Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Mozzarella

Rajčatový salát s mozzarellou

Rajčatový salát s mozzarellou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 větších rajčat, 350 g mozzarelly, 7 lžic olivového oleje, svazek čerstvé bazalky, sůl, pepř

Omyjeme rajčata a nakrájíme je na kolečka. Mozzarellu pokrájíme na plátky a natrháme lístky bazalky. Rajčata a mozzarellu střídavě poklademe na talíř a zakapeme olivovým olejem. Dosolíme a dopepříme podle chuti. Nahoru naklademe natrhané lísky baz...

Kuřecí roládky s mozzarellou

Kuřecí roládky s mozzarellou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 200 g mozzarelly, 1 pórek, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce strouhanky, troška másla

Kuřecí prsa naporcujeme na 4 větší řízky. Ty naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z jedné strany hořčicí a necháme ležet chvíli v chladu. Mezitím si připravíme na pánvi náplň. Na trošce másla restujeme pórek nakrájený na kolečka, opepříme, přidám...

Rajčata plněná drcenou pšenicí

Rajčata plněná drcenou pšenicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 velkých rajčat, sůl, pepř, 250 g drcené pšenice, 1 červená paprika, 1 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička kmínu, 2 lžíce citrónové šťávy, 50 ml vody, mozzarella na ozdobu, špenátové listy na ozdobu

Drcenou pšenici namočíme dle návodu na obalu. Mezitím si připravíme rajčata k plnění tak, že uřízneme vršky a opatrně lžičkou vydlabeme dužinu, kterou posekáme na kousky. Uříznuté vršky zbavíme stopek a také nasekáme na kousky. Na oleji osmažíme d...

Zapékané vepřové maso s lilky

Zapékané vepřové maso s lilky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lilky, 9 lžic rostlinného oleje, 400 g mozzarelly, 100 g eidamu (Edamu), sůl, pepř, 450 g vepřového mletého masa, 500 g rajčat, 500 ml zeleninového bujónu, 150 ml bílého vína, 5 stroužků česneku, 2 cibule, 3 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce cukru krystalu, 1 lžička sušeného oregana, 300 ml rajčatového protlaku

Z rajčat, rajčatového protlaku, zeleninového bujónu, vína, česneku, cibule, 5 lžic rostlinného oleje, citrónové šťávy, cukru, oregana, pepře a soli si připravíme rajčatovou omáčku na zapékání (viz související recepty). Lilky očistíme, nakrájíme na...

Rukolový salát

Rukolový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení rukoly, 125 g Mozzarelly, 4 rajčata, 2 lžíce vody, 2 lžičky aceto balsamico (balzamikový ocet), 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Rukolu omyjeme a rozložíme na větší talíř. Obložíme ji nakrájenými rajčaty a mozzarellou. Takto upravený rukolový salát pokapeme dresinkem z vody, octa, pepře a oleje.

 Zapékaný lilek s mozzarellou a rajčaty

Zapékaný lilek s mozzarellou a rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 1 lžíci olivového oleje, 250 g Mozzarelly (čerstvé), 4 rajčata, kousek Eidamu (hrst), špetka provensálského koření, špetku soli

Oloupeme lilek, okraje odkrojíme. Pak lilek nakrájíme na kolečka o tloušťce cca 1 cm. Ve velkém hrnci necháme vřít vodu, do které lilky vhodíme a necháme je max. na 2 minuty povařit (tím lilek změkne a urychlí se nám pečení). Vodu z hrnce vylijeme...

Kapusta pod peřinkou

Kapusta pod peřinkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kapusty, 5 vařených brambor, 1 velkou cibuli, 200 g anglické slaniny v celku, 3 vejce, pepř, sůl, špetku majoránky, 1 lžíci sádla, 3/4 hrnečku mléka, 150 g Mozzarelly, špetku strouhaného muškátového ořechu, 3 lžíce hladké mouky

Očištěnou kapustu uvaříme v páře. Slaninu a cibulku osmahneme dozlatova. Brambory pokrájíme na kostičky, smícháme s pokrájenou kapustou, osmahnutou slaninou a cibulkou, 1 vejcem, a kořením. Zapékací misku vytřeme sádlem a směs do ní rozprostřeme. ...

Rajčatový hamburger

Rajčatový hamburger

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g anglické slaniny, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce kaparů, 4 velká rajčata, sůl, pepř, 1 svazek bazalky, 200 g Mozzarelly

Slaninu nakrájíme na kostičky, oloupeme česnek s cibulí a drobně nasekáme. V pánvi rozpálíme olej, všechny připravené suroviny na něj nasypeme a osmahneme. Přidáme kapary a podusíme. Omyjeme rajčata a nadvakrát je rozkrojíme. Plochy osolíme a opep...

Salát s mozzarellou

Salát s mozzarellou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rajčat, 100 g Mozzarelly, 1 šalotka, 20 g zelených a 20 g černých oliv, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce červeného vinného octa, 1/2 stroužku česneku, sůl, pepř, bazalka

Rajčata,mozarellu a šalotku nakrájíme. Bazalku nasekáme na drobné kousky. Slijeme olivy. Smísíme ocet s olejem. Oloupeme a utřeme česnek. Vmícháme jej do dresingu, přidáme sůl s pepřem a nakonec i šalotku. Na talířky rozdělíme pokrájená rajčata, ...

Zdravé jednohubky

Zdravé jednohubky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 rajče, 1 list hlávkového salátu, 1 plátek šunky, 1 plátek Mozzarelly, 50 g odtučněného tvarohu, 5 plátků tenkých pufovaných chlebíčků rýžových s příchutí rajče a bazalka

Jednotlivá kolečka potřeme tvarohem, poklademe plátky rajčat, vykrajovátkem vykrojeným kolečkem salátu(podobné velikosti jako jsou chlebíky) a nakonec kolečkem ze sýra nebo šunky a zdravá rychlosváča je na světě.

Vepřové závitky s chutí Itálie

Vepřové závitky s chutí Itálie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 2-3 lžíce bazalkového pesta, 8 ks sušených rajčat naložených v oleji, 1 balení Mozzarelly (1 kulička), 50-100 ml bílého vína, 150 ml sladké smetany, 80 g Nivy, 1-2 lžičky soli, 1 lžička pepře, 2 lžíce rostlinného oleje

Z masa upravíme 4 větší plátky, které naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Každý plátek potřeme asi 1/2 lžící bazalkového pesta, do středu masa položíme dva kousky okapaných rajčátek a 1/4 Mozzarelly. Plátky zamotáme do závitků, upevníme párátky a...

Řízek plněný špenátem a mozzarellou

Řízek plněný špenátem a mozzarellou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové řízky, 250 g špenátu, 250 g Mozzarelly, 3 vejce, strouhanka na obalení, hladká mouka na obalení, sůl, olej na smažení

Omyjeme plátky masa, nasolíme a naklepeme. Uvaříme špenát. Na řízky klademe uvařený vychladlý špenát a nahoru dáme mozzarellu. Řízky svineme a připíchneme párátky. Obalujeme v klasickém trojobalu, mouka, vejce a strouhanka. Smažíme na oleji po vše...

Smažená mozzarella

Smažená mozzarella

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Mozzarelly, 1 slepičí vejce, 3 lžíce hladké mouky, 4 lžíce strouhanky, 1 hrst slunečnicových semínek

Plátky mozarelly obalíme v trojobalu v pořadí: mouka, vejce a strouhanka smíchaná s rozdrcenými slunečnicovými semínky. Mozzarellu potom krátce smažíme na rozpáleném oleji - jen do zlatavě hněda.

Pizza se 3 druhy sýra, šunkou a rajčetem

Pizza se 3 druhy sýra, šunkou a rajčetem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml vody, 1 lžička rozmrveného droždí (kvasnice), trocha soli, 2 lžíce olivový olej, hladká mouka dle potřeby, 4 lžíce kečupu, 100 g Eidamu (Edam), 6-7 plátků sendvičové šunky, 1 Mozzarella, 1 větší rajče, 80 g Nivy, troška koření na pizzu

Ve vodě rozpustíme droždí, přidáme sůl, olej a tolik mouky, aby jsme vypracovali jemné, hladké těsto. Těsto přikryté necháme chvíli kynout. Formu na pizzu vymažeme tukem, mozzarellu necháme okapat, rajče nakrájíme. Těsto ve formě roztáhneme, vytvo...

Svěží jednohubky

Svěží jednohubky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 svazky větších ředkviček, 1 balení Mozzarelly, 1 okurka, 2 lžíce bylinkové hořčice

Ředkvičky dobře omyjeme a nakrájíme na silnější kolečka. Vyrovnáme na talíř a zlehka pomažeme bylinkovou hořčicí. Mozzarellu a okurku nakrájíme na kousky o velikosti koleček ředkviček. Jednohubky vytváříme tak, že na hořčicí namazané jednohubk...

Plněný arabský chléb

Plněný arabský chléb

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g nakrájené šunky, 4 rajčata, 150 g Mozzarelly, troška bazalky, 2 stroužky česneku, lžíce olivového oleje, špetka soli, troška pepře, 4 placky arabského chleba

Šunku nakrájíme na tenké proužky, mozzarellu a rajčata na kostky. Ze stonků bazalky otrháme lístky a nasekáme je. Vše promícháme a osolíme. Okořeníme, přidáme olej a prolisovaný česnek. Na každý kus arabského chleba dáme na půlku náplň, přeložíme ...

Zapečené těstoviny s rajčaty a brokolicí

Zapečené těstoviny s rajčaty a brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin (např. mušle), 2 lžíce oleje, 1 cibule, 300 g brokolice, 200 g rajčat, 2 kelímky bílého jogurtu, 2 vejce, 100 g mozzarelly, 2 lžíce nasekané bazalky, 1/2 lžíce másla, sůl, pepř

Troubu rozehřejeme na teplotu 190°C. Těstoviny uvaříme dle návodu. Na pánvi osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky. Měla by lehce zhnědnout. K cibulce přidáme na malé růžičky nakrájenou brokolici a restujeme dalších pět minut. Přidáme na kousky ...

Kotlety v listovém kabátku

Kotlety v listovém kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 tenké libové vepřové kotlety bez kosti, sůl, pepř, grilovací koření, 2 lžíce kečupu, 1 balení listového těsta, 250 g hlívy ústřičné, lžíce másla, 1 balení Mozzarelly, 1 vejce na potření

Maso naklepeme, osolíme, dost opepříme, posypeme grilovacím kořením a z obou stran potřeme kečupem. Dáme asi 2 hodiny odležet v chladu. Hlívu nakrájíme na nudličky a na lžíci másla osmahneme doměkka. Mozzarellu rozkrájíme na plátky. Těsto rozk...

Mozzarella v kočárku

Mozzarella v kočárku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků bílého toustového chleba, 2 kuličky Mozzarelly, 200 ml mléka, šálek hladké mouky, 1-2 vejce (podle velikosti), špetka soli, špetka pepře, olivový olej, kečup na ozdobu

Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky. Jeden plátek toustového chleba obložíme sýrem a druhým plátkem chleba přikryjeme. Okraje k sobě dobře přitiskneme. Takto připravené tousty krátce namočíme do mléka, obalíme v hladké mouce a nakonec namočíme v...

Pizzakytičky

Pizzakytičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

15 g droždí , 1/2 lžičky cukru krupice, 180 ml vlažné vody, 225 g hladké mouky, sůl, olivový olej, Omáčka: 1 cibule, 1 větší stroužek česneku, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky bazalky, asi 2 lžičky cukru krupice, špetka pepře, 100 g pršutu, 1 balení Mozzarelly, 100 g strouhané goudy

V malé misce rozmícháme droždí s cukrem, zředíme vlažnou vodou a necháme asi 10 minut nakynout kvásek. Do větší mísy prosijeme mouku, přidáme špetku soli, 2 lžíce oleje a nakynutý kvásek. Ze všeho zpracujeme vláčné těsto, které necháme přikryté ...

Lilkový gratin

Lilkový gratin

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední lilky, 300 g mletého masa, sůl, pepř, tymián , 1 vejce, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 200 g rýže, 1 kostka masoxu, 100 g Mozzarelly, 100 g ovčího sýra, hrst petrželové natě

Omyté lilky podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme je a necháme asi 20 minut vypotit. Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme tymián a vmícháme vejce. Lilkové plátky otřeme a na každý dáme dvě lžíce ochuceného masa. Plátky zavineme do roládek...

Plněná kuřecí prsa v sýrovo - smetanové omáčce

Plněná kuřecí prsa v sýrovo - smetanové omáčce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa , hrst fazolek (zelených fazolových lusků), 100 g Mozzarelly, špetka soli, špetka pepře, 4 lžíce rostlinného oleje, 100 g ovčího sýra, 250 ml sladké smetany (10-12%)

Očištěné maso rozřežeme a vyklepeme na tenký plátek. Konce fazolek odřežeme, sýr nakrájíme na obdélničky a dáme doprostřed plátku. Maso přeložíme, osolíme, opepříme a posypeme troškou mouky. Olej rozpálíme a maso prudko opražíme, snížíme oheň a pr...

Letní salát s mozzarelou

Letní salát s mozzarelou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší ledový salát, 125 g Mozzarelly, 150 g cherry rajčátek, 400 g kuřecích prsou, 1 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octa balsamico, 4 lžíce bílého jogurtu, 2 snítky bazalky, sůl a pepř dle chuti, cukr dle chuti

Opraný a přebraný salát natrháme do mísy na menší kousky. Omyjeme rajčátka. Mozzarellu necháme okapat a pokrájíme jí na menší kousky. Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme papírovou kuchyňskou útěrkou a pokrájíme na jemné proužky. Slunečnicový olej ro...

Letní bramboráčky s mozzarellou a rajčátky

Letní bramboráčky s mozzarellou a rajčátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 střední brambory, 1 střední cuketa, 1 vejce, asi 80 g hladké mouky, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 2 lžíce nasekané bazalky, 1 balení Mozzarelly, cherry rajčátka podle chuti, olej na smažení

Brambory a cuketu nastrouháme do misky na hrubé nudle, přidáme vejce, hladkou mouku, sůl, pepř, a bazalku. Na rozehřátý olej v pánvi děláme lžící menší placičky. Do středu placičky dáme plátek mozzarelly a kolem půlky cherry rajčátek, řeznou stra...

Zeleninový salát s mozzarellovými sousty

Zeleninový salát s mozzarellovými sousty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jarní cibulky, 1/2 červené cibule, 1 stroužek česneku, 3 barevné papriky , 2 lžíce bylinkového octa, 80 ml bílého vína, hrst černých oliv, 6 lžic olivového oleje, 1/2 lžičky cukru krupice, sůl, pepř, 1/2 svazečku čerstvého oregana, 1 malá cuketka, 1 balení polníčku, 200 g malých mozzarellových kuliček, 100 g plátků anglické slaniny

Cibulku nakrájíme na kolečka, červenou cibuli na půlkolečka, česnek a cuketku na plátky, papriky na proužky. Na pánev dáme 2 lžíce oleje a zeleninu na něm 3 minuty opékáme. Pak zalijeme vínem a octem a ještě asi 5 minut dusíme. Oregano nasekáme ...

stránka: