Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Mandlové lupínky

Mazanec hnětený v pekárně

Mazanec hnětený v pekárně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Hery, 250 ml mléka, 3 vejce, špetka soli, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 600 g polohrubé mouky, 1 lžička citronové kůry, 30 g droždí, 50 g sekaných mandlí

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, rozšlehaná vejce, rozehřátou Heru, špetku soli, citronovou kůru a rozdrobené droždí. Zapneme program na těsto a po zvukovém signálu v půlce programu přisypeme mandle. Asi po 110 minutách je těsto p...

Mandličková růžičková kapusta

Mandličková růžičková kapusta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g růžičkové kapusty, 2 hrsti mandlových lupínků, 2 lžíce másla, 2 špetky skořice

Růžičkovou kapustu uvaříme a scedíme. Mandlové lupínky nasucho orestujeme. Růžičkovou kapustu polijeme rozpuštěným máslem, které jsme ochutili skořicí, posypeme mandlovými lupínky.

Krůtí roláda plněná rýží se šunkou

Krůtí roláda plněná rýží se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g krůtích prsou, 2 lžíce grilovacího koření, 100 g plátků parmské šunky, 3 lžíce oleje, 1 červená cibule, 1 lžička medu, šťáva z jednoho pomeranče, 200 ml smetany ke šlehání , 150 g rýže, sůl, 1 bílek, 80 g dušené šunky, 1 lžíce rozinek, 1 lžíce mandlových lupínků, bílý pepř , 2 lžíce nasekaných bylinek

Rýži uvaříme a necháme zchladnout. V misce ji promícháme s bílkem, na nudličky nakrájenou šunkou, rozinkami, mandlemi a bylinkami, osolíme a opepříme. Krůtí prsa podélně rozřízneme na plát a lehce naklepeme. Rozprostřeme na ně nádivku a svineme je...

Liči s chilli v alobalu

Liči s chilli v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g liči, 100 g mandarinek (nejlépe čerstvých), 6 lžic chilli omáčky, 2 lžíce mandlových lupínků, 1/2 lžičky másla

Rozehřejeme troubu na střední stupeň. Z alobalu vystřihneme dva čtverce, které lehce pomažeme rozehřátým máslem. Liči oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na půlky. Mandarinky oloupeme, rozebereme na dílky a ty podle velikosti krájíme na poloviny neb...

Koláč s nivou a cherry rajčátky

Koláč s nivou a cherry rajčátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g másla, 2 cibule, 200 g listového těsta, 150 g plísňového sýra (např. Nivy), 100 ml smetany ke šlehání, 1 vejce, 1 lžička Dijonské hořčice, 200 g cherry rajčátek, 1 lžíce mandlových lupínků, 1 žloutek na potření

Máslo rozehřejeme na pánvi a vsypeme do něj na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli. Osmažíme ji dozlatova, odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Troubu rozehřejeme na 210°C. Plech vyložíme pečícím papírem a z těsta vyválíme plát o velikosti 25x...

Kynuté pečivo s brusinkami

Kynuté pečivo s brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml mléka, 2 lžíce rumu, 2 vejce, 80 g rozpuštěné Hery, špetka soli, 450 g hladké mouky, 100 g cukru krupice, 20 g droždí , Náplň: 2 hrsti sušených brusinek, hrst rozinek, hrst mandlových lupínků, 1 banán, 1 velké jablko, 1 žloutek

Do nádoby pekárny dáme mléko, rum, vejce, Heru, špetku soli, mouku, cukr a droždí a zapneme program "těsto". Zatím si připravíme náplň: smícháme brusinky, rozinky, mandlové lupínky, banán nakrájený na malé kostičky a jablko nastrouhané na hrubé...

Teplá medová pomazánka

Teplá medová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 lžiček včelího medu, 1 lžička másla, malá špetka skořice, 2 lžičky mandlových lupínků

Nejprve si dáme rozehřát med. Pokud je tekutý, jen ho lehce prohřejeme, aby zavoněl. Pokud je tuhý, musíme ho rozehřát víc. Já k tomu používám mikrovlnou troubu nastavenou na 800 wattů. Med dám do malé mističky. V prvním případě ohřívám asi 10 sec...

Velikonoční mazanec do domácí pekárny

Velikonoční mazanec do domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky, 500 ml mléka, 250 g Hery, 1 lžička soli, 180 g cukru krystal, 5 žloutků, 60 g droždí, 1 lžička nastrouhané citronové kůry, špetka strouhaného muškátového oříšku, 100 g rozinek předem namočených v rumu, 1 vejce na potření, 1 lžíce mléka na potření, hrst mandlových lupínků na posypání

Do nádoby pekárny nalijeme mléko, rozpuštěný vlahý tuk, žloutky, nasypeme cukr, sůl a mouku. Do důlku v mouce rozdrobíme droždí, do jednoho rohu nádoby dáme citronovou kůru a do jiného muškátový oříšek. Necháme vypracovat a vykynout těsto. Po zvuk...

Brusinkové koláčky s mandlovou drobenkou

Brusinkové koláčky s mandlovou drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Hery, 3/4 šálku cukru krupice, 2 lžičky vanilkového cukru, 3 vejce, 2 šálky hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1 balení zakysané smetany (175 g), 200 g brusinek (sušené nebo směs sušených a mražených), 3 lžíce hnědého cukru, 3 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky skořice, 2 lžíce mandlových lupínků

Rozšleháme Heru s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně po jednom vešleháme vejce. Do napěněné směsi přimícháme zakysanou smetanu, mouku s kypřícím práškem a špetku soli. Směs rozdělíme do formiček vymazaných tukem, posypeme brusinkami a navrchu d...

Ovocno-žloutkové tartaletky

Ovocno-žloutkové tartaletky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 2 sáčky vanilkového cukru, 6 žloutků, 300 g hladké mouky, 150 g másla, 250 g tvarohu, ovoce dle vlastní chuti, 1/2 balení mandlových lupínků

Ze všeho nejdříve si připravíme těsto. Z másla, mouky, 2 žloutků, 100 g cukru moučka a vanilkového cukru vypracujeme rukama hladké vláčné těsto, které zabalíme do potravinové fólie a vložíme na 30 minut do lednice. Mezitím co se nám chladí těsto...

Pečené kaki se sněhem

Pečené kaki se sněhem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kaki, 4 lžíce rumu, 4 bílky, 4 lžíce cukru moučka, 100 g mandlových lupínků

Kaki umyjeme a zbavíme lístečků. Každé ovoce rozřízneme na osm dílků, ale nedořezáváme do konce. Kaki by mělo vytvořit jakoby květ, který polijeme rumem. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, kterým kaki ozdobíme. Dáme zapéct do trouby rozpálené n...

Podzimní hruškové muffinky se švestkou

Podzimní hruškové muffinky se švestkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 50 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 190 g másla, 120 ml mléka, 250 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce rumu, 2 středně velké hrušky, asi 12 švestek, hrst mandlových lupínků, 2 lžíce hrubého cukru krystal, špetka skořice, špetka mletého hřebíčku

Oloupané hrušky nakrájíme na menší kostičky a zakapeme rumem. Necháme chvíli odležet. Změklé máslo utřeme s cukrem, přimícháme vejce, přidáme mléko, mouku s kypřícím práškem, koření a nakonec vmícháme hruškové kostičky. Těsto rovnoměrně rozdělím...

Obrácený švestkový koláč

Obrácený švestkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g třtinového cukru, 7 větších švestek, odpeckovaných a rozpůlených, 225 g změklého másla, 100 g cukru krupice, 1 lžička vanilkové esence, 3 vejce, 260 g hladké mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 3/4 lžičky sody bikarbóny, 1 lžička skořice, 40 g mandlových lupínků, 2 lžíce mléka

Rozdělávací koláčovou formu rozdělíme a dno vyložíme pečícím papírem. Formu složíme a okraje potřeme máslem, nebo vymažeme olejem. Dno formy posypeme jednou lžíci třtinového cukru a na cukr naskládáme rozpůlené švestky rozkrojenou částí dolů. ...

Mandlové tartaletky s jablky a švestkami

Mandlové tartaletky s jablky a švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

240 g polohrubé mouky, 2 lžíce cukru moučka, 3 lžíce mletých mandlí, 125 g Hery, 2 lžíce vody, 300 g švestek, 3 jablka, 4 lžíce medu, 2 lžíce másla, hrst mandlových lupínků

Z mouky, cukru moučky, vody, hery a mletých mandlí vytvoříme těsto, které rozdělíme na 8 částí. Sedm z nich namačkáme do formiček na tartaletky. Jablka oloupeme a nastrouháme do mísy, přidáme švestky nakrájené na kostičky, med, měkké máslo a man...

Krupicový nákyp s jablky

Krupicový nákyp s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, asi 100 g dětské krupice, špetka soli, 3 lžíce másla, 1 žloutek, troška citronové kůry, 1 sáček vanilkového cukru, 2 bílky, 1 lžíce cukru krupice, 2 velká jablka, lžička skořice, 2 lžíce mandlových lupínků

Do mléka přidáme špetku soli a zahřejeme ho, vsypeme krupici a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Do hotové kaše vmícháme lžíci másla, žloutek, citronovou kůru a oba ckry a necháme zchladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme d...

Muffiny Spekulatius s ledovou polevou

Muffiny Spekulatius s ledovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g změklého másla, 100 g cukru krupice, 3 vejce, 100 ml mléka, 180 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 100 g mletých mandlí, 2 lžičky skořice, 4 lžíce rozinek, 150 g cukru moučka, 1 lžíce rumu, 1 lžíce horké vody, 4 lžíce mandlových lupínků, 125 g kořeněných sušenek Spekulatius

Sušenky dáme do mikroténového sáčku a paličkou roztlučeme. V misce ušleháme máslo s cukrem do pěny, přimícháme vejce a mléko. V druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva, mleté mandle, rozdrcené sušenky a lžičku skořice. Sypkou směs přidáme d...

Hruškový páj podle Apetitu

Hruškový páj podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 300 g hladké mouky, 6 lžíc cukru krupice, 160 g chlazeného másla, 3-4 lžíce studené vody, Náplň: 4 zralé hrušky, 1 lžíce citronové šťávy, 6 lžíc cukru krupice, 250 g Mascarpone, 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 50-100 g mandlových lupínků

Ingredience na těsto, kromě vody zpracujeme v míse na drobenku. Poté přilijeme vodu a rychle do těsta zapracujeme. Vytvoříme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice uležet. Koláčovou formu vymažeme máslem a dáme stran...

Adventní šneci z kynutého těsta

Adventní šneci z kynutého těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 200 ml mléka, 100 ml slunečnicového oleje, 1 vejce, 3 lžíce rumu, 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí , špetka soli, 3 plnější lžíce cukru krupice, Na potření těsta: 80 g rozpuštěného másla, Náplň: asi 6 středních jablek, 2 sáčky skořicového cukru, 4 hrsti nasekaných vlašských ořechů, Na potření šneků: 3 lžíce kondenzovaného mléka, 2 lžíce rumu, 2 lžičky pomerančové kůry, Na posypání: hrst mandlových lupínků nebo nudliček

Do nádoby pekárny vložíme přísady na těsto v pořadí tekuté a pak sypké. Zapneme program "těsto". Po skončení programu vykynuté těsto rozpůlíme a každou část vyválíme na obdélník. Vyválené těsto potřeme rozpuštěným máslem, rovnoměrně poklademe olo...

Opravdu opilé švestkové kuličky

Opravdu opilé švestkové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sušených švestek, 50 ml slivovice, 100 ml rumu, 20 dětských piškotů, 30 g bílé čokolády, bílá čokoládová poleva, mandlové lupínky na ozdobu

Den předem naložíme švestky do rumu. Druhý den změklé švestky i s rumem rozmixujeme. Je lépe, když mixujeme jen nahrubo a zůstanou nám malé kousky švestek. Piškoty a bílou čokoládu nastrouháme a přidáme k umixovaným švestkám. Přilijeme slivovic...

Pstruzi po indicku

Pstruzi po indicku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, 100 g mandlových lupínků, 2 drcené hřebíčky, 1 citrón, 40 ml rostlinného oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička kari koření, špetka soli, špetka pepře

Vykuchané pstruhy umyjeme a osušíme. Mandle spaříme vařící vodou, oloupeme, nasekáme na malé kousky a osmahneme v rozpáleném tuku, jen lehce, mandle nesmí příliš zhnědnout, jinak by zhořkly. Z mouky, hřebíčků, soli, kari a pepře připravíme směs na...

Křehký meruňkový koláč

Křehký meruňkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky pudinkového prášku, 130 g cukru krystal, 750 ml mléka, 1 ks vejce, 400 g zakysané smetany, 750 g meruněk, 300 g hladké mouky, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 špetka sůl, 3 lžíce vody, 220 g másla, 1 balení skořicového cukru, 50 g mandlových lupínků

Z pudinkových prášků, 750ml mléka a 50g cukru uvaříme pudink podle návodu na obale. Bílek ušleháme dotuha, vmícháme do horkého pudinku a náplň necháme trochu zchladnout. Vmícháme zakysanout smetanu a necháme vychladnout. Meruňky omyjeme a vypeckuj...

Rýže se zeleninou a mandlemi

Rýže se zeleninou a mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

11/2 hrnečku rýže basmati, sůl, pepř a kari koření, 1/2 červené papriky, 1 menší pórek, hrst mandlových lupínků, 1 lžíce olivového oleje

Propláchnutou rýži uvaříme podle návodu na obalu. Papriku nakrájíme na malé kostičky a pórek na nudličky. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje, vhodíme nakrájenou zeleninu a malou chvilku restujeme. Asi za 2 minuty přisypeme 2 lžičky kari ...

Ernstbrunnerský jablkový moučník

Ernstbrunnerský jablkový moučník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 250 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 120 g másla, 80 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 vejce, 1 lžíce mléka, Náplň: 800 g jablek, 5 lžic medu, 2 lžičky skořice, 2 lžíce rumu, 50 g rozinek, Krém: 250 ml mléka, 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku, 50 g cukru krupice, 2 vejce, na posypání hrst mandlových lupínků, 2 lžíce rumu, 1 lžíce másla

Mouku smícháme s kypřícím práškem, moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme vejce, změklé máslo, lžíci mléka a zpracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut chladit. Mezitím si oloupeme jablka a nakrájíme je na tenké plátky. Do hrnce dáme ...

Velikonoční věnec s tvarohem

Velikonoční věnec s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 250 g jemného tvarohu, 160 g másla, 1 kostka droždí, 250 ml mléka, 1 lžička citronové kůry, 100 g cukru krupice, 50 g včelího medu, 30 ml smetany ke šlehání, 30 g sušených švestek, 30 g rozinek, 2 lžíce rumu, 30 g sušených jablek, 50 g mandlových lupínků, špetka soli

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme trochu cukru s trochou prosáté mouky a necháme vzejít kvásek. Trvá to přibližně 15 minut. Mezitím si vymícháme máslo s cukrem, citronovou kůrou, smetanou, medem a špetkou solí do pěny. Jemně přimícháme...

Kapr s mandlovou krustou

Kapr s mandlovou krustou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vykuchaný a očištěný kapr (1500g), 80 g mandlových lupínků, 2 bílky, 4 lžíce strouhanky, 1 lžíce parmazánu, 1 lžička Vegety, 3 lžíce másla, 1 mrkev, 1 petržel, sůl dle chuti

Kapra omyjeme a osušíme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší hranolky. Kapra důkladně osolíme a ochutíme vegetou. Vložíme do něj nakrájenou zeleninu a vložíme do pekáčku s olejem. Vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C asi 35 min...

stránka: