Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Mražená zeleninová směs

Rybí zavináče

Rybí zavináče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kg sladkovodních ryb (nejlépe cejn), sůl dle chuti, 4 cibule, ocet dle chuti, 8 kuliček nového koření, 15 kuliček pepře, 2 lžíce cukru krupice, 6 bobkových listů, 2 sáčky mražené zeleniny (nejlépe s kukuřicí)

Nejprve si připravíme nálev: 1l vody, 1l octa, nové koření, pepř, cukr, bobkový list, 1/2 lžíce soli, zeleninová směs. Vše povaříme cca 1/2 hodiny a necháme vychladnout. Poté očištěné ryby nasolíme a namačkáme do nádoby, po 3 dnech v chladu vyjme...

Polévková zavářka se zeleninou

Polévková zavářka se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 1 lžíce vody, špetka soli, 100 g polohrubé mouky, 100 g mražené zeleninové směsi Mochovanka, 1 lžička sušené petrželové nati

Smícháme vejce se solí, vodou, petrželkou a moukou. Poté přidáme zmrzlou zeleninu a dobře promícháme. Těstíčko protlačujeme přes síto s velkými oky do hovězího, nebo kuřecího vývaru. Povaříme 5 minut a odstavíme.

Surimi tyčinky na pánvi

Surimi tyčinky na pánvi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 krabích tyčinek, 80 g mražené zeleninové směsi, 2 vejce, 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra, 1 plátek másla, 3 špetky soli, špetka pepře

Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo. Z tyčinek odstraníme fólii a naskládáme je na střed pánve těsně vedle sebe. Do volného prostoru dáme zeleninu a zvolna začneme opékat. Zeleninu občas promícháme a tyčinky asi po 5 minutách obrátíme. Vše na pán...

Tuňákový salát s jablky

Tuňákový salát s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení rýžových těstovin, 1 jablko, 1 vařené vejce, 100 g Eidamu (Edamu), 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 3 lžičky majonézy, špetka pepře, troška pažitky, 150 g mražené zeleninové směsi (kukuřice, hrášek, mrkev, brokolice a paprika)

Těstoviny uvaříme dle návodu. Mezitím nakrájíme jablko, eidam a vejce na malé kostičky. Zeleninu uvaříme nebo orestujeme. Do těstovin přidáme nakrájené jablko, sýr, vejce, zeleninu, tuňáka a majonézu. Dobře promícháme. Případně dochutíme kořením. ...

Čtvrthodinková knedlíčková polévka

Čtvrthodinková knedlíčková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

troška másla, 1 kostka masoxu nebo 1-2 hotového vývaru, sůl, pepř, troška muškátového květu, 1 hrst nudlí do polévky, 1 balení játrové zavářky, 1 sáček mražené zeleniny (Francouzská směs, Směs pod svíčkovou - nejlépe nudličky)

V hrnci rozpustíme máslo a lehce na něm osmahneme mraženou zeleninu. Mezitím si rozpustíme v troše horké vody masox (pokud použijeme hotový vývar, masox již nedáváme), přidáme k zelenině a zalijeme vodou, osolíme a okořením. Jakmile začne voda vař...

Čínská polévka trochu jinak

Čínská polévka trochu jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček instantní nudlové polévky s kuřecí příchutí, 0,5 l vody, mražená zeleninová směs, 1/4 grilovaného kuřete, sojová omáčka, sůl

Do hrnce nalijeme vodu a dáme ji vařit na sporák. Jakmile voda vaří, hodíme do ní dvě hrsti mražené zeleniny a 5 minut necháme povařit. Přidáme pár kapek sójové omáčky a nudle z polévky. Na krájecí desce rukama nebo nožem naporcujeme - nakouskujem...

Zapečená zelenina

Zapečená zelenina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení mražené zeleninové směsi, 4 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 dcl mléka, 2 žloutky, 100 g Eidamu (Edamu), 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Zeleninovou směs osmahneme na rozpáleném oleji. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme mlékem a uvaříme bešamel. Necháme mírně vychladnout, poté vmícháme žloutky, připravenou zeleninu, polovinu nastrouhaného eida...

Tuňák pečený v mořské řase

Tuňák pečený v mořské řase

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

550 g tuňáku, 4 plátky mořských řas, 4 plátky jarního těsta, 50 g čerstvého zázvoru, 100 g tenkých těstovin, 200 g mražené zeleninové směsi, 2 tortily, 50 g limety, 50 g pomeranče, 50 g citrónu, 4 žloutky, bílý pepř, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci včelího medu, 1 lžíci másla

Nejdříve si připravíme limetkovou omáčku: svaříme pomerančovou šťávu s trochou medu a necháme zredukovat. Přidáme citronovou a limetkovou kůru a na závěr přimícháme čerstvé ztuhlé máslo. Porce tuňáka zabalíme do jarního těsta a řas. Těsto osolíme,...

Bleskové rizoto s kari

Bleskové rizoto s kari

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g rýže, 1 špetka soli, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička kari , 200 g šunky, 100 g tvrdého sýra, 250 g mražené zeleninové směsi

Propláchnutou rýži zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme bujonovou kostku a vaříme 15 minut. Scedíme a necháme odkapat. V rendlíku rozpálíme olej, nasypeme na něj kari, zeleninu a na kostičky nakrájenou šunku. Krátce vše podusíme, přisypeme rýži...

Polévka z míchané zeleniny

Polévka z míchané zeleniny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g brambor, 100 g rajčat, 20 g másla, 1/2 kostky masoxu, petrželka, 100 g zeleniny (mrkev, celer, petržel, květák)

Květák rozebereme na růžičky, zeleninu a brambory nakrájíme na větší kousky. Vše osmažíme na másle, zalijeme vodou, osolíme, přidáme půl kostky masoxu a zvolna vaříme. Před dokončením přípravy dáme do polévky krátce povařit oloupaná, na čtvrtky na...

Rychlá směs na těstoviny

Rychlá směs na těstoviny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva vepřového ve vlastní šťávě , 1 sáček mražené zeleninové směsi (mrkev, hráše, kukuřice), kečup, sůl, pepř, kmín, Italské koření (nebo koření na pizzu), česnek, sladká mletá paprika , 1 cibule

Na trošce sádla orestujeme cibuli, přidáme sladkou papriku, vepřovou konzervu a krátce podusíme. Dále přidáme mraženou zeleninu, kečup, česnek a ostatní koření. Krátce podusíme. Podáváme s těstovinami.

Polévka z krabích tyčinek

Polévka z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 100 g mražené zeleninové směsi, 100 g krabích tyčinek, 1 vejce, 1 lžíce petrželky

Máslo rozehřejeme v hrnci a přidáme nakrájené krabí tyčinky a zeleninu. Chvíli smažíme. Zalijeme litrem vody a ochutíme kořením. Povaříme. Asi po 10 minutách vlijeme rozšlehaná vejce a vaříme ještě 3 minuty. Podáváme.

Placičky z ovesných vloček

Placičky z ovesných vloček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g ovesných vloček, 100 g mražené zeleninové směsi, 1 vejce, 3 stroužky česneku, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička grilovacího koření, špetka soli, špetka pepře

Ovesné vločky hodinu předem namočíme do vody. Potom vodu slijeme a vločky smícháme s kořením a mraženou zeleninovou směsí. Přidáme vejce, osolíme, vmícháme lisovaný česnek a sójovou omáčku. Ručně dobře propracujeme. Placičky smažíme na rozpáleném ...

Kuřecí játra se zeleninou

Kuřecí játra se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích jater, 300 g mražené zeleninové směsi /květák,brokolice,mrkev,fazolka/, 2 lžíce rostlinného oleje, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, 150 ml zeleninového vývaru

Játra omyjeme, očistíme, necháme okapat, nakrájíme na kousky a na rozpáleném oleji osmahneme. Oheň ztlumíme, játra podlijeme trochou vývaru a udusíme doměkka. Rozmraženou zeleninu na troše oleje osmahneme na jiné pánvi, osolíme, opepříme, dle potř...

Provensálské rizoto

Provensálské rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 - 6 nožiček debrecinských párků, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky provensálského koření, 2 balení dlouhozrnné rýže, 300 g mražené zeleninové směsi

Cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky, orestujeme na olivovém oleji a přidáme provensálské koření. Párky podélně nakrájíme na půlkruhy. Přidáme k cibuli a česneku, osolíme a restujeme asi 5 minut. Přidáme zeleninovou směs a pomalu dusíme do...

Zeleninovo - sýrové toasty

Zeleninovo - sýrové toasty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 plátků toastového chleba, 1/2 sáčku mražené zeleninové směsi, 100-150 g tvrdého sýra, 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu

Zeleninu si s kmínem uvaříme v osolené vodě. Sýr si nastrouháme nahrubo. Chleby si dáme opéct v topinkovači. Uvařenou zeleninu promícháme s nastrouhaným sýrem a majoránkou, pepřem, příp. solí. Tuto směs dáme na chvíli do mikrovlné trouby, dokud se...

Studentská polévka

Studentská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 lžička kmínu, špetka soli, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, špetka pepře, 1 sáček mražené zeleninové směsi

Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. V rendlíku rozpálíme máslo a cibuli na něm orestujeme, přidáme mraženou zeleninu a restujeme tak dlouho, dokud nepovolí. Přidáme prolisovaný česnek a ještě chvíli restujeme. Poté přidáme koření a zalijem...

Kuřecí rizoto

Kuřecí rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g dlouhozrnné rýže, 1 cibule, 200 g kuřecích prsou, 2 lžíce sójové omáčky, špetka oregana, špetka soli, 100 g strouhaného sýru, 1 kostka drůbežího bujónu, 200 g mražené zeleninové směsi

Cibuli nakrájím nadrobno a zpěním na rozpáleném oleji. Přidáme maso na nudličky a restujeme. Přidáme zeleninovou směs a restujeme. Dochutíme sojovou omáčkou a bujonem. Podlijeme vodou, přidáme rýži a dusíme 20 minut.

Těstoviny s anglickou a sýrem

Těstoviny s anglickou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vařených těstovin, 100 g anglické slaniny, 1 lžíce slunečnicového oleje, 100 g mražené zeleninové směsi, špetka soli, špetka pepře, 100 g plísňového sýru, 3 vejce

Na oleji krátce orestujeme anglickou slaninu a poté přidáme zeleninu. Opékáme na mírném plameni tak dlouho, dokud zelenina nezměkne. Přidáme rozdrobený sýr, promícháme a vmícháme uvařené těstoviny. Do směsi vylijeme rozklepnutá vejce, osolíme, ope...

Dietní kuřecí játra se zeleninou

Dietní kuřecí játra se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g rýže, 75 g kuřecí játry, 2 špetky soli, 2 špetky pepře, 5 ml olivového oleje, 1/2 lžičky bazalky, 125 g mražené zeleninové směsi, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky Vegety

Rýži uvaříme podle návodu. Játra zprudka osmažíme na olivovém oleji se sušenou bazalkou, poté podlijeme trochou vody a podusíme. Osolíme a opepříme, přidáme zeleninu a znovu podusíme. Ochutíme sójovou omáčkou a vegetou. Podáváme s rýží.

Babiččin bramborový salát

Babiččin bramborový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vařených brambor , 400g mražené zeleniny (pod svíčkovou), 2 cibule, asi 200g sterilovaných okurek, 1 lžíce plnotučné hořčice, asi 0,4 dcl octa, sůl a pepř dle chuti, 250 g majonézy

Mraženou zeleninu podusíme. Cibule a okurky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Všechny suroviny smícháme dohromady a promícháme.

Rizoto s uzeným masem a zeleninou

Rizoto s uzeným masem a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá cibule, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 1 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce mražené zeleninové směsi Mochovanka, troška pepře, 1 sáček rýže ve varném sáčku, špetka soli, 3 lžíce obraného masa z uzených žeber

Maso z uvařených uzených žeber obereme a nakrájíme na drobno. Cibuli oloupeme, taktéž nakrájíme nadrobno a na oleji usmažíme do růžova. Přidáme zeleninu, krátce jí orestujeme a zalijeme asi 3 lžícemi vývaru z masa. Na mírném plameni vaříme tak dlo...

Zeleninová polévka s česnekem

Zeleninová polévka s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček mražené zeleninové směsi, 1 velká hlávka česneku, špetka soli, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžíce slunečnicového oleje nebo másla, 2 lžíce instantní světlé jíšky, troška petrželové natě, 1250 ml vody

Česnek oloupeme a nastrouháme najemno. Do vroucí osolené vody vsypeme zeleninu a uvaříme jí do měkka. Polévku dle potřeby zahustíme jíškou, dochutíme bujónem nebo solí a přidáme nastrouhaný česnek. Krátce povaříme, přidáme olej nebo máslo, petržel...

Pangasius na zelenině a rýži

Pangasius na zelenině a rýži

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky pangasia, 5 ks rajčat, 1 kostka zeleninového bujónu, kulatozrnná rýže, máslo na vymazání formy, koření na ryby, 2 hrsti míchané zeleniny (kukuřice, hrášek, zelené fazolky, brokolice, květák, mrkev)

Zapékací mísu vymažeme máslem. Vložíme očištěnou a nakrájenou zeleninu na kostky. Okořeníme filety a vložíme na směs zeleniny. Zalijeme horkým zeleninovým vývarem. Vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 10 minut. Poté přidáme k zelenině rýži a p...

Dušená brokolice

Dušená brokolice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brokolice, 2 cibule, 4 lžíce rostlinného oleje, 300 ml zeleninového vývaru, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu, špetka soli, troška pepře, 120 g zeleninové směsi

Brokolicu rozoberieme na ružičky a naparíme. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme zeleninu, prudko opečieme a zalajeme teplým zeleninovým vývarom. Dusíme 5 minút, potom vložíme naparené kúsky brokolice. Podusíme, osolíme, okoreníme...

stránka: