Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Masox

Cibulačka

Cibulačka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cibule, 3 lžíce másla, 2 kostky masoxu, 1,5 l vody, pepř, sůl

Cibuli nasekáme na drobno. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli v něm osmahneme dohněda. Zalijeme vodou a přidáme kostky masoxu. Vše vaříme cca 15 minut a nakonec dochutíme pepřem a solí nebo jiným kořením dle chuti.

Rajská polévka

Rajská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rajčatového protlaku, 1 střední cibule, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 1 kostka masoxu, 1 dcl smetany, sůl, pepř, oregano, 1 hrst těstovin nebo rýže, 1,5 l vody

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli, až zesklovatí. Vsypeme mouku a mícháním vytvoříme jíšku. Vše zalijeme vodou, přidáme masox, zamícháme a necháme vařit asi 20 minut. Přidáme rajský protlak,...

Kulajda

Kulajda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vody, 1 kostka masoxu, 300 g žampionů nebo jiných hub, 1 menší cibule, kmín, 500 ml zakysané smetany, 5 středních brambor, 30 g hladké mouky, kopr, sůl, 2 vejce, ocet

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli si nakrájíme nadrobno a všechno dáme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme kostku masoxu, kmín, sůl a vaříme, až jsou brambory měkké. Ve smetaně si rozkv...

Květáková polévka

Květáková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší květák, 50 g másla, 60 g hladké mouky, mletý muškátový květ, sůl, pepř, 1 kostka masoxu, 1,5 l vody, petržel

Do hrnce na rozehřáté máslo vsypeme mouku, přidáme muškátový květ a mícháním vytvoříme světlou jíšku. Jíšku zalijeme vodou, rozšleháme a přidáme omytý a na drobné kousky rozebraný květák. Osolíme, opepříme, přidáme kostku masoxu a vaříme, až květá...

Znojemský guláš

Znojemský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg hovězí klížky, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 ks větší cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžička mletého pepře, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička plnotučné hořčice, 1/2 kostky masoxu, 2 lžíce hladké mouky, 4 ks sterilovaných okurek

Maso nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno a zpěníme na oleji. Vmícháme papriku, přidáme maso a prudce ze všech stran opečeme. Krátce podusíme na mírném ohni, osolíme, opepříme, přidáme kmín, zamícháme. Podlijeme trochou vody, dáme lžičk...

Žraločí polévka

Žraločí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg žraločího masa, 2 mrkve, 1 hrst petrželové natě, 3 cibule, 1 lžíce citrónové šťávy, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 3 bobkové listy, 1 lžička celého pepře, sůl, 2 kostky masoxu, 8 l vody, 5 stroužků česneku, 150 ml mléka

Do vody dáme žraločí maso, rozpůlené cibule, rozpůlené mrkve, bobkové listy, česnek, masox, citrónovou šťávu, petržel, pepř a sůl. Přivedeme k varu a vaříme 2,5 hodiny. Poté vyndáme maso a polévku přecedíme. Rozpustíme máslo, přidáme mouku a za st...

Polévka ze žraločích ploutví

Polévka ze žraločích ploutví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařeného masa ze žraločích ploutví, 100 g bambusových výhonků, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, 1 lžička cukru krystalu, 1,4 l zeleninového bujónu, 1 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 50 g hub, 1 kostka masoxu, 1 lžíce solamylu

Na oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme 1 l zeleninového bujónu, masox, nakrájené houby, nakrájené bambusové výhonky, žraločí maso z ploutví, cukr, citrónovou šťávu a sůl dle chuti. Ve zbylém zeleninovém bujónu důkladně rozmícháme s...

Ivančiny těstoviny

Ivančiny těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší cibuli, 1-2 stroužky česneku, 300 g vepřového mletého masa, 500 ml hovězího vývaru, 1/2 lžičky provensálského koření, 1/2 lžičky Vegety, 1 kostku masoxu, 1 lžíci sojové omáčky, 200 g strouhaného Eidamu (Edamu), 1 balení vaječných těstovin, 2 rajčata, 1 papriku, 5 lžic kečupu, 2 lžíce slunečnicového oleje, pepř, sůl

Na větší pánvi rozehřejeme olej na smažení a dorůžova na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Stáhneme plamen, vložíme mleté syrové maso, zamícháme a přidáme provensálské koření, sůl, kousek masoxu, Vegetu a pepř. Podlijeme bujónem a mírně dusíme. Pak p...

Hrachová polévka s krutonky

Hrachová polévka s krutonky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

hrách, 3 stroužky česneku, 1-2 kostky Masoxu, majoránka, hladká mouka, máslo, chléb, rostlinný olej

Hrách si namočíme přes noc a druhý den ho ve stejné vodě uvaříme do měkka. Poté ho pečlivě propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme. Polévku ochutíme masoxem, prolisovaným česnekem, přidáme jíšku, kterou jsme si připravili z másla a hladké mouky a...

Rychlá italská polévka

Rychlá italská polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenka kečupu, 1 l vody, 1 kostka masoxu, 1 středně velká cibule, hrst těstovin, rostlinný olej

Do 1 litru vody vylijeme láhev kečupu a rozdrobíme kostku masoxu. Na pánvi necháme na oleji zesklovatět cibuli nakrájenou na drobné kostičky a přidáním hladké mouky vytvoříme tzv. cibulovou jíšku. Tu přimícháme do polévky a povaříme. Na závěr přid...

Vajíčková tlačenka

Vajíčková tlačenka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenku sterilované zeleniny, 6 uvařených vajec natvrdo, 150 g uzeného masa, 1 cibuli, 1 červenou papriku, 1 žlutou papriku, 1 masox, 250 g majonézy, 1 želatinu na tlačenku

Sterilovanou zeleninu scedíme do mísy - nálev nevylíváme! Vejce, maso, cibuli i papriky nakrájím na kostičky a přidáme k zelenině. Přidáme majonézu a vše pořádně promícháme. K nálevu ze sterilované zeleniny přidáme vodu a dle návodu připravím žela...

Gulášová pochoutka

Gulášová pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 4 klobásy, 2 cibule, rostlinný olej, 1/2 kostky Masoxu, 1 šálek vody, 1/8 zakysané smetany, 40 g polohrubé mouky, sůl, mletá paprika, kmín

Na tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme podle chuti sladkou papriku, osmahneme, přidáme oloupané a na plátky nakrájené brambory. Osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou s rozpuštěným masoxem a dusíme. K téměř měkkým bramborám přimícháme ol...

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g flíčků, 3/4 hlávkového zelí, 80 g sádla, 1 cibule, 1 kostka Masoxu, kmín, sůl, pepř

Hlávku zelí nakrájíme nebo postrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme na jemno, osmahneme ji na sádle, přidáme zelí, masox, pepř a kmín, trochu přisolíme a dusíme. Občas zamícháme. Když se vydusí šťáva ze zelí, podlijeme trochou vody a dusíme do mě...

Sarma

Sarma

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka bílého zelí, 500 g mletého masa, 1 cibule, 2 hrsti rýže, 1/2 másla, 1 lžíce ajvaru nebo rajského protlaku, 1 kostka masoxu, sůl, pepř

Rozebereme listy a spaříme je vodou. Maso opláchneme pod vodou a smícháme s nevařenou rýží a nakrájenou cibulí osolíme a opepříme. Velké listy rozdělíme na půl a zbavíme silného kmene. I středním listům odříznu trochu ten hrbolek kmene. List napln...

Smažené vepřové kotlety s okurkovou omáčkou

Smažené vepřové kotlety s okurkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg vepřového masa, 1/2 l mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 sklenky sterilovaných okurek, 2 hrnečky strouhanky, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 kostka masoxu, 250 ml sladké smetany

Nejprve si uděláme omáčku. Do mléka pokrájíme kyselé okurky na čtverečky, podle chuti, moje děti mají velkou spotřebu...jinak stačí tak půl sklenice. Přidáme masox, necháme lehce povařit, přidáme lžíci plnotučné hořčice, ve smetaně rozšleháme mou...

Pleckové medailonky

Pleckové medailonky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, pepř, olej, hladká mouka, 50 g másla, 1,5 dcl horké vody, 1/2 kostky masoxu, 2 lžičky sojové omáčky, 1/2 lžičky Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 3 lžíce kečupu

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme olejem a necháme odležet. Posypeme moukou, dáme na rozpálený tuk, pečeme na každé straně asi 4 minuty. Vyndáme, přidáme máslo, vodu, masox, sójovou omáčku, worchester a kečup. Povaříme dvě minuty,...

Omáčka z okurek

Omáčka z okurek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 sterilovaných okurek, 1 cibule, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 kostka masoxu, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce másla, špetka soli, 1 lžíce polohrubé mouky

Na oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájené sterilované okurky a půlku kostky masoxu. Dusíme asi půl hodiny za občasného podlévání nálevem z okurek. Šlehačku rozkvedláme s moukou a přidáme k okurkám. Za stálého mí...

Zapékané špagety II.

Zapékané špagety II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g špaget, 100 g leča, 20 g cibule, 50 g sušených hub, 100 g hovězího předního, sladká paprika, olej, 50 g tvrdého sýru, sůl, pepř, česnek, polévkové koření (Magi), sojová omáčka, 1 kostka masoxu

Zpěníme cibuli, přidáme nakrájené hovězí maso na malé kostičky, zasypeme paprikou, přidáme namočené houby, osolíme, opepříme, přidáme kostku masoxu, sojovou omáčku, česnek, magi a trochu vody. Dusíme doměkka. Je-li směs měkká přidáme lečo, ochutím...

Sýrová cibulačka s česnekem

Sýrová cibulačka s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce oleje, 2 cibule, 1 kostka masoxu, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 l vody, 1 stroužek česneku, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce másla, 1 starší houska, 100 g tvrdého sýra

Na troše oleje osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem připraveným z bujonu a masoxu, přidáme na plátky nakrájený česnek, osolíme, opepříme a necháme povařit. Na másle opečeme na kousky pokrájenou housku a přendáme ji na talíř. Přidá...

Kotlety s hráškem

Kotlety s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, špetka soli, špetka pepře, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 1 kostka masoxu, 3 stroužky česneku, 1 lžička oregana, 1 malá konzerva sterilovaného hrášku

Kotlety opláchneme a osušíme. Potom je naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku a na ní pak dáme dusit ochucené maso. Mírně podlijeme horkou vodou a masoxem, přidáme lisovaný česnek, posypeme oregánem a necháme ...

Celerová omáčka

Celerová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g celeru, 60 g másla, 50 g hladké mouky, kousek cibule, 1 hrneček mléka, celý pepř, sůl, ocet, cukr moučka, vývar z masoxu

Očištěný celer pokrájíme na drobné kostičky, osmažíme dozlatova na 20 g másla, zalijeme trochou vývaru a dusíme téměř doměkka. Ze zbylého másla, drobně pokrájené cibule, mouky a pepře připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, rozšleháme a do...

Bíla sýrová polévka

Bíla sýrová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibuli, 50 g másla, 1 kostku masoxu, 600 ml vody, 100 g taveného sýru

Na másle osmažíme nakrájenou cibuli do zlata. Přidáme nakrájenou kostku masoxu, tavený sýr, přilijeme vodu a necháme povařit, až se sýr zcela rozpustí.

Květák na paprice

Květák na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 1 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 kostka masoxu, 1 květák, špetka soli, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml mléka, 220 ml smetany

Přípravíme vývar z 1 kostky masoxu. Na másle necháme zesklovatět cibulku, přidáme papriku a jemně orestujeme. Zalijeme vývarem a vložíme syrový květák rozebraný na větší kusy. Osolíme a dusíme doměkka. Omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a...

Vepřová kýta plněná vejci

Vepřová kýta plněná vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 50 g anglické slaniny, 2 vejce vařená natvrdo, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 kostka masoxu, 1 lžíce instantní jíšky, špetka soli, 2 lžíce oleje, mletý pepř dle chuti

Do vepřové kýty uděláme otvor, který důkladně vytřeme česnekem, osolíme, opepříme a vložíme do něj uvařená vejce. Otvor uzavřeme špejlí nebo zašijeme. Celou kýtu obalíme slaninou a ovážeme nití, aby slanina držela. Na olej dáme cibulku usmažíme do...

Rybí guláš se žampiony

Rybí guláš se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kapra, 500 g pangasia, 1 lžička mleté papriky, 100 g anglické slaniny, 2 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 2 zelené papriky, 3 rajčata, 1 kostka masoxu - vývar z ní, 200 g sterilovaných žampionů, 1 lžička kmínu, 2 stroužky česneku, špetka majoránky, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Rybí maso opláchneme, kapra vykostíme a obojí nakrájíme na kostky. Důkladně je posypeme paprikou, opepříme a necháme chvíli odležet v chladu. Slaninu nakrájenou na kostičky necháme zpěnit ve větším hrnci, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, kterou...

stránka: