Omáčka bešamelová

Světlá jíška z másla a hladké mouky zředěná mlékem, ochucená solí a muškátovým květem. Patří mezi základní teplé hrubé bílé omáčky a vycházíme z ní při přípravě mnoha omáček přidáním dalších ingredincí a vložek: Cibulová - přidáme cibuli dušenou na másle a smetanu na zjemnění Krémová - zjemněná smetanou, máslem a žloutky Bohemia - ochucená bílým vínem, libečkem, šalotkou a šunkou Křenová - se zakysanou smetanou, citronovou nebo limetovou šťávou, dochucená křenem Mornay - omáčka se žloutky a strouhaným sýrem výrazné chuti Bešamelová omáčka je velmi vhodná na zapékání těstovin, především lasagní, masa, rybích specialit a jídel z brambor.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář