Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Mořská sůl

Jahodovo-rajčatový salát s fetou

Jahodovo-rajčatový salát s fetou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jahod, 250 g cherry rajčátek, 100 g feta sýru, hrst lístků bazalky, 20 ml olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce dijonské hořčice, špetka mořské soli a pepře

Nakrájejte rajčátka i jahody na půlky a vložte do mísy. Nakrájejte sýr feta na kostičky a přidejte do misky. Smíchejte citronovou šťávu, hořčici, olej, přidejte do mísy a promíchejte. Rozdělte salát do jednotlivých misek a ozdobte je lístky bazalky.

Karamelizované brambory

Karamelizované brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g brambor, 100 g másla, 1 lžíce cukru moučka, 1 lžička mořské soli, 1 lžička soli, špetka kmínu mletého

Brambory dobře omyjeme a dáme vařit to osolené vody (a kdo chce, může pro lepší chuť přidat trochu mletého kmínu). Po uvaření je scedíme, necháme zchladit a oloupeme. Nakrájíme je na poloviny, případně na čtvrtky - záleží na jejich velikosti. Na p...

Kapusta pečená do křupava

Kapusta pečená do křupava

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka hlávkové kapusty, 1 lžička mořské soli, 25 ml olivového oleje

Kapustu nakrájíme na proužky, stačí cca 2 cm široké. Krátce ji spaříme v horké vodě a necháme okapat. Mezitím si vytřeme plech olivovým olejem, na něj rozprostřeme okapanou kapustu a pokapeme zbylým olivovým olejem. Dáme krátce při vyšší teplotě z...

Tvarohová pomazánka s čerstvým koprem

Tvarohová pomazánka s čerstvým koprem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jemného tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, špetka Mořské soli, dle chuti troška kopru

Připravíme si do mísy tvaroh, mléko a mořskou sůl. Všechny tyto ingredience našleháme buď ručně nebo pomocí tyčového mixéru. Poté přidáme dle chuti čestvě nasekaný kopr, jemně promícháme a máme hotovo.

Křenová pomazánka s tvarohem

Křenová pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jemného tvarohu, 1 jablko, špetka mořské soli, 4 lžíce křenu

Připravíme si do mísy nastrouhaný čerstvý křen, měkký tvaroh, najemno nastrouhané jablíčko a mořskou sůl dle chuti. Všechny ingredience našleháme ručně nebo pomocí tyčového mixéru a máme hotovo.

Mrkvová pomazánka s tvarohem

Mrkvová pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jemného tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, 2 najemno nastrouhané mrkve, kousek pórku, špetka Mořské soli

Do mísy si připravíme tvaroh s mlékem a ručně nebo pomocí tyčového mixéru našleháme. Poté přidáme všechny ostatní ingredience, promícháme a pomazánka je hotová.

Sardinková pomazánka s máslem

Sardinková pomazánka s máslem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva sardinek, dle chuti špetka Mořské soli, dle chuti kousek másla, pár kapek citrónu

Do misky si připravíme očištěné sardinky z konzervy. Přidáme dle chuti mořskou sůl, několik kapek citronové šťávy a cca 50 g másla. Stačí promačkat skoro dohladka všechny ingredience vidličkou a po chvilce je pomazánka hotová.

Brynzová pomazánka s tvarohem

Brynzová pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 250 g jemného tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, špetka drceného kmínu, dle chuti špetka mleté papriky , špetka Mořské soli, troška nasekané pažitky

Do mísy si připravíme brynzu s tvarohem a mlékem a našleháme tyčovým mixérem. Pak dle chuti vmícháme ostatní ingredience a pomazánka je hotová.

Pampeliškový salát

Pampeliškový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 500 listů pampelišky lékařské, 3 lžíce olivového oleje, špetka Mořské soli, špetka pepře barevného, 1-2 dcl vinného octu - dle chuti

Lístky z pampelišek opláchneme a necháme odkapat. Poté je nakrájíme a vsypeme do mísy. Přidáme dle chuti mořskou sůl, barevný pepř, olivový olej a vinný ocet. Promícháme a máme hotovo. Je to takový jarní skvělý salát.

Salát z karotky

Salát z karotky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g karotky, 1-2 lžíce včelího medu - dle chuti, cca 2 lžíce citronové šťávy - dle chuti, 5-7 lžic vody, 1-2 lžíce olivového oleje, dle chuti špetka Mořské soli

Nastrouhanou karotku dáme do mísy. Poté ji zalijeme zálivkou, kterou si připravíme z olivového oleje, mořské soli, medu, vody a citronové šťávy. A můžeme servírovat.

Salát z celeru

Salát z celeru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bulvového celeru, špetka Mořské soli, 1 lžička olivového oleje, 1 lžička citronové šťávy, kousek petrželové natě, 6 lžic vody

Celer nevařím, jen jen umyji a oloupu. Pak jej nastrouhám do mísy, přidám nasekanou petrželovou nať a připravím si zálivku ze zbylých ingrediencí. Pokud máte rádi lze přidat do zálivky trochu cukru nebo Stévie rebaudiany. Pak už stačí jen přelít h...

Hlávkový salát trochu jinak

Hlávkový salát trochu jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hlávkové saláty, 150 g bílého jogurtu, 1 jarní cibulka, špetka Mořské soli, troška petrželové natě, kousek okurky

Omytý a odkapaný hlávkový salát nakrájíme nebo natrháme na drobnější kousky a dáme do mísy. Přidáme polotučný bílý jogurt, špetku mořské soli, nasekané petrželové natě a nejlépe nasekanou mladou, jarní cibulku. Kdo má rád může přidat i nadrobno na...

Letní salát

Letní salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hlávkové saláty, 1 okurka, 2 - 3 rajčata, troška petrželové natě, špetka Mořské soli, troška citronové šťávy, 1 lžíce olivového oleje, špetka pepře barevného

Omytý a odkapaný hlávkový salát natrháme nebo nakrájíme do mísy, přidáme nasekanou petrželovou nať, nadrobno nasekaná rajčata a okurky. Připravíme si zálivku z olivového oleje, mořské soli, pepře a citronové šťávy (nebo ocet či vinný ocet - podle ...

Jahodovo-mozzarellový salát

Jahodovo-mozzarellový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jahod, 350 g Mozzarelly - třešničky, 10 listů bazalky, 1/2 hrnku olivového oleje, trochu mořské soli, špetka pepře

Jahody očistíme a nakrájíme na plátky, přidáme mozzarellu-třešničky. Z olivového oleje, soli a pepřem vytvoříme zálivku. Na nízkou mísu rozložíme jahodové plátky, posypeme mozarelou a lístky bazalky. Pokapeme zálivkou.

Řecké pikantní lodičky

Řecké pikantní lodičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového mletého masa, 200 g hovězího mletého masa, 100 g strouhaného sýru, 2 lžičky koření Gyros, 1 lžička Steak koření , kousek chilli papričky, špetka mořské soli, špetka citronového pepře, 1 lžíce sušené petrželové natě, 3 cukety, 2 lžíce kečupu, 3 stroužky česneku, 2 papriky (kapie), 2 cibule, 50 g másla, 1 hrnek vody

Mletá masa smícháme se strouhaným sýrem, přidáme kousek chilli papričky, sušenou petrželovou nať, okořeníme a osolíme. Dobře promícháme. Cukety omyjeme, rozkrojíme na lodičky a vydlabeme. Osolíme a pomažeme kečupem. Plníme masovou směsí a nahoru...

Zeleninové pyré na "divoko"

Zeleninové pyré na "divoko"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 mrkve, 8 brambor, 1 plátek bulvového celeru, 1 lžíce petrželové natě, 1 bobkový list, troška Mořské soli, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce másla, špetka muškátového oříšku, troška citronového pepře

Oloupané brambory vaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem do měkka. Brambory slijeme a vyjmeme bobkový list. Mrkev a celer uvaříme v osolené vodě do měkka a zcedíme. Zeleninu a brambory smícháme, rozmačkáme, osolíme, opepříme, přidáme mušká...

Šalvějový margarín

Šalvějový margarín

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g margarínu na vaření, 2 stroužky česneku, 1 lžíce šalvěje, troška Mořské soli

Margarín vymícháme s prolisovaným česnekem a najemno posekanou šalvějí. Dochutíme solí.

Krabí salát s aloe verou

Krabí salát s aloe verou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krabích tyčinek, 5 lžic kukuřice, 4 sterilované okurky, 4 lžíce majonézy, 1 lžíce pažitky, troška Mořské soli, troška barevného pepře, 2 lžíce husté smetany

Krabí tyčinky a okurky nakrájíme na kostičky. Přidáme kukuřici, posekané kostičky Aloe very cca 10 kostiček, majonézu, hustou smetanu, pažitku. Dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Sojové klíčky s nivovým dressingem

Sojové klíčky s nivovým dressingem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sojových klíčků, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1/2 salátové okurky, 1 rajče, 5 listů ledového salátu, troška Bylinkové soli, troška Mořské soli, troška barevného pepře, 200 ml zakysané smetany, 100 g nivy, 1 lžíce olivového oleje

Nivu nastrouháme a smícháme se smetanou. Necháme vychladit. Zeleninu očistíme a nakrájíme, dochutíme olivovým olejem, solí a pepřem. Na závěr vmícháme sojové klíčky z konzervy. Přelijeme vychlazeným nivovým dresinkem.

Focaccia s hroznovým vínem

Focaccia s hroznovým vínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 10 g droždí (kvasnice), 100 ml olivového oleje, 7 g mořské soli, 2 lžíce rozmarýnu, 100 g hroznového vína, 200 ml vody

Smícháme vlažnou vodu, mouku a droždí. Necháme kynout 40 minut. Poté těsto propracujeme, dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 15 min kynout. Poté zalijeme olejem a zapracováváme ho prsty do těsta - zároveň se z bochánku snaží...

Opečené tofu

Opečené tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g tofu, 2 lžíce rostlinného oleje, 100 g pórku, 1 lžička mleté papriky, 200 g mražené mrkve, 200 g mraženého hrášku, 2 lžíce másla, sůl a pepř dle chuti, 1/2 kostky zeleninového bujónu

Tofu nakrájíme na 4 stejně silné plátky a dle chuti osolíme. Necháme chvíli odležet. Pórek pořádně očistíme a nakrájíme na kolečka. Ve středním kastrůlku rozpustíme máslo, na něj vhodíme mrkev i hrášek, zalijeme 100 ml vody. Vhodíme bujón a opepří...

Bramborové chipsy s feta pomazánkou

Bramborové chipsy s feta pomazánkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 brambory, hroubou sůl a čerstvě umletý pepř, 7 lžic olivového oleje, 180 g sýru feta, půl avokáda, 3 stroužky česneku, 4 sušená rajčata

Brambory nakrájejte na tenounké plátky, rozprostřete je na plech s pečicím papírem, posolte je, opepřete, pokapejte 3 lžícemi olivového oleje a dejte je do trouby péct na 20 minut při 200°C. Mezitím připravte dip. Sýr rozdrobte do hlubší mísy, při...

Salát z opečených paprik

Salát z opečených paprik

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 600 g paprik , 2 cibule, 3-4 stroužky česneku, cca 8 lžic olivového oleje, špetka Mořské soli, troška barevného pepře, troška citronové šťávy

Na pánvi si nejdříve osmahneme dozlatova česnek s nadrobno nakrájenou cibulí. Na další pánvi si opečeme papriky, které pak oloupeme. Nakrájíme si je do mísy na nudličky nebo menší kousky. Přidáme osmahnutý česnek s cibulí a přelijeme zálivkou, kte...

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g červené řepy, 6 stroužků česneku, špetka Mořské soli, troška pepře , 80 g domácí majonézy

Očištěnou červenou řepu si nejdříve uvaříme. Pak ji najemno nastrouháme, přidáme koření dle vlastní chuti, utřený česnek a nakonec přidáme i majonézu - nejlépe domácí, kterou do salátu vmícháme a máme hotovo.

Čekankový salát

Čekankový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čekankových puků, 150 g konzervovaných žampionů, lžíce olivového oleje, špetka Mořské soli, troška citronové šťávy, troška petrželové natě, troška pažitky, troška pepře barevného

Čekankové puky omyjeme a necháme odkapat. Poté je na nudličky nebo menší kousky nakrájíme. Přidáme nakrájené konzervované žampiony. Zálivku si uděláme ze zbylých ingrediencí dle vlastní chuti a dobře promícháme.

stránka: