Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Nové koření

Utopenci

Utopenci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 špekáčků, 1,5 l vody, 0,5 l octu, 4 větší cibule, 1/2 lžičky nového koření, 10 g cukru moučky, 6 bobkových listů, 5 lžic rostlinného oleje

Vodu smícháme s octem, přidáme cukr, olej a necháme projít varem. Mezitím špekáčky oloupeme a rozkrojíme na půl. Cibuli nakrájíme na jemno a část vhodíme do sklenice. Přidáme část nového koření, 2 bobkové listy a několik špekáčků. Postup opakujeme...

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 balení Hermelínu (nakrájené na třetiny nebo osminky), 2 žluté a 2 červené středně velké cibule (nakrájené na prstýnky) - orestované a vychlazené, 3-6 piri papriček nakrájených na proužky, 10-15 zelených oliv (nakrájených na kroužky), 3 lžíce nálevu z kapie, 4 prolisované stroužky česneku, bobkový list, drcený barevný pepř, nové koření, tymián, sůl, 1 lžíce kapary (+ 2 lžíce nálevu)

Jednotlivé suroviny proložíme a uložíme uzavřené do sklenice někde do chladu.

Pivovarský bůček ( Bůček na pivě)

Pivovarský bůček ( Bůček na pivě)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g bůčku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce světlého piva, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce strouhanky, 3 kuličky nového koření, špetka pepře, 1 hrst petrželové natě, 100 g uzeného sýra

Bůček nakrájíme na plátky o tloušce asi 1 cm. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme k ni maso a z obou stran je opečeme. Podlijeme trochou piva a vody, přidáme prolisovaný česnek, koření a dus...

Koření na perník nebo do štrůdlu

Koření na perník nebo do štrůdlu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 kuliček nového koření, 1 lžička hřebíčku, 0,5 lžičky mletého muškátového ořechu, 1 badyán

Nové koření, hřebíček a badyán vsypeme do mlýnku nebo do hmoždíře a rozdrtíme na jemný prášek. Přimícháme mletý muškátový oříšek a dobře promícháme. Mě se osvědčilo nasypat vše do uzavřené sklenice, se kterou potom několikrát prudce zatřepu. Kořen...

Rybí zavináče

Rybí zavináče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kg sladkovodních ryb (nejlépe cejn), sůl dle chuti, 4 cibule, ocet dle chuti, 8 kuliček nového koření, 15 kuliček pepře, 2 lžíce cukru krupice, 6 bobkových listů, 2 sáčky mražené zeleniny (nejlépe s kukuřicí)

Nejprve si připravíme nálev: 1l vody, 1l octa, nové koření, pepř, cukr, bobkový list, 1/2 lžíce soli, zeleninová směs. Vše povaříme cca 1/2 hodiny a necháme vychladnout. Poté očištěné ryby nasolíme a namačkáme do nádoby, po 3 dnech v chladu vyjme...

Rybí omáčka

Rybí omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 20 g konzervované ryba, 10 g pomeranče, 5 g cukru moučka, bobkový list, troška pepře, troška nového koření

Do majonézy vmícháme jemně posekanou rybu a pomeranč, osladíme a okořeníme.

Steak Ema s krémovou omáčkou

Steak Ema s krémovou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězí svíčkové, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 100 ml olivového oleje, 4 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 3 ks šalotky, 2 lžíce rozmarýnu, 1 lžička nového koření, 75 ml koňaku, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 200 ml omáčky demi glace, 80 g másla

Hovězí maso nakrájíme na čtyři kusy. Osolíme a opepříme ze všech stran a poté opékáme 6 minut z každé strany na olivovém oleji. Na druhé pánvi opékáme najemno nakrájenou šalotku, rozmarýn a mleté nové koření. Až je šalotka zhnědlá, odstavíme z o...

Srnčí plíce a srdce na smetaně

Srnčí plíce a srdce na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 srnčí plíce a srdce, 1 velká cibule, 100 g sádla, sůl a kmín podle potřeby, 300 ml sladké smetany, 4 zarovnané lžíce hladké mouky, Vývar: 1000 ml vody, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 4 kuličky jalovce, 2 větvičky tymiánu, 2-3 bobkové listy, pár kapek octa

Srnčie pľúcka a srdce dôkladne opláchneme. Zo srdca stiahneme pevný blanitý obal, rozrežeme ho a dôkladne vyumývame. Pľúcka aj srdce pokrájame na drobnejšie kúsky. Na tuku speníme cibuľu, pridáme pokrájané vnútornosti, posolíme, posypeme rascou a ...

Pikantní utopenci

Pikantní utopenci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

11 špekáčků, 2 papriky, 5-6 cibulí, 300 ml octa, 500 ml vody, 3 rozlámané feferonky, 1 lžíce hořčičného semínka, 1 lžička soli, pár kuliček jalovce, pár kuliček nového koření, pepř celý, pár kusů bobkového listu

Špekáčky oloupeme, rozkrojíme a propícháme vidličkou nebo jehlou na ražniči. Papriky nakrájíme na proužky a cibuli na kolečka. Dáme vařit nálev z octa, vody, koření a feferonek a po 8 minutách přidáme proužky papriky. Uvedeme opět do varu a po 2 ...

Domácí utopenci

Domácí utopenci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vody, 0,5 l octa, 500 g cibule, 20 špekáčků, 6 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 1 lžíce cukru moučka, 1 balení Nálevu na nakládání okurek

Svaříme vodu s octem, vsypeme celý (nikdy nedělit na několik nálevů!) obsah 100 g balení Nálevu na nakládání okurek, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout. Špekáčky oloupeme, rozkrojíme podélně napůl, ale nedokrojíme (můžeme nechat i vcelku) a...

Nakládané buřtíky

Nakládané buřtíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

560 ml vody, 350 ml octa, 140 ml rostlinného oleje, 5 lžic Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 5 lžic plnotučné hořčice, 5 bobkových listů, 5 kuliček nového koření, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, trochu chilli koření, 500 g špekáčků, 12 lžic sladkého kečupu, 3 cibule

Vodu, ocet, olej, Worcesterskou omáčku, hořčici, bobkové listy, nové koření, sůl, pepř a chilli koření dle chuti povaříme, až se rozpustí hořčice. Pak vmícháme kečup a necháme chvilku vychladnout. Do omyté 3 litrové sklenice skládáme špekáčky rozk...

Pangasius v nálevu

Pangasius v nálevu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg pangasiuse, 4 vejce, 100 g cibule, 1 houska, 1 dcl mléka, 1 l vody, 2 dcl octa, 0,5 dcl oleje, 1 lžička soli, 50 g cukru krystal, 8 bobkových listů, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček pepře, 1 lžička pepře mletého

Housku namočíme do mléka a po chvilce vymačkáme. Pangasia umeleme na masovém strojku společně s cibulí. Do hmoty přidáme vajíčka a vymačkanou housku. Důkladně promícháme a vytvoříme kuličky v průměru 4 cm, lehce zmáčkneme a obalíme v hladké mouce....

Hrášková kaše pro nejmenší

Hrášková kaše pro nejmenší

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti mraženého hrášku, 1-2 brambory, 0,5 kuřecího stehenního řízku, špetka mletého nového koření, 0,5 lžičky nasekané zelené petrželky, špetka soli (není nutná), 2 lžíce olivového oleje

Na trošce olivového oleje osmahneme najemno nakrájené maso. Až se zacelí, zalijeme troškou vody a povaříme v ní hrášek a nové koření (pokud solíme, tak i sůl). Ke konci vaření přídáme na zahuštění najemno (nejlépe na kašičku) nasekaný brambor (dle...

Vánoční skořicové mini muffins

Vánoční skořicové mini muffins

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 hrnečku polohrubé mouky, 1/2 hrnečku cukru krupice, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky drceného muškátového ořechu, 1/2 lžičky nového koření, 1 vejce, 1/2 hrnečku sladké smetany, 1-2 másla, 2 větší jablka, 4 lžíce cukru moučky, 1,5 lžičky mleté skořice

Jablka oloupeme, zbavíme jader, nastrouháme a smícháme s 2 lžícemi moučkového cukru a 1 lžičkou mleté skořice. Ve velké míse smícháme mouku, cukr krupici, prášek do pečení, sůl, muškátový oříšek a mleté nové koření. Dále přidáme lehce našlehané va...

Krémová s květákem

Krémová s květákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 2 brambory, 1 mrkev, kousek petržele, sůl, pepř, špetku muškátového ořechu, 5 kuliček nového koření, 1 lžíci petrželové natě, kousek másla

Květák rozebereme na větší růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na osminky, petržel na kousky. Vše zalijeme vodou, osolíme, přidáme celou mrkev, pár snítek zelené petržele, koření a přivedeme k varu. Vaříme asi deset minut (do změknutí zeleniny)...

Mexická směs pro nejmenší

Mexická směs pro nejmenší

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 mrkve, hrst rýže, 2 rajčata, 0,5 hrsti kukuřice, 0,5 hrsti hrášku, 5 dkg telecího masa, špetka mletého nového koření, špetka mletého kmínu, 2 lžíce olivového oleje

Zeleninu a maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme najemno. Na trošce olivového oleje si osmahneme maso a přidáme zeleninku a koření. Zalijeme troškou vody a dusíme doměkka. Mezitím si ve zvláštním hrnci uvaříme rýži. Směs poté pr...

Kapr na šalvěji

Kapr na šalvěji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 očištěný kapr, 1 větší cibule, 50 g anglické slaniny v plátcích, špetka soli, špetka pepře, 4-6 lístků šalvěje, 1/2 hrnečku hladké mouky, 200 ml sladké smetany, 2 bobkové listy, 3-4 kuličky nového koření, 3-5 kuliček celého pepře, 2 lžíce másla

Kapra nakrájíme na porce, ty osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nasekanou šalvějí. Nakonec obalíme v hladké mouce. Takto připravené porce osmahneme v pánvi, na rozehřátém másle, nejprve na jedné straně, otočíme a k masu přidáme cibuli, nakrájen...

Cibulová polévka

Cibulová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 lžíce sádla, 8 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1/2 kostky masoxu, 2 plátky chleba

Na sádle do růžova osmažíme plátky cibule, přidáme lžičku hladké mouky a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažnou vodou (1l), přidáme koření, vaříme dále 1/4hod. Pak polévku přes síto propasírujeme, znovu povaříme, ochutíme masoxem a podáváme...

Pác na slaninu a uzené maso

Pác na slaninu a uzené maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg soli, 10 l vody, celý pepř, 2 velké cibule, bobkový list, nové koření, jalovec, 4 stroužky česneku

Do vody dáme soľ, čierne celé korenie, cibule pokrájané na kocky, bobkový list, nové korenie, borievky a strúčiky cesnaku. Všetko povaríme a necháme vychladnúť. Pác precedíme a zalejeme ním mäso. Mäso musí ležať v páci aspoň 2 týždne. Potom ho vyb...

Baklažán po turecku

Baklažán po turecku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g lilku, 50 ml olivového oleje, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 středně velká cibule, 200 g rajčat, 150 g čerstvých nebo zamražených hřibů, 2 stroužky česneku, 100 ml červeného vína, 1 citrón, 1 lžíce másla, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, sůl podle potřeby

Olúpané a umyté baklažany pokrájame na rezance, posolíme, premiešame s múkou a pečieme v rozpalenom oleji. Vyberieme ich, do oleja dáme na kolieska pokrájané rajčiaky, nadrobno pokrájanú cibuľku a podusíme asi 10 minút. Potom pridáme zvlášť na mas...

Sterilovaná cuketa s rajčaty a okurkami

Sterilovaná cuketa s rajčaty a okurkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

cukety, rajčata, okurky, mrkev, cibule, Nálev: 1 balení Deka, 5 kuliček pepře, 2 kuličky nového koření, 1,75 l vody, 0,5 l octa, 1/4 litrový šálek cukru

Rajčata spaříme a oloupeme. Okurky salátovky a cukety umyjeme. Cuketu rozkrojíme na polovinu a vydlabeme vnitřek se semeny. Zeleninu si nakrájíme na tak velké kousky, jaké chceme mít. Na dno sklenice dáme trochu nakrájené mrkve a cibule, naskládám...

Kyselo s houbami

Kyselo s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 1/4 l mléka, 4 velké brambory, 5 vajec, 1 hrst sušených nebo čerstvých hub, 2 lžíce octa, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 1 lžička kmínu, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, pepř dle chuti

Oloupeme brambory, očistíme houby. Ty sušené zalijeme vodou a necháme nabobtnat, poté vymačkáme. Brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme do poloměkka. Do hrnce nalijeme litr mléka, přidáme koření a osolíme. Do vroucího mléka přidáme houby, polom...

Pikantní okurky

Pikantní okurky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 l vody, 1 l octu, 1 balení Deko, 15 ks nízkoenergetického sladidla, 400 g cukru krupice, 1 lžička nového koření, 1 lžička celého pepře, 4 bobkové listy

Všechny ingredience povaříme asi 5 minut a ještě teplým nálevem zaléváme sklenice s okurkami, kam jsme na dno sklenice dali mrkev, cibuli, kopr a horčičné semínka. Sklenice pak steriluje 20 minut při teplotě 80 stupňů.

Kyšková polévka

Kyšková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 větších brambor, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, špetka soli, 500 ml kyšky, 2 vejce, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sádla, 1,5 sáčku kysaného zelí

Oloupané brambory nakrájíme na drobnější kousky a zalijeme 1 l vody. Přidáme bobkové listy, nové koření, sůl a drobně překrájené kysané zelí. Vaříme doměkka. Pak z vývaru vyjmeme koření a vmícháme kyšku, v níž jsme předem rozkvedlali vejce a jednu...

Roštěnky na celeru

Roštěnky na celeru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 1 mrkev, 1 celer, 50 g slaniny, 1 cibule, 250 g zakysané smetany, 3 lžíce octa, 2 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 3 lžíce bílého vína, 3 snítky tymiánu, sůl dle chuti, 2 lžíce oleje

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Celer a mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Plátky masa poté naložíme na 24 hodin do marinády z 200 ml vody, octa, bobkových listů, nového koření, celého pepře a polovinu zeleniny. Druhý den na pánvi ...

stránka: