Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Paprika (kapie)

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg fazolí, 1-2 cibule, 80 g rajčatového protlaku, 4-5 stroužků česneku, 200 g mletého masa, 1 pikantní klobása, 1 menší cuketa, 1/2-1 ks papriky (kapie), 1/2 dcl slunečnicového oleje, 150 g kečupu, pepř, Vegeta, sójová omáčka, špetka oregana (sušeného), 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 kostky hovězího bujónu, 1 lžíce chilli omáčky (ostřejší), sůl

Den předem namočené fazole (nejlépe becoky) uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, česnek nakrájený na plátečky, rajský protlak a zalijeme vodou. Přihodíme veškeré koření a za občasného promíchání d...

Salát z pečených paprik a fazolí

Salát z pečených paprik a fazolí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks papriky (kapie), 1 ks citrónu, 7 g soli, 7 g pepře, 100 ml olivového oleje, 200 g fazolí, 1 hrst máty peprné, 2 hrsti petrželové natě

Papriky přepůlíme a pečeme na 180 °C asi 10 minut. Poté je dáme do sáčku zapařit. Mezitím slijeme a propláchneme fazole, smícháme je s citrónovou šťávou, olivovým oleje, nasekanou mátou a petrželkou. Papriky oloupeme, nakrájíme na nudličky a p...

Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, 300 g brambor, 3 lžíce olivového oleje, 3 ks papriky, 1 ks cukety, 2 lžičky grilovacího koření, 1 lžička soli, 1 lžička rozmarýnu, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžička petrželové natě

Co nejmenší brambůrky uvaříme do poloměkka. Maso nakrájíme na kousky a okořeníme. Cuketu a papriky nakrájíme na stejně velké kousky. Vše střídavě napichujeme na špejle a poté potřeme olejem a posypeme bylinkami. Grilujeme ze všech stran za...

Těstovinový salát s paprikou a čekankou

Těstovinový salát s paprikou a čekankou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks papriky (kapie), 10 kuliček oliv, 2 ks sardelky (ančovičky), 1 stroužek česneku, 1 ks čekanky obecné, 200 g těstovin, 100 ml olivového oleje, 75 g parmezánu, 2 lžíce petrželové natě, 30 g piniových ořechů, 4 listy ledového salátu

Červenou papriku pečeme 15 minut na 200 °C, poté ji dáme do mikrotenového sáčku zapařit. Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu. Po chvíli papriku oloupeme a nakrájíme na proužky. Tyto proužky smícháme se lžící piniových oříšků, petrželkou,...

Marinované papriky

Marinované papriky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks paprik (kapie), 6-8 stroužků česneku, 2-3 lžíce kaparů, 7 g soli, 7 g pepře, 120 ml olivového oleje

Papriky pečeme 30 minut na 180 °C, poté je dáme do sáčku, necháme zapařit a oloupeme je. Nakrájíme na plátky. Smícháme utřený česnek, kapary, sůl, pepř a olej a do této směsi naložíme papriky aspoň na 30 minut. Podáváme k pečeným či grilovaným...

Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks lillku, 2 ks kukuřice, 1 ks papriky (kapie), 2 balení mozzarelly, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 3 lžíce slunečnicového semínka, 2 lžíce aceta balsamica, 2 lžíce olivového oleje, 250 g cherry rajčátek, 300 g těstovin

Lilek nakrájíme na plátky a necháme ho vypotit. Těstoviny uvaříme podle návodu. Kukuřičné klasy nakrájíme na celkem 6 dílů a spolu s paprikou dáme na gril. Lilek osušíme papírovou utěrkou a také dáme na gril. Grilujeme doměkka. Těstoviny smíc...

Zapečené sardinky

Zapečené sardinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 2 ks papriky (kapie), 4 ks brambor, 700 g rajčat, 3 stroužky česneku, 7 g soli, 7 g pepře, 1/2 lžičky šafránu, 2 lžíce olivového oleje, 24 ks sardinek, 2 lžíce petrželové natě

Cibuli a papriku nakrájíme na proužky. Rajčata oloupeme a spolu s bramborami nakrájíme na kolečka. Sardinky zbavíme páteře, ale jinak je necháme vcelku. Česnek utřeme se solí, pepřem a šafránem. Pekáček vymažeme olejem a poté do něj postupn...

Jambalaya z mikrovlnky

Jambalaya z mikrovlnky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sterilovaných rajčat, 140 g zakysané smetany, 1 ks papriky (kapie), 2 ks choriza, 2 hrsti kukuřice, 1 hrst petrželové natě

Rajčata dáme do mísy vhodné do mikrovlnky. Přidáme rýži , papriku nakrájenou na kostky, chorizo nakrájené na kolečka, kukuřici, osolíme a opepříme. Zamícháme. Přikryjeme a vaříme v mikrovlnce 10 minut na 750 W. Poté dobře zamícháme a ještě 10 m...

Rajčatovo-paprikový dip

Rajčatovo-paprikový dip

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks papriky (kapie), 2 stroužky česneku, 1 ks limety, 7 g soli, 7 g pepře, 100 g cherry rajčátek, 100 g majonézy, 1/2 lžičky pažitky, 1/2 lžičky petrželové natě, 1/2 lžičky majoránky, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce olivového oleje

Papriku i rajčátka nakrájíme na kousky, smícháme s jogurtem, majonézou a utřeným česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme olej i šťávu z limetky a přidáme bylinky podle chuti.

Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové plece, 200 g zakysané smetany, 2 ks cibule, 2 ks papriky (kapie), 6 ks tortill, 1 dcl olivového oleje, 2 lžíce petrželové natě, 1 lžička směsi koření na fajitas, 1/2 lžičky soli

Vepřové maso, cibuli i papriky nakrájíme na nudličky a opečeme na oleji. Okořením fajitas kořením, petrželkou a solí. Tuto směs dáme doprostřed tortill a zarolujeme. Podáváme se zakysanou smetanou.

Španělské gazpacho

Španělské gazpacho

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rajčat, 2 ks papriky (kapie), 1/2 ks okurky, 1-2 stroužky česneku, 1/2 ks šalotky, 2-3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce vinného octu, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce estragonu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Rajčata oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do mixéru. Přidáme oloupanou okurku nakrájenou na kousky a stroužek česneku. Papriky zbavíme semen, nakrájíme a spolu s olivovým olejem a vinným octem je přidáme do mixéru. Rozmixujeme dohladka, p...

Lečo s fazolemi a klobáskami

Lečo s fazolemi a klobáskami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks rajčat, 8 ks paprik (kapie), 1 ks cibule, 1 konzerva fazolí v tomatě , 2 ks klobásy, 2 lžíce řepkového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička majoránky

Cibuli nakrájíme najemno, klobásu, rajčata a papriku na kolečka. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme klobásku a po chvíli i rajčata s paprikou. Dusíme 10 minut. Poté přidáme klobásy, majoránku, sůl a pepř a už jen prohřejeme.

Kuře s mandlemi na plechu

Kuře s mandlemi na plechu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prs, 500 g brambor, 50 g mandlí, 170 g řeckého jogurtu, 3 ks červené cibule, 2 ks papriky (kapie), 1 citrón, 1 stroužek česneku, 1 lžička kmínu, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 3 lžíce olivového oleje, 4 lžíce petrželové natě

Cibuli nakrájíme na měsíčky, brambory a papriky na plátky. Kuře nakrájíme na větší kusy (minimálně 5x5 cm). Vše dáme na plech a osolíme, opepříme podle chuti. V míse smícháme prolisovaný česnek, kmín, mletou papriku, olej, šťávu a kůru z citronu...

Lasagne ratatouille

Lasagne ratatouille

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cukety, 1 ks cibule, 1 ks lilku, 1 ks papriky (kapie), 2 stroužky česneku, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 ks vejce, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 4 lžíce olivového oleje, 3 lžičky oregana, 1/2 lžičky chilli koření, 220 ml rajčatového pyré, 150 g rajčatového protlaku, 420 g sýru ricotta, 300 g lasagní, 250 g mozzarelly, 75 g parmezánu, 1 špetka muškátového ořechu, 3 lžíce parmezánu

Cuketu a lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme hodinu potit. Poté je osušíme a opečeme na pánvi nasucho. Vyjmeme je a na pánev dáme trochu oleje. Do pánve s olejem dáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, utřený česnek a papriku nakrájenou n...

Zeleninový wrap s pikantní hovězí jehlou

Zeleninový wrap s pikantní hovězí jehlou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 4 ks tortilly, 1 ks papriky (kapie), 2 ks rajčat, 1 ks chilli papričky, 2 lžíce majonézy, 1 lžička kečupu, 1 lžička kremžské hořčice, 1 špetka grilovacího koření, 200 g ledového salátu, 600 g hovězí zadní, 120 g sójové omáčky, 160 ml sladkokyselé omáčky, 40 g kukuřičného škrobu

Maso nakrájíme na kostky a napícháme na jehlu. Smícháme sójovou omáčku, chilli omáčku, nasekanou chilli papričku a škrob a v této marinádě vaříme jehly – ovšem při nižších teplotách: Při teplotě 85 °C asi 3,5 hodiny, a při teplotě 65 °C dalších ...

Okoun s pečenou zeleninou

Okoun s pečenou zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 25 g oliv, 1 paprika (kapie), 2 ks okounu, 1/2 ks citrónu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce rozmarýnu, 3 lžíce bazalky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Brambory pořádně omyjeme a neoloupané ja nakrájíme na kolečka. Naskládáme je spolu s paprikou nakrájenou na proužky na plech vyložený pečícím papírem. Zastříkneme lžící oleje a posypeme rozmarýnem. Osolíme, opepříme. Pečeme 25 minut na 180 °C. ...

Rajčatové špagety

Rajčatové špagety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 1 ks mrkve, 1 list řapíkatého celeru, 1 ks papriky (kapie), 2 lžíce olivového oleje, 100 g červené čočky, 400 g sterilovaných rajčat, 600 ml zeleninového vývaru, 350 g špaget, 2 lžičky oregana, 1/2 lžičky skořice, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Špagety i čočku uvaříme podle návodu. Všechnu zeleninu oloupeme, očistíme a nakrájíme na větší kostky. Poté ji rozmixujeme v mixéru. Vše opečeme na oleji. Po 8 minutách přidáme čočku, rajčata, vývar, oregano a skořici. Dusíme 20 minut. Osolí...

Zeleninové ragú s rajčaty

Zeleninové ragú s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks mrkve, 1 ks kořenové petržele, 1-2 ks cukety, 2 ks paprik (kapie), 1 ks cibule, 3 lžíce olivového oleje, 2 ks bobkového listu, 100 ml bílého vína, 1 konzerva fazolí, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 7 g soli, 7 g pepře

Zeleninu očistíme a nakrájíme na stejně velké kostičky - o hraně asi jeden cm. V hrnci nebo hluboké pánvi rozpálíme olej a dáme do něj mrkev a petržel. Restujeme 4 minuty. Poté přidáme zbylou zeleninu a bobkový list. Po třech minutách podlije...

Čínská jehněčí směs se zeleninou

Čínská jehněčí směs se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce slunečnicového oleje, 1,5 lžíce Hoisin omáčky, 4 lžíce petrželové natě, 400 g jehněčí kýty, 300 g mrkve, 250 g fazolek (zelené fazolové lusky), 1 ks pórku, 1 ks cibule, 2 ks papriky (kapie), 1 stroužek česneku

Jehněčí maso nakrájíme na nudličky a opečeme ho na oleji ve woku. Vyjmeme ho a do výpeku dáme pórek nakrájený na kolečka, cibuli nakrájenou na měsíčky, baby karotku, papriky nakrájené na nudličky a zelené fazolky. Asi tři minuty restujeme. Přid...

Pečené kuře s paprikami a fetou

Pečené kuře s paprikami a fetou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks česneku, 2 citróny, 1 kuře, 3 papriky (kapie), 3 ks červené cibule, 4 ks cukety, 2 lžíce oregana, 4 lžíce olivového oleje, 3 lžíce máty peprné, 200 g fety, 400 g cizrny, 1 lžička soli, 1 lžička pepře

Tři stroužky česneku prolisujeme, zbytek necháme v celku. Prolisovaný česnek smícháme s oreganem a šťávou z jednoho citrónu. Přidáme 3 lžíce oleje a připravíme si tak dresink. Osolíme, opepříme. Kuře omyjeme a na několika místech nařízneme. Pou...

Bramborová frittata se zeleninou

Bramborová frittata se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 200 g hrášku, 2 ks papriky (kapie), 1 ks cibule, 6 ks vejce, 1/2 ks květáku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce libečku

Brambory si předvaříme 15 minut den předem (ve slupce). Druhý den je potom nakrájíme na plátky. Pečící formu vymažeme olejem a naskládáme první vrstvu brambor. Osolíme a opepříme je. Na to dáme na kolečka nakrájenou papriku a cibuli, hrášek, květ...

Paella

Paella

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks cibule, 1 ks mrkve, 4 ks rajčat, 2 ks papriky (kapie), 4 ks česneku, 2 ks tresky, 3 ks langusty, 3 ks krevet, 4 lžičky olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky šafránu, 500 g kulatozrnné rýže, 1 l rybího vývaru

Všechnu zeleninu nakrájíme najemno. Rybí filety nakrájíme na kousky a spolu s krevetami a langustami opečeme na olivovém oleji. Dáme je stranou. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm cibuli. Po dvou minutách přidáme zbylou zeleninu a...

Rýže s krevetami z jednoho hrnce

Rýže s krevetami z jednoho hrnce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 2 papriky (kapie), 2 stroužky česneku, 50 g choriza, 250 g rýže basmati, 400 g sterilovaných rajčat, 200 g krevet, 1 lžíce olivového oleje

Na oleji smažíme cibuli, papriku a česnek. Vše nakrájené na jemno. Přidáme chorizo nakrájené na plátky. Po 3 minutách vmícháme rýži a rajčata v konzervě. Zalijeme 500 ml vody a vaříme přikryté 12 minut. Poté přidáme krevety a je-li potřeba, přidám...

Pomalu pečená letní směs

Pomalu pečená letní směs

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

15 ks paprik (kapie), 2 stroužky česneku, 6 lžíc olivového oleje, 1 lžíce třtinového cukru, 3 lžíce vinného octu, 3 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 3 hrsti bazalky, 7 g soli, 7 g pepře

Vše kromě bazalky opečeme na pánvi. Poté dáme zeleninu do trouby a pečeme dvě hodiny na 160 °C. Poté necháme vychladnout. Podáváme posypané bazalkou.

Teplý houbový salát s čočkou

Teplý houbový salát s čočkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octu, 250 g žampionu, 400 g čočky, 100 g kozího sýru, 2 lžičky dijonské hořčice, 2 ks červené cibule, 1/2 ks papriky (kapie), 1 ks římského salátu

Žampiony nakrájíme na plátky. Čočku použijeme konzervovanou, nebo si ji namočíme den předem a uvaříme ji. Na dvou lžících oleje osmahneme žampiony. Když začnou měknout odstavíme je z ohně, přidáme zbylý olej a vmícháme i ocet a hořčici. Dobře ...

stránka: