Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Mletý zázvor

Asijské tofu s nudlemi a cukrovým hráškem

Asijské tofu s nudlemi a cukrovým hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

195 g tofu, 85 g čínských nudlí, 100 g hrášku, 100 g špenátu, 3 lžičky sójové omáčky, 2 lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžičky sezamového oleje, 2 lžičky řepkového oleje, 1 lžíce koriandru, 2 stroužky česneku, 1 ks jarní cibulky, 1/2 ks chilli papričky, 1 paprika (kapie), 1/2 ks limety

Připravíme si marinádu na tofu: smícháme 2 lžičky sójové omáčky, jednu lžičku čerstvého nastrouhaného zázvoru, utřený jeden stroužek česneku, citrónovou šťávu a lžičku sezamového oleje. Tofu necháme vysušit (15 minut na papírovou utěrku) a poté ...

Cuketová pomazánka nejen na topinky

Cuketová pomazánka nejen na topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukety, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce vegety, 2 lžíce oleje, 2 lžíce chilli omáčky, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce worcesterové omáčky, pepř, 3 listy čerstvé šalvěje, 2 lžíce rajčatového protlaku, strouhaný sýr, 1 lžička cukru, 4 krajíčky chleba, 100 g šunky

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, necháme rozvonět a přisypeme na hrubo nastrouhanou cuketu. Po chvíli přidáme ostatní ingredience, kromě šunky a sýra a dusíme asi 20 minut. Pak ke směsi přidáme šunku nakrájenou na ...

Domácí brusinkové čatní

Domácí brusinkové čatní

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brusinek, 100 g jablka, 50 g cibule, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 ks chilli papričky

Jablko oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce. Přidáme brusinky. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a přidáme k brusinkám. Přidáme i mletý zázvor a nasekanou chilli papričku. Vše povaříme tak 15-20 minut - podle potřeby podléváme vo...

Grilované kotlety na zázvoru a medu

Grilované kotlety na zázvoru a medu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kotlety, sůl a pepř dle potřeby, 3 lžíce olivového oleje , 2 lžíce medu, lžíce nastrouhaného zázvoru

Kotlety lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Z olivového oleje, medu a nastrouhaného zázvoru umícháme marinádu. Maso vložíme do misky, zalijeme marinádou a necháme alespoň 3 hodiny marinovat. Po 3 hodinách maso vyjmeme a necháme trošku okapat. Na ...

Houby s hovězím masem

Houby s hovězím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor, 500 g brokolice, 400 g hovězího rostbífu, 200 g žampionů, sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce oleje, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 250 ml zeleninového vývaru, 80 g ementalu

Brambory důkladně omyjeme a vaříme ve slupce přibližně 20 minut. Poté je slijeme, propláchneme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Brokolici opláchneme a rozebereme na malé růžičky. Houby také očistíme a nakrájíme na plátky. Maso omyje...

Hovězí na zázvoru

Hovězí na zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního, 2 menší cibule, 1/2 kostky masoxu, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce mletého zázvoru, špetka soli

Plátky naklepeme z obou stran, posolíme a hustě posypeme zázvorem. Okraje jemně nařízneme, aby se nezkroutily. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji osmahneme do zlatohněda. Přidáme okořeněné plátky masa a osmahneme z obou stra...

Jablečno - zázvorový koláč

Jablečno - zázvorový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 200 g másla, 150 g cukru moučka, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 3 lžičky mletého zázvoru, 500 g očištěných jablek, 3 vejce, trochu skořicového cukru

Moučkový cukr a 175 g másla vyšleháme do pěny. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, celé vejce a zázvor. 22 cm dortovou formu vymažeme máslem a naplníme těstem. Jablíčka nakrájíme na osminky a uložíme navrch. Posypeme skořicovým cukrem, pok...

Kachna s kapustou

Kachna s kapustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 1 hlávka kapusty, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička medu, 1 lžička mletého zázvoru, špetka soli

Kachnu pořádně očistíme a uvnitř vytřeme solí. Do pekáče vložíme kachnu, podlijeme vodou s trochou oleje a pečeme v předehřáté troubě asi 1 hodinu. Olej promícháme se zázvorem a rozpuštěným medem, kachnu potřeme a pečeme dalších 30 minut. Pak kach...

Krůtí maso v zázvorovém těstíčku

Krůtí maso v zázvorovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krůtího masa, špetka soli, špetka pepře, 5 lžíc rostlinného oleje na osmažení, Těstíčko: 1 lžička mletého zázvoru, 1-2 bílky, škrobová moučka dle potřeby

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky, ty lehce osolíme a opepříme. Připravíme si těstíčko tak, že smícháme škrobovou moučku, mletý zázvor, bílky a trochu vody. Maso v tomto těstíčku obalujeme a smažíme na pánvi v rozpáleném oleji.

Krůtí stehna s vinnou omáčkou

Krůtí stehna s vinnou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vykoštěných krůtích stehen, špetka soli, 1/2 lžičky kari koření, 2 cibule, 2 pálivé papričky, špetka mletého zázvoru, 250 ml rostlinného oleje, 50 ml bílého vína, 100 ml vody, 1/2 citrónu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu

Maso nakrájíme na kostičky nebo na nudličky, přidáme kari koření, zázvor, přisolíme, promícháme a osmahneme na rozpáleném oleji. Cibuli nakrájíme na tenčí kolečka, osmahneme na oleji, přidáme nakrájené papričky, osmažené maso a krátce podusíme. Ví...

Kuřecí prsa v jogurtové marinádě

Kuřecí prsa v jogurtové marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prs, 650 g bílého jogurtu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce mletého zázvoru, 1 lžíce máty peprné, 1 ks okurky, 3 stroužky česneku, 1 ks chilli papričky, 1 lžička citrónové šťávy

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a naložíme je do marinády, kterou připravíme tak, že smícháme 500 g bílého jogurtu, 2 utřené stroužky česneku, lžíci zázvoru a na jemno nakrájenou chilli papričku. Necháme marinovat aspoň dvě hodiny, nejlépe vša...

Kuřecí s kari omáčkou

Kuřecí s kari omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 lžička mletého zázvoru, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky chilli koření, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, 1 lžička kari koření, 200 ml sladké smetany, 150 ml vody, 600 g kuřecích prs, špetka soli

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji na pánvi, přidáme veškeré koření a pražíme asi 5 minut. Přidáme kuřecí nakrájené na kousky a opečeme je. Zalijeme smetanou, vodou, osolíme a dusíme do změknutí. Podáváme s rýží.

Losos na saké

Losos na saké

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 filety z lososa, 4 jarní cibulky, 60 ml saké, 20 ml sojové omáčky, 1 lžička mletého zázvoru

Troubu rozehřejeme na 180°C a připravíme si dva čtverce alobalu. Smícháme saké, sójovou omáčku a zázvor a v téhle omáčce důkladně obalíme plátky lososa. Přeneseme je do alobalu a do zbylé omáčky přimícháme nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Směsí ...

Masové koule s rajčatovou salsou

Masové koule s rajčatovou salsou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky toastového chleba, 150 ml červeného vína, 500 g hovězího mletého masa, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 vejce, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky mletého zázvoru, špetka mletého hřebíčku, olej na vymazání, špetka soli a pepře, Omáčka: 500 ml rajčatového pyré, 1 stroužek česneku, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžíce vinného octa, 3 bobkové listy, špetka soli a pepře

Troubu rozehřejte na 180°C. Chleba nakrájejte na menší kostky, nasypte do mísy, zalijte vínem a nechte 5 minut nasáknout. Chleba vymačkejte (víno potom použijete do omáčky) a smíchejte je s mletým masem, nastrouhanou cibuli, prolisovaným česnekem,...

Medová marináda se zázvorem

Medová marináda se zázvorem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic včelího medu, 4 stroužky česneku, 1 lžíce barevného pepře, špetka koriandru, špetka mletého zázvoru, 1 lžíce sójové omáčky, 1 dcl kečupu, 1 dcl slunečnicového oleje, 1 lžička grilovacího koření

Česnek oloupeme a utřeme, pak smícháme všechny suroviny a dobře promícháme. Marinádu používáme na všechny druhy masa.

Medové slunečnicové kytičky

Medové slunečnicové kytičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 50 g cukru moučka, 2 lžičky skořice, 0,5 lžičky mletého zázvoru, 150 g Hery, 1 slepičí vejce, 100 g másla, 100 g + 1 lžíce medu, 200 g slunečnicového semínka, špetka soli

Smícháme mouku se solí, cukrem, skořicí, zázvorem, citronovou kůrou, přidáme tuk, vejce a lžíci medu a zpracujeme hladké těsto. Odpočinuté těsto rozválíme na stéblo a vykrajujeme tvary kytiček. Připravíme si náplň: Máslo a 100 g medu necháme přejí...

Orientální krůtí pečeně

Orientální krůtí pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích jater, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička mleté sladké papriky , 1 lžička mleteho zázvoru, troška mleté pálivé papriky, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 citrón, 2 lžíce Ramy

Morčaciu pečeň umyjeme, necháme odkvapkať a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu pokrájame nadrobno, pridáme roztlačený cesnak, koreniny mimo soli, citrónovú šťavu a zmiešame. Zmes dobre premiešame s pečeňou a necháme odležať aspoň 6 hodín na chladno...

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg fazolí, 1-2 cibule, 80 g rajčatového protlaku, 4-5 stroužků česneku, 200 g mletého masa, 1 pikantní klobása, 1 menší cuketa, 1/2-1 ks papriky (kapie), 1/2 dcl slunečnicového oleje, 150 g kečupu, pepř, Vegeta, sójová omáčka, špetka oregana (sušeného), 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 kostky hovězího bujónu, 1 lžíce chilli omáčky (ostřejší), sůl

Den předem namočené fazole (nejlépe becoky) uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, česnek nakrájený na plátečky, rajský protlak a zalijeme vodou. Přihodíme veškeré koření a za občasného promíchání d...

Pikantní krevety

Pikantní krevety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krevet, 100 g másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 limeta, 2 lžíce medu, 2 špetky chilli koření, 4 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, špetka mletého zázvoru, špetka citronové kůry

Rozpustíme máslo, smícháme s olivovým olejem, šťávou z limetky, medem, chilli, prolisovaným česnekem, solí, pepřem, zázvorem a citronovou kůrou. Do této marinády dáme krevety a necháme cca 2 hodiny odležet. Nakonec zprudka opečeme na pánvi.

Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g červené čočky, 2 ks mrkve, 2 ks brambor, 1 ks cibule, 1 lžíce mletého zázvoru, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce kari koření, 1 lžička kmínu, 7 g soli, 7 g pepře, 1-2 ks chilli papričky, 2 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce koriandru

Mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme na co nejjemněji. Vše orestujeme na oleji, přidáme čočku, zázvor, kari koření a kmín. Zalijeme litrem vody. Přidáme najemno nasekané chilli papričky. Vaříme 10 minut domě...

Polévka z Halibuta

Polévka z Halibuta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g halibuta, 150 g hovězího masa ( pokrájeného na nudličky), 4 lžíce sojové omáčky, 4 šalotky, 2 stroužky česneku, 1 lžíce opražených sezamovych semínek, sůl a pepř podle chuti, 50 ml olivového oleje, 1500 ml vody, 150-200 g tuřínu (nakrájeného na nudličky), 1/2 lžičky mletého zázvoru, 500 g sterilizovaných zelených fazolových lusků

Halibuta pokrájame na kocky a odložíme. Hovädzie mäso pokrájané na rezančeky, 2 lyžice sójovej omáčky, nadrobno pokrájané šalotky a cesnak rozotretý so soľou, sezam a mleté čierne korenie dáme do kastróla na olej a opekáme, kým mäso nezhnedne. Zal...

Skopové plátky na grilu

Skopové plátky na grilu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g skopového masa, 200 ml sojové omáčky, 200 ml bílého vína, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička mletého zázvoru

Vezmeme plátky skopového masa - nejlépe krkovičku nebo kotletu a omyjeme a dobře osušíme ubrouskem. Cibuli pokrájíme na kostičky a poté přidáme do misky. K cibuli přidáme všechny ostatní přísady - sojovou omáčku, bílé víno, česnek olej a zázvor. ...

Smažená karambola s kokosem

Smažená karambola s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 karamboly, 2 lžíce kokosové moučky, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky skořice, 40 ml rostlinného oleje

Kokosovou moučku smícháme se skořicí a zázvorem a nasypeme do hlubší misky. Karambolu omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a obalíme v kokosovém obalu. Na pánvi rozpálíme olej a poté stáhneme na střední plamen. Karamboly rychle smažíme po obou stra...

Sojové kostky se zeleninou

Sojové kostky se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sojových kostek, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 větší pórek, 1 červená paprika, troška kari koření, troška mletého zázvoru, 1 kostka drůbežího bujónu, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, troška pepře, špetka soli

Připravíme si marinádu z kostky bujonu, lžíce oleje, nadrobno nakrájené cibule, utřené stroužky česneku, pepře a soli. Sojové kostky v marinádě povaříme a potom necháme chvíli odstát. Na oleji osmahneme na kolečka nakrájený pórek a na kostičky pok...

Teplý dýňový koktejl s bílou čokoládou

Teplý dýňový koktejl s bílou čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml čerstvého dýňového pyré, 450 ml mléka, 130 g bílé čokolády nakrájené na kousky, ½ lžičky skořice, ¼ lžičky mletého zázvoru, 1/8 lžičky mletého muškátového oříšku, 1 lžička vanilkového prášku, 1/8 lžičky hřebíčku, špetka soli

V misce smícháme zázvor, muškátový oříšek, vanilku a hřebíček (skořici nepřidáváme, tu použijeme na posypání hotového dezertu). Do pánve nalijeme mléko, přidáme dýňové pyré, koření a ohříváme, dokud nám směs nezačne slabě vřít. Poté odstavíme z pl...

stránka: