Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Mandle

Ananasový dort

Ananasový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 1,5 hrnečku polohrubé mouky, 1,5 hrnečku cukru krystal, 2 ks vajec, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 větší ananasový kompot (asi 600g), mleté mandle, oříšky nebo čokoládu, asi 4 lžíce ovocné marmelády, Krém: 2 balení pomazánkového másla, 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku, 1 sáček vanilkového cukru do pudinku, 3 lžíce vaječného likéru

Nejprve si rozmixujeme ananasový kompot i se šťávou (pár kousků si necháme na ozdobu), vlijeme jej do mísy, přidáme ostatní suroviny a řádně zamícháme. Dortovou formu si vymažeme dobře máslem a vysypeme polohrubou moukou. Nalijeme do ní těsto a dá...

Anglické suchárky

Anglické suchárky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 200 g cukru krystal, 200 g hladké mouky, 100 g lískových jader, 100 g mandlí

Z bílků a cukru vyšleháme velmi tuhý sníh, vmícháme hladkou mouku a postupně celé neloupané oříšky a mandle. Dvě formy na srnčí hřbet vyložíme papírem na pečení a dáme do nich těsto. Upečeme dorůžova a necháme do druhého dne vychladnout. Druhý den...

Babiččin perníkový závin s povidly a mandlemi

Babiččin perníkový závin s povidly a mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 1 lžíce kakaa, 150 g cukru krupice, 1 vejce, 1 vejce na potření závinu, mandlové lupínky na posypání, 2 lžíce medu, 3 lžíce rumu, 3 lžíce mléka, 4 lžíce uvařené studené kávy (turka), 1 sklenka švestkových povidel, 50 g neloupaných mletých mandlí

Na vál dáme prosátou mouku, přisypeme prášek do perníku, kakao, utvoříme důlek, do kterého vklepneme vejce, přidáme med, rum, mléko a kávu a vypracujeme hladké těsto. Protože každá mouka je jiná, je možné, že budeme muset přidat trošku mléka nebo ...

Babiččiny marokánky

Babiččiny marokánky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml šlehačky, 12 dkg cukru moučka, 16 dkg kandovaného ovoce, 16 dkg sekaných loupaných mandlí, 1 balení vanilkového cukru, 3 dkg hladké mouky

Do kastrůlku vlijeme šlehačku, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a mouku a půl minuty za stálého míchání povaříme. Necháme trochu vychladnout a vmícháme kandované ovoce a mandle. Na vymaštěný a vysypaný plech či na pečicí papír děláme lžičko...

Babiččiny perníkové řezy

Babiččiny perníkové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

460 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 1 lžička perníkového koření, 100 g cukru moučka, 200 g medu, 2 vejce, sklenka švestkových povidel, několik fíků nakrájených nadrobno, několik nakrájených datlí, 1/2 hrsti nasekaných vlašských ořechů, 1/2 hrsti oloupaných nasekaných mandlí, 3 lžíce rumu

Do mouky přidáme kypřící prášek, koření, cukr, vklepneme vejce a přidáme med. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do folie a necháme uležet do druhého dne v chladu. Druhý den těsto rozdělíme na polovinu a vyválíme si dvě placky. Aby se těsto ne...

Banánové muffiny s ovesnými vločkami, kokosem a mandlemi

Banánové muffiny s ovesnými vločkami, kokosem a mandlemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g celozrnné špaldové mouky, 100 g ovesných vloček, 80 g hroznového cukru, 2 banány, 2 vejce, 60 g másla, 1 bílý jogurt, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 150 g sekaných mandlí, 100 g strouhaného kokosu, hrst mandlových lupínků

Nejprve rozmačkáme banány s bílým jogurtem (můžeme rozmixovat). Vyšleháme žloutky s cukrem krupice, vanilkovým cukrem a změklým máslem a vše smícháme s jogurtem a banánem. Přisypeme mouku smíchanou s rozmixovanými ovesnými vločkami a práškem do pe...

Barevná roláda s olé krémem

Barevná roláda s olé krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto - 5 vajec, 2 lžíce hladké mouky, 1 pudink v prášku Originál - vanilka Dr. Oetker, 5 lžic cukru moučka, 2 lžíce vody, 2 lžíce kakaa, špetka soli, 5 lžic studeného mléka, Na krém - 1 smetana ke šlehání 33%, 100 g bílé čokolády, 1 smeta - fix, 1 pudink bez vaření Créme Olé vanilka, 100 g mletých mandlí

Ve vlažné smetaně (ve vodní lázni) rozpustíme čokoládu. Prosátou mouku promícháme s pudinkem, kakao rozmícháme ve studeném mléce a připravíme si plech. Z bílků, soli, vody a cukru ušleháme sníh, do kterého zašleháme žloutky a mouku s pudinkem. Pol...

Beránek s kokosem

Beránek s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g margarinu nebo másla, 100 g cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, 1 lžíce rumu, 100 g polohrubé mouky, špetka soli, 25 g Solamylu, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 oloupaná mandle přepůlená, 1 pistáciový oříšek přepůlený, 125 g cukru moučka, 2 lžíce citronové šťávy, 30 g kokosové moučky

Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s krystalovým cukrem, vanilkovým cukrem, máslem a rumem do světlé pěny. Poté přidáme kypřící prášek do pečiva, mouku a solamyl. Jemně zamícháme a opatrně zamícháme také sníh z...

Bezlepková štola s rozinkami a mandlemi

Bezlepková štola s rozinkami a mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 150 g cukru krupice, 3 vejce, 150 g sojové mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, špetka soli, 150 g rozinek, 150 g mandlí, 75 ml rumu, 2 lžíce cukru moučky na posypání

Rozinky namočíme na 10 minut do rumu. Mezitím mandle vhodíme do vroucí vody, vaříme je tak dlouho, dokud se hnědá slupka nezačne odlupovat. Mandle zchladíme a oloupeme. Několik mandlí si necháme na ozdobu a zbytek nasekáme. Máslo utřeme s cukrem k...

Bezvaječný mazanec

Bezvaječný mazanec

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

27 dkg polohrubé mouky, 10 dkg Hery, 140 ml mléka, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce cukru krupice, špetka soli, 1 hrst rozinek, 1 hrst plátkových mandlí, 1 lžička instantního droždí, 1 lžička citronové kůry, 1 vejce na potření

Rozpustíme si Heru a necháme ji trochu zchladnout, pak ohřejeme mléko tak, aby bylo vlažné. Poté smícháme všechny suché přísady, k nim přidáme Heru i mléko a zpracujeme v těsto, které se nelepí. Zpracované těsto dáme kynout (1-2 hodinky, záleží na...

Bílkové tyčinky

Bílkové tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 bílků, 300 g cukru moučka, 30 g polohrubé mouky, 2 balení mandlí, 3 lžíce tuku, 3 lžíce hrubé mouky

Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do něj přesátý cukr moučka. Madle rozsekáme hodně na jemno. Přimícháme do bílkové směsi a přidáme ještě mouku. Těsto promícháme a rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný pekáč. Pečeme při nízké teplotě asi 20...

Bochníčky

Bochníčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 250 g polohrubé mouky, 125 g másla, 200 g cukru moučka, špetka muškátového oříšku, špetka soli, 125 g mletých mandlí, citronová kůra, citronová šťáva

Z 250 g mouky, 125 g másla, 75 g cukru, 3 žloutků a špetky muškátu zpracujeme těsto, které dáme na 1 - 2 hodiny do chladu odležet. Potom z těsta vyválíme asi půl cm silný plát a vykrájíme z něho kolečka, která přendáme na vymaštěný plech. Na každ...

Bomba

Bomba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 250 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 2 ks vajec, 1 sáček vanilkového cukru, 2 balíčky kandovaného ovoce, 1 balení mandlí, 1 balení rozinek, 250 g vlašských ořechů, 2 hrsti kokosové moučky na obalení

Vejce, moučkový cukr a kakao šleháme do pěny, poté přidáme pudinkové prášky, nasekané mandle, vanilkový cukr, nasekané kandované ovoce, nasekané rozinky a vypracujeme těsto, které poté necháme v chladu ztuhnout a poté tvarujeme kuličky, do které v...

Bonbóny Rafaelo

Bonbóny Rafaelo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kokosové moučky (může být i více), 1 slazené mléko Salko, loupané spařené mandle nebo ořechy

Z kokosu a slazeného mléka utvoříme smícháním hmotu. Tu dáme přes noc do ledničky. Druhý den tvoříme kuličky, do kterých dáme oříšek nebo mandli. Obalíme v kokosu a uložíme do papírových košíčků. Do části hmoty lze vmíchat kakao a budeme mít kuli...

Borůvkový chlebíček s mandlemi

Borůvkový chlebíček s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g borůvek, 2 lžíce nasekaných mandlí, 150 g másla, 170 g cukru moučka, 4 vejce, 1 vanilkový cukr, 150 g čokolády na vaření, 150 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce rumu

Borůvky omyjeme a necháme okapat. Mandle a 2 lžíce cukru přimícháme k borůvkam. Máslo, cukr, vanilku vyšleháme do pěny. Postupně přidáme žloutky, rum a rozpuštěnou a vychlazenou čokoládu. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. ...

Bratislavské tyčinky

Bratislavské tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg lískových oříšků, 5 dkg mandlí, 4 dkg čokolády na vaření, 3 dkg másla, 14 dkg cukru moučka, 1 lžička skořice, 1 lžička vanilkového cukru, 1 vejce, citronová nebo kakaová poleva

Nelúpané mleté mandle, mleté oriešky, postrúhanú čokoládu, postrúhané maslo, cukor, vanilkový cukor, mletú škoricu a celé vajce spolu zamiesime. Z pripraveného cesta zľahka rozvaľkáme obdĺžnik asi 10 cm široký a 1 cm hrubý. Polejeme citrónovou pol...

Broskve s mandlovou pěnou

Broskve s mandlovou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva broskví, 2 bílky, 1 vrchovatá lžíce cukru moučka, 60 g oloupaných mletých mandlí

Broskve necháme dobře okapat z nálevu a položíme je do zapékací misky, řeznou stranou nahoru. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, vmícháme do něj cukr a mleté mandle. Ochucený sníh rozdělíme na připravené půlky broskví. Vložíme do trouby a při 180°C z...

Broskve v závěji

Broskve v závěji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 broskve, 1 lžíce másla, 2 bílky, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce mandlových plátků

Zapékací misku vytřeme změklým máslem. Vezmeme 4 větší broskve a rozpůlíme je. Vyndáme pecku a půlky urovnáme do zapékací misky. Misku vložíme na 3 minuty pod gril. Mezitím z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého opatrně vmícháme cukr a mandlové p...

Broskvový kynutý koláč s mandlovými lupínky

Broskvový kynutý koláč s mandlovými lupínky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 15 g droždí (kvasnice), 150 ml mléka, 30 g másla, 25 g cukru krystal, 1 vejce, špetka soli, 1 konzerva broskví /nebo jiného ovoce/, 60 g mandlových lupínků, 3 lžíce cukru moučky, 3 lžíce hladké mouky a trochu másla na drobenku

Droždí rozmícháme do oslazeného mléka a necháme vykynout. Mouku prosijeme, smícháme s kváskem, vejcem, rozpuštěným máslem a špetkou soli. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 25-30 minut kynout. Na pomoučeném válu těsto vyválíme a přeneseme...

Camembert v županu

Camembert v županu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Camembertu, 1 lžíce hladké mouky, 75 g mandlových lupínků, 70 g másla, 1 vejce, 8 plátků bagety

Sýr nakrájíme na plátky, které nejprve obalíme v mouce, pak ve vejci, nakonec v mandlích. Na 40 g másla krátce osmahneme. Plátky bagety potřeme máslem, obložíme salátem a opečeným sýrem. Podáváme se zeleninou.

Čarodějnické prsty

Čarodějnické prsty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

45 g másla, 1/2 hrnku polohrubé mouky, 2 lžičky hnědého cukru, 1 lžička vanilkového aroma, 2 lžíce mléka, 1 lžička kakaa, 12 ks oloupaných mandlí

Mouku, cukr, máslo, aroma, mléko a kakao dáme do mísy a promícháme. Vysypeme na vál a hněteme do vytvoření vláčného těsta. Těsto dáme vychladit na 30 minut do lednice. Po vychladnutí vytvoříme z těsta 12 malých válečků, na dvou místech prohneme p...

Červená srdíčka

Červená srdíčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Piškot: 5 ks vajec, 200 g medu, 200 g hladké mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce másla, Krém: 250 g měkkého másla, 200 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 125 g oloupaných mandlí, Želé: 4 balení červeného želé, šťáva z jahodového kompotu

Žloutky s medem našleháme do pěny, z bílků ušleháme tuhý sníh a vše smícháme. Přidáme mouku, prášek do pečiva a nakonec rozpuštěné máslo. Těstem naplníme vyšší plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Upečený korpu...

Citronový koláč

Citronový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 hrnku hladké mouky, 1/4 hrnku cukru moučka, špetka soli, 2 lžíce drcených mandlí, 250 g másla, 3 žloutky, 6 lžic olivového oleje, 3 velké citróny, 2 lžičky kukuřičného škrobu, 3/4 hrnku cukru krystal, 2 vejce

Na těsto potřebujeme: Mouku, cukr moučka, špetku soli, mandle, 125 g másla (změklého), 1 žloutek a 4 lžíce olivového oleje. Z těchto ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které rovnoměrně rozprostřeme do formy. Okraje jemně upravíme dolů, aby se n...

Čokoládová krůta

Čokoládová krůta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí řízky, 100 ml bílého vína, troška pepře, špetka soli, 60 g hořké čokolády, 1 lžíce mandlových lupínků, 50 ml olivového oleje

Krůtí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a řízečky na něm zprudka z jedné strany opečeme. Pak je obrátíme, podlijeme vínem, vložíme nalámanou hořkou čokoládu a zvolna pečeme, až se čokoláda rozpustí a víno zredukuje. Maso...

Čokoládové kostky s broskvemi

Čokoládové kostky s broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g čokolády na vaření, 250 g másla, 150 g cukr moučka, 6 ks vejce, 250 g mandle, 2 balení pudinkového prášku s příchutí mandlí, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 200 g čokolády na vaření, 50 g másla

Čokoládu rozmícháme v horké vodní lázni. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme čokoládu, vejce, mleté mandle a mandlové pudinkové prášky a prášek do pečiva. Hmotu rozetřeme na plech a pečeme při 180 °C 40 minut. Broskve nakrájíme na...

stránka: