Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Masový vývar

Domácí jitrnice

Domácí jitrnice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g vepřového boku, 300 g veky, 270 ml masového vývaru, 80 g plic, 20 g játry, 1 lžičku soli, 1 špetku pepře, 2 špetky zázvoru, 1 špetku nového koření, 1 lžíci majoránky, 2-3 stroužky česneku

Vepřový bok, plíce a játra uvaříme předem. Nakrájíme nadrobno. Veku nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem. Necháme nasáknout, poté vymačkáme a smícháme s masem a vnitřnostmi. Přidáme vývar, koření a česnek. Naplníme do střívek a vaříme 35 minut...

Žampionová omáčka s petrželkou

Žampionová omáčka s petrželkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čerstvých hub, 1 cibule, 2 lžíce másla, 1 šálek masového vývaru, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l masového vývaru, špetka soli, špetka pepře, troška kmínu, 1 lžíce petrželové naťi

Připravíme si nejdřív jíšku ze 2 lžic hladké mouky a 1 lžíce másla tu poté podlijeme 1/4 vývarem a chvíli povaříme a odstavíme stranou. Houby očistíme a nakrájíme (ideální jsou čerstvé). V kastrole na 1 lžíci másla osmahneme nadrobno nakrájenou ci...

Žampionová omáčka s petrželkou

Žampionová omáčka s petrželkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čerstvých hub, 1 cibule, 2 lžíce másla, 1 šálek masového vývaru, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l masového vývaru, špetka soli, špetka pepře, troška kmínu, 1 lžíce petrželové naťi

Připravíme si nejdřív jíšku ze 2 lžic hladké mouky a 1 lžíce másla tu poté podlijeme 1/4 vývarem a chvíli povaříme a odstavíme stranou. Houby očistíme a nakrájíme (ideální jsou čerstvé). V kastrole na 1 lžíci másla osmahneme nadrobno nakrájenou ci...

Brambory se slaninou jako nákyp

Brambory se slaninou jako nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 80 g anglické slaniny, 2 kedlubny, 350 g mrkve, 1/2 celeru, 125 ml masového vývaru, 2 svazky petrželky, 4 vejce, 250 ml smetany, 125 g goudy, sůl a pepř dle chuti, špetka muškátového oříšku

Brambory uvaříme ve slupce asi 20 minut, poté vodu slijeme, propláchneme je studenou vodou a necháme zcela vychladnout. Oloupeme a nakrájíme je na stejné tlusté plátky. Zeleninu omyjeme a očistíme, případně oloupeme. Kudlubnu i mrkev nakrájíme t...

Játra na šalvěji

Játra na šalvěji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g játry, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 500 ml masového vývaru, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce másla, 1 lžíce šalvěje

Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájená játra a za stálého míchání opečeme. Posypeme šalvějí, podlijeme vodou a dusíme 10 až 15 minut. Když jsou játra měkká, osolíme je, opepříme a vmícháme máslo. Podá...

Telecí závitky se sýrem

Telecí závitky se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky telecích řízků, 4 plátky sýra Ementál, 4 lžíce tuku, špetka soli a pepře, 1/4 ml vývaru, 4 lžíce instantní jíšky

Telecí řízky omyjeme a osušíme. Lehce naklepeme a posolíme a opepříme. Poté poklademe plátkem ementálu a zavineme. Upevníme nejlépe nití. V pánvi rozpálíme tuk a na něm osmahneme závitky ze všech stran poté podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Hoto...

Česnekové kuře

Česnekové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 250 g másla, 2 cibule, 1 hlávka česneku, 200 ml vývaru, špetka soli, troška pepře

Kuře si rozporcujeme na 4 čtvrtky. Osolíme je a potřeme prolisovaným česnekem ze všech stran. Na pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme kousky kuřete, zalijeme vývarem a upečeme dozlatova.

Zelí po alsasku

Zelí po alsasku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,2 dcl bílého vína, 10 g cibule, 10 g strouhaného jablka , 50 g sterilovaného zelí, 3 kuličky hořčičného semínka, 50 g párků, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 20 g uzeného masa, 0,2 dcl vývaru

Na tuku zpěníme cibuli, přidáme pokrájené zelí a strouhané jablko, okořeníme, osolíme, podlijeme vývarem a vínem. Dusíme s plátkem uzeného masa. Před koncem dušení přidáme zbytek vína a ohřátý párek.

Jesenický řízek

Jesenický řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové řízky, špetka soli a pepře, 5 lžic hladké mouky, 250 ml rostlinného oleje, 250 ml masového vývaru, 4 vejce

Vepřové řízky omyjeme a osušíme. Poté lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm opečeme z obou stran řízky dohněda. Vyndáme na talíř ven. Do výpeku vsypeme lžičku mouky a osmahneme ji. Poté pod...

Česnekové pohlazení

Česnekové pohlazení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce másla, 4 lžíce hladké mouky, 1 hlávka česneku, 2 balení smetany na vaření, 1,5 l masového vývaru, špetka soli, 1 lžíce petrželové nati

Máslo rozpustíme a zpěníme na něm prolisovaný česnek. Necháme zesklovatět, zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku. Jíšku přidáme do uvařeného vývaru a povaříme. Pořádně promícháme, aby se neudělaly hrudky. Nakonec přidáme smetanu a povaříme asi...

Segedinský guláš

Segedinský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g cibule, troška kmínu, troška majoránky, troška mleté papriky, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 40 g vepřového masa, 0,5 dcl vývaru, 60 g kyselého zelí

Na drobno pokrájené maso osolíme, okořeníme, osmahneme na tuku a zpěněné cibulce, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Následně přidáme kysané zelí, případně dokořeníme a dusíme do měkka. Těsně před koncem dušení zahustíme moukou.

Párek v paprikové omáčce

Párek v paprikové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 frankfurtské párky, 100 g slaniny, 120 g cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička sladké mleté papriky, 4 dcl masového vývaru, 2 špetky soli, 1 lžíce slunečnicového oleje

V kastrole opečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme drobně nakrájenou cibuli s utřeným česnekem a lehce osmahneme. Sejmeme z ohně, do teplého základu vmícháme papriku, zalijeme teplým vývarem, podle chuti přisolíme, dobř promícháme a povaří...

Kapr zapečený s houbami

Kapr zapečený s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g očištěného kapra, 200 g másla, 800 g uvařených brambor ve slupce, 200 g čerstvých nebo mražených hříbků, 1 cibule, 2 vejce uvařené natvrdo, 100 g strouhaného Ementálu, sůl podle potřeby, OMÁČKA: 300 ml sladké smetany, 100 g hladké mouky, 100 g másla, cca 300 ml masového vývaru, špetka soli

Očisteného kapra rozdelíme na porcie, čiastočne vykostime, posolíme, opečieme na masle a dáme do maslom vymastenej zapekacej misy.Prikryjeme uvarenými zemiakmi pokrájanými na plátky a udusenými na masle a hríbikmi, už skôr podusenými na cibuli pok...

Pórek s uzeným masem a sýrovou omáčkou

Pórek s uzeným masem a sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g pórku, 20 g másla, 50 ml olivového oleje, 300 g uzeného masa ( 4 plátky), 30 g hladké mouky, 250 ml masového vývaru, 100 ml mléka, 100 g taveného sýru, 50 ml bílého vína, sůl a pepř podle chuti, špetka muškátového ořechu

Očistený a umytý pór uvaríme do mäkka v posolenej vode. Pokrájame ho na kúsky dlhé 4-6 cm. V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme múku, za stáleho miešania popražíme, zalejeme vývarom a mliekom. Pridáme syr, ktorý sa pri miešani celkom roztopí. ...

Zeleninová polévka po italsku

Zeleninová polévka po italsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 100 g mrkve, 100 g cukety, 2-3 lahůdkové cibulky, 200 ml bílého vína, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 rajčata, 100 g šunky, 1 l masového nebo zeleninového vývaru, 200 g těstovin, sůl a pepř dle chuti, 1 lžička bazalky, 1 lžička petrželky, 1 lžička pažitky, 1 lžička kopru

Cibuli oloupeme a nadrobno posekáme. Mrkev a cuketu omyjeme, mrkev oloupeme a vše nakrájíme na kostičky. Lahůdkové cibulky opereme a rozkrájíme na špalíčky dlouho asi 2 cm. Do hrnce nalijeme bílé víno, přidáme cibuli a zeleninu, osolíme, opepříme ...

Hovězí maso zapečené se žampiony

Hovězí maso zapečené se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g zadního hovězího masa , 30 g přepuštěného másla, 1/2 lžičky mleté sladké papriky , 250 ml masového vývaru, 500 g žampionů, 2 lžíce citronové šťávy, 40 g másla, 75 g slaniny, 1 větší cibule, 1 stroužek česneku, špetka pepře, špetka soli, 0,2 l bílého vína, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 125 g strouhaného ementalu, 2 lžíce pažitky

Maso omyjeme a nakrájíme na jemné plátky a opečeme ze všech stran na přepuštěném másle. Okořeníme a zalijeme masovým vývarem. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi zahřej...

Roláda z mletého masa

Roláda z mletého masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g různě barevných paprik, 1 pórek, 3 cibule, 750 g hovězího mletého masa, 2 vejce, strouhanka dle potřeby, 250 ml masového vývaru, sůl a pepř dle chuti

Papriky i pórek pořádně umyjeme. Papriky nakrájíme na kostičky, pórek na malé špalíčky. Dvě cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Připravenou zeleninu přelijeme vroucí vodou a 3 minuty blanšírujeme. Slijeme a necháme okapat. Troubu rozpálíme n...

Ragú z beraního stehna

Ragú z beraního stehna

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g skopového stehna, 150 ml červeného vína, 1 l masového vývaru, 1 velká cibule, 8 menších mrkví, 12-15 šalotek, 250 g červené řepy, 20 oliv, 6 stroužků česneku, 2 bobkové listy, 1 větvička tymiánu , 1 lžíce zelené petrželové nati, sůl a pepř podle chuti, 2 lžičky škrobové moučky, 50 g másla

Mäso zbavené tuku pokrájame na kúsky. Na masle opražíme cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať. Pridáme mäso, posolíme, posypeme mletým čiernym korenim, necháme odpariť šťavu a potom podlievame zmesou vína a bujónu. Dusíme na miernom ohni cca 45-50 min...

Pestrý vajíčkový salát

Pestrý vajíčkový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 1 cibule, 300 g spirálek, 100 g kukuřice, 200 g hrášku, 1 svazek jarní cibulky, 1 červená a 1 žlutá paprika, 2 lžíce olivového oleje, 100 ml masového vývaru, 50 ml jablečného octa, 150 g šunky, 4 rajčata, 100 g majonézy, 150 g jogurtu, šťáva z 1 citronu, 2 lžíce pažitky, sůl

Vejce vaříme 10 minut. Uvaříme těstoviny. Papriky nakrájíme na proužky, cibuli na tenká kolečka, rajčata na čtvrtky. Cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme hrášek, zalijeme vývarem a octem, převaříme a dáme do misky. Slijeme těstoviny. Nakrá...

Čanachy

Čanachy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 2 cibule, 2 lžíce másla, špetka soli a pepře, 350 g skopového masa, 3 rajčata, 4 okurky, 6 lžic kečupu, 4 stroužky česneku, 500 ml masového vývaru, 3 listy bobkového listu

Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky a dáme do zapékací mísy. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno a přisypeme k bramborům a promícháme. Maso osolíme, opepříme a plátky masa vložíme na brymbory s cibulí, přidáme plátky rajčat a plátky oku...

Sýrové karé

Sýrové karé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička soli, 2 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžička mleté papriky , 3 lžíce rostlinného oleje, 150 ml masového vývaru, 100 g strouhaného sýra, 600 g vepřové kotlety bez kosti

Karé vykostíme a nakrájame na rezne. Naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý plátok mäsa dáme koliesko cibule a nastrúhaný syr. Pridáme maslo a posypeme paprikou. Mäso podlejeme vývarom a dáme piecť.

Ohnivá krkovička

Ohnivá krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 8 stroužků česneku, 1 cibule, 1 feferonka, 1 šálek masového vývaru, ostrý kečup podle chuti, podle chuti g sůl, podle chuti g pepř, 100 ml slunečnicového oleje

Vepřovou krkovičku nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, olejem a necháme rozležet. Pak opečeme maso z obou stran na pánvi, přeložíme do pekáče s olejem, přidáme nakrájenou cibuli, česnek na plátky (4 stroužky), feferonku, zal...

Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra

Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 40 g přepuštěného másla, 1 cibule, špetka soli, troška pepře, 300 g mrkve, 500 g fazolek (zelené fazolové lusky), 1/4 lžičky tymiánu (Mateřídouška obecná), 250 ml masového vývaru, 400 g brambor, 150 g ementalu, 1/8 l smetany ke šlehání (šlehačka), 1/4 lžičky mleté papriky

Maso omyjeme a pokrájíme na kostky. V hlubší pánvi je opečeme ze všech stran na přepuštěném másle spolu s kostičkami cibule. Osolíme je a opepříme a poté přidáme 1/8 l vody. Necháme asi tak 30 minut dusit. Poté očistíme a omyjeme mrkev i fazole. M...

Pařížská bramborová polévka

Pařížská bramborová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 100 g vařené šunky, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 malý celer, 100 ml bílého vína, 2 žloutky, 2 cibule, 5 lžíc olivového oleje, 2 bobkového listy, troška tymiánu (Mateřídouška obecná), troška muškátového ořechu, 1500 ml masového vývaru, 1 lžička soli

Cibuľu očistíme, pokrájame, zapeníme na oleji, pridáme postrúhaný zeler a rajčiakový pretlak, na rezance pokrájanú šunku, bobkový list, očistené zemiaky pokrájané na kocky, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme. Hotové odstavíme, vlejeme žĺtky...

Jehněčí plec s fazolkami a zapečenými rajčaty

Jehněčí plec s fazolkami a zapečenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 malých raných brambůrek, 2 cibule, 2 mrkve, 1 stroužek česneku, 1 kg jehněčí kýty, sůl a pepř dle chuti, 3/8 l masového vývaru, 8 plátků slaniny, 375 g zelených fazolek, 40 g másla, 0.5 svazku řapíkatého celeru, 4 rajčata, 25 g parmazánu

Bramborky pořádně umyjeme a nejlépe okartáčujeme. Poté je vaříme ve slupce asi 15 minut. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Oloupeme. Rozehřejeme 30 g másla a oloupané brambory na něm opečeme dozlatova. Osolíme a opepříme. Cibuli i č...

stránka: