Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Mořská sůl

Opečené tofu

Opečené tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g tofu, 2 lžíce rostlinného oleje, 100 g pórku, 1 lžička mleté papriky, 200 g mražené mrkve, 200 g mraženého hrášku, 2 lžíce másla, sůl a pepř dle chuti, 1/2 kostky zeleninového bujónu

Tofu nakrájíme na 4 stejně silné plátky a dle chuti osolíme. Necháme chvíli odležet. Pórek pořádně očistíme a nakrájíme na kolečka. Ve středním kastrůlku rozpustíme máslo, na něj vhodíme mrkev i hrášek, zalijeme 100 ml vody. Vhodíme bujón a opepří...

Jahodovo-rajčatový salát s fetou

Jahodovo-rajčatový salát s fetou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jahod, 250 g cherry rajčátek, 100 g feta sýru, hrst lístků bazalky, 20 ml olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce dijonské hořčice, špetka mořské soli a pepře

Nakrájejte rajčátka i jahody na půlky a vložte do mísy. Nakrájejte sýr feta na kostičky a přidejte do misky. Smíchejte citronovou šťávu, hořčici, olej, přidejte do mísy a promíchejte. Rozdělte salát do jednotlivých misek a ozdobte je lístky bazalky.

Karamelizované brambory

Karamelizované brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g brambor, 100 g másla, 1 lžíce cukru moučka, 1 lžička mořské soli, 1 lžička soli, špetka kmínu mletého

Brambory dobře omyjeme a dáme vařit to osolené vody (a kdo chce, může pro lepší chuť přidat trochu mletého kmínu). Po uvaření je scedíme, necháme zchladit a oloupeme. Nakrájíme je na poloviny, případně na čtvrtky - záleží na jejich velikosti. Na p...

Kapusta pečená do křupava

Kapusta pečená do křupava

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka hlávkové kapusty, 1 lžička mořské soli, 25 ml olivového oleje

Kapustu nakrájíme na proužky, stačí cca 2 cm široké. Krátce ji spaříme v horké vodě a necháme okapat. Mezitím si vytřeme plech olivovým olejem, na něj rozprostřeme okapanou kapustu a pokapeme zbylým olivovým olejem. Dáme krátce při vyšší teplotě z...

Bramborové chipsy s feta pomazánkou

Bramborové chipsy s feta pomazánkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 brambory, hroubou sůl a čerstvě umletý pepř, 7 lžic olivového oleje, 180 g sýru feta, půl avokáda, 3 stroužky česneku, 4 sušená rajčata

Brambory nakrájejte na tenounké plátky, rozprostřete je na plech s pečicím papírem, posolte je, opepřete, pokapejte 3 lžícemi olivového oleje a dejte je do trouby péct na 20 minut při 200°C. Mezitím připravte dip. Sýr rozdrobte do hlubší mísy, při...

Brynzová pomazánka s tvarohem

Brynzová pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 250 g jemného tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, špetka drceného kmínu, dle chuti špetka mleté papriky , špetka Mořské soli, troška nasekané pažitky

Do mísy si připravíme brynzu s tvarohem a mlékem a našleháme tyčovým mixérem. Pak dle chuti vmícháme ostatní ingredience a pomazánka je hotová.

Mrkvová pomazánka s tvarohem

Mrkvová pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jemného tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, 2 najemno nastrouhané mrkve, kousek pórku, špetka Mořské soli

Do mísy si připravíme tvaroh s mlékem a ručně nebo pomocí tyčového mixéru našleháme. Poté přidáme všechny ostatní ingredience, promícháme a pomazánka je hotová.

Křenová pomazánka s tvarohem

Křenová pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jemného tvarohu, 1 jablko, špetka mořské soli, 4 lžíce křenu

Připravíme si do mísy nastrouhaný čerstvý křen, měkký tvaroh, najemno nastrouhané jablíčko a mořskou sůl dle chuti. Všechny ingredience našleháme ručně nebo pomocí tyčového mixéru a máme hotovo.

Tvarohová pomazánka s čerstvým koprem

Tvarohová pomazánka s čerstvým koprem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jemného tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, špetka Mořské soli, dle chuti troška kopru

Připravíme si do mísy tvaroh, mléko a mořskou sůl. Všechny tyto ingredience našleháme buď ručně nebo pomocí tyčového mixéru. Poté přidáme dle chuti čestvě nasekaný kopr, jemně promícháme a máme hotovo.

Sardinková pomazánka s máslem

Sardinková pomazánka s máslem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva sardinek, dle chuti špetka Mořské soli, dle chuti kousek másla, pár kapek citrónu

Do misky si připravíme očištěné sardinky z konzervy. Přidáme dle chuti mořskou sůl, několik kapek citronové šťávy a cca 50 g másla. Stačí promačkat skoro dohladka všechny ingredience vidličkou a po chvilce je pomazánka hotová.

Pampeliškový salát

Pampeliškový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 500 listů pampelišky lékařské, 3 lžíce olivového oleje, špetka Mořské soli, špetka pepře barevného, 1-2 dcl vinného octu - dle chuti

Lístky z pampelišek opláchneme a necháme odkapat. Poté je nakrájíme a vsypeme do mísy. Přidáme dle chuti mořskou sůl, barevný pepř, olivový olej a vinný ocet. Promícháme a máme hotovo. Je to takový jarní skvělý salát.

Čekankový salát

Čekankový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čekankových puků, 150 g konzervovaných žampionů, lžíce olivového oleje, špetka Mořské soli, troška citronové šťávy, troška petrželové natě, troška pažitky, troška pepře barevného

Čekankové puky omyjeme a necháme odkapat. Poté je na nudličky nebo menší kousky nakrájíme. Přidáme nakrájené konzervované žampiony. Zálivku si uděláme ze zbylých ingrediencí dle vlastní chuti a dobře promícháme.

Salát z opečených paprik

Salát z opečených paprik

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 600 g paprik , 2 cibule, 3-4 stroužky česneku, cca 8 lžic olivového oleje, špetka Mořské soli, troška barevného pepře, troška citronové šťávy

Na pánvi si nejdříve osmahneme dozlatova česnek s nadrobno nakrájenou cibulí. Na další pánvi si opečeme papriky, které pak oloupeme. Nakrájíme si je do mísy na nudličky nebo menší kousky. Přidáme osmahnutý česnek s cibulí a přelijeme zálivkou, kte...

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g červené řepy, 6 stroužků česneku, špetka Mořské soli, troška pepře , 80 g domácí majonézy

Očištěnou červenou řepu si nejdříve uvaříme. Pak ji najemno nastrouháme, přidáme koření dle vlastní chuti, utřený česnek a nakonec přidáme i majonézu - nejlépe domácí, kterou do salátu vmícháme a máme hotovo.

Salát z celeru

Salát z celeru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bulvového celeru, špetka Mořské soli, 1 lžička olivového oleje, 1 lžička citronové šťávy, kousek petrželové natě, 6 lžic vody

Celer nevařím, jen jen umyji a oloupu. Pak jej nastrouhám do mísy, přidám nasekanou petrželovou nať a připravím si zálivku ze zbylých ingrediencí. Pokud máte rádi lze přidat do zálivky trochu cukru nebo Stévie rebaudiany. Pak už stačí jen přelít h...

Salát z karotky

Salát z karotky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g karotky, 1-2 lžíce včelího medu - dle chuti, cca 2 lžíce citronové šťávy - dle chuti, 5-7 lžic vody, 1-2 lžíce olivového oleje, dle chuti špetka Mořské soli

Nastrouhanou karotku dáme do mísy. Poté ji zalijeme zálivkou, kterou si připravíme z olivového oleje, mořské soli, medu, vody a citronové šťávy. A můžeme servírovat.

Hlávkový salát trochu jinak

Hlávkový salát trochu jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hlávkové saláty, 150 g bílého jogurtu, 1 jarní cibulka, špetka Mořské soli, troška petrželové natě, kousek okurky

Omytý a odkapaný hlávkový salát nakrájíme nebo natrháme na drobnější kousky a dáme do mísy. Přidáme polotučný bílý jogurt, špetku mořské soli, nasekané petrželové natě a nejlépe nasekanou mladou, jarní cibulku. Kdo má rád může přidat i nadrobno na...

Letní salát

Letní salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hlávkové saláty, 1 okurka, 2 - 3 rajčata, troška petrželové natě, špetka Mořské soli, troška citronové šťávy, 1 lžíce olivového oleje, špetka pepře barevného

Omytý a odkapaný hlávkový salát natrháme nebo nakrájíme do mísy, přidáme nasekanou petrželovou nať, nadrobno nasekaná rajčata a okurky. Připravíme si zálivku z olivového oleje, mořské soli, pepře a citronové šťávy (nebo ocet či vinný ocet - podle ...

Brokolicový krém zjemněný smetanou

Brokolicový krém zjemněný smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g čerstvé brokolice , 10 g českého čerstvého másla, 1-2 l zeleninového vývaru z jarní zeleniny, 100 ml čerstvé smetany, mořská sůl, čerstvě umletý pepř, muškátový oříšek, 1/2 česneku

Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na jednotlivé růžičky. Brokolicové košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme a podusíme na rozpáleném tuku spolu s nakrájenými košťály. Přilijeme zeleninový vývar a povaříme na mírném ohni 5-6 ...

Kuřecí roláda plněná bylinkovou nádivkou a bramborovým pyré

Kuřecí roláda plněná bylinkovou nádivkou a bramborovým pyré

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Kuřecí roláda: 1,3 kg vykostěného jarního kuřete, 10 g českého čerstvého másla, mořská sůl, pepř, Jarní nádivka: 500 g předvařeného kuřecího prsa, 250 g uzeného vařeného masa, 250 ml čerstvého plnotučného mléka, 7 vejcí, 7 rohlíků, 250g – 400 g nasekaných kopřiv , Podle chutě bylinky např.: čerstvou mátu, bazalku, sůl, čerstvě umletý pepř

JARNÍ NÁDIVKA: Rohlíky nakrájíme na kostičky. Oddělíme vaječné žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme s mlékem a zalijeme pečivo. Necháme vsáknout. Uvařené maso pokrájíme nadrobno, všechny bylinky nasekáme. Kopřivy je třeba před použitím nejprve...

Jemná chřestová polévka s hoblinami sýru grana padano

Jemná chřestová polévka s hoblinami sýru grana padano

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvého bílého chřestu, 1 jarní cibulku i s natí, 1,5 l vývaru z drůbeže, 50 g českého čerstvého másla, 100 ml čerstvé smetany, mořská sůl, čerstvě umletý bílý pepř, 2 vaječné žloutky , čerstvá nasekaná pažitka na ozdobu, 100 g hoblin Grana Padano sýru, olivový olej, pár kapek na ozdobu

Chřest očistíme a odkrojíme děrnaté konce, následně nakrájíme na kousky. Na rozpuštěném a nahřátém másle osmahneme jarní cibulku, aby změkla a nechytila hnědou barvu. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu, následně přidáme chřest a vaříme asi 20 min...

Telecí špíz s grilovaným chřestem

Telecí špíz s grilovaným chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

Telecí špízy: 500 g telecí kýty, 8 plátku anglické slaniny, mořská sůl na dochucení, pepř na dochucení , Omáčka: 0,6 l olivového oleje, 0,3 dcl vinného octa, 1 červená cibule, 1 stroužek česneku, 0,05 kg natě plocholisté petržele, pepř na dochucení , mořská sůl na dochucení, chilly papričku na dochucení, Chřest: 200 g čerstvého bílého chřestu, 150 g čerstvého zeleného chřestu, 50 g čerstvého fialového chřestu, 0,015 l slunečnicového oleje, olivového oleje, sezamového oleje na marinádu, 1 stroužek česneku, sezamová semínka

Postup špízy: Smícháme nať plocholisté petržele společně s octem, solí a pepřem. Přidáme olej, jemně nakrájenou červenou cibuli a prolisovaný česnek a necháme 2 hodiny odpočívat v chladu. Maso nakrájíme na větší kousky, ochutíme solí a ovoníme pep...

Telecí špíz s grilovaným chřestem

Telecí špíz s grilovaným chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

Telecí špízy: 500 g telecí kýty, 8 plátku anglické slaniny, mořská sůl na dochucení, pepř na dochucení , Omáčka: 0,6 l olivového oleje, 0,3 dcl vinného octa, 1 červená cibule, 1 stroužek česneku, 0,05 kg natě plocholisté petržele, pepř na dochucení , mořská sůl na dochucení, chilly papričku na dochucení, Chřest: 200 g čerstvého bílého chřestu, 150 g čerstvého zeleného chřestu, 50 g čerstvého fialového chřestu, 0,015 l slunečnicového oleje, olivového oleje, sezamového oleje na marinádu, 1 stroužek česneku, sezamová semínka

Postup špízy: Smícháme nať plocholisté petržele společně s octem, solí a pepřem. Přidáme olej, jemně nakrájenou červenou cibuli a prolisovaný česnek a necháme 2 hodiny odpočívat v chladu. Maso nakrájíme na větší kousky, ochutíme solí a ovoníme pep...

Jahodovo-mozzarellový salát

Jahodovo-mozzarellový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jahod, 350 g Mozzarelly - třešničky, 10 listů bazalky, 1/2 hrnku olivového oleje, trochu mořské soli, špetka pepře

Jahody očistíme a nakrájíme na plátky, přidáme mozzarellu-třešničky. Z olivového oleje, soli a pepřem vytvoříme zálivku. Na nízkou mísu rozložíme jahodové plátky, posypeme mozarelou a lístky bazalky. Pokapeme zálivkou.

Slávky na víně

Slávky na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g slávky jedlé, 350 ml bílého vína, 1 stroužek česnku, špetka mořské soli, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička limetové šťávy, 1 lžička kopru, 1 lžička citronové šťávy

Čerstvé slávky očistíme kartáčkem. Použijeme jen zavřené! Na wok pánev přidáme olivový olej a česnek. Krátce orestujeme, přidáme mořskou sůl, pepř, lžičku kopru, slávky, podlijeme 300 ml kvalitním bílým vínem. Dusíme zvolna pod pokličkou cca 5 min...

stránka: