Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Mangold

Hustá cizrnovo - bramborová polévka s mangoldem

Hustá cizrnovo - bramborová polévka s mangoldem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cibule nakrájené na kostičky, 3 stroužky česneku nakrájeného na plátky, 5 lžíc olivového oleje, 2 lžičky červené papriky + 0,5 lžičky ostré červené papriky nebo chilli, 1 a 1/2 l horké vody, 2 kostky zeleninového biobujónu, 0,5 kg uvařené cizrny, 0.5 kg brambor nakrájených na kostičky, 1 velká hrst listů mangoldu, sůl a pepř dle chuti, dýňová semínka nebo vlašské ořechy na ozdobu

Osmažíme pomalu cibulku a česnek na oleji. Přidáme koření, necelou malou lžičku soli a společně chvíli orestujeme. Zalijeme horkou vodou, přidáme kostky zeleninového bujónu, cizrnu a brambory. Vaříme cca 15 minut (do změknutí brambor – záleží na ...

Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille

Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na ratatouille: 1 středně velká cuketa, 2–3 papriky, 2 rajčata bez slupky, čerstvá majoránka, 2 menší cibule, můžete použít i 1/2 lilku, snítka čerstvého rozmarýnu, asi 4 lžíce extra panenského olivového oleje, voda nebo vývar na podlití, mořská sůl dle potřeby, čerstvě umletý pepř dle potřeby, Na maso: 2 kuřecí prsa, snítka čerstvého rozmarýnu, 1 lžíce extra panenského olivového oleje, mořská sůl a čerstvě umletý pepř, Na mangold: několik listů čerstvého mangoldu (nebo špenátu), Na servírování: lžička másla, tvrdý sýr (například parmazán)

Všechnu zeleninu nakrájejte na malé kousky. Na pánev dejte 3 lžíce oleje, cibuli, cuketu a vše 5 minut při střední teplotě smažte. Přihoďte papriky, lilek a pokračujte ve smažení zhruba 4–5 minut. Nakonec přidejte rajčata, rozmarýn, majoránku, sůl...

Mangold řezy

Mangold řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg mangoldu, 2 lžíce sladké smetany, máslo, 2 vejce, 300 g hladké mouky, rostlinný olej, špetka soli, špetka pepře

Vejce smícháme s moukou, trochou soli a trochou vlažné vody. Směs zpracujeme na těsto, které dáme vychladit a mezitím připravíme náplň. Mangold omyjeme, vložíme ho do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Uvařený mangold necháme okapat a naseká...