Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Oregano

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg fazolí, 1-2 cibule, 80 g rajčatového protlaku, 4-5 stroužků česneku, 200 g mletého masa, 1 pikantní klobása, 1 menší cuketa, 1/2-1 ks papriky (kapie), 1/2 dcl slunečnicového oleje, 150 g kečupu, pepř, Vegeta, sójová omáčka, špetka oregana (sušeného), 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 kostky hovězího bujónu, 1 lžíce chilli omáčky (ostřejší), sůl

Den předem namočené fazole (nejlépe becoky) uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, česnek nakrájený na plátečky, rajský protlak a zalijeme vodou. Přihodíme veškeré koření a za občasného promíchání d...

Telecí roláda s bylinkami a hráškem

Telecí roláda s bylinkami a hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecí kotlety, 100 ml plnotučného mléka, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička oregana, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžička majoránky, 4 plátky toastového chleba, 1 ks vejce, 2 lžíce másla, 1/2 hrnku hrášku, 1-4 lžíce strouhanky, 4 lžíce slunečnicového oleje

Telecí maso nařízneme na plát a osolíme a opepříme ho z obou stran. Toastových chléb nakrájíme na kostičky a opečeme ho nasucho v pánvi. Zalijeme mlékem s vyšlehaným vejcem a necháme vsáknout. Přebytečnou tekutinu slijeme. Přidáme hrášek a nasek...

Bagety s rajčatovo-sardelovou pastou

Bagety s rajčatovo-sardelovou pastou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg sušených rajčat, 1/2 lžičky bazalky, 1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 6 ks sardinek, 4 ks bagety, 1 ks římského salátu, 4 plátky parmské šunky

Nadrobno nakrájená rajčata smícháme se sardinkami, které jsme rozdrtily vidličkou, s najemno nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Touto pastou potřeme spodní část přepůlených baget. Přidáme plátek šunky a salát, přiklopíme horní částí baget a ...

Koláč s jehněčím ragú a cuketami

Koláč s jehněčím ragú a cuketami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 ks cibule, 2 ks mrkve, 2 ks cukety, 4 ks Filo těsta, 300 ml rajčatového pyré, 25 g másla, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 400 g jehněčí kýty, 1 hrst kešu ořechů, 1 hrst rozinek, 4 lžíce oregana, 1 lžíce římského kmínu, 1 lžíce kmínu, 1/2 lžičky mleté papriky

Jehněčí maso umeleme na mlýnku. Cibuli nakrájíme nahrubo a opečeme na oleji dosklovita. Přidáme maso a restujeme, dokud se neodpaří všechna voda. Poté přidáme koření a nastrouhanou mrkev. Zalijeme passatou, přidáme mletou papriku, kešu a rozin...

Pohanka s řepou a balkánem

Pohanka s řepou a balkánem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g pohanky, 1 ks řepy, 100 g balkánského sýru, 50 ml červeného vína, 200 ml zeleninového vývaru, 1 lžíce oregana

Pohanku propereme, řepu oloupeme a nastrouháme. Vše dáme do hrnce a zalijeme červeným vínem, necháme odpařit a přilijeme vývar, vaříme do změknutí. Přebytečnou vodu slijeme. Přidáme oregano a nastrouhaný sýr. Vše dobře promícháme.

Vepřové kotlety s rajčatovo-fenyklovou omáčkou

Vepřové kotlety s rajčatovo-fenyklovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřové kotlety, 8 stroužků česneku, 2 ks fenyklu, 2 ks cibule, 600 g rajčat, 2 konzervy sterilovaných rajčat, 2 bobkové listy, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce oregana, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžíce rozmarýnu, 1 hrst petrželové natě

Fenykl nakrájíme na tenké plátky, cibule na osminky a obojí opečeme na olivovém oleji. Přidáme 6 stroužků česneku a minutu opékáme. Poté přidáme rajčata v plechovce a bylinky a 15 minut podusíme. Syrová rajčata přepůlíme, osolíme, opepříme a řez...

Mexické rybí tacos

Mexické rybí tacos

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sardinek, 300 g červené cibule, 200 ml aceta balsamica, 1 lžíce kořenící směsi na čínu, 2-3 lžíce včelího medu, 1 lžíce koriandru, 1 lžíce oregana, 1 ks limety, 12 ks tortill, 1 ks avokáda, 2 stroužky česneku, 4 lžíce slunečnicového oleje, 4 lžíce chilli omáčky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře

Nejprve si připravíme marinovanou cibuli. Cibuli nakrájíme na proužky a posypeme solí. Počkáme pár minut až pustí šťávu, poté ji slijeme a cibuli propláchneme. Cibuli smícháme s medem, octem nasekaným koriandrem a oreganem a utřeným česnekem. Os...

Lasagne ratatouille

Lasagne ratatouille

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cukety, 1 ks cibule, 1 ks lilku, 1 ks papriky (kapie), 2 stroužky česneku, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 ks vejce, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 4 lžíce olivového oleje, 3 lžičky oregana, 1/2 lžičky chilli koření, 220 ml rajčatového pyré, 150 g rajčatového protlaku, 420 g sýru ricotta, 300 g lasagní, 250 g mozzarelly, 75 g parmezánu, 1 špetka muškátového ořechu, 3 lžíce parmezánu

Cuketu a lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme hodinu potit. Poté je osušíme a opečeme na pánvi nasucho. Vyjmeme je a na pánev dáme trochu oleje. Do pánve s olejem dáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, utřený česnek a papriku nakrájenou n...

Rajčatové špagety

Rajčatové špagety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 1 ks mrkve, 1 list řapíkatého celeru, 1 ks papriky (kapie), 2 lžíce olivového oleje, 100 g červené čočky, 400 g sterilovaných rajčat, 600 ml zeleninového vývaru, 350 g špaget, 2 lžičky oregana, 1/2 lžičky skořice, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Špagety i čočku uvaříme podle návodu. Všechnu zeleninu oloupeme, očistíme a nakrájíme na větší kostky. Poté ji rozmixujeme v mixéru. Vše opečeme na oleji. Po 8 minutách přidáme čočku, rajčata, vývar, oregano a skořici. Dusíme 20 minut. Osolí...

Pečené kuře s paprikami a fetou

Pečené kuře s paprikami a fetou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks česneku, 2 citróny, 1 kuře, 3 papriky (kapie), 3 ks červené cibule, 4 ks cukety, 2 lžíce oregana, 4 lžíce olivového oleje, 3 lžíce máty peprné, 200 g fety, 400 g cizrny, 1 lžička soli, 1 lžička pepře

Tři stroužky česneku prolisujeme, zbytek necháme v celku. Prolisovaný česnek smícháme s oreganem a šťávou z jednoho citrónu. Přidáme 3 lžíce oleje a připravíme si tak dresink. Osolíme, opepříme. Kuře omyjeme a na několika místech nařízneme. Pou...

Řecký jehněčí salát

Řecký jehněčí salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce máty peprné, 1/2 citrónu, 3 rajčata, 1/2 okurky, 560 g jehněčí kýty, 50 g oliv, 75 g fety

Smícháme oregano, olivový olej, šťávu z citronu a sůl. Okořeníme pepřem. Do této marinády dáme jehněčí maso nakrájené na steaky a necháme 5 minut odležet. Poté maso opečeme 5 minut z každé strany. Poté necháme odpočívat v pokojové teplotě asi ...

Pečené fazole

Pečené fazole

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g fazolí, 800 g rajčat, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce petrželové natě, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 1 špetka skořice, 1 lžička cukru krystalu, 1 lžička oregana

Fazole namočíme přes noc do vody. Poté vaříme 50 minut doměkka. Na olivovém oleji opečeme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme rajčatový protlak a pár minut vaříme na mírném plameni. Poté přidáme ostatní ingredience (rajčata oloupeme a ...

Kreolská omáčka

Kreolská omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce melasy, 1/2 ks celeru, 1 lžíce oregana, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 100-400 ml drůbežího vývaru, 7 g soli, 7 g pepře, 1 ks papriky (kapie), 100 g rajčatového protlaku, 2 lžíce worcesterské omáčky, 8 ks cherry rajčátek, 1 lžíce bazalky

Na olivovém oleji zpěníme najemno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme melasu a nastrouhaný celer. Zasypeme bylinkami a podlijeme dvěma naběračkami vývaru. Dusíme 10 minut. Poté přidáme polovinu papriky nakrájené na kostky, sůl, pepř a rajčatový p...

Tortellini polévka s masovými kuličkami

Tortellini polévka s masovými kuličkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového mletého masa, 200 g hovězího mletého masa, 4 ks jarní cibulky, 4 stroužky česneku, 2 lžíce oregana, 1-2 ks vejce, 1 lžička soli, 7 g pepře, 1 list řapíkatého celeru, 1 ks pórku, 2 ks mrkve, 1,5 l zeleninového vývaru, 300 g tortellin, 200 g špenátu

Smícháme obě mletá masa, sůl, pepř, vejce, oregano, utřený česnek a nasekanou cibulku. Pořádně promícháme a vytvoříme kuličky o průměru 1,5 - 2 cm. Celer, pórek a mrkev nakrájíme na tenká kolečka a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a čekáme až ...

Kuřecí řecký salát s avokádem

Kuřecí řecký salát s avokádem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 2 ks římského salátu, 4 ks rajčat, 3 ks jarní cibulky, 2 ks avokáda, 3 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce petrželové naťě, 5 lžíc olivového oleje, 6 oliv, 200 g fety, 1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky máty peprné, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře

Z pečeného kuřete obereme maso a nakrájíme ho na kousky velikosti sousta. Salát natrháme nebo nakrájíme na kousky. Rajčata nakrájíme na měsíčky, jarní cibulku na kolečka. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na proužky. Ihned zakápneme...

Cannelonni se špenátem a kozím sýrem

Cannelonni se špenátem a kozím sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 2-3 ks česneku, 8 ks cannelonni, 100 g špenátu, 100 g kozího sýru, 7 g soli, 7 g pepře, 200 g vepřového mletého masa, 150 g goudy, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce másla, 1 lžíce oregana, 1 balení sterilovaných rajčat

Postup je velmi jednoduchý: Cibuli a česnek nakrájíme najemno, sýr na kostičky. Česnek a cibuli opečeme na oleji dozlatova, přidáme špenát a necháme zavadnout. Smícháme se sýrem a rozmixujeme dohladka. Osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme máslem...

Zdravé vejce s bramborem na plechu

Zdravé vejce s bramborem na plechu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 200 g žampionů, 2 ks šalotky, 4 vejce, 1 lžíce olivového oleje, 3 lžičky oregana

Brambory nakrájíme na meší kusy (okolo 2 cm velké) a žampiony podle potřeby necháme vcelku nebo rozpůlíme. Šalotku nakrájíme na plátky. Smícháme brambory, šalotku, olej a oregano a pořádně promícháme. Pečeme 45 minut na 200 °C. Poté přidáme ...

Pizza diavola

Pizza diavola

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těsta na pizzu, 2-3 ks rajčat, 2 ks chilli papričky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce oregana, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 150 g mozzarelly, 200 g choriza

Rajčata spaříme, olopeme a rozmixujeme je se lžící olivového oleje. Těsto rozprostřeme a pomažeme ho rajčatovým základem. Poté přidáme mozzarellu nakrájenou na plátky, klobásu na plátky, celé chilli papričky (nebo můžeme i nakrájené najemno). Os...

Ryba na řecký způsob

Ryba na řecký způsob

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 200 g tresky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 citrónu, 2 rajčata, 1 lžíce oregana, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce petrželové natě

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno. Do pekáčku dáme brambory, cibuli, česnek, oregano, olej a pořádně zamícháme. Pečeme 15 minut na 200°C poté promícháme a pečeme ještě 15 minut. Poté přidáme citr...

Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 100 ks hub, 500 g zakysané smetany, 4 ks kuřecích prs, 1 ks cukety, 2 ks papriky (kapie), 4 stroužky česneku, 4 ks jarní cibulky, 7 g soli, 7 g pepře, 7 g oregana, 4 lžíce olivového oleje

Těstoviny uvaříme na skus. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Po chvíli přidáme na kolečka nakrájenou cuketu, houby, papriku, utřený česnek a nasekanou jarní cibulku. Chvíli restujeme. Kuřecí maso se zeleni...

Špagety s lososem, chilli a kapary

Špagety s lososem, chilli a kapary

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špaget, 400 g lososa, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžíce hladké mouky, 4 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 hrst kaparů, 1 ks chilli papričky, 2 lžíce oregana

Těstoviny uvaříme podle návodu. Lososa nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji opečeme utřený česnek, kapary, nasekanou chilli papričku a poté z pánve vyjmeme. Do té samé pánve dáme nyní lososa a opečeme ho. Těst...

Citrónovo-oreganové brambory

Citrónovo-oreganové brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,2 kg brambor, 4 lžíce oregana, 2 lžíce olivového oleje, 1 citrón, 1 lžička soli

Brambory nakrájíme na kusy s hranou asi 4 cm a uvaříme do poloměkka. Brambory dáme na plech, posypeme oreganem, osolíme, přidáme citrónovou kůru a pečeme 15 minut na 150 °C. Poté teplotu zvýšíme na 220 °C a pečeme ještě 20 minut – v polovině p...

Pečené kuře na řecký způsob

Pečené kuře na řecký způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor, 300 g cherry rajčátek, 100 g oliv, 200 g fety, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce oregana, 2 lžíce vinného octu, 8 ks kuřecích stehen

Brambory nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do pekáčku a zalijeme polovinou oleje. Na brambory naskládáme kuřecí maso a zalijeme zbylým olejem. Okořeníme dle chuti. Pečeme 30 minut na 200°C. Přidáme cherry rajčata, olivy, oregano a rozdroben...

Zapečené jehněčí s těstovinami

Zapečené jehněčí s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce oregana, 1 cibule, 1 kostka masoxu, 2 stroužky česneku, , 800 g sterilovaných rajčat, 400 g těstovin, 250 g sýru ricotta, 50 g parmazánu, 50 ml polotučného mléka, 1 lžička skořice, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Na oleji opečeme cibuli doměkka, přidáme česnek a smažíme ještě minutu. Poté přidáme jehněčí mleté maso, osolíme a opepříme a opékáme dohněda. Poté přidáme skořici, masox, rajčata a oregano. Podusíme 15 minut, poté ještě 15 minut odkryté povařím...

Krůtí polévka s rajčátky

Krůtí polévka s rajčátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g krůtích prsou, 1 menší cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky gulášového koření, 1 lžička Mexického koření, 1/2 papriky (kapie) žluté, 8 malých rajčat , 3 brambory, 1 kostka masoxu, 1 lžíce instantní tmavé jíšky, 1 lžička oregana

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Cibuli usmažíme na oleji dorůžova, přidáme maso nakrájené na malé kostičky a za stálého míchání ho krátce opečeme. Přidáme gulášové a mexické koření, zamícháme a ihned zalijeme vodou. Přikryté s kostkou Masox...

stránka: