Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Ovoce

Pečený podzimní čaj

Pečený podzimní čaj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg ovoce, 3 citróny, 750 g cukru krupice, 8 hřebíčků, 2 lžičky mleté skořice, 3 badyány, 2 dcl rumu

Připravíme si 2 kg ovoce (rybíz, ostružiny, jablka, hrušky, švestky, nektarinky apod.). Ovoce řádně umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Loupat ho nemusíme (pouze pomeranče nebo mandarinky oloupeme). Dáme do větší mísy, přidáme oloupané a na kousky...

Univerzální těsto na ovoce

Univerzální těsto na ovoce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dkg Hery, 2 dcl kravského mléka, 15 dkg cukru krupice, 2 vejce, 30 g polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 50 dkg ovoce

Tuk rozpustíme ve vlažném mléce a promícháme s ostatními přísadami. Vyválíme a dáme na vymazaný plech. Na těsto dáme ovoce dle libosti (nebo dle sezóny). Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 40 minut.

Nevážená buchta I.

Nevážená buchta I.

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 sklenky polohrubé mouky, 1 sklenka cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, 32 g másla, 1 sklenka mléka, 50 dkg ovoce

Suroviny na těsto smícháme, vyválíme a dáme na plech. Těsto posypeme ovocem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 200°C do zrůžovění (cca 40 min.).

Ovocné knedlíky z bramborového těsta s tvarohem

Ovocné knedlíky z bramborového těsta s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g uvařených brambor, 250 g jemného tvarohu, 250 g hrubé mouky, 1 vejce, špetka soli, 2 hrsti ovoce

Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme do mísy. Poté přidáme měkký tvaroh, hrubou mouku, vejce, sůl a vypracujeme vláčné těsto. Těsto rozdělíme na kousky (stejně velké) a naplníme ovocem - nejlepší je sezónní. Knedlíky vaříme v páře cca 30 min...

Jessy piškot

Jessy piškot

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 50 g cukru krupice, 100 g čokolády na vaření, 350 g dětských piškotů, láhev Griotky, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), ovoce podle chuti, kousek čokolády na ozdobu

Změklé máslo vyšleháme do pěny s čokoládou, cukrem a griotkou. Hlubokou mísu vyložíme fólií a potřeme po celé ploše krémem, poté vložíme asi polovinu piškotů - střídavě potíraných krémem, plníme až po okraj. Obsah nádoby necháme aspoň 2 hodiny ztu...

Roláda s olé tvarohem

Roláda s olé tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 5 lžic cukru moučka, 5 lžic polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, Krém - 1 kostka jemného tvarohu, 1 pudink bez vaření Créme Olé kokos, 250 ml plnotučného mléka, 3 lžíce cukru moučka, čerstvé jahody

Vyšleháme pevný sníh z bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a zašleháme mouku. Do žloutkové směsi přidáme ušlehaný sníh, poprášíme kypřícím práškem a lehce jej vařečkou zapracujeme. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na peče...

Dort s jablky a malinovým sirupem

Dort s jablky a malinovým sirupem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jablek, 1 balení dětských piškotů, 20 ml malinového sirupu, 2 balení vanilkového pudinkového prášku, 1 lžička cukru krupice, citronová šťáva z 1 citronu, 1 l vody

Formu vysteleme potravinovou fólií, dno poklademe piškoty a trošku polijeme sirupem. Oloupeme jablka, nasekáme na kostičky, pokapeme šťávou z citronu. Smícháme se 750 ml vody s cukrem, přidáme k jablkům a začneme vařit. Ve zbytku vody rozmícháme...

Ovesný pohár

Ovesný pohár

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti ovesných vloček, 1/4 l mléka, 1 lžička medu, kakao, čerstvé nebo kompotované ovoce

Vločky namočíme do mléka a necháme nabobtnat (když nenecháme nic se nestane, jenom budeme déle míchat). Za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Osladíme medem a pak vrstvíme do poháru střídavě s kakaem a ovocem.

Limonáda z rybízovo-jahodového sirupu

Limonáda z rybízovo-jahodového sirupu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g drobného ovoce, 4 lžíce rybízovo-jahodového sirupu, kvašeného (60 ml), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 l vody nebo minerální vody, 1 hrst lístků máty

Do džbánku vlijte sirup a citrónovou šťávu. Zalijte vodou a rozmíchejte. Pak vsypte mátu a nechte vychladit. Ovoce opláchněte a rozdělte do sklenic. Limonádou zalijte ovoce ve sklenicích.

Puntíkatý koláč

Puntíkatý koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 350 g cukru krystal, 250 g polohrubé mouky, 150 g másla, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, hrst rozinek, 1 konzerva ovoce, 1 lžička cukru moučka - na posypání

Z bielok urobíme sneh. Žĺtka zmiešame s cukrom, pridáme maslo a sneh a nakoniec múku a prások do pečiva. Nalejeme na vymastený a vysypaný plech posypeme ovocím a hrozienkami a dáme piscť asi na 40 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom.

Pomazánkový koláček

Pomazánkový koláček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g pomazánkového másla, 200 g cukru moučka, 3 vejce, 200 g polohrubé mouky, sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce rumu, ovoce

Utřeme vejce s moučkovým cukrem, přidáme pomazánkové máslo, mouku s práškem do pečiva a rum. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem a pečeme na 180 stupňů.

Ovocné želé s bílým vínem

Ovocné želé s bílým vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

0,5 citrónu, 2 sáčky želatiny (20 g), 1 láhev bílého muškátového vína, 0,5 vanilkové tyčinky, 1 menší tyčinka skořice, 6-8 hřebíčků, 100 g cukru krupice, 1 dcl Tokajského vína, 2 velké nektarinky, 200 g různého dalšího ovoce, máta peprná na ozdobu

Citrón dôkladne umyjeme a vytlačíme šťavu. Biele víno povaríme s vanilkou, škoricou, klinčekmi, citrónovou kôrou a cukrom, potom necháme 10 minút odstáť pod pokrievkou. V 4 až 5 polievkových lyžíc teplého vína rozpustíme želatínu a prilejeme k cel...

Káčina bublanina

Káčina bublanina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 280 g cukru moučka, 140 g rozpuštěného másla, 300 g polohrubé mouky, čerstvé ovoce

Celá vejce s cukrem 20 minut šleháme, poté opatrně za stálého šlehání vléváme rozpuštěné máslo. Nakonec zamícháme mouku, vylijeme na pekáč vystlaný pečícím papírem a poklademe ovocem. Pečeme ve štředně vyhřáté troubě.

Nepečený dortík z kávy

Nepečený dortík z kávy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml šlehačky, 1 a 1/2 balení piškotů dětských, 250 ml kávy, 1 lžíce cukru, 50 g ovoce, 50 g čokolády

Na dno formy těsně vedle sebe klademe piškoty, rychle namočené ve studené oslazené kávě, na to 1 cm vrstvu šlehačky, opět piškoty, šlehačku, až do spotřebování surovin. Vršek zakončíme šlehačkou a dáme do lednice do druhého dne ztuhnout. Pak kávov...

Zmrzlina dle chuti

Zmrzlina dle chuti

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 konzervy Salka, 2 hrsti ovoce

Šlehačku vyšleháme do tuha a přidáme salko. Potom dle chuti přidáme jahody, banán, višně nebo čokoládu. Poté vložte do mrazáku a vyčkejte, než zmrzlina ztuhne.

Rýžový moučník

Rýžový moučník

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 2 balení skořicového cukru, 2 balení vanilkového cukru, 250 ml Ramy Cremefine ke šlehání, 50 g rýže, ovoce na ozdobu podle chuti

Mléko přivedeme k varu a přidáme do něj skořicový cukr, vanilkový cukr a rýži. Opět přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut, poté odstavíme. Mezitím dotuha ušleháme Ramu Cremefine ke šlehání, kterou pak do připravené schladlé směsi vmícháme. Dáme d...

Sypaný koláč

Sypaný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky polohrubé mouky, 1,5 hrnečku cukru krupice, 1 kypřící prášek do pečiva, 750 g tučného tvarohu, 3 vejce, 5 dcl mléka, 250 g ovoce, 5 lžic másla, 1/2 hrnečku kokosové moučky

Mouku smícháme s 1 hrnkem cukru, práškem do pečiva a uděláme moučnou směs. Plech vymažeme máslem, vysypeme strouhaným kokosem, nasypeme polovinu moučné směsi, na kterou nalijeme náplň z tvarohu, mléka, cukru a vajec, poklademe na plátky nakrájeným...

Ovocná zmrzlina

Ovocná zmrzlina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mraženého ovoce, 4 lžíce cukru, 1 lžička citrónové šťávy, 2,5 dcl kondenzovaného mléka

Mražené ovoce rozmixujeme, přidáme cukr, citrónovou šťávu a mléko a znova rozmixujeme.

Ouška

Ouška

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

170 g cukru krupice, 85 g polohrubé mouky, 3 vejce, kompotované ovoce, 1 balení smetany ke šlehání, 1 sáček čokoládové polevy

Cukr a vejce šleháme do zpěnění, pak lehce zamícháme mouku. Na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou lijeme lžičkou malé tenké placičky a ve středně vyhřáté troubě pečeme. Teplé podebereme širokým nožem a placičky smáčkneme do tvaru ouška nebo k...

Vanilková Panna cotta

Vanilková Panna cotta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky želatiny , 260 ml smetany, 1 vanilkový lusk, 190 ml plnotučného mléka, 100 g cukru, Na ozdobu: drobné ovoce - jahody, maliny, ostružiny

Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Mléko, smetanu, otevřený vanilkový lust a cukr přivedeme do varu. Mléčnou směs odstavíme, vyškrábeme vanilková semínka do mléka a lusky odstraníme. Želatinu vyjmeme z vody a rozpustíme v mléce. Připravíme si for...

Ovocný letní dortík

Ovocný letní dortík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 7 lžic cukru moučka, 5 lžic polohrubé mouky, 500 ml smetany ke šlehání , 2 sáčky ztužovače šlehačky, sklenka pikantní marmelády, 500 g ovoce

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zamícháme cukr, žloutky a polohrubou mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a zvolna pečeme. Upečený studený dort rozkrojíme, potřeme marmeládou, naplníme ušlehanou šlehačkou, li...

Zmrzlinová miska s kiwi omáčkou

Zmrzlinová miska s kiwi omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

zmrzlina (nejlépe vanilková nebo karamelová), 3 zralá kiwi, 2 lžíce cukru moučka, 1 balení (125 g) bílého jogurtu, ovoce a máta na ozdobu

Oloupaná kiwi nakrájíme na menší kousky a spolu s cukrem rozmixujeme, pak promícháme s bílým jogurtem. Do misek na dno dáme trochu připravené omáčky, na ni naaranžujeme porce zmrzliny, tu ještě přelijeme trochou omáčky. Ozdobíme ovocem a snítkou...

Letní koláč s ovocem

Letní koláč s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

Na těsto: 6 vajec, 180 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu, 150 ml oleje, 200 g hladké mouky, 1 balíček Pudingu s vanilkovou příchutí, špetka soli, Na náplň: 1000 g kefíru, 150 g moučkového cukru, nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu, šťáva z 1 citrónu, 250 ml smetany ke šlehání, 2 balíčky Želatinového ztužovače, 200 ml vlažné vody, 1 kg ovoce podle vlastního výběru, nakrájeného na kousky, Na obložení: 200 g ovoce podle vlastního výběru

Na těsto ušleháme vejce, cukr a vanilkový cukr elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny (asi 7 minut). Zlehka vmícháme citrónovou kůru a olej. Mouku smícháme s pudingovým práškem a solí, prosejeme do mísy s vaječnou pěnou a zlehka r...

Letní koláč s ovocem

Letní koláč s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

Na těsto: 6 vajec, 180 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu, 150 ml oleje, 200 g hladké mouky, 1 balíček Pudingu s vanilkovou příchutí, špetka soli, Na náplň: 1000 g kefíru, 150 g moučkového cukru, nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu, šťáva z 1 citrónu, 250 ml smetany ke šlehání, 2 balíčky Želatinového ztužovače, 200 ml vlažné vody, 1 kg ovoce podle vlastního výběru, nakrájeného na kousky, Na obložení: 200 g ovoce podle vlastního výběru

Na těsto ušleháme vejce, cukr a vanilkový cukr elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny (asi 7 minut). Zlehka vmícháme citrónovou kůru a olej. Mouku smícháme s pudingovým práškem a solí, prosejeme do mísy s vaječnou pěnou a zlehka r...

Bramborové knedlíky s ovocem

Bramborové knedlíky s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g uvařených brambor, 120 g hrubé mouky, špetka soli, 60 g krupice, 1 vejce, 300 g ovoce, 5 lžíc strouhanky, 4 lžíce másla, 4 lžíce cukru moučka

Uvařené a oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle. Mouku prosijeme do mísy společně s krupicí. Vmícháme vejce, sůl, brambory a zpracujeme v tuhé těsto. Vytvoříme váleček, který nakrájíme na plátky. Do středu každého dáme ovoce a zakulatí...

stránka: