Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Měkký salám

Sloní žraso

Sloní žraso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg měkkého salámu, 3 vejce, 3 sterilované okurky, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce octa, 2 lžičky cukru krystal, 2 lžíce slunečnicového oleje

Vajcia uvaríme natvrdo, uhorky, cibuľu, papriku a salámu nadrobno pokrájame. Pridáme ostatné ingrediencie, dôkladne premiešame a necháme odstáť v chladničke. Podávame s chlebom.

Lahůdkový salát s chřestem

Lahůdkový salát s chřestem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička nastrouhaného křenu, půl lžičky cukru krupice, sůl, pepř, pažitka, 250 g měkkého salámu, 1 cibuli, 1 jablko, 2 rajčata, 250 g vařeného nebo sterilovaného chřestu, 2 natvrdo uvařená vejce

Jogurt dáme do salátové mísy, smícháme ho s majonézou, hořčicí, nasekanou pažitkou a ochutíme solí, pepřem, cukrem a křenem. Salám a cibuli oloupeme, jablko a rajče rozkrojíme a zbavíme jader. Všechno včetně chřestu nakrájíme na nudličky a smíchám...

Zeleninový salát se sýrem a klobásou

Zeleninový salát se sýrem a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g okurek, 4 rajčata, 2 papriky, 150 g měkkého salámu, 150 g Eidamu (Edamu), 1 lžíci olivového oleje, špetku pepře, špetku soli

Okurky a rajčata nakrájíme na kolečka. Papriky nakrájíme na proužky, salám nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný Eidam. Zakápneme olejem, osolíme, opepříme a promícháme.

Silvestrovská obložená mísa

Silvestrovská obložená mísa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vlašského salátu, 10 dkg šunky, 10 dkg debrecínky, 10 dkg plátkového sýra, 10 dkg poličanu, 10 dkg čabajkového salámu, 3 vejce uvařená natvrdo, sterilované okurky, nakládaná kapie na nudličky

Doprostřed oválné (ale i jiné) servírovací mísy dáme vlašský salát a vytvarujeme jej podle tvaru mísy. Pak kolem něj a do něj postupně dáváme další suroviny, které stáčíme do kornoutků. Jejich řazení je na naší fantazii, využíváme barevných efektů...

Celerová pomazánka II.

Celerová pomazánka II.

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kostka másla, 4 tavené sýry, 1 sklenka majonézy, 1 bulvový celer, 1 citrón, 3 vejce, 2 cibule, 200 g měkkého salámu, sůl, pepř

Celer oloupeme a rozkrájíme na menší díly.Uvaříme doměkka,scedíme a necháme vychladit.Pak nastrouháme na hrubo:celer,cibuli,salám,vejce.Dále přidáme zbylé ingredience: máslo,sýr,majonézu,citronovou šťávu a okořeníme.Pořádně promícháme.

Pomazánka tří sýrů

Pomazánka tří sýrů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks Hermelínu, 1 ks romadůru, 100 g Eidamu (Edam), 3 ks vajec, 100 g šunkového salámu, 2 ks jarní cibulky, 150 ml bílého jogurtu, 100 ml majonézy, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, troška papriky

Všechny sýry nastrouháme do mísy, přidáme vejce, nasekaná nadrobno, najemno nakrájený salám a nasekanou cibulku. Vše spojíme jogurtem a majonézou, podle chuti dosolíme a opepříme. Pomazánku namažeme na pečivo a navrchu posypeme sladkou paprikou.

Pomazánka miš - maš

Pomazánka miš - maš

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vařená vejce (žloutky oddělit od bílků), 1 střední sterilovaná okurka (nastrouhat), 1 lžička majonézy, 1 lžička hořčice, 15 dkg měkkého salámu (např. gothaje) - množství dle potřeby hustoty a chuti, 2-3 kapky Worcesterské (Worcesterové) omáčky, najemno nakrájená cibulka, 2 lžíce másla (dvakrát zakrojit, nechat povolit), 1 trojúhelníček taveného sýru, pepř, sůl

Bílky, salám a okurku nastrouháme najemno.Dále žloutky, povolené máslo, sýr, majolku, hořčici v misce ručně utřeme dojemna, lehce smícháme s nastrouhanýma bílkama, salámem, cibulkou, okurkou a dochutíme solí, pepřem a worcesterovou omáčkou. Ochutn...

Sýrové koule

Sýrové koule

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g strouhaného sýra, 100 g měkkého salámu, 50 g másla, 1 lžička sardelové pasty, 2 vejce uvařená natvrdo, 1 lžíce hořčice

Máslo utřeme se sardelovou pastou, hořčicí, vmícháme ostatní suroviny. Tvarujeme koule a obalujeme ve strouhaném sýru, necháme v chladu ztuhnout.

Tvarohovo-jablkový salát

Tvarohovo-jablkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tvarohu ve vaničce, 200 g křenového pomazánkového másla, 1 vejce natvrdo, 1 větší jablko, 100 g šunkového salámu, 2 cm pórku, 50 g Eidamu (Edam), špetka mleté sladké papriky

Vejce natvrdo, oloupané jablko, salám a sýr nakrájíme na jemné kousky. Pórek na tenká kolečka. Vše promícháme s tvarohem, dochutíme křenovým máslem a paprikou. Salát podáváme s tmavým pečivem.

Salámová pomazánka s hermelínem

Salámová pomazánka s hermelínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g měkkého salámu, 1 balení Hermelínu, 2 slepičí vejce, 50 g cibule, 50 g majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli

Cibuli nakrájíme najemno, nahrubo nastrouháme salám, hermelín, vejce. Přidáme horčici, majonézu, špetku soli a vše zamícháme.

Sýrový salát s uzeninou

Sýrový salát s uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g taveného sýra, 200 g měkkého salámu, 3-4 rajčata, 100 g majonézy, 100 ml smetany, 1 lžíce citronové šťávy, špetka soli, špetka pepře, 3-4 lžíce křenu, 1-2 hlávky hlávkového salátu

Salám a sýr nakrájíme na menší kostky, vložíme do salátové mísy, osolíme a opepříme. Omytá rajčata nakrájíme na dílky. Majolku rozšleháme se smetanou, citronovou šťávou a jemně nastrouhaným křenem. Zálivku nalijeme na salát, zlehka ho promícháme a...

Sloní žrádlo

Sloní žrádlo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 mrkve, kousek celeru, 300 g měkkého salámu (výrobní), 3 vařená vejce, 1 cibule, 1 balení majonézy, špetka soli, špetka pepře

Vezmeme mrkev a nastrouháme jí nadrobno, poté to samé s celerem, salámem a s vajíčky. Přidáme malou cibuli a majonézu. Osolíme a opepříme. Pomazánka je dobrá na veku či rohlík.

Nizozemský sýrový salát

Nizozemský sýrový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g Eidamu (Edam), 150 g goudy, 200 g měkkého salámu, 100 g jablka, 100 g sterilovaných okurek, 150 ml bílého jogurtu, 100 ml majonézy, 1 lžička mleté papriky , 1 lžička pažitky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře bílého

Do misy dáme na pásiky pokrájané syry, salámu, jablka a uhorky, posolíme a okoreníme. Všetko zľahka premiešame s majonézou a jogurtom. Necháme odležať v chladničke a nakoniec posypeme pažítkou.

Kombinovaný salát

Kombinovaný salát

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vařené rýže, 150 g Eidamu , 150 g goudy, 2 vejce uvařené natvrdo, 100 g šunového salámu, 2 zelené papriky, 2 kyselé okurky, 50 g zeleného hrášku, 250 ml majonézy, 1 lžíce Dijonské hořčice, troška mletého pepře, 1 lžíce bylinkového octa, sůl podle potřeby

Syry, vajcia, papriku, uhorky a salámu pokrájame na drobné kocky, dobre premiešame a v miske s uvarenou vychladnutou ryžou, uduseným hráškom, octom, korením a soľou zľahka premiešame. Pridávame postupne majonézu. Necháme v chlade odležať.

Utopencův zelný salát

Utopencův zelný salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 velké sklenice kyselého zelí, 1 cibule, 500 g silných libových párků nebo točeného salámu, 3 větší sterilované okurky, sůl, pepř, špetka mleté papriky , špetka cukru krupice

Scezené zelí překrájíme na menší kousky, cibuli a okurky nakrájíme nadrobno, vše dáme do mísy, přimícháme kolečka párků nebo točeného salámu, salát osolíme, opepříme, přidáme papriku a dochutíme špetkou cukru. V chladu ho necháme asi dva dny odle...

Ševcovský mls

Ševcovský mls

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g měkkého salámu, 4 sterilované okurky, 2 cibule, 100 ml majonézy, špetka soli, troška pepře, 1 lžička cukru krystal, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce jablečného octa

Vezmeme si robota a salám umeleme. Umeleme i okurky a dáme oboje do mísy. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, majonézu, cukr, kečup, olej, hořčici, ocet, sůl a pepř. Vše zamícháme, dle chuti dochutíme a necháme v ledničce chvíli uležet.

Bageta se salámem a rucolou

Bageta se salámem a rucolou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bageta, hrst rucoly, několik kapek citronové šťávy, 1 lžíce bazalkového nebo rajčatového pesta, několik plátků dobrého salámu, 20 g parmazánu, 1 lžíce olivového oleje, pepř dle chuti

Bagetu rozkrojte na dvě půlky. Rucolu promíchejte s citrónovou šťávou a s olovovým olejem. Spodní část bagety pomažte vybraným pestem. Přidejte rucolu, salám, pepř a pár hoblinek sýra.

Pomazánka ze zelí

Pomazánka ze zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenka sterilovaného zelí, 200 g salámu, 150 g měkkého sýra, 1 větší sklenka majonéza, 1 cibule

Zelí si necháme odkapat na cedníku. Poté ho nakrájíme najemno a dáme do misky. Salám nastrouháme a přidáme k zelí. Cibuli nakrájíme najemno a přidáme do mísy. Promícháme a vše spojíme sýrem a majonézou. Mažeme na chléb a zdobíme zeleninkou.

Salámová pěna

Salámová pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého salámu, 100 g Eidamu, 3 vejce, 1 brambor, 1 kyselá okurka, 1 cibule, 100 g křenu, 1 balení majonézy, 1 balení bílého jogurtu, 1 lžíce hořčice

Vejce uvaříme natvrdo. Na masovém strojku umeleme salám, vejce, sýr, uvařenou bramboru, okurku a cibuli. Vše dáme do mísy a promícháme. osolíme, opepříme, přidáme hořčici, bílý jogurt, majolku a vše vyšleháme do pěny. Podáváme na chlebíku.

Domácí hermelínový salát

Domácí hermelínový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Hermelínu, 200 g měkkého salámu, 200 g majonézy, 200 g pomazánkového másla, 3 slepičí vejce (vařené), 1/2 malé cibule, 3 sterilované okurky, 1 lžička pažitky, troška pepře, mletá paprika sladká, špetka soli

Hermelín, salám, nakládané okurky a vařená vajíčka nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vše promícháme v míse, přidáme majonézu, pomazánkové máslo a dobře promícháme. Salát dochutíme mletým barevným pepřem, špetko...

Pikantní Gothajka

Pikantní Gothajka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g měkkého vepřového salámu Gothaj, 1 paprika (kapie), 2 lžíce majonézy, troška barevného pepře, troška grilovacího koření, 2 stroužky česneku

Všechny ingredience smícháme a rozmixujeme do hladké pěny. Dochutíme grilovacím kořením a barevným pepřem.

Mini roládička ala Plesnivec

Mini roládička ala Plesnivec

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks plesnivého sýra se zeleným pepřem, 1 balení žervé s paprikou, 1 lžíce Knorr feferonkové majonézy, 100 g mortadelly s pepřem, 1 sterilovaná okurka

Plesnivý sýr se zeleným pepřem si rozkrojíme na 3 kolečka. Mortadellu a okurku si nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme žervé s paprikou a Knorr majonézu s feferonkou. Dobře promícháme. Každý plátek Plesnivce namažeme touto směsí a vrstvíme - ...

Okurkový salát s jablky a Mortadellou

Okurkový salát s jablky a Mortadellou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 okurka, 2 kyselá jablka, 1/2 cibule, 4 lžíce majonézy, 3 sterilované okurky, 100 g Mortadelly, 1/8 Pekingského zelí, troška Bylinkové soli, troška barevného pepře, troška kopru, troška petrželové natě, troška pažitky, troška cukru krystal, 50 g šunky, 1 klobása

Jablka, okurku a cibuli oloupeme. Pekingské zelí omyjeme a nakrájíme na proužky. Okurky a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Jablka a salátovou okurku na jemné hranolky. Mortadellu, šunku a klobásu (nejlépe pikantní ) nakrájíme na kostičky. Ochutí...

Pomazánka z Moravanky

Pomazánka z Moravanky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenka Moravanky, 1 cibule, 4-5 brambor, 3 slepičí vejce, 200 g měkkého salámu, špetka soli, troška pepře, 150 g majonézy, 2 lžíce petrželové natě, 1 citrón, 1 balení veky

Lák ze sklenice Moravanky slijeme, zeleninu necháme na cedítku okapat a poté ji na jemno nakrájíme. Přidáme nakrájenou cibuli, na hrubém struhadle nastrouhané uvařené (vychlazené) brambory, nastrouhaný měkký salám a nastrouhané vejce vařené na tvr...

Vývar s mrkvovo-sýrovým kapáním

Vývar s mrkvovo-sýrovým kapáním

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepičí vejce, 1 mrkev, 2 lžíce strouhaného sýra, 1 drůbeží špekáček, 1 lžíce polotučného mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1 cibule, špetka soli, špetka pepře

Do předem uvařeného hovězího vývaru dávám jednu mrkev a cibuli a proto mě napadlo toto kapání. Mrkev a cibuli z vývaru nastrouhám na jemném struhadle, přistrouhám jeden drůbeží špekáček a dvě lžíce strouhaného eidamu. Přidám celé vejce, lžíci ml...

stránka: