Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Okoun

Okoun na oleji

Okoun na oleji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g okouna, 100 g oleje, hladká mouka, mletá paprika , sůl

Ryby očistíme a obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou. Potom je prudce opečeme na oleji.

Okoun po zámecku

Okoun po zámecku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší okouni nebo 8 menších, 80 g másla, 80 g anglické slaniny, 100 ml červeného vína, 100 ml smetany, sůl a tymián

Ryby stáhneme z kůže a osolíme. Polovinou másla vymažeme zapékací misku, pomazané dno poklademe polovinou anglické slaniny nakrájené na menší plátky. Na slaninu nandáme připravené rybky. Posypeme je tymiánem a podlijeme červeným vínem. Navrch dá...

Okoun s pečenou zeleninou

Okoun s pečenou zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 25 g oliv, 1 paprika (kapie), 2 ks okounu, 1/2 ks citrónu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce rozmarýnu, 3 lžíce bazalky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Brambory pořádně omyjeme a neoloupané ja nakrájíme na kolečka. Naskládáme je spolu s paprikou nakrájenou na proužky na plech vyložený pečícím papírem. Zastříkneme lžící oleje a posypeme rozmarýnem. Osolíme, opepříme. Pečeme 25 minut na 180 °C. ...