Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Ovoce

Bleskový ovocný koláč

Bleskový ovocný koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g polohrubé mouky, 120 g cukru krupice, 50 g cukru moučka, 140 g Hery, 250 ml mléka, 2 vejce, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 600 g ovoce, 50 g másla, 1 sáček vanilkového cukru

V míse smícháme 300g polohrubé mouky s práškem do pečiva, přidáme cukr krupici, rozehřátou Heru, vlažné mléko a vejce. Dobře promícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Povrch těsta poklademe ovocem obaleným v polohrubé mouce a posypeme dr...

Borůvkovo - banánový moučník

Borůvkovo - banánový moučník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení BEBE světlých sušenek, 2 balení BEBE tmavých sušenek, 750 g jemného tvarohu, 250 g ztuženého pokrmového tuku, 1 balení vanilkového cukru, 5 lžíc cukru moučky, 1 balení borůvkového kompotu, 4 větší banány

Do obdélníkového pekáče na pečení si rozložíme do jedné vrstvy sušenky, nejlépe do tvaru šachovnice. Smícháme tvaroh, tuk, vanilkový cukr a moučkový cukr a utřeme do hladkého krému. Rozložené sušenky lehce potřeme krémem a následně narovnáme dal...

Bramborové knedlíky s ovocem

Bramborové knedlíky s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g uvařených brambor, 120 g hrubé mouky, špetka soli, 60 g krupice, 1 vejce, 300 g ovoce, 5 lžíc strouhanky, 4 lžíce másla, 4 lžíce cukru moučka

Uvařené a oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle. Mouku prosijeme do mísy společně s krupicí. Vmícháme vejce, sůl, brambory a zpracujeme v tuhé těsto. Vytvoříme váleček, který nakrájíme na plátky. Do středu každého dáme ovoce a zakulatí...

Bublanina z babiččina notýsku

Bublanina z babiččina notýsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l mléka, 2 vejce, špetka soli, 250 ml polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 4-5 lžic cukru krupice, 11/2 rohlíku, ovoce, skořice

V mléce rozmícháme vejce, přidáme sůl, mouku s kypřícím práškem, cukr a vše rozšleháme na těsto. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do menšího plechu, který si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo vylo...

Buchty na páře

Buchty na páře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g polohrubé mouky, 300 g hrubé mouky, 1 vejce, 4 lžíce cukru krystal, špetka soli, 600 ml mléka, 35 g droždí (kvasnice), 1 sklenka ovoce /meruňky,broskve.../

Z mlieka, trochy cukru a droždia pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme štipku soli, kvások, vlažné mlieko s rozpusteným zvyšným cukrom a vajce. Vymiesime hladké, vláčne cesto a necháme ho vykysnúť. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme, vykrojí...

Citrónová pěna s lesním ovocem

Citrónová pěna s lesním ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml min. 33% smetany ke šlehání, 4 žloutky, 4 lžíce moučkového cukru, jemně nastrouhanou kůru z poloviny citronu, 1 dl čerstvě vymačkané citronové šťávy, lesní ovoce, pistáciové nebo makadamové oříšky na ozdobu

Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny a směs přendejte do parní lázně. Přimíchejte citronovou šťávu a kůru a šlehejte asi 8 minut do zhoustnutí. Pak misku z parní lázně sejměte a šlehejte dál, dokud směs nevychladne. Pak vyšlehejte šlehačku dotuha, ...

Čokoládová pěna na nadýchaném piškotu s lesní směsí

Čokoládová pěna na nadýchaném piškotu s lesní směsí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 60 g cukru krupice, 50 g hladké mouky, 1 vrchovatou lžičku kakaa, Na krém: 2 žloutky, 100 g hořké čokolády, 50 g cukru krupice, 250 ml min. 33% šlehačky, 1/2 sáčku želatinového ztužovače do šlehačky (pokud máte čas chladit dezerty aspoň 4 hodiny, můžete jej vynechat), Na dozdobení: 200 g drobných lesních či zahradních plodů, 2 sáčky želatiny v prášku, 50 g mandlových lupínků

Vejce rozklepněte do mísy a vyšlehejte s cukrem do pěny. Do té postupně zašlehejte mouku prosátou s kakaem. Těsto nalijte na plech v asi 5 mm silné vrstvě a dejte péct při 180°C na 7–8 minut. Pak se pusťte do krému. Nejdřív vyšlehejte šlehačku do ...

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čokolády (např. mléčná čokoláda milka), 50 g smetany ke šlehání (šlehačka), ovoce (jablka, banány, hrušky, ananas, jahody)

Na přípravu fondue použijeme Fondue set. Do misky na fondue nalijeme smetanu a přidáváme čokoládu nalámanou na menší kousky. Zapálíme čajovou svíčku pod miskou a za stálého míchání čokoládu rozpustíme. Ovoce nakrájíme na malé kostky, které násled...

Dort s jablky a malinovým sirupem

Dort s jablky a malinovým sirupem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jablek, 1 balení dětských piškotů, 20 ml malinového sirupu, 2 balení vanilkového pudinkového prášku, 1 lžička cukru krupice, citronová šťáva z 1 citronu, 1 l vody

Formu vysteleme potravinovou fólií, dno poklademe piškoty a trošku polijeme sirupem. Oloupeme jablka, nasekáme na kostičky, pokapeme šťávou z citronu. Smícháme se 750 ml vody s cukrem, přidáme k jablkům a začneme vařit. Ve zbytku vody rozmícháme...

Dýňové omelety s ovocem

Dýňové omelety s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g dýně, 80 ml sladké smetany, 3 vejce, 150 g polohrubé mouky, 2 lžičky vanilkového cukru, 1 lžička skořice, olej na smažení, ovocný džem, ovoce na ozdobu, špetka soli

Oloupanou dýni najemno nastrouháme nebo rozmixujeme. Vejce rozmícháme se smetanou, přidáme k dýni, přisypeme mouku, sůl a nakonec přidáme skořici a vanilkový cukr. Vše vymícháme v těsto. Na rozehřátém oleji smažíme omelety. Mažeme je džemem, pře...

Francouzský toast s ovocem

Francouzský toast s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 jablko, 200 g lesních plodů, 2 lžíce vody, Pro francouzské toasty: 2 vejce, 2 lžičky polotučného mléka, 2 plátky celozrnného chlebu, 2 lžičky slunečnicového oleje

Vložte vodu, na měsíčky nakrájené jablko a mražené ovoce do hrnce a vařte na středním ohni po dobu 3-4 minut, dokud není ovoce rozvařené. Mezitím smíchejte vejce a mléko dohromady a namočte v tom důkladně plátky chleba. Rozehřejte olej na pánvi, p...

Hrníčková smetanová bublanina

Hrníčková smetanová bublanina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek smetany ke šlehání, 2 hrnky polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru moučka, 1 prášek do pečiva, 30 ml rumu, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, ovoce, máslo na vymazani plechu, mouka na vysypání plechu

Očištěné ovoce buď vypeckujeme (např. třešně), nebo nakrájíme na menší kousky (např. jahody) a dáme stranou. Ostatní suroviny smícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (případně jen vyložíme pečícím papírem). Pak těsto poklademe ovocem a dá...

Jessy piškot

Jessy piškot

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 50 g cukru krupice, 100 g čokolády na vaření, 350 g dětských piškotů, láhev Griotky, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), ovoce podle chuti, kousek čokolády na ozdobu

Změklé máslo vyšleháme do pěny s čokoládou, cukrem a griotkou. Hlubokou mísu vyložíme fólií a potřeme po celé ploše krémem, poté vložíme asi polovinu piškotů - střídavě potíraných krémem, plníme až po okraj. Obsah nádoby necháme aspoň 2 hodiny ztu...

Jogurtovo-smetanový dort mojí maminky

Jogurtovo-smetanový dort mojí maminky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení bílého jogurtu, 2 balení zakysané smetany, 2 lžíce cukru moučka, 2 balení dětských piškotů, 500 g ovoce

Jogurty, smetanu a cukr ušleháme. Do dortové formy naskládáme vrstvu piškotů, ovoce a zalijeme jogurtovou směsí. Postup opakujeme tak, aby poslední vrstvu tvořilo ovoce. Dáme do lednice ztuhnout.

Káčina bublanina

Káčina bublanina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 280 g cukru moučka, 140 g rozpuštěného másla, 300 g polohrubé mouky, čerstvé ovoce

Celá vejce s cukrem 20 minut šleháme, poté opatrně za stálého šlehání vléváme rozpuštěné máslo. Nakonec zamícháme mouku, vylijeme na pekáč vystlaný pečícím papírem a poklademe ovocem. Pečeme ve štředně vyhřáté troubě.

Kakaové tartaletky s ovocem

Kakaové tartaletky s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 1/2 šálku hladké mouky, 1/2 šálku cukru , špetka soli, 4 lžíce kakaa, 1/2 kostky Hery (125 g), 2 lžíce mléka, 1 balení pudinkového prášku Olé bez vaření od Dr. Oetkera, 2 hrsti drobného ovoce (jahody, borůvky, ostružiny), 300 ml mléka do pudinku

Do prosáté mouky přidáme cukr, špetku soli, kakao, změklu Heru a mléko a vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na osm dílů a stejnoměrně namačkáme do formiček na tartaletky. Naplněné formičky vložíme do ledničky a necháme aspoň 30 minut vych...

Kakaový koláč s jablky

Kakaový koláč s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky hrubé mouky, 4 vejce, 3/4 hrnku krupicového cukru, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku slunečnicového oleje, 2 lžíce kakaa, špetka soli, 1 balení vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3-4 sklenky pokrájeného ovoce

Vejce s cukrem vyšleháme, přidáme ostatní suroviny, smícháme a přidáme jablka. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech hrubou moukou, či na pečicí papír. Pečeme asi 20 minut při 170 stupních.

Kokosová bublanina

Kokosová bublanina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky polohrubé mouky, 1 hrneček cukru, 1/4 hrnečku celozrné mouky, ovoce dle sezóny, 2/3 hrnečku oleje, 2/3 hrnečku vlahé vody, 4 ks vajec, pár kapek rumové esence (rumové aroma), 1 hrst kokosové moučky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva

Obě mouky smícháme s kypřícím práškem, v druhé míse oddělené žloutky třeme s cukrem a pak i s olejem do hladka, pak přidáme rumovou tresť, kokos, vlahou vodu zároveň s moukou. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh, vlijeme na vymazaný plech, dáme nahoru...

Koláč s tvarohem a kysanou smetanou

Koláč s tvarohem a kysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 280 g polohrubé mouky, 200 g tuku, 2 žloutky, špetka soli, mouka na vál, máslo na vymazání plechu, Náplň: 500 g tučného tvarohu, 4 vejce, 250 g moučkového cukru (můžeme dát méně cukru a přidat hrozinky), 500 ml zakysané smetany, špetka soli, zahradní ovoce na ozdobu (rybíz, jahody, angrešt…)

Mouku se solí promneme s tukem. Přidáme žloutky a vypracujeme hladké těsto. Tvaroh osolíme a našleháme dohladka s cukrem, vejci a smetanou. Těsto rozválíme a opatrně přendáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto na plechu vytvarujeme tak, ab...

Koláč s tvarohem a ovocem

Koláč s tvarohem a ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrubé mouky, 180 g Hery, 200 g moučkového cukru, 80 g cukru krupice, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 250 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 400 g ovoce, 1/2 lžičky skořice

Z mouky, 150 g moučkového cukru, kypřícího prášku do pečiva a nadrobno nakrájené Hery vytvoříme v míse drobenku, do které přidáme 1 rozšlehané vejce. Potom polovinu drobenky rozložíme do vymazané dortové formy a na tu položíme tvarohovou nádivkou,...

Křehká bublanina s ovocem

Křehká bublanina s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g Hery, 1 hrnek cukru moučka, 4 vejce, 1 hrnek mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 sáček vanilkového pudinku, 3/4 sáčku kypřícího prášku do pečiva, ovoce dle chuti (červený a černý rybíz)

Změklou Heru utřeme s cukrem a přidáme čtyři žloutky. Pak postupně vlijeme mléko a polovinu mouky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta spolu se zbylou moukou, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na plech, kt...

Křehoučký ovocný mřížovník

Křehoučký ovocný mřížovník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

600 g hladké mouky, 1 sáček prášku do pečiva, 150 g Hery, 3 vejce, 700 ml mléka, 100 g cukru moučky, špetka soli, 150 dkg míchaného ovoce z konzervy /jahody, meruňky, ananás/, 2 lžíce mletých piškot dětských, 1 hrst mletých vlašských ořechů, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1 lžíce cukru krystal

Do preosiatej múky pridáme práškový cukor, kypriaci prášok, štipku soli, heru, 2 vajcia, 200 ml mlieka a vypracujeme vláčne cesto. Rozdelíme ho na dve polovice. Jednu časť vyvaľkáme, dáme na plech vystlaný pečiacim papierom a posypeme mletými pišk...

Krupicové ovocné knedlíky

Krupicové ovocné knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g krupice, 3/4 l mléka, 1 vejce, špetka soli, 40 g cukru, asi 400 g hrubé mouky, 500 g ovoce, 80 g másla, 80 g tvrdého tvarohu , 60 g cukru moučka

Z krupice a mléka uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout a vmícháme do ní vejce, sůl, cukr a hrubou mouku. Zpracujeme husté, nelepivé těsto. Vyválíme, nakrájíme na čtverečky a do každého zabalíme kousek ovoce. Vhazujeme do vařící vody a vaříme 5...

Kynuté tvarohovo - ovocné řezy

Kynuté tvarohovo - ovocné řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/8 l mléka, 295 g másla, 4 vejce, 2 sáčky vanilkového cukru, špetka soli, 375 g polohrubé mouky, 40 g droždí , 500 g tvarohu, 190 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 4 lžíce rumu, 220 g hrubé mouky, ovoce podle chuti (nejlépe meruňky nebo broskve)

Do nádoby pekárny dáme mléko, 75 g rozpuštěného másla, 1 vejce, špetku soli, polohrubou mouku, 1 sáček vanilkového cukru a droždí. Zapneme program "těsto". Těsto necháme vymíchat a kynout 30 minut. Po této době program přerušíme a těsto vyválíme....

Letní koláč s ovocem

Letní koláč s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

Na těsto: 6 vajec, 180 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu, 150 ml oleje, 200 g hladké mouky, 1 balíček Pudingu s vanilkovou příchutí, špetka soli, Na náplň: 1000 g kefíru, 150 g moučkového cukru, nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu, šťáva z 1 citrónu, 250 ml smetany ke šlehání, 2 balíčky Želatinového ztužovače, 200 ml vlažné vody, 1 kg ovoce podle vlastního výběru, nakrájeného na kousky, Na obložení: 200 g ovoce podle vlastního výběru

Na těsto ušleháme vejce, cukr a vanilkový cukr elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny (asi 7 minut). Zlehka vmícháme citrónovou kůru a olej. Mouku smícháme s pudingovým práškem a solí, prosejeme do mísy s vaječnou pěnou a zlehka r...

stránka: