Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Mléčná čokoláda

Skládáné pïškoty

Skládáné pïškoty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky dětských piškotů , 250 g jemného tvarohu, 300 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, dle chuti cukr krystal, 1 lžička kakaa, trochu citronové kůry, 1 vanilkový cukr, 2,5 dcl kávy s trochou rumu /ovocná šťáva/, 1/3 tabulky mléčné čokolády

Z pudinkového prášku, mléka a krystalového cukru uvaříme pudink. Za občasného míchání ho vychladíme. Tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Pudink a tvaroh smícháme a 1/3 krému odebereme, do něj vmícháme kakao. Na tác rozložíme p...

Levandulové muffiny

Levandulové muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g mléčné čokolády, 5 lžic másla, 1 vejce, 200 ml mléka, 150 g zakysané smetany, 50 g cukru krupice, 250 g polohrubé mouky, 2 lžičky bramborového škrobu, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, tuk na vymazání, lžíce medu, sůl, cukr na vysypání, 2 lžíce levandule

Troubu předehřejeme na 180°C. Dvanáct žáruvdorných sklenic nebo důlky ve formě vymažeme a vysypeme dno cukrem. Čokoládu najemno nastrouháme. Rozpustíme máslo a 50 g čokolády v něm necháme rozehřát. V misce utřeme vejce s cukrem. V druhé misc...

Želé Ptačí mléko

Želé Ptačí mléko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml vody, 40 g želatiny, 10 vajec, 1 šálek cukru krupice, 200 ml mléka, 1 lžíce hladké mouky, 300 g másla, 50 g strouhané čokolády

Želatinu namočíme na 30 minut do studené vody. Mezitím si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme v hrnci s cukrem do pěny, postupně přilijeme mléko a vmícháme mouku. Hrnec vložíme do horké vodní lázně, uvedeme do varu a necháme přejít varem. ...

Makovec s čokoládovou polevou

Makovec s čokoládovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 150 g hrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 120 g mletého máku, 30 g čokolády, 100 g másla, 130 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení čokoládové polevy, 1 balení ovocné marmelády na potření

Oddělíme žloutky a bílky. Do mísy prosejeme hrubou mouku s kypřícím práškem a smícháme je s mletým mákem. Čokoládu najemno nastrouháme. Troubu rozehřejeme na 180°C. Máslo napěníme se 100 g cukru, postupně přidáváme žloutky a dobře utřeme. Za stálé...

Tříbarevná čokoládová pěna

Tříbarevná čokoládová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení želatiny (15g), 200 g mléčné čokolády, 200 g bílé čokolády, 200 g hořké čokolády, 2 žloutky, 4 vejce, 6 lžíc cukru krupice, 4 lžíce kávy, 800 ml smetany ke šlehání

Dvě středně velké mísy si naplníme chladnou vodou. Želatinu si rozdělíme na poloviny a každou zvlášť namočíme do vody v mísách. Na hrubém struhadle nastrouhané každou čokoládu zvlášť. V mixéru ušleháme vždy pouze jeden žloutek se dvěma celými vejc...

Čokoládové hrudky

Čokoládové hrudky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mléčné čokolády, 150 g hořké čokolády, 15 g ztuženého pokrmového tuku, 1 vanilkový cukr, 100 g kukuřičných lupínků

Čokoládu, tuk a cukr rozpustíme ve vodní lázni. Lupínky rozdrtíme a vmícháme do směsi. Z hmoty tvoříme lžičkou hrudky, pokládáme na pečící papír a necháme ztuhnout.

Půlměsíčky

Půlměsíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 g másla, 4 vejce, 32 dkg cukru krupice, 12 dkg krupice, 6 dkg strouhané mléčné čokolády, 1 lžíce rumu, 3 lžíce horké vody

Utřeme máslo, žloutky a 12 dkg cukru do pěny. Poté přidáme tuhý sníh z bílků, krupičnou mouku a strouhanou čokoládu – lehce rozmícháme a těsto nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Upečeme v teplejší troubě do růžova při 180°C na ma...

Výborná domácí horká čokoláda

Výborná domácí horká čokoláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hořké čokolády, 100 g mléčné čokolády, 250 ml smetany ke šlehání, 500 ml mléka

Smetanu dáme do kastrůlku a zahřejeme. Postupně do smetany nalámeme obě čokolády a za stálého míchání na mírném ohni vaříme, dokud se čokolády nerozpustí (nesmí být ve smetaně žádné hrudky). Když máme čokolády rozpuštěné, tak přilijeme mléko a pov...

Princesky

Princesky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 bílků, 100 g cukru moučka, 100 g strouhaných ořechů, 50 g hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 200 g mléčné čokolády

Z bílků ušleháme sníh, přidáme práškový cukr a vyšleháme. Přidáme mouku a mleté oříšky. Plech vymažeme a vysypeme moukou, ze čtvrtky vystřihneme elipsu a obkreslíme ji špejlí na plech, elipsy vymažeme těstem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C 30...

Lanýžový koláč

Lanýžový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 čokoládových bebe sušenek, 10 g kakaa, špetka soli, 1 lžička skořice, 1 lžička kardamomu, 100 g másla, 300 g mléčné čokolády, 150 ml smetany ke šlehání, 40 g mandlových lupínků

Sušenky v misce rozdrtíme najemno, smícháme se solí, kardamomem, skořicí a kakaem. Máslo rozpustíme a vmícháme k sušenkám. Rukama vypracujeme hmotu, kterou vyložíme malou koláčovou formu. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout. Mezitím si ve vodn...

Čokoládovo - smetanové stříkané "růžičky"

Čokoládovo - smetanové stříkané "růžičky"

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hořké čokolády 70%, 150 g mléčné čokolády 70%, 400 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 1/2 lžíce mleté kávy, 1 sáček vanilkového cukru

Čokolády nasekáme na jemno. Šlehačku s mletou kávou a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Čokoládu jemně vmícháme. Hotovou pěnu dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou. Do připravených mističek stříkáme "růžičky". Podáváme vychlazené s ovocem.

Panna cotta z farmářského jogurtu

Panna cotta z farmářského jogurtu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého jogurtu, 500 g jemného tvarohu, 2 lžíce včelího medu, 1 ks mléčné čokolády, 2 lžíce máty peprné, 200 g jahod, 200 g medového müsli

Tvaroh vyšleháme s jogurtem a ochutíme medem – podle chuti. Müsli rozdělíme do pohárků, na to nalijeme tvarohovou směs a ozdobíme rozpuštěnou čokoládou, jahodami a mátou. Podáváme dobře vychlazené.

Kávový mousse

Kávový mousse

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

100 ml plnotučného mléka, 40 g cukru krupice, 75 g žloutků, 10 g kávy, 300 g mléčné čokolády, 100 g hořké čokolády, 430 ml smetanay ke šlehání (šlehačka), 100 g lesního ovoce, 10 g želatiny

Mléko a 100 ml smetany přivedeme k varu. Zbytek smetany vyšleháme dotuha. Smícháme žloutky, kávu a cukr a na tuto směs nalijeme tak 2 lžíce horkého mléka se smetanou. Poté žloutky nalijeme do mléka na plotně a udržujeme je při teplotě 85 °C. ...

Skořicová srdíčka

Skořicová srdíčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks bílků, 250 g cukru moučka, 200 g mandlí, 100 g polohrubé mouky, 200 g mléčné čokolády, 100 g bílé čokolády, 2 lžičky skořice

Mandle umeleme na moučku, nebo koupíme zrovna mandlovou moučku. Smícháme a vyšleháme bílky s cukrem. Smícháme s mandlemi, skořicí a moukou. Těsto necháme 30 minut odpočívat v lednici. Poté vyválíme na 3 mm tlustý plát a vykrajujeme z něj srdíč...