Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Oregano

Bagety s rajčatovo-sardelovou pastou

Bagety s rajčatovo-sardelovou pastou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg sušených rajčat, 1/2 lžičky bazalky, 1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 6 ks sardinek, 4 ks bagety, 1 ks římského salátu, 4 plátky parmské šunky

Nadrobno nakrájená rajčata smícháme se sardinkami, které jsme rozdrtily vidličkou, s najemno nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Touto pastou potřeme spodní část přepůlených baget. Přidáme plátek šunky a salát, přiklopíme horní částí baget a ...

Boloňská omáčka s vínem

Boloňská omáčka s vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hovězího mletého masa, 0,5 l hovězího bujónu, 10 dkg celeru, 1 střední kořenová petržel, 1 střední mrkev, 1 rajčatový protlak (cca 200 g), 2 dcl suchého červeného vína, muškátový oříšek, oregano, sůl, pepř, 120 g anglické slaniny v celku, 1 střední cibule

Anglickou slaninu si nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Ke konci škvaření přidáme cibulku a restujeme, dokud nezesklovatí. Poté přidáme na hrubo nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel a celer) a restujeme cca 20 minut, dokud zelenina nezačne hodně v...

Bramborová pizza

Bramborová pizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 250 g brambor, 25 g droždí, 1 lžička cukru krupice, 6 lžic mléka, 1 vejce, špetka soli, 200 g měkkého salámu, 1 cibule, 1 konzerva leča, 4 lžíce strouhaného sýru, 1 konzerva kečupu, troška oregana

Z mléka, cukru a droždí připravte kvásek. Uvařené brambory oloupejte a najemno nastrouhejte. Přidejte sůl, prosetou mouku, vykynutý kvásek a vejce a vypracujte hladké těsto. Zakryjte ho čistou utěrkou a nechte asi 40 minut kynout. Cibuli oloupejte...

Bramborová pizza s rajčaty

Bramborová pizza s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 150 g celozrnné mouky, 1 pórek, 300 g rajčat, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 10 oliv bez pecek, 5 větviček tymiánu, troška bazalky, troška oregana, 100 g ovčího sýru, špetka soli, špetka pepře, tuk na vymazání formy

Brambory opereme a pod pokličkou vaříme v osolené vodě asi 25 minut. Slijeme je, necháme odpařit, oloupeme a ještě horké prolisujeme lisem na brambory. Necháme je vychladnout. Předehřejeme troubu. Vymažeme formu. Bramborovou hmotu ochutíme solí...

Bramborové šlupky

Bramborové šlupky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 lžíce oregana, 1 lžíce olivového oleje, špetka soli

Brambory oloupejte, ne škrabkou ale nožem, aby byly šlupky silnější. Šlupky dejte do mísy, posypejte solí, oreganem a trochou olivového oleje. Vše promíchejte. Poté šlupky dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě cca 10 minut.

Bramborový dort se sýrem

Bramborový dort se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

900 g brambor, 1 mladá cuketa, 200 ml smetany na vaření, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 1 lžíce sekané petrželové natě, 1 lžička oregana, kousek másla, 200 g tvrdého sýra, 3 jarní cibulky, 3 ředkvičky

Brambory i cuketu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve smetaně rozmícháme rozmačkaný česnek, bylinky, osolíme a opepříme. Dortovou formu vymažeme máslem. Střídavě do ní skládáme vrstvy brambor a cukety. Každou vrstvu osolíme, pokropíme ochucen...

Bramborový dortíček

Bramborový dortíček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 velké brambory, 1 velká cibule, sůl, pepř, tymián, oregano, 1 vejce, smetana

Brambory oloupeme a na struhadle je nastrouháme na tenké plátky, dáme do mísy a ochutíme, důkladně promícháme. Pak je naskládáme do zapékací misky, můžeme použít i malou dortovou formu. Smícháme vejce a smetanu a nalijeme na brambory. Pečeme do rů...

Bramborový koláč

Bramborový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 250 ml zakysané smetany, 4 vejce, 150 g strouhaného uzeného sýra, 120 g listového těsta, 3 lžíce másla, 4 stroužky česneku, 1 lžička kmínu, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 lžička oregana, 100 g posekaných lískových ořechů, 1 lžíce sardelové pasty

Zemiaky v šupke umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme rascu a uvaríme do mäkka. Vodu zlejeme, necháme trocha vychladnúť, ošúpeme ich a poprekrajujeme na polovice. Zapekaciu misu vyložíme rozvaľkaným lístkovým cestom, potrieme sardelovo...

Bramborový kotlík

Bramborový kotlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 20 g másla, 1 cibule, 500 ml drůbežího vývaru, sůl a pepř dle chuti, špetka oregana, 200 g jemných párků

Brambory pořádně kartáčkem odrhneme a uvaříme ve slupce doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Poté je oloupeme. V kotlíku, nebo menším kastrůlku rozehřejeme máslo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme špetku oregana a na kostičk...

Bruschetta

Bruschetta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rajčat, 5 stroužků česneku, 100 ml olivového oleje, 2 červené cibule, 1 svazek čerstvé bazalky, špetka pepře, 1 lžička sušeného oregana, špetka soli

Paradajky umyjeme a spolu s cibuľkami nakrájame na drobné kocky. Cesnak prelisujeme alebo nakrájame na jemno. Suroviny zmiešame, dochutíme soľou, korením, oreganom, nasekanou čerstvou bazalkou a pokvapkáme olivovým olejom. Hotovú bruschettu nechám...

Cajunské koření

Cajunské koření

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce celého pepře bílého, 2 lžíce celého pepře černého, 4 lžíce pepře cayenského, 2 lžíce česneku v prášku, 1 lžíce cibule v prášku, 2 lžičky tymiánu , 2 lžičky mleté sušené hořčice, 1/2 lžičky mletého fenyklu, 1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky kmínu římského

Všetky ingrediencie spolu zomelieme. Korenie používame na grilovanie mäsa. Dávame na mäso asi 6 hodín pred grilovaním. 1 lyžica stačí asi na 4 porcie.

Cannelonni se špenátem a kozím sýrem

Cannelonni se špenátem a kozím sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 2-3 ks česneku, 8 ks cannelonni, 100 g špenátu, 100 g kozího sýru, 7 g soli, 7 g pepře, 200 g vepřového mletého masa, 150 g goudy, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce másla, 1 lžíce oregana, 1 balení sterilovaných rajčat

Postup je velmi jednoduchý: Cibuli a česnek nakrájíme najemno, sýr na kostičky. Česnek a cibuli opečeme na oleji dozlatova, přidáme špenát a necháme zavadnout. Smícháme se sýrem a rozmixujeme dohladka. Osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme máslem...

Čekankový salát s ricottou

Čekankový salát s ricottou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g čekanky, 250 g žampionů, 150 g pórku, 3 lžíce červeného vinného octa, 5 lžic dýňového oleje, 250 g sýru riccota, sůl, mletý pepř, 2 lžíce oregana

Čekanku rozebereme na listy, hořké části odkrojíme. Žampióny nakrájíme najemno. Prstýnky póru asi 2 minuty povaříme a na sítu přelijeme studenou vodou. Houby a zeleninu vložíme do mísy, zalijeme zálivkou z octa, oleje, soli a pepře. Ricottu rozdro...

Cibulová salátová zálivka

Cibulová salátová zálivka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl včelího medu, 1 dcl jablečného octu, 1 dcl vody, 1 cibule, špetka oregana, špetka majoránky, špetka mleté papriky

Cibuli nakrájíme nadrobno. Med zředíme vodou a přivedeme téměř k varu. Přidáme nakrájenou cibuli, krátce povaříme a vmícháme ocet a koření. Na malém ohni vaříme nezakryté asi 8-10 minut. Zálivku necháme asi 1 hodinu odležet.

Citrónovo-oreganové brambory

Citrónovo-oreganové brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,2 kg brambor, 4 lžíce oregana, 2 lžíce olivového oleje, 1 citrón, 1 lžička soli

Brambory nakrájíme na kusy s hranou asi 4 cm a uvaříme do poloměkka. Brambory dáme na plech, posypeme oreganem, osolíme, přidáme citrónovou kůru a pečeme 15 minut na 150 °C. Poté teplotu zvýšíme na 220 °C a pečeme ještě 20 minut – v polovině p...

Cizrna v rajčatové omáčce

Cizrna v rajčatové omáčce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g cizrny, 150 ml rajčatového protlaku, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička oregana

Cizrnu uvaříme podle běžného návodu. Na pánvičce necháme zesklovatět nakrájenou cibulku a opéci nadrobno nasekaný česnek, poté přidáme scezenou cizrnu, chvilku opékáme a zalijeme protlakem a okořeníme oreganem. Necháme asi 8 minut vařit, aby se n...

Codůmdalové kuře

Codůmdalové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích čtvrtek, 3 ks jablek, 3 ks cibule, troška bazalky, troška oregána, kousek slaniny, 2 ks paprik (kapie)

Prošpikujeme kuřecí čtvrtky slaninou a naskládáme do pekáčku. Jablka rozkrájíme na čtvrtky a vybereme jádřinec. Cibuli očistíme, nakrájíme na velká kolečka. Papriky očistíme a podélně nakrájíme na čtvrtky. Přidáme do pekáčku ke kuřeti tak, aby co ...

Čokoládové kuře

Čokoládové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 3 čtverečky hořké čokolády, chilli papričky, skořice, sůl, oregano, 2 cibule, 3 rajčata, 7-10 dkg arašídů , 8-10 stroužků česneku, sezam

Kuře rozčtvrtíme a dáme vařit do slané vody. Vaříme doměkka. Na plátky nakrájíme rajčata, cibuli nadrobno, rozdrcené mandle, arašídy, sezamové semínko, na plátky nakrájený česnek a čilli papričky, které jsme 30 min máčeli ve studené vodě, to vše d...

Cuketová polévka s oreganem

Cuketová polévka s oreganem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

900 g cukety, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, špetka soli , 2 lžičky oregana, 2 cibule (nebo 4 šalotky), 750 ml zeleninové vývaru, špetka pepře

Cuketu nakrájíme na tenké kolečka a necháme stranou. Ve větším hrnci si rozpustíme máslo a rozehřejeme olivový olej. Cibuli nebo šalotku nakrájíme na kousky, na velikosti nezáleží a osmahneme na tuku. Jakmile nám cibule začne vonět, vhodíme cuketu...

Ďábelská kotletka

Ďábelská kotletka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kotlety, 2 velké cibule, 1 kg rajčat, 1/2 dcl olivového oleje, 1 lžíce oregana, špetka bazalky, špetka cayenského pepře, špetka barevného pepře, špetka mletého tmavého pepře, sůl dle potřeby

Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a rozložíme na vymazaný pekáč. Rajčata nakrájíme na plátky a položíme na cibuli. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem, potřeme olejem a rozložíme na rajčata. Posypeme uvedeným kořením - o...

Domácí česnekový chléb

Domácí česnekový chléb

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílé veky, 250 g másla, 12 stroužků česneku, sůl, 1 lžička suchého oregana, 1 lžička sušeného tymiánu

Máslo, česnek, sůl, oregano, tymián důkladně rozšleháme. Veky nakrájíme na plátky, které z obou stran potřeme máslovou směsí. Veky opět spojíme a zabalíme do alobalu. Dáme péct na 20 minut do předehřáté trouby na 150 °C. Poté veky rozbalíme a ješt...

Dušená vepřová krkovice se sušenými švestkami

Dušená vepřová krkovice se sušenými švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce oleje, 600 g vepřové krkovice, 1 lžíce červeného vinného octa, 2 pórky, 1 cibule, 1 oranžová paprika (kapie), 1 lžíce oregana, 12 sušených švestek, špetka bazalky, špetka soli, špetka pepře

V kastrolu rozehřejeme polovinu oleje a osmahneme na něm maso nakrájené na kostky zhuba 2x2cm. Smažte je po všech stranách 10 minut. Přidejte ocet a ještě asi minutu smažte, až se tekutina odpaří. Maso přesuňte do mísy a do kastrolu vlijte zb...

Dvakrát pečené brambory

Dvakrát pečené brambory

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg brambor, 250 ml mléka, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička oregana, 200 g eidamu (Edam)

Brambory pečlivě omyjeme (nejlépe kartáčkem) a několikrát propíchneme vidličkou. Pečeme v troubě na 280 stupňů přibližně jednu hodinu. Poté brambory vyndáme z trouby, necháme je vychladnout, podélně je rozkrojíme napůl a vnitřek vydlabeme lžičkou....

Dýňové lasagne

Dýňové lasagne

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 dýně, 12 plátků lasagní, 1 plechovka rajčat, 1 balení Mozzarelly, 1 lžička tymiánu (Mateřídoušky obecné), 1 lžička oregana, špetka soli, špetka pepře, špetka chilli, špetka kari koření, 1 cibule, 300 ml bešamelové omáčky

Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme. K ní přidáme na kostičky nakrájenou dýni a chvíli restujeme. Poté přidáme krájená rajčata z plechovky, koření a chvíli dusíme. Do zapékací mísy dáme na dno vrstvu lasagní na ně rozprostřeme dýňovou směs a beš...

Grilovaná panenka v paprikovo - česnekové  marinádě

Grilovaná panenka v paprikovo - česnekové marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 3 stroužky česneku, 4 lžíce bylinkového oleje, 1 lžička nasekaného tymiánu, 1 lžička nasekaného oregana, 1 lžička nasekaného rozmarýnu, 2 bobkové listy, 1 lžíce uzené papriky, pepř, sůl

Suroviny na marinádu smícháme dohromady a namočíme do ní panenku na 24 hodin. Grilujeme zvolna na grilovacím tácku nebo pánvi.

stránka: