Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Omáčka bešamelová

Kuře na paprice - Grunt omáčka

Kuře na paprice - Grunt omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí stehna, sůl, koření na kuře, 300 ml vody, 200 ml mléka, Grunt omáčka Kuře na paprice

Kuřecí stehna osolíme a posypeme kořením na kuře. Dáme do remosky (pekáče), podlijeme vodou a pečeme asi 1 hodinu. Omáčka: Do hrnce nalijeme vodu a mléko nebo smetanu. Přivedeme k varu, přidáme obsah vaničky Grunt omáčka Kuře na paprice, dobře r...

Zeleninový nákyp s ravioli

Zeleninový nákyp s ravioli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g ravioli se zeleninou, 1 lilek, 1 stroužek česneku, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička koření na pizzu, 4 rajčata, 2 cukety, 1 lžička másla, 125 g goudy, 1 hrneček bešamelové omáčky, sůl a pepř dle chuti, špetka muškátového květu, 1 svazek tymiánu

Ravioli uvaříme dle návodu, scedíme a necháme odkapat. Troubu si předehřejeme na gril. Oloupaný a opláchnutý lilek nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme a přidáme ho k oleji a koření na pizzu, které jsme si smíchali v misce. Touto směsí potřeme...

Zadělávaná kuřecí prsíčka

Zadělávaná kuřecí prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 200 g krevet, 250 ml bešamelové omáčky, 100 g řapíkatého celeru, 2 lžíce másla, 75 ml oleje, sůl a pepř dle chuti, 4 cl dezertního červeného vína (tesavela), 250 ml drůbeží šťávy, 1 hrst bazalky nasekané najemno

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. Osolíme, opepříme a okořeníme bazalkou. Na tuku s máslem zprudka opečeme, přidáme celer nakrájený na drobno, společně s krevetami a zalijeme připraveným bešamelem, drůbeží šťávou a vínem. ...

Zubáč (candát) s bešamelovou omáčkou

Zubáč (candát) s bešamelovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg candáta, 100 g žampiónů, 100 g másla, 2 dcl bešamelové omáčky , 50 g cibule, bobkový list, pepř, citronová šťáva, petržel, sůl, 2 dcl bílého vína

Cibuľu posekáme nadrobno a speníme na masle. Pridáme očisteného zubáča pokrájaného na porcie, okoreníme a osolíme. Podlejeme vínom a udusíme do polomäkka. Osobitne udusíme huby a pridáme ich k dusenej rybe. Zalejeme bešamelovou omáčkou a pridáme b...

Topinambury zapečené v bešamelu

Topinambury zapečené v bešamelu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg topinambur, 500 ml omáčky bešamelové, 80 g parmazánu, 50 g másla, sůl, pepř a drcený kmín podle chuti, 1 lžíce čerstvě nasekané petrželové nati

Topinambury oškrabeme, umyjeme, pokrájame na menšie kúsky. Dobre ich poutierame a opekáme ich na masle niekoľko minút. Potom pekáč potrieme tukom, naplníme ho topinamburami, zalejeme bešamelom, posypemé strúhaným parmezánom, okoreníme, osolime a ...

Telecí plátky s omáčkou Mornay

Telecí plátky s omáčkou Mornay

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecího masa z kýty, 150 g čerstvých žampiónů, 4 oloupaná rajčata, 50 g másla, 200 ml zakysané smetany, 50 ml olivového oleje, troška mletého pepře a soli, 1 lžíce petrželové nati, Na omáčku Mornay: 3 žloutky, 50 g másla, 4 lžíce bešamelové omáčky, 50 g postrouhaného ementálu, 1-2 lžičky citronové šťávy, 1 lžička worcesterske omáčky, špetka soli

Teľacie plátky naklepeme, posolíme, okoreníme a z oboch strán prudko opečieme na oleji. Na panvici podusíme na masle šampiňóny a nakrájané a olúpané rajčiaky. Zalejeme smotanou a prelejeme cez opečené rezne. OMÁČKA MORNAY: Do kotlika dáme žĺtk...

Houbová omáčka s nudlemi

Houbová omáčka s nudlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g žampionů, 2 mrkve, 100 g hlívy ústřičné, sůl dle chuti, 250 g širokých nudlí, 2 lžíce oleje, 200 ml smetany ke šlehání, svazek kerblíku, 1 lžíce nakládaného zeleného pepře, 1 kostka bylinkového bujónu, 1 lžíce bešamelové omáčky, 1 lžíce citronové šťávy, pepř dle chuti

Hlívu očistíme a osušíme. Žampiony rozpůlíme, hlívu nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na jemné kostičky. V hrnci přivedeme k varu vodu s jednou lžičkou soli. Přisypeme nudle a na mírném ohni je vaříme na skus podle návodu n...

Dýňové lasagne

Dýňové lasagne

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 dýně, 12 plátků lasagní, 1 plechovka rajčat, 1 balení Mozzarelly, 1 lžička tymiánu (Mateřídoušky obecné), 1 lžička oregana, špetka soli, špetka pepře, špetka chilli, špetka kari koření, 1 cibule, 300 ml bešamelové omáčky

Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme. K ní přidáme na kostičky nakrájenou dýni a chvíli restujeme. Poté přidáme krájená rajčata z plechovky, koření a chvíli dusíme. Do zapékací mísy dáme na dno vrstvu lasagní na ně rozprostřeme dýňovou směs a beš...