Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Pangasius

Pangasius jinak

Pangasius jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 dkg pangasia, 1 citrón, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky koření na ryby, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 2 lžíce slunečnicového oleje

Pangasia překrojíme po páteři a pak na větší dílky.Vložíme do misky a zakapeme šťávou z 1 citrónu.Pak dáme koření na rybu,sojovku(používám Soy Sauce) a sladkou chilli omáčku.Promícháme a necháme asi 30minut odležet.Do pekáče dáme olej a okapanou r...

Exkluzivní pangasius

Exkluzivní pangasius

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ryby pangasius, 10 dkg sušených rajčat v oleji, 3 stroužky česneku, 1 střední cibule

Na rozpálenou pánev vložíme sušená rajčata v oleji, přidáme česnek nakrájený na plátky a cibuli na tenká kolečka. Smažíme, až cibule zesklovatí. Vložíme filety pangase, smažíme a obracíme, dokud není ryba hotová.

Pangasius na pórku a česneku

Pangasius na pórku a česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 2 lžíce olivového oleje, pepř, sůl, 5 stroužků česneku, 1 pórek

Plátky pangasia omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, opepříme a osolíme dle chuti. Dáme smažit na rozpálený olej, smažíme z obou stran 10 minut na mírném plameni. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, na plátky nakrájený česnek a smažíme ješ...

Pangasius s mrkví a jogurtem

Pangasius s mrkví a jogurtem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce sojové omáčky, 2 mrkve, 1 lžička kmínu, sůl, pepř, 1 lžička octu, 200 ml vody, 200 ml bílého jogurtu

Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Dáme do vroucí osolené vody, vaříme 15 minut do měkka a poté necháme okapat. Mezitím plátky pangasia omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, opepříme a osolíme dle chuti. Dáme je smažit na rozpálený ole...

Pangasius v těstíčku

Pangasius v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, sůl, 150 g hladké mouky, 1 vejce, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 červená paprika při podávání, nať petržele na ozdobu

Plátky omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a osolíme dle chuti. Z vejce, mouky, sojové omáčky, citrónové šťávy vymícháme hladké těstíčko. Plátky pangasia postupně obalujeme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Při podávání o...

Pangasius s hráškem a citróny

Pangasius s hráškem a citróny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 1 konzerva hrášku, 1 citrón, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 1 lžíce mletého máku

Plátky pangasia omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, osolíme dle chuti a posypeme mletým mákem. Dáme smažit na rozpálený olej, smažíme z obou stran 15 minut na mírném plameni do měkka. Při podávání ozdobíme hráškem a plátky citrónu.

Pečený pangasius s chřestem a vejcem

Pečený pangasius s chřestem a vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 100 g másla, sůl, 2 stroužky česneku, 100 g chřestu, 1 lžíce sojové omáčky, pepř, 100 ml zeleninového bujónu, 3 vejce, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička mleté pálivé papriky, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce olivového oleje

Plátky omyjeme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Dáme do zapékací mísy, posypeme z obou stran kmínem, mletou pálivou paprikou, opepříme a osolíme dle chuti. Přidáme na kousky nakrájené máslo, podlijeme bujónem a pečeme 30 minut v předehřáté tr...

Marinovaný pangasius s fazolkami

Marinovaný pangasius s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 80 g fazolek (zelených fazolových lusků), 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1/2 lžíce cukru moučky, 5 stroužků česneku, 2 lžičky kari koření, 1 lžíce citrónové šťávy

Plátky omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, opepříme a osolíme dle chuti. Smícháme olej, rozetřený česnek, citrónovou šťávu, cukr a kari koření. Takto připravenou směsí potřeme plátky pangasia a dáme na 1 hodinu odležet do lednice. Mezití...

Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky pangasia, 4 stroužky česneku, 4 lžíce másla, 2 lžíce citrónové šťávy, špetka pepře, špetka soli

Rybu opláchneme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou. Ryby si vyskládáme na tukem vymazaný pekáček. Máslo smícháme s najemno nastrouhaným česnekem a touto směsí potřeme každou porci ryby. Poté dáme do trouby zapéct. Zapékáme při 200 °C, ...

Rybí guláš se žampiony

Rybí guláš se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kapra, 500 g pangasia, 1 lžička mleté papriky, 100 g anglické slaniny, 2 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 2 zelené papriky, 3 rajčata, 1 kostka masoxu - vývar z ní, 200 g sterilovaných žampionů, 1 lžička kmínu, 2 stroužky česneku, špetka majoránky, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Rybí maso opláchneme, kapra vykostíme a obojí nakrájíme na kostky. Důkladně je posypeme paprikou, opepříme a necháme chvíli odležet v chladu. Slaninu nakrájenou na kostičky necháme zpěnit ve větším hrnci, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, kterou...

Krokety z pangasiuse

Krokety z pangasiuse

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg pangasiuse, 5 plátků veky, 1 vejce, 3 cibule, 4 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, 100 ml mléka, 100 g rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 0,5 lžičky soli, 0,5 lžičky pepře mletého, lžička kopru

Veku namočíme do mléka a vymačkanou společně s pangasiusem a cibulkou semeleme na masovém strojku. Hmotu spojíme s vajíčkem, osolíme, opepříme. Důkladně promícháme a vytvoříme kuličky asi jako vlašský ořech. Obalíme v hladké mouce a opečeme na ole...

Rybí filé v bylinkové krustě

Rybí filé v bylinkové krustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg pangasia, 3 stroužek česneku, 5 lžiček provensálského koření, 2 dcl oleje, 3 vejce, 1 hrneček polohrubé mouky, sůl

Rybí filé namažeme z obou stran česnekem se solí nebo česnekovou pastou, posypeme provensálským kořením. Obalíme v mouce, dále ve vajíčku a dáme na rozpálený olej. Podáváme s bramborem.

Pangasius na zelenině a rýži

Pangasius na zelenině a rýži

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky pangasia, 5 ks rajčat, 1 kostka zeleninového bujónu, kulatozrnná rýže, máslo na vymazání formy, koření na ryby, 2 hrsti míchané zeleniny (kukuřice, hrášek, zelené fazolky, brokolice, květák, mrkev)

Zapékací mísu vymažeme máslem. Vložíme očištěnou a nakrájenou zeleninu na kostky. Okořeníme filety a vložíme na směs zeleniny. Zalijeme horkým zeleninovým vývarem. Vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 10 minut. Poté přidáme k zelenině rýži a p...

Lahůdkový pangasius

Lahůdkový pangasius

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg pangasiuse, 100 g jablek, 100 g žampionů, 1 cibule, 100 g slaniny, 1 citrón, troška másla, troška pepře mletého, troška soli

Pangasia zakápneme citr.šťávou a necháme chvíli uležet. Osolíme a opepříme. Na orestované slanině pangasia osmahneme. Mezitím si vymažeme zapékací misku máslem a rybu pak do ní vložíme i s osmahnutou slaninkou. Posypeme ji plátky žampionů a pečeme...

Pangasius v nálevu

Pangasius v nálevu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg pangasiuse, 4 vejce, 100 g cibule, 1 houska, 1 dcl mléka, 1 l vody, 2 dcl octa, 0,5 dcl oleje, 1 lžička soli, 50 g cukru krystal, 8 bobkových listů, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček pepře, 1 lžička pepře mletého

Housku namočíme do mléka a po chvilce vymačkáme. Pangasia umeleme na masovém strojku společně s cibulí. Do hmoty přidáme vajíčka a vymačkanou housku. Důkladně promícháme a vytvoříme kuličky v průměru 4 cm, lehce zmáčkneme a obalíme v hladké mouce....

Filety zapečené s bešamelem

Filety zapečené s bešamelem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 plátků pangasia, 200 g žampionů, 50 g másla, 400 ml mléka, 100 g taveného sýra, 2 lžíce hladké mouky, 1-2 ks cibule, špetka soli, špetka Vegety, špetka pepře

Rozmrazené filety z oboch strán nasolíme a môžeme aj pokvapkať citrónovou šťavou. Osmahneme cibuľu a na nej podusíme šampiňóny, posolíme a okoreníme /opepříme :-)/. V druhom hrnci si pripravíme bešamel: roztopíme maslo, na ňom jemne osmahneme m...

Pangasius z parního hrnce s citrónovou omáčkou

Pangasius z parního hrnce s citrónovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0.5 kg pangasia, 2 citróny, 1 lžička cukru krupice, špetka sůl, 2 lžíce koření na ryby

Maso omyjeme a nakrájíme na menší plátky, aby se nám vešlo do parního hrnce. Posypeme kořením na ryby a pokapeme šťávou z jednoho citrónu. Mírně osolíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme je do spodní části parního hrnce. Do násl...

Středomořský pangasius

Středomořský pangasius

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky pangasiuse, 2 lžičky másla, 2 lžíce hladké mouky, špetka soli, špetka pepře, hrst černých oliv, hrst kapar, 10 cherry rajčátek, 1 dcl bujónu pro ryby a dary moře, 1-2 stroužky česneku

Filety osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Prudce osmahneme na oleji z obou stran. Mezitím na másle orestujeme prolisovaný česnek, přidáme olivy a kapary, po chvilce osmahnuté filety. Podlijeme rybím bujónem a chvíli dusíme. Krátce před koncem př...

Panganius jako řízek

Panganius jako řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kusy pangasia, 1-2 vejce, strouhanka, špetka soli

Pangase osolíme a rozdělíme na dvě části, protože je ryba dost velká. Rozklepeme vajíčko a rozšleháme jej. Pangase namočíme ve vejci a potom vložíme do strouhanky a obalíme. Na rozehřáté pánvi smažíme pangase dozlatova. Pangase podáváme jako...

Smažené rybí filety

Smažené rybí filety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 filety z pangasiuse, 2 vejce, špetka soli, špetka barevného pepře, 100 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky + hrnek na obalování, pár kapek citronové šťávy, špetka koření na ryby /nebo jen vegety/, 2 hrnečky strouhanky

Filety důkladně osušíme, osolíme, opepříme a posypeme kořením na ryby nebo vegetou. Vejce, mléko, sůl a mouku rozšleháme na řidší těstíčko /skoro jako na palačinky/ a filety nakrájené na porce obalíme v mouce, těstíčku a ve strouhance. Filety vklá...

Rohlíkový nákyp s pangasem

Rohlíkový nákyp s pangasem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg ryby pangasius, 2 starší rohlíky, 100 g plátkového sýra, sůl, mletý pepř, 2 vejce, 200 ml plnotučného mléka, petrželová nať, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička kukuřičného škrobu

Rozmraženou rybu osušíme, nakrájíme na kostky a dobře osolíme. Rohlíky nakrájíme na kostky, zelenou petrželku nasekáme a sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle - 2 plátky si necháme na později. V míse promícháme rohlíky, sýr, rybu a petrželku. Do...

Pangasová pěna

Pangasová pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g pangasius uvařený, 100 g Taveného sýra s pažitkou a cibulí, 100 g taveného sýra smetanového, 2 lžíce másla, 1 lžíce tatarské omáčky, troška rozmarýnu, špetka soli, 2 špetky pepře, 1 lžíce pažitky

Pangase vaříme v osolené vodě s přidáním 4 jehliček rozmarýnu a jedné lžíce citronové šťávy 5- 8 minut. Rozmarýn vyjmeme. Scedíme a necháme vychladnout. Ze sýrů a másla si vyšleháme pěnu, přidáme 1 lžíci tatarské omáčky a Pangase. Šleháme do hladk...

Marinované Pangasové řízečky

Marinované Pangasové řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g pangasiuse, 1 slepičí vejce, 3 lžíce Řeckého jogurtu, 1 lžíce majonézy, 1 lžička pažitky, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička limetové šťávy 100%, 4 jehličky-lístečky rozmarýnu

Z bílého jogurtu, majonézy, pažitky, citronové a limetové šťávy si vytvoříme marinádu. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekané 4 tenké jehličky - lístečky rozmarýnu. Filety Pangase omyjeme a osušíme, osolíme. Nakrájíme na řízečky a vloží...