Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Mandlové lupínky

Tartaletky s lesními plody a vanilkovým krémem

Tartaletky s lesními plody a vanilkovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 150 g hladké mouky, 75 g mandlových lupínků, 400 g lesního ovoce, 50 g cukru krupice, 300 ml plnotučného mléka, 2 lžíce cukru moučka, 2 lžíce bramborového škrobu, 1 lžička vanilkové esence, 4 ks žloutků

Mandle si rozdrtíme na prášek. Z másla, mouky, cukru moučky a jednoho žloutku vypracujeme tuhé těsto. Podle potřeby přidáme jednu až dvě lžíce vody. Poté těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 20 minut v lednici odpočinout. Mezitím si...

Krůtí prsa na mandlích

Krůtí prsa na mandlích

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí prsa, 100 g mandlových lupínků, 1 pórek, 1 lžička Vegety, špetka kmínu, špetka soli, 1 vejce, 1 lžička Solamylu, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce vody

Krutí plátky nakrájíme na nudličky a smícháme se solamylem, vajíčkem a vodou. Na rozpáleném oleji orestujeme maso. Mícháme až maso zbělá, přidáme nakrájený pórek a koření. Nakonec přidáme opražené mandlové lupínky. Podáváme s rýží.

Nepečený čokoládový chlebíček ze sucharů

Nepečený čokoládový chlebíček ze sucharů

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sucharů, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 60 g cukru krupice, 5 kapek vanilkové esence, 100 g kakaa, 150 g hořké čokolády, 80 g pistácií, 80 g mandlových lupínků

Smetanu svaříme s cukrem a kakaem. Odstavíme a nalámeme kvalitní čokoládu. Směs mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Po vychladnutí dáme náplň do chladničky ztuhnout. Po té z ní vyšleháme hladký krém. Na pracovní plochu pokrytou alobalem položím...

Višňoví šneci se škořicí a vanilkou

Višňoví šneci se škořicí a vanilkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 400 g višní, 1 slepičí vejce na potření, 2 balení skořicového cukru, 1 1/2 balení vanilkového cukru, 1 lžíce hladké mouky na podsypání, 100 g mandlových lupínků

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát cca 40 x 30 cm. Plát těsta potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem. Omyté a vypeckované višně necháme okapat. Těsto poklademe višněmi a svineme do rolády. Roládu ostrým nožem nakrá...

Hruškovo-kávový koláč

Hruškovo-kávový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 125 g polohrubé mouky, špetka soli, 50 g studeného másla, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce vody, Krém: 40 ml kávy, 40 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 vejce, 1 žloutek, 50 g cukru krupice, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 0,5 lžičky skořice, 2-3 hrušky, 40 g mandlových lupínků

Ingredience na těsto si vložíme do mísy a rukou nebo v robotu vytvoříme hladké těsto. Následně těsto rozválíme a vyložíme jím formu. Dno propícháme vidličkou a necháme ještě hodinu uležet v lednici. Mezitím si hrušky oloupeme a nakrájíme na silněj...

Mandličková růžičková kapusta

Mandličková růžičková kapusta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g růžičkové kapusty, 2 hrsti mandlových lupínků, 2 lžíce másla, 2 špetky skořice

Růžičkovou kapustu uvaříme a scedíme. Mandlové lupínky nasucho orestujeme. Růžičkovou kapustu polijeme rozpuštěným máslem, které jsme ochutili skořicí, posypeme mandlovými lupínky.

Francouzský dort

Francouzský dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g dýňových semínek, 5 jablek, 100 g cukru moučka, 100 g Hery, 100 g ovesných vloček, 100 g mandlových lupínků, 1 balení zakysané smetany

Nejprve si dortovou formu vymažeme tukem. Na dno nasypeme rovnoměrně dýňová semínka. Na ně dáme na jemno nastrouhané jablka. Připravíme si drobenku z Hery, cukru a na jemno namletých ovesných vloček. Jablka posypeme drobenkou a plátky mandlí. Dá...

Ovocný salát

Ovocný salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 100 g hrušek, 100 g broskví, 2 lžíce citronové šťávay, 1-2 lžičky koňaku, 2 lžíce mandlových lupínků

Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Hrušky a broskve omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Ovocnou směs dáme do misky, pokapeme citrónovou nebo pomerančovou šťávou a trochou koňaku. Vše dobře promícháme a dáme do lednice vychladit. Studený sa...

Kapr s mandlovou krustou

Kapr s mandlovou krustou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vykuchaný a očištěný kapr (1500g), 80 g mandlových lupínků, 2 bílky, 4 lžíce strouhanky, 1 lžíce parmazánu, 1 lžička Vegety, 3 lžíce másla, 1 mrkev, 1 petržel, sůl dle chuti

Kapra omyjeme a osušíme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší hranolky. Kapra důkladně osolíme a ochutíme vegetou. Vložíme do něj nakrájenou zeleninu a vložíme do pekáčku s olejem. Vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C asi 35 min...

Pečené kaki se sněhem

Pečené kaki se sněhem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kaki, 4 lžíce rumu, 4 bílky, 4 lžíce cukru moučka, 100 g mandlových lupínků

Kaki umyjeme a zbavíme lístečků. Každé ovoce rozřízneme na osm dílků, ale nedořezáváme do konce. Kaki by mělo vytvořit jakoby květ, který polijeme rumem. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, kterým kaki ozdobíme. Dáme zapéct do trouby rozpálené n...

Liči s chilli v alobalu

Liči s chilli v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g liči, 100 g mandarinek (nejlépe čerstvých), 6 lžic chilli omáčky, 2 lžíce mandlových lupínků, 1/2 lžičky másla

Rozehřejeme troubu na střední stupeň. Z alobalu vystřihneme dva čtverce, které lehce pomažeme rozehřátým máslem. Liči oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na půlky. Mandarinky oloupeme, rozebereme na dílky a ty podle velikosti krájíme na poloviny neb...

Mandlovo - višňový džem s jablky

Mandlovo - višňový džem s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mandlových lupínků, 450 g višní bez pecek, 1 kg želírovacího cukru, 900 g jablek, 100 g banánů, 2 lžíce citronové šťávy

Vypeckované višně omyjeme a smícháme s želírovacím cukrem. Necháme 24 hod. odstát. Oloupaná jablka nastrouháme na jemno, přidáme banán, odležené višně s cukrem a uvedeme do varu. Dochutíme citronovou šťávou. Vaříme 5-7 minut. Mandlové vločky na ...

Kuřecí mandlová paštika

Kuřecí mandlová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích jater, 1/2 lžičky soli, 1 hřebíček, 40 g mandlových lupínků, 2 lžíce sádla

Kuřecí játra dobře omyjeme a očistíme. Překrojíme vždy na 4 kousky. Protkneme nasekaným hřebíčkem a mandlovými lupínky. V kastrolu rozpustíme sádlo a do něj přidáme neosolená játra, která krátce opečeme. Sundáme z plotny, osolíme a necháme vše ztu...

Mazanec hnětený v pekárně

Mazanec hnětený v pekárně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Hery, 250 ml mléka, 3 vejce, špetka soli, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 600 g polohrubé mouky, 1 lžička citronové kůry, 30 g droždí, 50 g sekaných mandlí

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, rozšlehaná vejce, rozehřátou Heru, špetku soli, citronovou kůru a rozdrobené droždí. Zapneme program na těsto a po zvukovém signálu v půlce programu přisypeme mandle. Asi po 110 minutách je těsto p...

Pstruzi po indicku

Pstruzi po indicku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, 100 g mandlových lupínků, 2 drcené hřebíčky, 1 citrón, 40 ml rostlinného oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička kari koření, špetka soli, špetka pepře

Vykuchané pstruhy umyjeme a osušíme. Mandle spaříme vařící vodou, oloupeme, nasekáme na malé kousky a osmahneme v rozpáleném tuku, jen lehce, mandle nesmí příliš zhnědnout, jinak by zhořkly. Z mouky, hřebíčků, soli, kari a pepře připravíme směs na...

Podzimní hruškové muffinky se švestkou

Podzimní hruškové muffinky se švestkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 50 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 190 g másla, 120 ml mléka, 250 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce rumu, 2 středně velké hrušky, asi 12 švestek, hrst mandlových lupínků, 2 lžíce hrubého cukru krystal, špetka skořice, špetka mletého hřebíčku

Oloupané hrušky nakrájíme na menší kostičky a zakapeme rumem. Necháme chvíli odležet. Změklé máslo utřeme s cukrem, přimícháme vejce, přidáme mléko, mouku s kypřícím práškem, koření a nakonec vmícháme hruškové kostičky. Těsto rovnoměrně rozdělím...

Mandlový dort trochu jinak

Mandlový dort trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 225 g cukru, 1 vejce, 100 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 150 g mandlovývh lupínků, 40 ml mléka

Troubu zahřejeme na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. V míse vymícháme 100 g másla se 100 g cukru do pěny, přidáme vejce. Do mísy prosejeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těstem naplníme dortovou formu a pečeme v troubě 20 minut, dokud povrch l...

Rýže se zeleninou a mandlemi

Rýže se zeleninou a mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

11/2 hrnečku rýže basmati, sůl, pepř a kari koření, 1/2 červené papriky, 1 menší pórek, hrst mandlových lupínků, 1 lžíce olivového oleje

Propláchnutou rýži uvaříme podle návodu na obalu. Papriku nakrájíme na malé kostičky a pórek na nudličky. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje, vhodíme nakrájenou zeleninu a malou chvilku restujeme. Asi za 2 minuty přisypeme 2 lžičky kari ...

Karamelový dort s jahodami

Karamelový dort s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 6 žloutků, 150 g cukru krupice, 200 g hladké mouky, 300 ml kravského mléka, 40 g cukru krupice, 1 sáček pudinkového prášku, 200 g másla, 200 g jahod (nakrájené), 100 g cukru krupice, 100 ml sladké smetany, 100 g cukru moučka, 20 ml rumu, 60 g mandlových pražených lupínků, 100 g jahod, 2 lžíce horké vody

Karamel si připravíme den předem. Cukr (100 g) utavíme na karamel, vlijeme do něj horkou smetanu. Krátce povaříme a necháme vychladnout. Korpus: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky. Nakonec vmícháme mouku. Tě...

Lanýžový koláč

Lanýžový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 čokoládových bebe sušenek, 10 g kakaa, špetka soli, 1 lžička skořice, 1 lžička kardamomu, 100 g másla, 300 g mléčné čokolády, 150 ml smetany ke šlehání, 40 g mandlových lupínků

Sušenky v misce rozdrtíme najemno, smícháme se solí, kardamomem, skořicí a kakaem. Máslo rozpustíme a vmícháme k sušenkám. Rukama vypracujeme hmotu, kterou vyložíme malou koláčovou formu. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout. Mezitím si ve vodn...

Čokoládové kostky s mandlemi

Čokoládové kostky s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 180 g cukru krupice, 3 lžíce kakaa, 10 lžic slunečnicového oleje, 10 lžic vlažné vody, 300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 6 bílků, sklenka meruňkového džemu, 250 g másla, 250 g hořké čokolády, 2 lžíce cukru moučka, 100 g mandlových lupínků, 1 sáček čokoládové polevy

Žloutky šleháme s cukrem do pěny, pak postupně přidáme kakao, vodu a olej. Dobře promícháme, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Po upečení n...

Banánové muffiny s ovesnými vločkami, kokosem a mandlemi

Banánové muffiny s ovesnými vločkami, kokosem a mandlemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g celozrnné špaldové mouky, 100 g ovesných vloček, 80 g hroznového cukru, 2 banány, 2 vejce, 60 g másla, 1 bílý jogurt, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 150 g sekaných mandlí, 100 g strouhaného kokosu, hrst mandlových lupínků

Nejprve rozmačkáme banány s bílým jogurtem (můžeme rozmixovat). Vyšleháme žloutky s cukrem krupice, vanilkovým cukrem a změklým máslem a vše smícháme s jogurtem a banánem. Přisypeme mouku smíchanou s rozmixovanými ovesnými vločkami a práškem do pe...

Kynuté pečivo s brusinkami

Kynuté pečivo s brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml mléka, 2 lžíce rumu, 2 vejce, 80 g rozpuštěné Hery, špetka soli, 450 g hladké mouky, 100 g cukru krupice, 20 g droždí , Náplň: 2 hrsti sušených brusinek, hrst rozinek, hrst mandlových lupínků, 1 banán, 1 velké jablko, 1 žloutek

Do nádoby pekárny dáme mléko, rum, vejce, Heru, špetku soli, mouku, cukr a droždí a zapneme program "těsto". Zatím si připravíme náplň: smícháme brusinky, rozinky, mandlové lupínky, banán nakrájený na malé kostičky a jablko nastrouhané na hrubé...

Brusinkové koláčky s mandlovou drobenkou

Brusinkové koláčky s mandlovou drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Hery, 3/4 šálku cukru krupice, 2 lžičky vanilkového cukru, 3 vejce, 2 šálky hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1 balení zakysané smetany (175 g), 200 g brusinek (sušené nebo směs sušených a mražených), 3 lžíce hnědého cukru, 3 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky skořice, 2 lžíce mandlových lupínků

Rozšleháme Heru s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně po jednom vešleháme vejce. Do napěněné směsi přimícháme zakysanou smetanu, mouku s kypřícím práškem a špetku soli. Směs rozdělíme do formiček vymazaných tukem, posypeme brusinkami a navrchu d...

Koláč s nivou a cherry rajčátky

Koláč s nivou a cherry rajčátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g másla, 2 cibule, 200 g listového těsta, 150 g plísňového sýra (např. Nivy), 100 ml smetany ke šlehání, 1 vejce, 1 lžička Dijonské hořčice, 200 g cherry rajčátek, 1 lžíce mandlových lupínků, 1 žloutek na potření

Máslo rozehřejeme na pánvi a vsypeme do něj na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli. Osmažíme ji dozlatova, odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Troubu rozehřejeme na 210°C. Plech vyložíme pečícím papírem a z těsta vyválíme plát o velikosti 25x...

stránka: