Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Masox

Rychlá italská polévka

Rychlá italská polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenka kečupu, 1 l vody, 1 kostka masoxu, 1 středně velká cibule, hrst těstovin, rostlinný olej

Do 1 litru vody vylijeme láhev kečupu a rozdrobíme kostku masoxu. Na pánvi necháme na oleji zesklovatět cibuli nakrájenou na drobné kostičky a přidáním hladké mouky vytvoříme tzv. cibulovou jíšku. Tu přimícháme do polévky a povaříme. Na závěr přid...

Sýrová cibulačka s česnekem

Sýrová cibulačka s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce oleje, 2 cibule, 1 kostka masoxu, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 l vody, 1 stroužek česneku, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce másla, 1 starší houska, 100 g tvrdého sýra

Na troše oleje osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem připraveným z bujonu a masoxu, přidáme na plátky nakrájený česnek, osolíme, opepříme a necháme povařit. Na másle opečeme na kousky pokrájenou housku a přendáme ji na talíř. Přidá...

Čtvrthodinková knedlíčková polévka

Čtvrthodinková knedlíčková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

troška másla, 1 kostka masoxu nebo 1-2 hotového vývaru, sůl, pepř, troška muškátového květu, 1 hrst nudlí do polévky, 1 balení játrové zavářky, 1 sáček mražené zeleniny (Francouzská směs, Směs pod svíčkovou - nejlépe nudličky)

V hrnci rozpustíme máslo a lehce na něm osmahneme mraženou zeleninu. Mezitím si rozpustíme v troše horké vody masox (pokud použijeme hotový vývar, masox již nedáváme), přidáme k zelenině a zalijeme vodou, osolíme a okořením. Jakmile začne voda vař...

Vepřový guláš bez míchání

Vepřový guláš bez míchání

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového plecka, 4 ks cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžička kari koření, 3 lžičky sladké mleté papriky, 3 lžíce Solamylu, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 2 kostky masoxu, 1 necelý litr vody, 2 lžičky gulášového koření

Maso a cibuli nakrájíme, smícháme ostatní suroviny, pořádně promícháme - masoxy rozpustíme v malém hrníčku, dolijeme vodu, to vše dáme do pekáče, přikryjeme alobalem a dáme péct na 250°C do trouby asi na 1,5 hodiny. NEDOLÉVAT VODU, NEMÍCHAT...

Celerová polévka

Celerová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g celeru, 100 g brambor, 30 g másla, 1 kostka masoxu, 30 g cibule, 30 g hladké mouky, sůl, pepř, 50 ml mléka, 1 žloutek, celerová nať, 80 g chleba, olej

Nahrubo nastrouhaný celer osmahneme na másle, zalijeme vodou s masoxem, osolíme, přidáme nakrájené brambory, krátce povaříme, zahustíme cibulovou jíškou a dovaříme. Potom polévku prolisujeme, zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce, okořeníme pepřem...

Houbová polévka s rýží

Houbová polévka s rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čerstvých hub, 1 cibule, 20 g másla, 50 g rýže, 100 g kapusty, sůl, kmín, 40 g parmazánu, 1 kostka masoxu

Drobně nakrájenou cibuli a nakrájené houby osmažíme na másle, přidáme kmín, syrovou spařenou rýži, drobně nakrájenou kapustu, osolíme, zalijeme vývarem, který jsme si připravili z vody a masoxu. Vaříme doměkka. Do hotové polévky nastrouháme sýr.

Polévka z míchané zeleniny

Polévka z míchané zeleniny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g brambor, 100 g rajčat, 20 g másla, 1/2 kostky masoxu, petrželka, 100 g zeleniny (mrkev, celer, petržel, květák)

Květák rozebereme na růžičky, zeleninu a brambory nakrájíme na větší kousky. Vše osmažíme na másle, zalijeme vodou, osolíme, přidáme půl kostky masoxu a zvolna vaříme. Před dokončením přípravy dáme do polévky krátce povařit oloupaná, na čtvrtky na...

Rychlá sýrová polévka

Rychlá sýrová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kostka masoxu, 1 l vody, 100 g Eidamu (Edam), 2 rohlíky, olej na smažení, petrželka

Slané rohlíky nakrájíme na tenká kolečka a po obou stranách osmažíme. Ve vodě rozpustíme a krátce povaříme masox. Na talíře rozdělíme nastrouhaný sýr, osmažená kolečka rohlíků, sekanou petrželku a zalijeme vařící polévkou.

Pórková polévka podle maminky

Pórková polévka podle maminky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks pórku, 1 kostka masoxu, 1 ks vejce, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 2 lžíce rostlinného oleje, 2-3 lžičky soli, 1 lžička pepře

Pórky dobře omyjeme a rozřízneme, oddělíme bílou a zelenou část. Zelenou část pórku dáme vařit do osolené vody, do které jsme přidali kostku masoxu. Bílou část nakrájíme na půlkolečka. Na pánev nalijeme olej a když je rozehřátý, vsypeme nakráje...

Kuřecí stehýnka se švestkami

Kuřecí stehýnka se švestkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 hrneček hladké mouky, 1 dcl olivového oleje, 1 lžíce soli, 1 lžička pepře mletého, 1 lžíce tymiánu, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce Brandy, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 12 švestek, 1 dcl bílého vína, 4 lžíce vlašských ořechů, 1 balení masoxu, 1 lžíce mleté papriky

Kuřecí stehna osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme po obou stranách na oleji. Vyndáme je na talíř a na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme rozdrcený česnek a osmahneme. Zalijeme vínem, kečupem, brandy, podlijeme vřelou vodou a ...

Chalupářský oukrop

Chalupářský oukrop

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vajec, 4 plátky veky nebo chleba, 30 g sádla (tuku), 4 stroužky česneku, 1/2 kostky masoxu, majoránka, sůl, pepř

Česnek rozetřeme se solí a dáme do 1,2 l vroucí vody. Přidáme masox, pepř, špetku majoránky a povaříme. Potom přidáme rozšlehaná vejce, která nalijeme přes vidličku do polévky a necháme srazit. Veku nakrájíme na kostičky, které na tuku osmažíme. ...

Červená česnečka

Červená česnečka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vody, 1 kostka masoxu, 2 lžíce oleje, 7 stroužků česneku, 6 lžic kečupu nebo malá konzerva rajčatového protlaku, špetka pepře, troška soli, 200 g vlasových nudlí

Svaříme vodu s masoxem, případně použijeme vývar z masa nebo kostí. Do pánvičky dáme olej a rozehřejeme ho. Česnek nakrájíme na tenké plátky a necháme v oleji za častého míchání zrůžovět (hlídáme, aby se nepřepálil). Když začne růžovět, přendáme h...

Fazole z Vysočiny

Fazole z Vysočiny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček jakýchkoliv fazolí, 3 - 4 cibule dle velikosti, 2 konzervy rajčatového protlaku - větší balení, 6 stroužků česneku, 50 dkg mletého masa, 2 ks paprikové klobásy (nebo jiné), 2 ks zelené čerstvé papriky, 1/4 balení těstovin vřeten, 1 lžíce zázvoru, 2 lžíce sojové omáčky, 2 kostky masoxu

Den předem si namočíme fazole. Druhý den je nesolené uvaříme a zároveň si uvaříme i těstoviny v jiném hrnci. Cibuli nakrájíme, dáme zpěnit, vložime na ni mleté maso a opečeme, ke konci přidáme pokrájenou klobásku a papriku - také opečené. Vše ...

Buráčková polévka

Buráčková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kostka masoxu, 3 brambory, 1 sklenka červené řepy, 1 balení smetany ke šlehání nebo Ramy Cremafine, 1 vejce

Do vývaru dáme vařit brambory, přidáme červenou řepu (bez láku) a po změknutí zajíškujeme (máslovou jíškou), necháme chvilku pobublávat, nalijeme smetanu na vaření a ke konci nalijeme rozšlehané vejce.

Přírodní vepřový řízek

Přírodní vepřový řízek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové kýty (3 plátky), olej, 1/2 kostky masoxu, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce másla

Vepřové řízky si naklepeme, osolíme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji, trochu podlijeme vodou (ale jen trochu aby byla jenom šťáva na polití), přidáme 1/2 masoxu a pod pokličkou dusíme doměkka. Když jsou měkké, rozšleháme si asi v...

Vepřová kotleta na brokolici

Vepřová kotleta na brokolici

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety, 100 g brokolice, 1 kostka masoxu - šťáva k vepřovému masu, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce koření Texas steak

Brokolici omyjeme, osušíme a natrháme na malé růžičky. Maso omyjeme, osušíme a jemně naklepeme. Nařízneme jej a posypeme kořenící směsí Texas. Na pánvi si rozpálíme olej a kotlety na něm zprudka opečeme. Podlijeme vodou a necháme dusit pod pokličk...

Hodinkový guláš z hovězího masa

Hodinkový guláš z hovězího masa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího předního masa, 2 zelené papriky, 4 cibule, 5 - 6 stroužků česneku, 4 lžičky mleté sladké papriky, 3 lžíce Solamylu, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky barevného pepře, 2 kostky extra silného masoxu, 2 lžičky gulášového koření, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička kari koření, 1 l vody, 1 - 2 rajčata, 3 lžíce sádla

Maso nakrájíme na větší kostky. Na sádle v tlakovém hrnci osmažíme dozlatova cibulku, přidáme maso, zelenou papriku pokrájenou na proužky a česnek nakrájený na plátky, necháme zprudka opéci, zaprášíme paprikou (papriku ne dlouho a nakonec - zhoř...

Španělský ptáček s rýží

Španělský ptáček s rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 1 vejce, 2 sterilované okurky, 1 kostka masoxu, 2 cibule, 60 g slaniny, 400 g dlouhozrnné rýže, 3 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce sádla, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout a rozčtvrtíme. Okurky podélně přepůlíme. Slaninu nakrájíme na čtyři špalíčky. Maso naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran a z jedné strany potřeme hořčicí (jednu lžíci hořčice si necháme do omáčky). N...

Cibulačka

Cibulačka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cibule, 3 lžíce másla, 2 kostky masoxu, 1,5 l vody, pepř, sůl

Cibuli nasekáme na drobno. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli v něm osmahneme dohněda. Zalijeme vodou a přidáme kostky masoxu. Vše vaříme cca 15 minut a nakonec dochutíme pepřem a solí nebo jiným kořením dle chuti.

Rajská polévka

Rajská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rajčatového protlaku, 1 střední cibule, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 1 kostka masoxu, 1 dcl smetany, sůl, pepř, oregano, 1 hrst těstovin nebo rýže, 1,5 l vody

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli, až zesklovatí. Vsypeme mouku a mícháním vytvoříme jíšku. Vše zalijeme vodou, přidáme masox, zamícháme a necháme vařit asi 20 minut. Přidáme rajský protlak,...

Kulajda

Kulajda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vody, 1 kostka masoxu, 300 g žampionů nebo jiných hub, 1 menší cibule, kmín, 500 ml zakysané smetany, 5 středních brambor, 30 g hladké mouky, kopr, sůl, 2 vejce, ocet

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli si nakrájíme nadrobno a všechno dáme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme kostku masoxu, kmín, sůl a vaříme, až jsou brambory měkké. Ve smetaně si rozkv...

Květáková polévka

Květáková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší květák, 50 g másla, 60 g hladké mouky, mletý muškátový květ, sůl, pepř, 1 kostka masoxu, 1,5 l vody, petržel

Do hrnce na rozehřáté máslo vsypeme mouku, přidáme muškátový květ a mícháním vytvoříme světlou jíšku. Jíšku zalijeme vodou, rozšleháme a přidáme omytý a na drobné kousky rozebraný květák. Osolíme, opepříme, přidáme kostku masoxu a vaříme, až květá...

Polévka ze žraločích ploutví

Polévka ze žraločích ploutví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařeného masa ze žraločích ploutví, 100 g bambusových výhonků, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, 1 lžička cukru krystalu, 1,4 l zeleninového bujónu, 1 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 50 g hub, 1 kostka masoxu, 1 lžíce solamylu

Na oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme 1 l zeleninového bujónu, masox, nakrájené houby, nakrájené bambusové výhonky, žraločí maso z ploutví, cukr, citrónovou šťávu a sůl dle chuti. Ve zbylém zeleninovém bujónu důkladně rozmícháme s...

Vajíčková tlačenka

Vajíčková tlačenka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenku sterilované zeleniny, 6 uvařených vajec natvrdo, 150 g uzeného masa, 1 cibuli, 1 červenou papriku, 1 žlutou papriku, 1 masox, 250 g majonézy, 1 želatinu na tlačenku

Sterilovanou zeleninu scedíme do mísy - nálev nevylíváme! Vejce, maso, cibuli i papriky nakrájím na kostičky a přidáme k zelenině. Přidáme majonézu a vše pořádně promícháme. K nálevu ze sterilované zeleniny přidáme vodu a dle návodu připravím žela...

Gulášová pochoutka

Gulášová pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 4 klobásy, 2 cibule, rostlinný olej, 1/2 kostky Masoxu, 1 šálek vody, 1/8 zakysané smetany, 40 g polohrubé mouky, sůl, mletá paprika, kmín

Na tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme podle chuti sladkou papriku, osmahneme, přidáme oloupané a na plátky nakrájené brambory. Osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou s rozpuštěným masoxem a dusíme. K téměř měkkým bramborám přimícháme ol...

stránka: