Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Mandlová esence

Piškotová roláda s mandlemi

Piškotová roláda s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 6 lžíc cukru krupice, 6 lžíc polohrubé mouky, 1.5 sáčku pudinkového prášku, 100 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 250 ml mléka, 1 žloutek, trocha mandlové esence, hrst sekaných mandlí

Vejce ušleháme s cukrem krupice do pěny a po lžících přidáváme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a při teplotě 200°C plát prudce upečeme, asi 10 minut. Horký přetáhneme na mokrou utěrku a i s papírem zarolujeme a necháme vyc...

Kakaové brambůrky

Kakaové brambůrky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g dětské krupice, 200 g másla, 10 lžíc studené vody, 1/ balení mandlové esence, 400 g cukru moučka, 300 g piškotů dětských, 2 lžíce rumu

Krupici, máslo, vodu, esenci a cukr smícháme a dáme na 24 hodin do lednice. Piškoty spojíme kakaovým máslovým krémem, pokropíme rumem a dáme do lednice ztuhnout. Ztuhlé piškoty obalíme krupicovou hmotou a celé obalíme v kakau.

Andělská bábovka

Andělská bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 1 lžička ztužovače šlehačky, 1 šálek cukru krupice, 1/8 lžičky soli, 1/2 lžičky mandlové esence, 11/2 šálku hladké mouky, 1/2 šálku vody

Do bílků přidáme ztužovač šlehačky a ušleháme hustý sníh. Přidáme polovinu cukru a promícháme. V druhé míse ušleháme žloutky s druhou půlkou cukru, přidáme sůl a mandlovou příchuť. Pak přidávame střídavě mouku a vodu a pečlivě mícháme. Nakonec při...

Dort Princezna

Dort Princezna

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 vejce, 240 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 250 g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 150 ml rostlinného oleje, 100 ml vroucí vody, 900 ml smetany ke šlehání (dle potřeby se může přidat), 4 ztužovače šlehačky, 1 vanilkový cukr, cukr moučka dle chuti, 1 konzerva jahod, 4 lžíce ovocné marmelády, 200 g cukru moučka, 200 g sušeného polotučného mléka, 3 lžíce agávového sirupu (kukuřičného sirupu, medu...), mandlové aroma, voda dle potřeby

Korpus: Bílek ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud není hmota hladká. Potom přidáme za stálého míchání olej, horkou vodu, mouku s práškem do pečiva a nakonec ušlehaný ...

Mandlový krém

Mandlový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 150 g cukru krupice, 250 g másla, 1-2 lžíce mandlové esence, 0.5 hrsti na jemno mletých mandlí

Ve vodní lázni ušleháme vejce s cukrem do bílé, husté, krémové hmoty. Sundáme ze sporáku a do hmoty zašleháme celé máslo, mandlovou esenci i mleté mandle. Do lednice dáme ztuhnout.

Sladké marcipánové brambory

Sladké marcipánové brambory

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Marcipán: 250 g dětské krupice, 15 ml mandlové esence, 4 lžíce vody, 120 g másla, 230 g cukru moučka, Náplň: 1 sáček dětských piškotů, 100 g jakéhokoliv krému co zbyde od pečení cukroví, 1 hrneček uvařeného černého čaje, 2 lžíce rumu, Obalení: 5 lžíc kakaa, 2 lžíce cukru moučka

Piškoty slepíme krémem a necháme stranou. Do uvařeného černého čaje si nalijeme rum a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme marcipán, tak že všechny suroviny na něj vypracujeme na hladké těsto. Poté odkrajujeme kousíčky a v rukou vytvoříme pl...

Křišťálový třešňový koláč

Křišťálový třešňový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, špetka soli, 175 g másla + 1 lžíce do třešní, 4 lžíce hodně studené vody, 600 g vypeckovaných třešní, 3 lžíce cukru krupice, 2 lžičky vanilkového cukru, 1-2 lžíce Solamylu, 2 lžíce rumu, pár kapek mandlové esence, troška mléka, troška cukru krystal na posypání koláče

Do mouky přimícháme špetku soli, přilijeme vodu a přidáme máslo. Rychle zpracujeme na hladké těsto a dáme aspoň na 30 minut odležet do chladu. Do kastrůlku dáme 2 lžíce vody, přisypeme 3 lžíce cukru, 2 lžičky vanilkového cukru a přivedeme k varu....

Falešný marcipán

Falešný marcipán

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukru moučky, 150 g sušeného mléka, 1 lžička olivového oleje, 1/2 lžičky mandlové esence, 2-5 lžic vody

Cukr, sušené mléko prosejeme, přidáme olej, esenci a vodu dle potřeby. Vše důkladně zpracujeme do hladké vláčné hmoty, která se nelepí. Poté tvoříme požadované tvary.

Potahová hmota na dorty (marcipánová)

Potahová hmota na dorty (marcipánová)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 150 g sušeného mléka, 25 g tuku (např. Omega), 1 bílek, 1 lžíce medu, 1 lžička mandlové esence, potravinářská barviva dle vlastního vkusu

Všechny ingredience na vále smícháme a propracujeme, průběžně myjeme ruce. Přidáme mandlové aroma. Potom rozdělíme hmotu na díly a obarvíme a to tak, že do těsta si uděláme prohlubeň, nasypeme barvu (množství podle intenzity odstínu, zhruba 1/2 lž...