Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Mandle

Kaki mascarpone se skořicí

Kaki mascarpone se skořicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kaki, 60 g cukru moučka, 30 g mandlového prášku, 400 g mascarpone, 1 lžička mleté skořice

Oloupeme kaki, zbavíme je jejich prostřední části a rozmixujeme dužninu. Do misky si připravíme mascarpone, cukr, skořici a mandlový prášek a vše smícháme dohromady. Nakonec vmícháme i rozmixovanou dužninu z kaki. Hmotu rozdělíme do čtyř mističek ...

Miska zdravé výživy

Miska zdravé výživy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g mandlí, 1 lžíce sezamu, 5 lžic kokosové moučky, 2 hrsti malin, 2 hrsti rybízu, 1 hrst angreštu, 1 hrst jahod, 2 hrsti slunečnicových semínek, 400 ml mléka

Do větší misky vlijeme mléko. Přidáme kokosovou moučku, sezamová a slunečnicová semínka, nakrájené mandle, angrešt, jahody, maliny a rybíz. Vše promícháme a ihned podáváme, dokud je ovoce čerstvé.

Mandlové těsto na dort

Mandlové těsto na dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 9 dkg cukr krupice nebo jiného pískového cukru, troška tlučené vanilky, 6 dkg neloupaných nastrouhaných mandlí, 5 dkg hrubé mouky, 5 dkg másla

Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj cukr, přidáme nastrouhané mandle, smícháme s moukou a na konec lehce přimícháme tekuté vychladlé máslo.

Bonbóny Rafaelo

Bonbóny Rafaelo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kokosové moučky (může být i více), 1 slazené mléko Salko, loupané spařené mandle nebo ořechy

Z kokosu a slazeného mléka utvoříme smícháním hmotu. Tu dáme přes noc do ledničky. Druhý den tvoříme kuličky, do kterých dáme oříšek nebo mandli. Obalíme v kokosu a uložíme do papírových košíčků. Do části hmoty lze vmíchat kakao a budeme mít kuli...

Nepečené dvoubarevné roládky

Nepečené dvoubarevné roládky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g dětských piškotů, 50 g mandlí, 70 g Hery, 150 g cukru moučky, 50 ml vaječného likéru, 2 lžíce kakaa

Piškoty dáme do sáčku a rozdrtíme válečkem. Mandle spaříme horkou vodou, zbavíme slupky a nastrouháme. Heru nakrájíme na malé kousky(nebo nastrouháme)a utřeme s cukrem dohladka. Přidáme piškotové drobečky a vaječný likér. Vypracujeme hladkou hmot...

Kakaový dort

Kakaový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sklenky vody, 1/2 sáčku kakaa, 1 máslo, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, 140 g cukru moučky, 2 balení piškotů dětských, 1 balení mandlí, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku)

Ve dvou sklenicích vody svaříme kakao a necháme vychladnout. Máslo, cukr a vanilkový cukr mícháme do pěny. Tento krém vmícháme do kakaové hmoty, postupně přidáme žloutky a ještě krátce šleháme. Mandle spaříme a oloupeme, osušené nasekáme a přisype...

Mandlové kuličky

Mandlové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 hrnečku mletých pražrných mandlí, 1/2 hrnečku cukru moučky, 1/2 másla, 5 lžic Amareta, 2 lžíce kondenzovaného slazeného mléka, 1 balení piškotů dětských

Z 1/2 hrnečku mletých pražených mandlí a zbytku surovin vypracujeme kompaktní hmotu a necháme ji 2 hod. v lednici vychladit. Ztuhlou hmotu rozdělíme na malé kousky, z nichž tvarujeme v dlaních kuličky. Hotové kuličky obalíme ve zbytku pražených ml...

Čokoládový chlebíček

Čokoládový chlebíček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čokolády na vaření, 50 g cukru krystal, 100 g másla, 100 g piškotů, 100 g BEBE sušenek, 50 g ořechů, 50 g mandlových lupínků, cukr moučka na posypání

Čokoládu nalámeme na kousky, přidáme máslo, cukr a vše necháme ve vodní lázni rozpustit na hladkou hnoutu. Do rozpuštěné čokoládové směsi pak vmícháme nalámané piškoty, BeBe sušenky, nahrubo posekané ořechy a mandlové lupínky. Formu na biskupsky c...

Bomba

Bomba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 250 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 2 ks vajec, 1 sáček vanilkového cukru, 2 balíčky kandovaného ovoce, 1 balení mandlí, 1 balení rozinek, 250 g vlašských ořechů, 2 hrsti kokosové moučky na obalení

Vejce, moučkový cukr a kakao šleháme do pěny, poté přidáme pudinkové prášky, nasekané mandle, vanilkový cukr, nasekané kandované ovoce, nasekané rozinky a vypracujeme těsto, které poté necháme v chladu ztuhnout a poté tvarujeme kuličky, do které v...

Italský salát

Italský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g šunky, 150 g telecího upečeného masa, 1 jablko, 30 g mandlí, 1 lžička kaparů, 1 ks cibule, 2 ks vařených brambor, 150 g majonézy, 125 ml smetany, troška hořčice, sůl dle chuti, cukr dle chuti, troška citrónové šťávy, Worcesterská (Worcesterová) omáčka

Šunku, upečené maso a uvařené brambory nakrájíme na jemné nudličky. Dáme do mísy, přidáme oloupané, na nudličky nakrájené a citrónovou šťávou zakapané jablko, spařené oloupané nakrájené mandle, kapary a cibuli. Dobře promícháme a spojíme s ochucen...

Salát s brusinkami

Salát s brusinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks pomerančů, 3 ks mandarinek, 2 ks kiwi, 1 lžíce včelího medu, 1 lžíce pražených mandlových plátků, 2 lžíce sušených brusinek

Brusinky spaříme vroucí vodou a necháme odležet. Ovoce očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky a promícháme. Promíchané ovoce vložíme do misky, zalijeme medem, ozdobíme brusinkami a na závěr ještě posypeme praženými mandlemi.

Sušenkové likérové placičky

Sušenkové likérové placičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 500 g BEBE sušenek (nebo Albertek), 200 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce kakaa, 4 lžíce vaječného likéru, mandlové plátky na ozdobu

Sušenky rozmělníme válečkem a smícháme je se změklým máslem, cukrem, vanilkovým cukrem, kakaem a koňakem. Utvoříme těsto, ze kterého tvoříme placičky. Ty pak zdobíme mandlovými plátky. Necháme v chladu alespoň hodinu odležet.

Myšičky podle Jessy

Myšičky podle Jessy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g ztuženého tuku, 150 g kokosu, 150 dkg cukru moučka, 1 bílek, 3 lžíce rumu, loupané mandle

Uděláme těsto, tvoříme válečky, potřeme bílkem a posypeme kokosem. Z půlky mandlí vpíchneme ouška, z proužku mandle ocásek a čokoládovou polevou vytvoříme oči a nos. Necháme ztuhnout.

Jessy bochánek z pekárny

Jessy bochánek z pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 žloutky, do 250 ml mléka, 100 g změklé Hery, 1 sáček vanilkového cukru, 5 lžic cukru krupice, do 500 g polohrubé mouky, špetka soli, 1 lžička sušeného droždí , 1 lžíce rozinek, 2 lžíce mandlových lupínků, kandované ovoce, čokoládové pecky

Tento recept vychází z poměru ingrediencí 350 g "tekutých" ku 500 g "sypkých". Do nádoby pekárničky vyklepneme 2 žloutky a doplníme mlékem do hmotnosti 250 g. K tomu přidáme 100 g povolené až rozpuštěné Hery (celkem tedy 350 g tekutých surovin). P...

Jessy směska

Jessy směska

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mandlí, 100 g kandovaného ovoce, 100 g oříšků, 100 g čokolády, 100 g rozinek

Mandle a oříšky posekáme, přidáme očištěné hrozinky, pokrájenou čokoládu, pokrájené kandované ovoce, všechno zamícháme a dáme do mísy.

Dezert s jahodami a ricottou

Dezert s jahodami a ricottou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení cukrářských piškotů, 2-3 lžičky zrnkové kávy, 100 ml rumu, 1 balení sýra riccota, 1 balení smetany ke šlehání , 2 lžíce cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 3 lžíce Amareta, jahody, 2-3 lžíce kakaa, 1 hrst mandlových plátků

Nejprve uvaříme hrnek silné zrnkové kávy, necháme ho vychladnout, přecedíme lógr a do kávy přidáme rum. Smetanu vyšleháme dotuha, přimícháme do ní ricottu, oba cukry a amareto a vymícháme lehký krém. Piškoty namáčíme do připravené rumové kávy a ...

Goodmother - Dobrá máma

Goodmother - Dobrá máma

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 2 cl Amareta, 1 mandle, sklenka ledu

Do skleničky plné ledu nalijeme opatrně amaretto a vodku. Navrch nastrouháme mandli.

Gold finger - zlatý prst

Gold finger - zlatý prst

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl galliana, 2 cl Amareta, 2 cl smetany, 1 mandle nebo špetka kakaa

Do sklenky s ledem nalijeme galliano, amareto, smetanu a promícháme. Můžeme ozdobit mandlí nebo kakaem.

Kapučínový dort z BEBE sušenek

Kapučínový dort z BEBE sušenek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 2 balení pomazánkového másla bez příchuti, 4 lžíce cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 3 lžičky kapučína, 3 balení BEBE mléčných sušenek, 1 hrst mandlových lupínků

V míse ušleháme ze smetany, pomazánkového másla, cukru a kapučína hladký krém. Do dortové formy postupně klademe BEBE sušenky, potíráme je vrstvou krému a na ten opět dáme sušenky a to tak dlouho, dokud nemáme naplněnou dortovou formu po okraj, př...

Polské bonbóny

Polské bonbóny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g ovesných vloček, 150 g cukru moučky, 1 lžíce kakaa, 150 g másla, 30 ml rumu, 2 žloutky, 60 g mandli, troška kakaa na posypani

Ovsené vločky zomelieme a preosejeme, pridáme cukor, kakao, roztopené maslo, rum a žĺtky. Všetko spolu vypracujeme na hmotu, ktorou obaľujeme mandle. Obalené mandle sformujeme do tvaru čerešne, poprášime kakaom a necháme uschnúť.

Likérové kuličky

Likérové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mletých dětských piškotů , 2-3 lžíce mletých mandlí, 2 lžíce cukru moučka, trochu meruňkového džemu, trochu kokosové moučky, 1 balení bílé čokolády, hrst sekaných pistácií, dle chuti ovocný likér

Piškoty dáme do mísy, polijeme je likérem a necháme odstát. Přidáme mandle, džem, cukr a zahustíme kokosem. Masu odložíme na 30 minut do lednice, pak z ní formujeme kuličky, které polijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme pistáciemi.

Dort Harry Potter

Dort Harry Potter

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cukru moučka, 3 sáčky vanilkového cukru, 100 ml slunečnicového oleje, 4 vejce, 100 g mletých mandlí, 400 g hrubé mouky, 850 ml kravského mléka, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 50 g cukru krystal, 2 balení vanilkového pudinku, 1 kostka Hery

K tomuto receptu budeme potřebovat také, potahovací hmotu a potravinářské barvivo. Nejdříve upečeme bábovku. Z bílků a 50 g cukru krystalu ušleháme tuhý sníh. Žloutky šleháme společně s 200 g moučkového cukru do pěny, přidáme 1 vanilkový cukr a...

Plnění ježci z hrušek

Plnění ježci z hrušek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrušky, 1 balení tučného tvarohu, 4 lžíce mletých vlašských ořechů, 50 g oloupaných mandlí, 8 rozinek, 1/2 citronu, 16 hřebíčků, 2 lžíce cukru moučka

Oloupané hrušky podélně rozkrojíme. Aby hrušky nezhnědly, pokapeme je citronovou šťávou. Tvaroh, máslo a cukr utřeme do pěny, do vyhloubených hrušek vložíme lžíci krému a překlopíme na talíř. Čumáček uděláme hrozinkou, oči z hřebíčku, záda posy...

Ředkvičkové pesto s parmazánem

Ředkvičkové pesto s parmazánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek ředkviček (pouze listy), 20 g oloupaných mandlí, 20 g parmazánu/parmezánu, 3 lžíce dýňového oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce smetany ke šlehání (šlehačky), špetka soli

Parmazán nastrouháme, ředkvičkové listy omyjeme a česnek oloupeme a prolisujeme. Mandle vhodíme do mixéru a rozmixujeme najemno. Nyní všechny ingredience vložíme do hmoždíře a rozdrtíme na kaši. Můžeme použít i mixér, ale není to ono. Pesto jíme...

Vařený marcipán k potahování i modelaci

Vařený marcipán k potahování i modelaci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky cukru moučka, 1 hrneček vody, 4 hrnečky jemně pomletých mandlí

Svaříme vodu s cukrem a mícháme v hrnci tak dlouho, až se cukr úplně rozpustí. Přisypeme mandle a mícháme tak dlouho, až se hmota skoro přestane lepit. Odstavíme z tepla. Hmotu dál promícháváme dřevěnou vařečkou a když dostatečně zchladne, tak i ...

stránka: