Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Nízkoenergetické sladidlo

Nealkoholický koktejl z kiwi

Nealkoholický koktejl z kiwi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kiwi, sladidlo, 100 ml ananasového džusu, 50 ml citrónové šťávy, 2 kostky ledu

Kiwi nejprve opatrně oloupeme a nahrubo nakrájíme. Citrónovou šťávu přimícháme do ananasového džusu. Přidáme nahrubo nakrájené kiwi a sladidlo dle chuti. Vše vložíme do mixéru a přidáme kostky ledu. Šleháme 15 - 30 sekund až vznikne hustý nápoj. M...

Tiramisu a la diabetik

Tiramisu a la diabetik

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení tučného tvarohu, 2 lžičky nízkoenergetického sladidla, 2 balení šlehačky v prášku bez cukru, 1 balení piškotů dia celozrnných, 2 lžíce hořkého kakaa, 1 šálek silné kávy, mléko dle potřeby

Tvaroh smícháme se sladidlem. Šlehačku dle návodu ušleháme dotuha a smícháme s tvarohem. Uvaříme kávu a osladíme ji. Piškoty namáčíme do kávy a klademe na dno dortové formy tak, aby byly těsně vedle sebe. Poté je pokryjeme částí připraveného krému...

Zeleninový dia salát

Zeleninový dia salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g květáku, 100 g rajčat, 150 g salátových okurek, 80 g cibule, 1 malý listový salát, 1 bílý jogurt, 2 lžíce oleje, 1 pecička umělého sladidla, citrónová šťáva nebo vinný ocet, mletý pepř, sůl

Květák očistíme, roze­bereme na růžičky, uva­říme ve slané vodě do ­měkka a necháme okapat v sítě. Růžičky osekáme, přidá­me hlávkový salát roz­trhaný na malé kousky, plátky rajčat, tenké plát­ky oloupané salátové okurky, jemně nakráje­nou cibuli ...

Omeleta s náplní z krabího masa

Omeleta s náplní z krabího masa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 2 lžíce smetany, 2 lžičky másla, 30 g čerstvých žampionů, 75 g krabího masa v konzervě, 50 g ledového salátu, 200 g rajčat, 3 lžíce podmáslí, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci strouhaného křenu, sůl, pepř, sladidlo, 1 lžíci petrželové nati

Vejce se smetanou a solí vymícháme do pěny. Krabí maso a nahrubo nakrájené houby osmahneme na másle, odstavíme a udržujeme v teple. Zbytek másla rozehřejeme, přidáme vaječnou hmotu a osmažíme ji. Posléze vmícháme krabí maso s houbami a nakrájenou ...

Mrkvové minisušenky

Mrkvové minisušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g rozemletých ovesných vloček, 100 g nastrouhané syrové mrkve, 80 g hladéá mouky, 30 g tuku, 2 lžičky nízkoenergetického sladidla

Ze všech surovin zpracujeme rukama těsto. Rozdělíme na 25 stejných kousků, formujeme kuličky a zploštíme. Kdo si chce pohrát, může vytvořit vzorek pomocí kovové formičky (viz foto). Na plechu vyloženém papírem na pečení pečeme při 200°C cca 8 minut.

Štrůdl pro diabetiky

Štrůdl pro diabetiky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 dkg polohrubé mouky, 30 g droždí (kvasnice), 3 vejce, 2 lžíce octa, jablka, nízkoenergetické sladidlo, skořice

V teplém mléce s cukrem a špetkou soli necháme nakynout kvásek. Smícháme se zbytkem surovin a vytvoříme hladké těsto. Necháme aspoń 30 minut kynout. Z polohrubé mouky a hery vytvoříme druhé těsto-mělo by mít konzistenci drobenky. Poté, co první...

Zelný salát s jablky a vínem

Zelný salát s jablky a vínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g syrového červeného zelí, 200 g hroznového vína, 1 větší jablko, 1 lžíce oleje, 1 lžíce aceto balsamico (balzamikového octa), 100 ml studené vody, 5 tablet Diachromu ( nízkoenergetického sladidla), špetka soli

Červené zelí omyjeme, zbavíme košťálu a nakrouháme na jemné nudličky. Spaříme vroucí vodou, necháme okapat a vychladnout. Zatím připravíme zálivku. V octu rozpustíme tablety Diachromu, přidáme olej, sůl a 100 ml studené vody, vše dobře promícháme....

Sterilované bílé zelí

Sterilované bílé zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bílého zelí, 0,3 l vody, 0,1 l octa, 3 ks nízkoenergetického sladidla - sacharinu, 15 dkg cibule, 2 dkg soli, 1/2 lžičky kmínu, 1 lžička pyrosulfitu

Cibuli a zelí nakrájíme, přidáme všechny ingredience a na každých 5 kg směsi dáme kávovou lžičku pyrosulfitu, dobře promícháme a necháme 24 hodin odležet. Dáváme do sklenic a 20 minut sterilujeme při 80ºC.

Vločkové dietní rohlíčky

Vločkové dietní rohlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg ovesných vloček, 10 dkg polohrubé mouky, 4 dkg pudinkového vanilkového prášku, 10 dkg másla, 1 lžíce umělého sladidla, na obalení moučkový cukr

Ovesné vločky pomeleme nebo rozmixujeme, přisypeme cukr, mouku a pudink. Vše spojíme rozpuštěným máslem. Vytvarujeme stejně velké rohlíčky, které pečeme na lehce vymazaném plechu nebo pečícím papíře dorůžova. Horké obalujeme v cukru (nemusíme).

Diabetické čokoládové tolary

Diabetické čokoládové tolary

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g měkkého másla, 60 g ovocného cukru (fruktóza), 60 g diabetického sypkého sladidla, 2 vejce, 120 g hladké mouky, 120 g celozrné mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 70 g nasekané diabetické čokolády, 2 lžíce kakaa

Maslo vyšľaháme s ovocným cukrom, pridáme diabetické sladidlo, vajce a všetko spolu dobre vyšľaháme na hustý krém. Múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom a nasekanou čokoládou vmiešame do krému. Dvomi lyžičkami ukladáme na plech malé kôpky. Peč...

Piškotový koláč pro diabetiky

Piškotový koláč pro diabetiky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička nízkoenergetického sladidla, 4 vejce, 1 sáček pudinkového prášku vanilkového, 2-3 jablka, 2 lžíce skořice

Oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Přidáme žlouky a umělé sladidlo a vše ušleháme. Přisypeme pudinkový prášek (celé balení), dále kypřící prášek a 70 g polohrubé mouky. Vyšleháme a vznikne nám vláčné těsto, které nalijeme do ...

Pikantní okurky

Pikantní okurky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 l vody, 1 l octu, 1 balení Deko, 15 ks nízkoenergetického sladidla, 400 g cukru krupice, 1 lžička nového koření, 1 lžička celého pepře, 4 bobkové listy

Všechny ingredience povaříme asi 5 minut a ještě teplým nálevem zaléváme sklenice s okurkami, kam jsme na dno sklenice dali mrkev, cibuli, kopr a horčičné semínka. Sklenice pak steriluje 20 minut při teplotě 80 stupňů.