Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Ovocný sirup

Adámkův narozeninový dort

Adámkův narozeninový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

15 vajec, 14 lžic polohrubé mouky, 15 lžic cukru krystal, 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce tmavého kakaa, 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, 2 karamelové pudinkové prášky, 600 ml mléka, 60 g tmavé čokolády, trochu barevných konfet, cukrářské zdobení - cukrové nebo marcipánové ozdoby, 300 ml sklenka meruňkové zavařeniny, trochu ovocného sirupu, 300 g másla

26 cm dortovou formu vyložíme papírem na pečení. 5 bílků vyšleháme s 5 lžícemi krystalového cukru na hustý sníh. Postupně přidáváme 5 žloutků a každý důkladně zašleháme. Vařečkou vmícháme 5 lžic prosáté mouky a 1 lžičku kypřícího prášku. Těsto vyl...

Boston flip

Boston flip

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl whisky, 1 cl cukrového sirupu, 1 ks vejce, špetka muškátového oříšku, 2 lžíce ledu, 3 cl portského vína

V shakeru promícháme led, whisky, porto, sirup a vejce. Přes sítko nalijeme do fizzové sklenice. Zastrouhneme muškátovým oříškem.

Candát s pomerančovým rizotem a smetanovou omáčkou

Candát s pomerančovým rizotem a smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

130 g filet z candáta, 50 g pomeranče, 5 cl pomerančového sirupu, 1 dcl smetany, 60 g arborio rýže, 5g bylinek (mix), 5 cl bílého vína, sůl a pepř dle potřeby, olivový olej

Filé z candáta osolíme, opepříme, přidáme bylinky a necháme 5 minut odpočinout. Mezitím si orestujeme rýži, přidáme sůl, bílé víno, pomeranče a necháme restovat. Ke konci přidáme smetanu. Do rendlíku dáme pomerančový sirup, smetanu a necháme to zr...

Dort s jablky a malinovým sirupem

Dort s jablky a malinovým sirupem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jablek, 1 balení dětských piškotů, 20 ml malinového sirupu, 2 balení vanilkového pudinkového prášku, 1 lžička cukru krupice, citronová šťáva z 1 citronu, 1 l vody

Formu vysteleme potravinovou fólií, dno poklademe piškoty a trošku polijeme sirupem. Oloupeme jablka, nasekáme na kostičky, pokapeme šťávou z citronu. Smícháme se 750 ml vody s cukrem, přidáme k jablkům a začneme vařit. Ve zbytku vody rozmícháme...

Exotic finn

Exotic finn

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl vodky Finlandia, 1 cl maracujové šťávy, střik jahodového sirupu, střik Sprite, 1 hrst jahod, 1 větvička máty peprné, 2 lžíce ledu

Do sklenice na long drink nalijeme vodku, maracujovou šťávu, jahodový střik se spritem, promícháme a přidáme led. Zdobíme čerstvou jahodou a větvičkou máty peprné.

Kandované ovoce z cukety

Kandované ovoce z cukety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká nebo 2 malé cukety, ovocný sirup dle potřeby

Cuketu oloupeme a nakrájíme na malé kostky . Zalijeme je ovocným sirupem (lesní směs, pomerančový sirup apod.) a necháme projít varem. Nádobu s uvařenou cuketou necháme stát 24 hodin. Poté scedíme zbylou šťávu a cuketu sušíme v sušičce na ovoce. U...

Karamelky s oříšky

Karamelky s oříšky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g lískových ořechů, 180 g cukru krupice, 2 balení vanilkového cukru, 30 g másla, 100 ml smetana ke šlehání (šlehačka), 50 ml sirup, 100 g sušené mléko

Lískové oříšky v troubě opražíme při 180°C do zlaté barvy. Necháme je vychladit, oloupeme a nasekáme je na kousky. V kastrůlku necháme zkaramelizovat cukr s vanilkovým cukrem na velmi světlý karamel. Přidáme máslo, horkou smetanu a sirup zlatavé...

Letní koktejl s ginem

Letní koktejl s ginem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml ginu, 20 ml jahodového sirupu, 40 ml pomerančového 50% džusu, 100 ml jemně perlivé vody, 4 kostky ledu

Do sklenice dáme gin, vodu a džus. Dlouhou lžíci vložíme obráceně do sklenice tak, aby se konec dotýkal dna. Opatrně po lžíci vlijeme jahodový sirup, tím by se neměl promíchat s džusem, ale pěkně klesnout na dno. Nakonec vhodíme led a ozdobíme.

Limonáda z rybízovo-jahodového sirupu

Limonáda z rybízovo-jahodového sirupu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g drobného ovoce, 4 lžíce rybízovo-jahodového sirupu, kvašeného (60 ml), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 l vody nebo minerální vody, 1 hrst lístků máty

Do džbánku vlijte sirup a citrónovou šťávu. Zalijte vodou a rozmíchejte. Pak vsypte mátu a nechte vychladit. Ovoce opláchněte a rozdělte do sklenic. Limonádou zalijte ovoce ve sklenicích.

Malinová poleva

Malinová poleva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g cukru moučky, 2 lžíce vody, 6 lžic malinového sirupu, 2 lžičky 100% tuku (Omega)

Cukr prosejeme a vmícháme do něj sirup, horkou vodu a rozehřátý tuk. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hustá poleva.

Mátové želé

Mátové želé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček želatiny, 1 lžíce mátového sirupu, 225 ml vody, 3 lžíce cukru krystalu

Smícháme vodu, cukr, sirup a přidáme želatinu. Vše důkladně promícháme a přivedeme k varu. Ihned podáváme.

Mrkvový džus

Mrkvový džus

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg mrkve, 2 l vody, 5 lžic cukru moučka, 1 lžíce kyseliny citronové, 300 ml hustého pomerančového sirupu

Mrkve očistíme a nastrouháme. Poté je uvaříme a rozmixujeme na kaši. Přidáme vodu, cukr, kyselinu citronovou a pomerančový sirup. Dobře promícháme a nalijeme do sklenic. Poté sterilizujeme 20 minut při 70°C.

Multivitaminová bomba

Multivitaminová bomba

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 banán, 1 mango, 1 pomeranč, 200 g čerstvých jahod, 5 dcl pomerančového džusu, 1 dcl light jahodového sirupu, led

Část ovoce si odložíme stranou na zdobení a na dno sklenic, zbytek ovoce rozmixujeme s pomerančovým džusem a ledovou tříští. Můžeme použít jen kostky ledu, Ty pak dáme na dno sklenic, přidáme trochu nakrájených jahod a zalijeme jahodovým sirupem. ...

Recept na ovocné želé

Recept na ovocné želé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kolečka konzervovaného ananasu + 100 ml nálevu z kompotu, 10 dílků konzervovaných mandarinek + 100 ml nálevu z kompotu, 2 poloviny konzervované broskve + 100 ml nálevu z kompotu, 5 ks červených kandovaných třešní, 10 g práškové želatiny, 3 lžíce ovocného sirupu, 100 ml vody

Želatinu smícháme s ovocnými šťávami a necháme ji rozpustit. Rozpuštěnou želatinu pak přecedíme přes sítko, aby tekutina byla zcela bez kousků ovoce a ve vodní lázni želatinu zahřejeme, až začne houstnout. Do hliníkových misek ve tvaru košíčků neb...

Piškotový pamls

Piškotový pamls

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 4 lžíce horké vody, 150 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 75 g hladké mouky, 50 g Solamylu, špetka kypřícího prášku do pečiva, 2 vanilkové pudinkové prášky, ovoce podle chuti, 4 dcl vody, 4 dcl sirupu

Piškotové těsto: vejce a horkou vodu šleháme šlehačem do pěny při nejvyšší rychlosti a postupně přidáváme cukr a vanilkový cukr. Pomalu přisypáváme mouku, solamyl a prášek do pečiva a šlehéme zvolna. Těsto rozetřeme asi do 1 cm vrstvy na vymaštěný...

Sunquickové řezy

Sunquickové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

15 vajec, 12 lžic hrubé mouky, 12 lžic cukru krystal, 180 g cukru moučka, 250 g másla, 250 ml pomarančového sirupu - Sunquicku , 1 hrneček cukru moučka

Postupně si upečeme 3 piškotové těsta. Na každé vyšleháme 4 bílky se 4 lžícemi cukru krystal, postupně zašleháme 4 žloutky a nakonec vmícháme 4 lžíce hrubé mouky. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme. Na náplň vyšleháme n...

Východ slunce

Východ slunce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 ml jablečného moštu, 80 ml malinového sirupu, 80 ml citronové šťávy, 1 jablko, 1 chemicky neošetřený citron, 4 koktejlové višně, čerstvé lístky máty na ozdobení

Polovinu moštu naplníme do tvořítek na ledové kostky a dokonale zmrazíme. Koktejlové sklenice dáme vychladit do lednice. Kostky rozdělíme do čtyř sklenic a do každé přilijeme po 20 ml ovocného sirupu a citronové šťávy. Zbytek jablečného moštu př...