Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Nízkotučné mléko

Moussaka light

Moussaka light

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velké rajče, 1 menší cuketa, 1 vejce, 250 g hovězího mletého masa, 3 větší brambory, 2 stroužky česneku, 1 větší cibule, sůl, pepř, skořice, majoránka, muškátový oříšek, 3-4 lžíce nasekané čerstvé petrželky, olivový olej, troška nastrouhaného eidamu, 1 kostka hovězího bujónu, 2 sklenice nízkotučného mléka

Na jemno nakrájenou cibulku orestujeme do zlatova spolu s hovězím mletým masem. Do směsi přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, prolisovaný česnek, petržel a trochu skořice a majoránky. Zároveň si připravíme hrnec, kde povaříme v bujónu z 1/2 ko...

Dietní brambory zapečené s pórkem a žampiony

Dietní brambory zapečené s pórkem a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor vařených ve slupce, 400 g pórku, 200 g žampionů, 200 g mražené zeleninové směsi s paprikou, 200 ml nízkotučného mléka, 4 bílky, 60 g cibule, 20 ml rostlinného oleje, špetka soli, špetka pepře

Na dno olejem vymazaného pekáče naskládáme vrstvu brambor, nakrájených na kolečka, přidáme na kolečka nakrájený pórek a cibuli. Mraženou zeleninu a očištěné, na plátky nakrájené žampiony krátce povaříme, slijeme a přidáme do pekáče. Osolíme, opep...

Kuře na pórku

Kuře na pórku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kuřecích prsou, 1 střední pórek, 1 cibule, kousek taveného sýra 20%, 1 dcl nízkotučného mléka, 1 lžička olivového oleje

Kuřecí prsíčka pokrájíme na nudličky a orestujeme s cibulkou zpěněnou na trošce olivového oleje. Když je maso měkké, přidáme proužky pórku, nízkotučný sýr, vše podlijeme mlékem a krátce produsíme, aby pórek zůstal křupavý. Jako příloha se výborně ...

Ostrá čočková polévka s mrkví

Ostrá čočková polévka s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g čočky, 1,2 l zeleninového vývaru, 350 g mrkve, 2 cibule, 250 g sterilovaných rajčat, 2 stroužky česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička kmínu, 1 lžička koriandru, 1 lžička chilli koření, 1/2 lžičky kurkumy, 1 lžíce citronové šťávy, špetka soli, 3 dcl nízkotučného mléka, 1 balení bílého jogurtu

Nejdříve si očistíme mrkev a nakrájíme na kolečka, oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli a česnek. Do cedníku nasypeme čočku a propláchneme jí studenou vodou. Necháme ji okapat a nasypeme do velké pánve, zalijeme 8,5 dl zeleninového vývaru, přidám...

Polévka z hlávkového salátu

Polévka z hlávkového salátu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka hlávkového salátu, 600 ml nízkotučného mléka, 1 cibule, 2 listy bobkového listu, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 stroužek česneku, troška muškátového ořechu, 1 lžička Vegety, troška petrželové natě, 4 lžíce šlehané smetany

Mléko s vegetou a bobkovým listem krátce povaříme. Na pánvi osmažíme cibulku, prolisovaný česnek, špetku muškátového oříšku a vše přidáme do mléka. Pak vmícháme na drobno nakrájený hlávkový salát a na mírném ohni vaříme asi 6 minut. Na talíři ozdo...

Brambory plněné šunkou a sýrem

Brambory plněné šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

vařené brambory, ½ hrnku najemno nakrájené šunky, ½ hrnku strouhaného sýru , 2 rozmačkané stroužky česneku, 2 lžičky másla, ½ šálku nízkotučného mléka, 1 lžička nakrájené čerstvé petrželky , ¼ lžičky soli, ¼ lžičky cayenského pepře

Předehřejte troubu na 250°C. Propíchněte brambory vidličkou, naaranžujte je dokola do mikrovlnné trouby a zakryjte je vlhkým papírovým ručníkem. Prohřejte je na nejvyšším stupni asi šest minut, pak je otočte a hřejte dalších šest minut. Nechte dvě...

Jehněčí maso na česneku s bramborem a dušeným špenátem

Jehněčí maso na česneku s bramborem a dušeným špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g libového jehněčího masa, 4 stroužky česneku, 100 g cibule, 500 g brambor, 1 kg čerstvého nebo zmraženého špenátu, 50 ml nízkotučného mléka, 1 vejce

Jehněčí maso dusíme ve vodě s polovinou jemně nakrájené cibule a dvěma stroužky česneku. Když je maso skoro měkké, přidáme brambory nakrájené na kostičky a dusíme doměkka. Ke konci dochutíme zbylým česnekem. Špenát spaříme, nasekáme a dáme dusit d...

Koktejl z jablek a meruněk

Koktejl z jablek a meruněk

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 4 meruňky, 300 ml nízkotučného mléka, 2 lžíce medu, špetka mleté skořice

Jablko zbavíme slupky a jadřince a nakrájíme na kousky. Dáme ho společně s nakrájenými meruňkami do mixéru, přidáme třetinu mléka, med a skořici. Rozmixujeme na pyré a postupně přidáme zbytek mléka. Podáváme chlazené.

Tvarohový pudink

Tvarohový pudink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g másla, 20 g cukru krupice, 2 ks slepičí vejce, 100 g odtučněného tvarohu, 2 lžíce nízkotučného mléka, 20 g vanilkového pudinkového prášku, 1 lžíce ztuženého pokrmového tuku, 1 lžička citronové kůry

Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme žloutky a nastrouhanou citrónovou kůru, pak vmícháme tvaroh. Přidáme mléko v němž jsme rozpustili pudinkový prášek a vše dobře promísíme. Nakonec zlehka vmícháme dobře ušlehaný sníh. Hmotu nalijeme do tuke...