Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Pastiňák

Ryba v marinádě od mé tchýně-výborná

Ryba v marinádě od mé tchýně-výborná

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 4 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list, 50 g celeru, 100 g mrkve, 20 g petržele, 1 dcl vinného octa, 1 cibule

Do 1 dcl vody dáme ocet a špetku soli a dáme vařit - vložíme porce kapra, necháme přejít varem a vyndáme. Zeleninu nakrájenou na kolečka nasypeme do vody a uvaříme do poloměka. Přidáme cibuli, povaříme a hned vyndáme. Do sklenice vložíme porce ry...

Chřestové ragout s pastiňákem, fazolemi, omáčkou Beurre Blanc a lanýži

Chřestové ragout s pastiňákem, fazolemi, omáčkou Beurre Blanc a lanýži

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g chřestu, 75 g fazolek (zelené fazolové lusky), 25 g pastiňáku, 50 g másla, 100 ml bílého vína, 45 g šalotky, 1 g lanýžů

Chřest, fazolky a pastiňák očistíme. Pastiňák nakrájíme na malé kostičky, chřest na kolečka a fazole necháme v celku. Na másle orestujeme nejdříve pastiňák, po chvilce přidáme chřest a nakonec zelené fazolky. Cca minutu restujeme, osolíme, opepřím...

Zdravá pastiňáková polévka

Zdravá pastiňáková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce másla, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 l zeleninového vývaru, 1 lžíce octu, 2 pastiňáky, 2 pórky, 2 ks hřebíčku, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 4 brambory, 4 vejce, 7 g soli, 7 g pepře, 1 svazek tymián (Mateřídouška obecná)

Cibuli a pastiňák nakrájíme na malé kostičky. Pórek nakrájíme na kolečka. Brambory nakrájíme na kostky. V hrnci necháme rozpustit máslo s olejem. Osmažíme na něm cibuli, pastiňák a brambory. Poté přidáme pórek a pár minut podusíme. Přidám...

Pastiňákové bramboráčky

Pastiňákové bramboráčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 500 g pastiňáku, 150 g uzeného boku, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžičku sušené majoránky, pepř, sůl, rostlinný olej na smažení

Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme na jemném struhadle. Obojí vložíme do větší mísy a přidáme vejce, na kostičky nakrájený uzený bok, rozetřené stroužky česneku, lžičku majoránky, mletý černý pepř, sůl a vše důkladně promícháme. Na...

Pečená panenka se sušenými švestkami

Pečená panenka se sušenými švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 2 hřebíčky, 1/2 hvězdičky badyánu, 1/4 lžičky skořice, 1 lžíce řepkového oleje, 2 mrkve, 2 pastináky, 4 plátky sušené šunky, 8 stroužků česneku, 8–12 sušených švestek bez pecky, sůl a pepř

Panenku pečlivě očistěte od blány. Hřebíčky a badyán utlučte v hmoždíři nebo umelte a smíchejte se skořicí, olejem a maso směsí potřete. Nechte chvilku marinovat. Mezitím očistěte mrkev, pastináky a překrojte je na poloviny. Do kastrůlku dejte va...

Petrželové noky s citrónovým máslem

Petrželové noky s citrónovým máslem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

180 g másla, 1 ks citrónu, 7 g soli, 7 g pepře, 3 ks brambor, 1 ks pastiňáku, 250 g hrubé mouky, 1 hrst petrželové natě, 1 ks vejce, 2 lžíce strouhanky

Brambory i pastiňák vaříme doměkka. Změklé máslo smícháme se šťávou a kůrou z citrónu do pěny, osolíme a opepříme. Dáme odpočinout do lednice. Brambory i pastiňák oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme vejce, mouku a polovinu nasekané petržel...

Pastiňáková polévka

Pastiňáková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g pastiňáku, 50 g másla, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 plátky chleba, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1/4 svazku pažitky, 1 l zeleninového vývaru, 1 lžička soli, 7 g bílého pepře

Pastiňák oloupeme a nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme na jemno. Máslo rozpustíme v hrnci a opečeme na něm cibuli a když už je opečená do sklovita přidáme pastiňák a orestujeme ho. Zasypeme moukou a opražíme ji a zalijeme vývarem. Vaříme 45...