Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Mořské plody

Mořské plody s rýží

Mořské plody s rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g předvařených mořských plodů (např. Nowaco), 2 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 3-4 lžíce hotové kari rýže

Na pánvi rozpálíme olej s rozmačkaným česnekem. Přidáme mořské plody a za stálého míchání opečeme. Pak vmícháme rýži a všechno společně ještě chvíli smažíme.

Krevetová rýže

Krevetová rýže

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rýže basmati, 1 balení krevet, 1 ks pórku, 1 hrst čínských hub, 1 hrst lusků cukrového hrášku, 1 hrst bambusových výhonků, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžíce rostlinného oleje

Rýži dáme vařit podle návodu. V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme krevety, bílou část pórku, nakrájenou na nudličky, předem namočené čínské houby, pokrájené na menší kousky, lusky cukrového hrášku, bambusové výhonky a vše krátce restujeme, zelenina...

Lisabonská polévka

Lisabonská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mořských plodů, 1 ks cibule, 4 stroužky česneku, 4 ks rajčat, 2 ks paprik, 4 ks brambor, 1,5 l vody, 2 lžíce másla, 1 kostka masoxu, špetka pepře, špetka soli

Plody moře omyjeme, vložíme do hrnce s vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Mezitím si oloupeme cibuli, rozpustíme v hrnci máslo, cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme ji na rozpuštěném másle, přidáme najemno nastrouhaný česnek, osmahneme, poté přilijem...

Smažené kalamáry v těstíčku Kari

Smažené kalamáry v těstíčku Kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 dkg Kalamari kroužky, 1 vejce, 6 lžic hladké mouky, 1 dcl mléka, 1 lžička kari koření, 1 lžička soli

Zmrazené Kalamari necháme skoro rozmrznout, aby tam nebyl případně led či námraza. Připravíme si těstíčko z vejce, mouky, mléka, kari a soli. Hustotu těsta je potřeba upravit tak, aby se kroužky dobře balily, ne příliš řídké. Na rozpáleném tuku...

Křupavé mořské plody s kapary

Křupavé mořské plody s kapary

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mořských plodů, 200 g hladké mouky, 2 lžíce kaparů, 1 stroužek česneku, 5 lžíc majonézy, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 citrón

Česnek prolisujeme a smícháme ho s majonézou. Mouku a nasekané kapary dáme do igelitového sáčku a promixujeme. Mořské plody omyjeme a osušíme. Poté je přidáme do igelitového sáčku, uzavřeme a protřepeme, aby se všechny plody obalily moukou. Zbylou...

Kuřecí prsa s mořskými plody

Kuřecí prsa s mořskými plody

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 150 g kuřecích prsou, 700 ml drůbežího vývaru, 1 hrneček dlouhozrnné rýže, špetka šafránu, 200 g mořských plodů, 1 lžíce hrášku, 1 paprika, sůl, pepř

Orestujeme na drobné kostičky osmaženou cibuli a prolisovaný česnek. Kuřecí maso si nasekáme na kostičky a přidáme k cibuli. Zalijeme asi dvěma naběračkami vývaru a asi 10 minut necháme podusit. Přidáme rýži, zalijeme zbytkem vývaru, dochutíme ša...

Paella „mixta“

Paella „mixta“

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti celých krevet (velikost cca 30-40), 100 g kalamára (sépie) na kroužky, 100 g mořských plodů, 100 g kuřecího masa, 100 g králičího masa, 6 slávek v poloviční schránce, 150 g čerstvé červené papriky, 20 g zeleného hrášku, 1 lžíce jemně krájené cibule, 1 lžička česneku, 0,02 g šafránu, ½ lžíce rybího vývaru, 150 g rýže (arabika)

Na olivovém oleji osmahneme slávky a krevety cca 8 minut. Odložíme stranou na připravený talířek. Do oleje dáme masa a o chvilku později přidáme šafrán, cibuli, česnek a kroužky z kalamára (sépie) a nakrájené proužky z červené papriky. Osmahneme c...

Španělská rýže s mořskými plody

Španělská rýže s mořskými plody

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 papriky (kapie), 2 stroužky česneku, 250 g jasmínové rýže, 850 ml zeleninového vývaru, 1 špetku šafránu, 400 g mořských plodů, 1/2 citrónu, 3 lžíce petrželové natě

Cibuli nakrájíme na jemno a smažíme ji na oleji po dobu 7 minut. Poté přidáme papriky nakrájené na proužky a utřený stroužek česneku a smažíme ještě 2 minuty. Přidáme rýži a minutu mícháme, poté zalijeme vývarem. Přidáme šafrán a přivedeme k varu....

Masové kuličky s mořskými plody

Masové kuličky s mořskými plody

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g másla, 50 g Slávek jedlých, 300 g vepřového mletého masa, 300 g choriza, 3 šalotky, 3 stroužky česneku, 1 žloutek, 1 lžíce mleté papriky, 2 lžíce Sherry, 2 lžíce petrželové natě, 50 ml olivového oleje, 100 ml bílého vína, 300 g mořských plodů, 300 g cherry rajčátek

Šalotky nakrájíme najemno a smažíme asi 5 minut na oleji. Poté přidáme papriku a drcený česnek a minutu smažíme. Zalijeme sherry a poté přidáme mořské plody. Necháme vychladit. Do mletého masa přidáme žloutek a okořeníme oblíbeným kořením. Z masa ...