezitím natrháme salátové listy na kousky, makrelu nakrájíme na tenké plátky a vše smícháme majonézou. Posypeme opečeným ...

Makrela na dijonské hořčici ma bílém víně

Makrela na dijonské hořčici ma bílém víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 střední makrely, 2 cibule, 4 lžíce dijonské hořčice, 200 ml suchého bílého vína, sůl, pepř, olej na vymazání pekáčku, 4 snítky petrželky

Pekáček vymažeme nebo vystříkáme olejem a na dno rozprostřeme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Ryby očistíme, lehce osolíme, každé makrele vložíme do bříška snítku petrželky a rybky narovnáme do pekáčku na cibuli. Smícháme hořčici s vínem, přidá...

Makrela na grilu

Makrela na grilu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 střední makrely, 2 lžičky soli, 1-2 citróny, 150 ml slunečnicového či olivového oleje, 1-2 lžičky sladké mleté papriky, špetka drceného kmínu, 1/2 lžičky pepře

Ryby omyjeme, osušíme, řádně nasolíme, pokapeme šťávou z citrónů a dáme na chvíli odležet. Makrely si můžeme nasolit i den předem a nechat přes noc pěkně proležet. Připravíme si lák na potírání: v oleji rozmícháme mletý pepř, sůl, papriku a kmín. ...

Makrela na řecký způsob

Makrela na řecký způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g makrely, 100 ml olivového oleje, 100 g cibule, 4 lžíce oliv, 4 lžíce rajčatového protlaku, 100 ml červeného vína, 2 lžíce kečupu, 1 lžička cukru krystal, 1 lžička soli, špetka rozmarýnu

Očistené a vypitvané makrely posolíme a z oboch strán opečieme na rozohriatom oleji. Vyberieme z oleja a dáme doň na cca 20 minút dusíť cibuľu pokrájanú na kolieska, rajčiakový pretlak, olivy, cukor, víno a soľ. Do tejto omáčky vložíme opečené mak...

Makrela na tymiánu a rozmarýnu

Makrela na tymiánu a rozmarýnu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 makrely, 2 špetky soli, 1 lžička mleté papriky , 1 lžička koření na ryby, 1 lžíce čerstvého tymiánu, 1 lžíce rozmarýnu, 2 lžíce oleje

Makrelu (čerstvou nebo mraženou) očistíme, omyjeme a odstraníme hlavu a ocas. Podélně nakrojíme tak, abychom získali větší plát (dáváme pozor, abychom nepřekrojili kůži). Stranu s kůží osolíme a posypeme paprikou, po druhé straně okořeníme kořením...

Makrela pečená na kmíně

Makrela pečená na kmíně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 makrely (o váze asi 60g), 100 g másla, podle chuti kmín, podle chuti sůl, 1 cibule, 1 citrón, podle chuti petrželová nať

Do vymazaného pekáčku dáme očištěné, vykucháné, bez hlav makrely. Osolíme, posypeme drcením kmínem, sekanou petrželí a zakapeme citronem. Přidáme loupanou na kolečka krájenou cibuli. Ryby pečeme prudšeji v troubě, potíráme tukem během pečení.

Makrela po polsku

Makrela po polsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 makrely, 2 vejce, 1 cibule, sůl, mletý pepř, máslo, zelená petrželka

Vejce uvaříme natvrdo a společně s cibulí nahrubo nasekáme. Ryby vykostíme, omyjeme, vysušíme, osolíme, opepříme a upečeme v troubě. Na másle osmahneme vejce se solí a dáme na ryby. Sypeme zelenou perželkou.

Makrela po řecku

Makrela po řecku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 makrely, 130 g černých oliv bez pecek, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná)

Makrely důkladně očistíme, odstřihneme jim ploutve a dáme si je na lehce vymazaný pekáč. Přilijeme přes ryby olej a posypeme je tymiánem. Pečeme 30 minut v horké troubě a občas je potíráme olejem. Krátce před dopečením přidáme k rybám olivy. Podáv...

Makrela s citronovou omáčkou

Makrela s citronovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 makrely, špetka soli, troška pepře, 100 g hladké mouky, 4 lžíce tuku, 150 g másla, 100 ml citronové šťávy, 2 lžíce petrželové naťi

Makrely očistíme a vykucháme, poté je osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Dáme je na tukem vymazavý alobal a pečeme asi 15 minut v troubě. Omáčku připravíme z rozehřátého másla, do něhož vmícháme citronovou šťávu, nasekanou petrželku a trochu s...

Makrely v exotické marinádě

Makrely v exotické marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 makrely, 150 g ananasu, 1 chilli paprička, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kečupu, 4 stroužky česneku, 1 citrón, špetka soli, 150 ml olivového oleje

Makrely očistíme, odstřihneme ploutve, omyjeme a osušíme. Ananas rozmixujeme do misky, přidáme k němu hořčici, kečup, prolisovaný česnek a nasekanou chilli papričku. Dobře promícháme a osolíme. Marinádou potřeme ryby a necháme v chladu odležet do ...

Okurkový salát s makrelou

Okurkový salát s makrelou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uzená makrela, 1 okurka, 3 vejce, 1 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce vinného octa, špetka pepře

Okurku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Smícháme s kousky rybího masa a na kousky nakrájenými vejci. Ze špetky pepře, oleje a octa uděláme směs a vmícháme do salátu.

Pomazánka z makrely

Pomazánka z makrely

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g makrely, 40 g másla, 1 cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, troška pepře, špetka mleté papriky , 1 hrst petrželové natě

Uzenou makrelu vykostíme a maso pokrájíme. V míse utřeme máslo se solí a s hořčicí, přimícháme připravené maso, na drobno nakrájenou cibulku a směs okořeníme špetkou mleté papriky. Podle chuti dosolíme a opepříme. Mažeme na domácí chléb a zdobíme ...

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku s Racio chlebíčky

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku s Racio chlebíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks makrely, 250 g jemného tvarohu, 1 ks česneku, 1 ks cibule, 100 g polníčku, 50 g mungo výhonků, 1 špetka soli, 8 ks pufovaných celozrnných chlebíčků

Očištěnou makrelu bez kůže a kostiček rozmělníme na malé části, smícháme ji s tvarohem a česnekem, který jsme předtím jednoduše vložili na 30 minut do trouby a pekli na 200 °C. Ingredience rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, přidáme na jemno nak...

Rybí koláč

Rybí koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uzená makrela, 4-5 větších brambor, 50 ml mléka (i více), 2 cibule, máslo na vymazání pekáče, 5 lžic strouhanky na vysypání pekáče, strouhaný sýr, mletá paprika , sůl, 2 lžíce oleje

Makrelu obereme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit v osolené vodě. Mléko svaříme. Uděláme bramborovou kaši a necháme ji na straně. Cibuli očistíme, nakrájíme a osmažíme. Přidáme pokrájenou makrelu, mletou papriku a sp...

Rybí rolka

Rybí rolka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 filety z makrely, 0,5 citrónu, špetka soli, troška pepře, 50 g strouhaného sýra, 4 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, 2 lžíce petrželové natě

Rybí filety omyjeme a osušíme ubrouskem. Pokapeme je citronovou šťávou, lehce osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočinout. Strouhaný sýr promícháme s nasekanou petrželkou a směsí potřeme připravené filety. Stočíme je do ruličky, spíchneme jehlou...

Salát z uzené ryby

Salát z uzené ryby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uzená makrela, 1 cibule, 100 g sterilovaného celeru, 1 jablko, 1 vejce, 1 citrón, špetka soli, troška pepře, troška majoránky, 1 balení tatarské omáčky, 1 paprika (kapie), 2 rajčata, 1 hrst oliv

Makrelu uzenou vykostíme a nakrájíme na kousky a dáme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájený sterilovaný celer, 1 jablko, 1 vejce vařené natvrdo. Ochutíme šťávou z citrónu, solí, pepřem, majoránkou a promícháme. Přidáme tatarku a p...

Teplý salát s uzenou makrelou

Teplý salát s uzenou makrelou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g fazolek (zelené fazolové lusky), 250 g uzené makrely, 50 g krutonů, 1 ks římského salátu, 1 ks citrónu, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hořčice z celých semen, 7 g soli, 7 g pepře

Fazolky povaříme 4 minuty v osolené vodě. Poté je přelijeme studenou vodou. Smícháme je se salátovými listy, nakrájenými kousky makrely a krutony. Přelijeme je dresinkem který připravíme tak, že vyšleháme hořčici, olej a citrónovou kůru a šťávu.

Zapečená pikantní směs

Zapečená pikantní směs

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g šunky, 150 g slanečka, 150 g uzené makrely nebo jiných uzenek dle chuti, 100 g studené pečeně, 1 cibule, 3 brambory, 2 lžíce kysané smetany, 1 vejce, 40 g másla, 40 g parmazánu, sůl, pepř, strouhanka

Uzenky nakrájíme na menší kousky. Pečené maso, šunku, uzenky, slanečky, cibuli a uvařené brambory rozemeleme. Osolíme, opepříme a promícháme s kysanou smetanu, se žloutkem a sněhem z bílků. Směs upravíme do malých ohnivzdorných misek vymazaných má...