Mungo výhonky

Mungo je druh fazole pocházející z Indie. Má zelenavou barvu a dá se přirovnat k hrášku. Obsahuje mnoho bílkovin, vitaminy skupiny B, vitamin K, kyselinu listovou a minerální látky jako je vápník, hořčík, draslík, železo a fosfor. Aby se zvýšil obsah těchto cenných látek, nechává se tato luštěnina naklíčit a tím se získávají čerstvé výhonky. Ty se dají konzumovat tepelně neupravené nebo jen lehce oblanšírované a využívají se zejména so nejrůznějších salátů z těstovin, rýže a zeleniny či do polévek. Jejich konzumace je vhodná po celý rok, populární však bývá hlavně v jarních měsících př očistných kůrách neboť podporují detoxikaci organizmu. Výhonky zakoupíte běžně v obchodech již naklíčené a to v úseku ovoce - zelenina.

 

Zdroj obrázku: keystory.webnode.cz, 13cups.com

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář