Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Omáčka thai pride (rybí omáčka)

Jarní závitky s kuřecími prsíčky

Jarní závitky s kuřecími prsíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřecího prsa, 1 ks mrkve, 1 ks chilli papričky, 1 hrst arašídů (burské ořechy, buráky), 4 ks rýžového papíru, 2 lžíce máty peprné, 2 lžíce bazalky, 4 lžíce sójové omáčky, 4 lžičky omáčky Thai Pride (rybí omáčka), 2 lžičky sezamového oleje, 1 troška citronové trávy

Kuřecí prso nařízneme tak, aby nám vzniknul stejně tlustý plát. Potřeme ho sójovou omáčkou a necháme ho 10 minut marinovat. Arašídy opečeme nasucho v pánvi a poté je rozdrtíme nahrubo. Sójovou omáčku z prsou setřeme a potřeme je pro změnu seza...

Jarní závitky Saigon

Jarní závitky Saigon

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rýžového papíru, 250 g vepřového mletého masa, 2 vejce, 25 g rýžových nudlí, 1 kedluben, 1 mrkev, 20 g čínských hub, 2 jarní cibulky, troška koriandru, 1 cibule, 1 lžíce omáčky Thai Pride, 1 lžička glutamanu sodného, 1 hrst fazolových klíčků, 2 lžíce slunečnicového oleje, 4 dcl teplé vody na namáčení surovin

Připravíme si jednotlivé suroviny: rýžové nudle dáme změknout do teplé vody, pak je nastříháme na cca 5 cm. Houby taktéž namáčíme v teplé vodě, aby změkly, pak je nasekáme na nudličky. Kedlubnu i mrkev zpracujeme na tenké nudličky. Cibule a korian...

Polévka z kokosu

Polévka z kokosu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml kokosového mléka, 1 ks zázvoru, 1 ks citrónu, 2 lžíce chilli omáčky, 2 ks chilli papriček, 250 g lososa, 4 lžíce olivového oleje, špetka soli, 2 lžíce omáčky Thai Pride (rybí omáčky)

V hrnci si rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájeného lososa a na plátky nakrájený zázvor. Když je losos měkký, přilijeme kokosové mléko, rybí omáčku, chilli omáčku, celé chilli papriky a vaříme cca 15 minut. Když je polévka...

Rybí placičky s fazolkami

Rybí placičky s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, 4 lžičky omáčky Thai Pride (rybí omáčka), 2 lžičky červené kari pasty, 2 lžičky limetkové kůry, 1 lžíce hladkolisté petrželky, 1 vejce, 50 g fazolek (zelené fazolové lusky), 30 ml bílého vinného octa, 30 ml vody, 2 lžíce cukru krupice, 1 malá salátová okurka, 1 červená paprika , 1 mrkev, 1/2 větší červené cibule, 1-2 feferonky podle chuti (možno vynechat), 1/2 hrnečku oleje na smažení

Nejdříve si připravíme zálivku: Smícháme ocet s vodou, necháme lehce zahřát a vmícháme cukr. Necháme ho dobře rozpustit, pak přidáme 2 lžičky rybí omáčky a promícháme. Přidáme špetku soli. Zálivku odložíme stranou. Připravíme hmotu na placičky: ...

Moje čínské nudle s kuřecím masem

Moje čínské nudle s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší kuřecí prso, 1 lžička Solamylu, olej, 1 lžička sójové omáčky světlé i tmavé, 1 lžička rybí omáčky, 1 lžička ústřicové omáčky, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 1/2 lžičky sambaly (Sambal oelek), 1 hrst bílého zelí, 1/2 červené papriky (kapie), 1 lžíce bambusových výhonků, 1/2 sáčku čínské zeleninové směsi, 1 lžička bylinkového koření, 200 g instantních čínských nudlí

Kuřecí prso nakrájíme na malé kousky, promícháme se solamylem a dáme osmažit do pánve WOK na rozehřátý olej. Až zbělají, přidáme sójovou omáčku světlou i tmavou, rybí omáčku, ústřicovou omáčku, sladkou chilli omáčku a lžičku sambal oelek. Dusíme a...

Kuřecí po thajsku se špenátem

Kuřecí po thajsku se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 50 g kari pasty (červené či žluté), 200 ml kokosového mléka, 2 lžíce omáčky Thai Pride, 1 červená paprika, hrst bambusových výhonků, hrst čerstvého listového špenátu, 1 lžíce olivového oleje

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi si rozpálíme olej, dáme na něj kari pastu a za stálého míchání ji 1-2 minuty restujeme, dokud neucítíme její charakteristickou vůni. Vlijeme kokosové mléko, Thai Pride omáčku a krátce ...

Thajská polévka

Thajská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml kokosového mléka, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 kostka drůbežího bujónu, 2 ks kuřecích prsou, kus zázvoru, 2 lžičky třtinového cukru, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžíce limetové šťávy, 1 lžička rybí omáčky, 1 lžička červené kari pasty, 200 g rýžových nudlí, 1 balení mražené zeleninové směsi (nejlépe thajské či asijské)

Do litru vařící vody vhodíme bujón a necháme ho rozpustit, poté přidáme celá kuřecí prsa a oloupaný zázvor a vaříme asi 10 minut. Mezitím si do misky dáme rýžové nudle, zalijeme je vroucí vodou a přiklopíme talířem. Vyndáme kuřecí prsa, nakrájíme ...

Vepřové pikantní nudličky

Vepřové pikantní nudličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 1 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, troška mletého černého pepře, 2-3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1-2 lžíce omáčky Thai Pride, 1 lžička dijonské hořčice, hrst sušených čínských (může i obyčejných) hub, 2 stroužky česneku

Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme je na rozpálený tuk, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme. Vmícháme lisovaný česnek. Přidáme všechny 3 druhy omáček, podlijeme troškou vody, vsypeme hrst sušených hub a dusíme doměkka. Na závěr do...