Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Masový vývar

Brambory na německý způsob

Brambory na německý způsob

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 0,5 l masového vývaru, 2 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 papriky, 2 lžíce hladké mouky, 1 šálek rostlinného oleje, špetka soli

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji osmažíme drobně nakrájené cibule, přidáme brambory, podlijeme je vývarem a dusíme do poloměkka. Potom přidáme omyté, očištěné a na proužky nakrájené papriky, podlijeme trochou vývar...

Brambory se slaninou jako nákyp

Brambory se slaninou jako nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 80 g anglické slaniny, 2 kedlubny, 350 g mrkve, 1/2 celeru, 125 ml masového vývaru, 2 svazky petrželky, 4 vejce, 250 ml smetany, 125 g goudy, sůl a pepř dle chuti, špetka muškátového oříšku

Brambory uvaříme ve slupce asi 20 minut, poté vodu slijeme, propláchneme je studenou vodou a necháme zcela vychladnout. Oloupeme a nakrájíme je na stejné tlusté plátky. Zeleninu omyjeme a očistíme, případně oloupeme. Kudlubnu i mrkev nakrájíme t...

Čanachy

Čanachy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 2 cibule, 2 lžíce másla, špetka soli a pepře, 350 g skopového masa, 3 rajčata, 4 okurky, 6 lžic kečupu, 4 stroužky česneku, 500 ml masového vývaru, 3 listy bobkového listu

Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky a dáme do zapékací mísy. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno a přisypeme k bramborům a promícháme. Maso osolíme, opepříme a plátky masa vložíme na brymbory s cibulí, přidáme plátky rajčat a plátky oku...

Česnekové kuře

Česnekové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 250 g másla, 2 cibule, 1 hlávka česneku, 200 ml vývaru, špetka soli, troška pepře

Kuře si rozporcujeme na 4 čtvrtky. Osolíme je a potřeme prolisovaným česnekem ze všech stran. Na pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme kousky kuřete, zalijeme vývarem a upečeme dozlatova.

Česnekové pohlazení

Česnekové pohlazení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce másla, 4 lžíce hladké mouky, 1 hlávka česneku, 2 balení smetany na vaření, 1,5 l masového vývaru, špetka soli, 1 lžíce petrželové nati

Máslo rozpustíme a zpěníme na něm prolisovaný česnek. Necháme zesklovatět, zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku. Jíšku přidáme do uvařeného vývaru a povaříme. Pořádně promícháme, aby se neudělaly hrudky. Nakonec přidáme smetanu a povaříme asi...

Citrónová omáčka

Citrónová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 2 šálky masového vývaru, 2 žloutky, 1/2 citrónu, špetka soli, špetka pepře

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Necháme trochu vychladnout a pánvičku přemístíme do vodní lázně. Myslíme proto na to už při tvoření jíšky a volíme malou pánvičku. Jíšku zalijeme vroucím vývarem a dobře rozšleháme. Necháme odstát asi 3 m...

Domácí jitrnice

Domácí jitrnice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g vepřového boku, 300 g veky, 270 ml masového vývaru, 80 g plic, 20 g játry, 1 lžičku soli, 1 špetku pepře, 2 špetky zázvoru, 1 špetku nového koření, 1 lžíci majoránky, 2-3 stroužky česneku

Vepřový bok, plíce a játra uvaříme předem. Nakrájíme nadrobno. Veku nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem. Necháme nasáknout, poté vymačkáme a smícháme s masem a vnitřnostmi. Přidáme vývar, koření a česnek. Naplníme do střívek a vaříme 35 minut...

Dušený králik na francouzský způsob

Dušený králik na francouzský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králičí hřbet a stehna, 100 g uzené slaniny, 50 g másla, 3 středně velké cibule, 3-5 žampionů nebo hřibků naložených v soli, 250 ml bílého vína, 100 ml masového vývaru, sůl a pepř podle chuti, 2 lžíce francouzské hořčice, 1 bobkový list, 1 větvička tymiánu, po 5 kuličkách pepře a nového kořeni, 1-2 lžíce hladké mouky

Očistený zajačí zadok a stehna rozkrájame na niekoľko kúskov (asi 7-8 kúskov), prešpikujeme ich slaninou, posolíme a posypeme čiernym korenim a potrieme horčicou. Na pekáč dáme zvyšnú slaninu, maslo a pokrájanú cibuľu a necháme zružovieť. Vložíme ...

Dušený zajíc na houbách

Dušený zajíc na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 divoký králík cca 1200g, 100 g uzené slaniny, 200 g čerstvých hřibů, 1 větší cibule, 50 g sádla, 30 g hladké mouky, 1 lžíce mleté sladké papriky, troška mletého pepře, troška drceného kmínu, sůl podle potřeby, 250 ml masového vývaru, 20 mladých cibulek

Zajaca rozporcujeme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v rozohriatej masti zo všetkých strán. Potom pridáme cibuľu posekanú na drobno a očistené huby pokrájané na plátky, všetko spolu opraží...

Francouzská cibulová polévka

Francouzská cibulová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g cibule, 50 g sádla, 1500 ml masového vývaru, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 6 plátků sendviče, 50 ml olivového oleje, 60 g parmezánu

Očistenú cibuľu pokrájame na tenké kolieska, opražíme na masti do zlata, zalejeme mäsovým vývarom, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, uvaríme do mäkka. Nakoniec polievku precedíme a pretrieme. Podávame v bujónových miskach tak, že do každe...

Houboto aneb houbové rizoto po italsku

Houboto aneb houbové rizoto po italsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g rýže, 250 ml bílého vína, 300 g hříbků (nebo lišek či směs lesních hub), hrst špenátových listů, 1 velká cibule, sůl, pepř bílý, pepř bílý, špetka kmínu, olivový olej, vývar

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na troše olivového oleje jí půlku necháme zesklovatět. Pak k ní přidáme propranou a okapanou rýži (nejlépe kulatého tvaru), kterou krátce orestujeme a poté zalijeme vínem tak, aby byla rýže ponořena, a necháme...

Hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

hovězí jazyk cca 1000 g, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 6 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, špetka soli, troška vegety, Na omáčku : 500 ml vývaru, 250 ml zakysané smetany, 2-3 lžíce hladké mouky, 50 g másla, 50 g strouhaného křenu, 50 g strouhaného celeru, 30 g nadrobno posekaných mandli, ocet podle potřeby, špetka soli, troška cukru krystal

Hovädzí jazyk uvaríme v osolenej vode do ktorej pridáme koreniny, cibuľu a bobkové listy. Uvarený jazyk vyberieme, na chvíľu ho namočíme do studenej vody a potom ho olúpeme. Z múky a masla urobíme zápražku, zriedime vývarom, pridáme strúhaný zeler...

Hovězí jazyk s polskou omáčkou

Hovězí jazyk s polskou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků uvařeného hovězího jazyka ( po 100 gr), 1 cibule, 1 lžíce cukru krystal, 500 ml masového vývaru, 6 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 4 hřebíčky, 2 bobkové listy, 40 g másla, sůl podle potřeby, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžice rybízového kompotu, 100 ml bílého vína, šťáva a kůra z jednoho citrónu

Na masle speníme cibuľu a prisypeme cukor. Stále miešame, kým cukor nezožltne. Zalejeme ho horúcim vývarom, pridáme koreniny a povaríme asi 15-20 min. Z ostatného masla a múky pripravíme žĺtú zápražku. Rozriedime ju studeným precedeným vývarom na ...

Hovězí maso zapečené se žampiony

Hovězí maso zapečené se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g zadního hovězího masa , 30 g přepuštěného másla, 1/2 lžičky mleté sladké papriky , 250 ml masového vývaru, 500 g žampionů, 2 lžíce citronové šťávy, 40 g másla, 75 g slaniny, 1 větší cibule, 1 stroužek česneku, špetka pepře, špetka soli, 0,2 l bílého vína, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 125 g strouhaného ementalu, 2 lžíce pažitky

Maso omyjeme a nakrájíme na jemné plátky a opečeme ze všech stran na přepuštěném másle. Okořeníme a zalijeme masovým vývarem. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi zahřej...

Hovězí plátky po znojemsku

Hovězí plátky po znojemsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce hladké mouky, 1 větší cibule, 2 lžíce oleje, 300 ml masového vývaru, 3 sterilované okurky, 20 g másla

Plátky masa omyjeme a osušíme papírovou útěrkou. Osolíme je a opepříme a zaprášíme moukou. Necháme chvíli stranou. Cibuli si nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Poté maso vyjmeme a vhodíme c...

Jáhly jako příloha k masu

Jáhly jako příloha k masu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g jáhel, 2 cibule, 50 g anglické slaniny, 300 ml masového vývaru, 1 dcl olivového oleje, 1/2 lžičky mleté papriky

Na oleji zvolna orestujeme cibulku dorůžova. Přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a necháme trošku orestovat. Přisypeme jáhly, které jsem propláchli horkou vodou a restujeme zvolna 5 minut. Přilijeme vývar, přidáme červenou papriku a p...

Játra na šalvěji

Játra na šalvěji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g játry, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 500 ml masového vývaru, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce másla, 1 lžíce šalvěje

Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájená játra a za stálého míchání opečeme. Posypeme šalvějí, podlijeme vodou a dusíme 10 až 15 minut. Když jsou játra měkká, osolíme je, opepříme a vmícháme máslo. Podá...

Játrová polévka

Játrová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g telecich jater, 100 g kořenové zeleniny, 30 g sádla, 20 g hladké mouky, 1 cibule, 1500 ml masového vývaru, troška mletého pepře, špetka majoránky, 1 žloutek, 1 lžíce petrželové natě, sůl podle potřeby, troška mleté papriky

Na masti zapeníme posekanú cibuľu, pridáme postrúhanú koreňovú zeleninu a jemne opražíme. K tomu pridáme očistenú pečeň pokrájanú na rezance, podusíme, pridáme červenú papriku, zaprášime múkou, zalejeme vývarom a varíme. Okoreníme čierným ko...

Jednoduché rizoto s vepřovým masem

Jednoduché rizoto s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařeného vepřového masa, 100 g sterilovaného hrášku, 1 sáček varné rýže, 2 - 3 lžíce masového vývaru, sůl, mletý černý pepř

K přípravě tohoto rizota se dají využít i zbylé kosti z vykošťování masa. Celou větší kost, která nám zůstane po vykoštění vepřové kotlety nebo krkovice dáme vařit do osolené vody do tlakového hrnce. Maso vkládáme do vroucí vody. Vaříme zhruba 45 ...

Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra

Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 40 g přepuštěného másla, 1 cibule, špetka soli, troška pepře, 300 g mrkve, 500 g fazolek (zelené fazolové lusky), 1/4 lžičky tymiánu (Mateřídouška obecná), 250 ml masového vývaru, 400 g brambor, 150 g ementalu, 1/8 l smetany ke šlehání (šlehačka), 1/4 lžičky mleté papriky

Maso omyjeme a pokrájíme na kostky. V hlubší pánvi je opečeme ze všech stran na přepuštěném másle spolu s kostičkami cibule. Osolíme je a opepříme a poté přidáme 1/8 l vody. Necháme asi tak 30 minut dusit. Poté očistíme a omyjeme mrkev i fazole. M...

Jehněčí plec s fazolkami a zapečenými rajčaty

Jehněčí plec s fazolkami a zapečenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 malých raných brambůrek, 2 cibule, 2 mrkve, 1 stroužek česneku, 1 kg jehněčí kýty, sůl a pepř dle chuti, 3/8 l masového vývaru, 8 plátků slaniny, 375 g zelených fazolek, 40 g másla, 0.5 svazku řapíkatého celeru, 4 rajčata, 25 g parmazánu

Bramborky pořádně umyjeme a nejlépe okartáčujeme. Poté je vaříme ve slupce asi 15 minut. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Oloupeme. Rozehřejeme 30 g másla a oloupané brambory na něm opečeme dozlatova. Osolíme a opepříme. Cibuli i č...

Jehněčí ragů s  jahodami

Jehněčí ragů s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g listového těsta, 500 g jehněčí kýty, 300 g žampionů, 1 cibule, 3 lžíce rostlinného oleje, 100 g tvrdého sýra, 250 g jahod, sůl, pepř, citronová šťáva, šálek masového vývaru nebo bílého vína, sladká smetana

Z listového těsta upečeme paštičky, košíčky, které budeme plnit masovou směsí, uchováme je v teple. Maso nakrájíme na maličké kousky a opečeme na oleji spolu s nakrájenou cibulí. Přidáme nakrájené žampiony a restujeme. Přilijeme vývar /víno/ a zvo...

Jesenický řízek

Jesenický řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové řízky, špetka soli a pepře, 5 lžic hladké mouky, 250 ml rostlinného oleje, 250 ml masového vývaru, 4 vejce

Vepřové řízky omyjeme a osušíme. Poté lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm opečeme z obou stran řízky dohněda. Vyndáme na talíř ven. Do výpeku vsypeme lžičku mouky a osmahneme ji. Poté pod...

Kachní prsa s mangem

Kachní prsa s mangem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší kachní prsa (cca 400g), sůl dle chuti, 400 g brambor, 50 g másla, špetka strouhaného muškátového oříšku, 2 žloutky, 1 mango, 50 ml rostlinného oleje, 2 cibule, 200 ml masového vývaru, 1 lžíce pomerančového likéru

Kachní prsa omyjeme, osušíme a do masa vetřeme sůl. V pekáčku maso po obou stranách nasucho zprudka opečeme. Podlijeme a pečeme doměkka v troubě předehřáté na 220°C. Pečeme přikryté, na poslední půlhodinku odkryjeme, podléváme horkou vodou a přelé...

Kapr zapečený s houbami

Kapr zapečený s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g očištěného kapra, 200 g másla, 800 g uvařených brambor ve slupce, 200 g čerstvých nebo mražených hříbků, 1 cibule, 2 vejce uvařené natvrdo, 100 g strouhaného Ementálu, sůl podle potřeby, OMÁČKA: 300 ml sladké smetany, 100 g hladké mouky, 100 g másla, cca 300 ml masového vývaru, špetka soli

Očisteného kapra rozdelíme na porcie, čiastočne vykostime, posolíme, opečieme na masle a dáme do maslom vymastenej zapekacej misy.Prikryjeme uvarenými zemiakmi pokrájanými na plátky a udusenými na masle a hríbikmi, už skôr podusenými na cibuli pok...

stránka: