Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Mozzarella

Baby salát s medovou zálivkou

Baby salát s medovou zálivkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 baby salát, 250 g cherry rajčátek, 1 balení Mozzarelly, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce medu, sůl na dochucení

Salát očistíme a nakrájíme na malé kousky, cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky, přidáme mozzarellu, kterou jsme také nakrájeli nadrobno. Na zálivku smícháme dohromady olej, citronovou šťávu a med. V dobře uzavíratelné misce dobře protřepeme a nal...

Bezlepková italská pizza

Bezlepková italská pizza

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bezlepkové mouky, 1 lžička soli, 7 g droždí (kvasnice), 1 konzerva sterilovaných rajčat, 3 lžíce bazalky, 1 ks lilku, 2 ks rajčat, 200 g mozzarelly, 3-4 lžíce olivového oleje

Instantní droždí smícháme se 120 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl a vypracujeme hladké těsto. Necháme hodinu na teplém místě kynout. Rajčata oloupeme a smícháme je s nasekanou bazalkou - rozdrtíme to rukama na kaši. Poté přidáme plechovková r...

Brambory zapečené s kopřivami a dvěma sýry

Brambory zapečené s kopřivami a dvěma sýry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 větších brambor uvařených ve slupce, velká mísa mladých kopřiv, sůl a pepř dle chuti, 3 stroužky česneku, 250 g goudy, 120 g Mozzarelly, 200 ml smetany, olej na vymazáví pekáčku

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Kopřivy dáme do cedníku, dobře propláchneme studenou vodou a poté přes cedník spaříme horkou vodou, aby přestaly pálit. Necháme je vychladnout, dobře z nich vymačkáme přebytečnou vodu a nasekáme je na menší...

Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

16 ks cannelloni (těstoviny), 2 lžíce oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 800 g mraženého listového špenátu, 400 g krémového smetanového sýra, 3 vejce, špetka muškátového oříšku, Na omáčku: 1 lžíce rostlinného oleje, 1 střední cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, 400 g rajčat, 1 lžíce cukru krupice, 150 g Mozzarelly, sůl a pepř dle chuti

Nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme rozmrzlý špenát, ze kterého vymačkáme přebytečnou vodu a krátce podusíme. Vložíme do mísy, přidáme sýr, rozšlehaná vejce, muškátový oříšek, sůl, pepř a opatrně promícháme. Na omáčku zpěníme na...

Caprese salát

Caprese salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rajčat, 100 g Mozzarelly, lístky čerstvé bazalky nebo sušeného oregana, sůl dle potřeby, olivový olej

Rajčata a Mozzarellu nakrájíme na plátky. Na talíř klademe střídavě jeden plátek Mozzarelly a jeden plátek rajčete, celé posypeme potrhanou bazalkou, případně oregánem a pokapeme olivovým olejem.

Cuketovo-kedlubnové komínky

Cuketovo-kedlubnové komínky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 1 ks kedlubnu, 1 ks cukety, 1 balení mozzarelly, 4 lžíce koriandru, 10-30 dcl hovězího vývaru

Roštěnky opečeme 3-4 minuty z každé strany na oleji. Osolíme a opepříme. Kedlubnu a cuketu osolíme a nakrájíme na plátky. Mozzarellu také nakrájíme na plátky. Olej z pánve přelijeme do pekáčku a na spodek dáme dva plátky roštěné. Na každý pl...

Cuketový koláč s mozzarelou

Cuketový koláč s mozzarelou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1 ks cukety, 1 balení Mozzarelly, 1 špetka bazalky

Listové těsto rozválíme a dáme do formy, dno propícháme vidličkou a dáme předpéci do trouby na minut. Cuketu nakrájíme na kolečka a necháme vypotit. Mozzarellu nakrájíme na plátky. Na předpečené těsto dáme plátky mozzarelly na ně plátky cukety a ...

Dýňové lasagne

Dýňové lasagne

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 dýně, 12 plátků lasagní, 1 plechovka rajčat, 1 balení Mozzarelly, 1 lžička tymiánu (Mateřídoušky obecné), 1 lžička oregana, špetka soli, špetka pepře, špetka chilli, špetka kari koření, 1 cibule, 300 ml bešamelové omáčky

Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme. K ní přidáme na kostičky nakrájenou dýni a chvíli restujeme. Poté přidáme krájená rajčata z plechovky, koření a chvíli dusíme. Do zapékací mísy dáme na dno vrstvu lasagní na ně rozprostřeme dýňovou směs a beš...

Grilovaná plněná rajčata

Grilovaná plněná rajčata

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 rajčat, 2 stroužky česneku, 1/2 chilli papričky, 150 g sýru Mozzarella, 2 lžíce bazalky, 2 lžíce petrželové natě, 3 lžíce olivového oleje, 2 jarní cibulky, troška bylinkové soli, troška barevného pepře , 10 oliv, 100 g sýru riccota

Rajčata si ve 3/4 rozřízneme a opatrně vydlabeme. Vydlabanou část nakrájíme na drobno, přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, nasekanou bazalku, chilli papričku, petrželku, jarní cibulku, olivy, mozzarellu a riccotu. Dochutíme bylinkovou solí a...

Jahodovo-mozzarellový salát

Jahodovo-mozzarellový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jahod, 350 g Mozzarelly - třešničky, 10 listů bazalky, 1/2 hrnku olivového oleje, trochu mořské soli, špetka pepře

Jahody očistíme a nakrájíme na plátky, přidáme mozzarellu-třešničky. Z olivového oleje, soli a pepřem vytvoříme zálivku. Na nízkou mísu rozložíme jahodové plátky, posypeme mozarelou a lístky bazalky. Pokapeme zálivkou.

Kapusta pod peřinkou

Kapusta pod peřinkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kapusty, 5 vařených brambor, 1 velkou cibuli, 200 g anglické slaniny v celku, 3 vejce, pepř, sůl, špetku majoránky, 1 lžíci sádla, 3/4 hrnečku mléka, 150 g Mozzarelly, špetku strouhaného muškátového ořechu, 3 lžíce hladké mouky

Očištěnou kapustu uvaříme v páře. Slaninu a cibulku osmahneme dozlatova. Brambory pokrájíme na kostičky, smícháme s pokrájenou kapustou, osmahnutou slaninou a cibulkou, 1 vejcem, a kořením. Zapékací misku vytřeme sádlem a směs do ní rozprostřeme. ...

Kotlety v listovém kabátku

Kotlety v listovém kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 tenké libové vepřové kotlety bez kosti, sůl, pepř, grilovací koření, 2 lžíce kečupu, 1 balení listového těsta, 250 g hlívy ústřičné, lžíce másla, 1 balení Mozzarelly, 1 vejce na potření

Maso naklepeme, osolíme, dost opepříme, posypeme grilovacím kořením a z obou stran potřeme kečupem. Dáme asi 2 hodiny odležet v chladu. Hlívu nakrájíme na nudličky a na lžíci másla osmahneme doměkka. Mozzarellu rozkrájíme na plátky. Těsto rozk...

Kuřecí roládky s mozzarellou

Kuřecí roládky s mozzarellou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 200 g mozzarelly, 1 pórek, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce strouhanky, troška másla

Kuřecí prsa naporcujeme na 4 větší řízky. Ty naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z jedné strany hořčicí a necháme ležet chvíli v chladu. Mezitím si připravíme na pánvi náplň. Na trošce másla restujeme pórek nakrájený na kolečka, opepříme, přidám...

Kuřecí salát se šalotkou zálivkou

Kuřecí salát se šalotkou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pečená kuřecí prso, 1 šálek nasekaného římského salátu, 1/2 avokáda, 6 cherry rajčat, 1 balení mini mozarella kuliček, 1/2 žluté papriky, 6 kuliček kapary, 3 lístky bazalky, troška parmazánu, Dressing: 3 lžíce extra panenského olivového oleje, 2 lžíce červeného vinného octa, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce šalotky, sůl, pepř

Odstraníme kůži z pečeného kuřecího prsa a nakrájíme jej na malé kousky, nasekáme salát, avokádo, mozzarelu, papriku a rajčátka nakrájíme na malé plátky a vhodíme do mísy. Přidáme kapary, bazalku a dle chuti parmazán na malé kostičky a vše promích...

Kuřecí scaloppine

Kuřecí scaloppine

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prs, 2 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 konzervy sterilovaných rajčat, 4 plátky parmské šunky, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce bazalky, 4 lžíce hladké mouky, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 130 g oliv, 180 g mozzarelly

Kuřecí řízky seřízneme tak, aby byly všude stejně tlusté, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Osmažíme na oleji dozlatova. Na oleji opečeme také cibuli a česnek nakrájené najemno, přidáme rajčata a cukr, 130 ml vody, olivy a bazalku. Pova...

Lasagne ratatouille

Lasagne ratatouille

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cukety, 1 ks cibule, 1 ks lilku, 1 ks papriky (kapie), 2 stroužky česneku, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 ks vejce, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 4 lžíce olivového oleje, 3 lžičky oregana, 1/2 lžičky chilli koření, 220 ml rajčatového pyré, 150 g rajčatového protlaku, 420 g sýru ricotta, 300 g lasagní, 250 g mozzarelly, 75 g parmezánu, 1 špetka muškátového ořechu, 3 lžíce parmezánu

Cuketu a lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme hodinu potit. Poté je osušíme a opečeme na pánvi nasucho. Vyjmeme je a na pánev dáme trochu oleje. Do pánve s olejem dáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, utřený česnek a papriku nakrájenou n...

Lehká pizza po česku

Lehká pizza po česku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 tortila , 2 lžíce kečupu, 1 lžička oregana, 1 malá sklenička sušených rajčat, 2 balení Mozzarelly, 2 lžíce oblíbené směsi semínek, 1 hrst bazalky

Tortillu namažeme kečupem a posypeme trochou oregana. Nakrájíme slitou mozzarellu a poklademe ji na kečup. Na mozzarellu dáme sušené a okapané rajčata, posypeme trochou směsi semínek a posypeme čerstvou bazalkou. Pečeme v troubě rozehřáté na 200°C...

Letní bramboráčky s mozzarellou a rajčátky

Letní bramboráčky s mozzarellou a rajčátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 střední brambory, 1 střední cuketa, 1 vejce, asi 80 g hladké mouky, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 2 lžíce nasekané bazalky, 1 balení Mozzarelly, cherry rajčátka podle chuti, olej na smažení

Brambory a cuketu nastrouháme do misky na hrubé nudle, přidáme vejce, hladkou mouku, sůl, pepř, a bazalku. Na rozehřátý olej v pánvi děláme lžící menší placičky. Do středu placičky dáme plátek mozzarelly a kolem půlky cherry rajčátek, řeznou stra...

Letní salát s mozzarelou

Letní salát s mozzarelou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší ledový salát, 125 g Mozzarelly, 150 g cherry rajčátek, 400 g kuřecích prsou, 1 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octa balsamico, 4 lžíce bílého jogurtu, 2 snítky bazalky, sůl a pepř dle chuti, cukr dle chuti

Opraný a přebraný salát natrháme do mísy na menší kousky. Omyjeme rajčátka. Mozzarellu necháme okapat a pokrájíme jí na menší kousky. Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme papírovou kuchyňskou útěrkou a pokrájíme na jemné proužky. Slunečnicový olej ro...

Lilkový gratin

Lilkový gratin

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední lilky, 300 g mletého masa, sůl, pepř, tymián , 1 vejce, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 200 g rýže, 1 kostka masoxu, 100 g Mozzarelly, 100 g ovčího sýra, hrst petrželové natě

Omyté lilky podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme je a necháme asi 20 minut vypotit. Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme tymián a vmícháme vejce. Lilkové plátky otřeme a na každý dáme dvě lžíce ochuceného masa. Plátky zavineme do roládek...

Listové koláčky s pestem

Listové koláčky s pestem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 2 lžíce bazalkového pesta, 3 menší rajčata, 2 Mozzarelly, čerstvé lístky bazalky, 1 vejce na potření

Listové těsto rozválíme natenko a rádýlkem je rozdělíme na menší pravidelné čtverce. Ty naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Na plátky pokrájíme také mazzarellu. Jednotlivé kousky těsta pot...

Melounový salát s fetou a mozzarellou

Melounový salát s fetou a mozzarellou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vodního melounu, 500 g cukrového melounu, 125 g Feta sýru, 150 g Mozzarella třešniček, troška růžového pepře, 10 listů bazalky, kapka olivového oleje

Melounovou dužinu (vodní a cukrový meloun) zbavíme kůry, pecek a nakrájíme na kostičky. Feta sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Mozzarellové třešničky nakrájíme na půlky. Meloun dáme do mističek posypeme feta sýrem a mozzarelkou, přidáme špetku ...

Mozzarella in carrozza

Mozzarella in carrozza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků ciabatty, 300 g mozzarelly, 2 ks sardelek (ančovičky), 1 hrst bazalky, 3 ks vejce, 80 ml polotučného mléka, 7 g soli, 7 g pepře, 50 ml olivového oleje

Na čtyři plátky chleba dáme mozzarellu, půlku ančovičky, bazalku a další plátek mozzarelly. Měly bychom tak spotřebovat všechnu mozzarellu i ančovičky. Přiklopíme druhým plátkem ciabatty. Vejce rozšleháme s mlékem, solí a pepřem a sendviče v nic...

Mozzarella v kočárku

Mozzarella v kočárku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků bílého toustového chleba, 2 kuličky Mozzarelly, 200 ml mléka, šálek hladké mouky, 1-2 vejce (podle velikosti), špetka soli, špetka pepře, olivový olej, kečup na ozdobu

Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky. Jeden plátek toustového chleba obložíme sýrem a druhým plátkem chleba přikryjeme. Okraje k sobě dobře přitiskneme. Takto připravené tousty krátce namočíme do mléka, obalíme v hladké mouce a nakonec namočíme v...

Mozzarellové smaženky

Mozzarellové smaženky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polenty, 7 g soli, 7 g pepře, 60 g parmezánu, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 40 ml plnotučného mléka, 300 g hladké mouky, 200 g mozzarelly, 100 ml slunečnicového oleje, 100 g másla, 6 listů šalvěje, 1 hrst piniových ořechů

Litr vody přivedeme k varu, přidáme instatní polentu a vaříme 3 minuty. Odstavíme, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný parmezán a tymián a necháme zchládnout. Poté přidáme mléko a polovinu mouky a zamícháme. Vytvoříme hladké těsto. Mozzarellu...

stránka: