Meruňkový džus

Nápoj, vyrábí se lisováním zralých meruněk, což jsou plody ovocného stromu. Velikostně se podobají malým jablkům, barva zralých plodů se pohybuje od žluté až k sytě oranžové. Povrch je matný, budí sametový dojem. Podélná rýha rozděluje plod opticky na dvě poloviny, které jdou od sebe snadno oddělit. Uprostřed se nachází hnědá pecka. Dužina je velmi sladká, měkká a lahodná, ale jen v případě zralých plodů – nezralé jsou trpké. Rozlišujeme několik odrůd. Při konzumaci meruněk se do našeho těla dostává karoten (forma vitamínu A), železo a vláknina. Nejkvalitnější džus je pak ten který obsahuje co nejméně konzervačních látek a velký podíl 100% šťávy, nejlépe chutná vychlazený. Pozor si však dávejme na častou konzumaci džusů – měli bychom náš pitný režim prokládat i čaji, minerální vodou apod., protože trvalé pití džusů by mohlo nepříznivě ovlivnit naši hmotnost.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář