Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Pažitka

Avokádo plněné lososem

Avokádo plněné lososem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 avokáda, 1 citrón, 1/2 hlávkového salátu, 100 g uzeného lososa, 100 g zakysané smetany, 50 g kaviáru, troška pažitky

Obě avokáda oloupeme, rozpůlíme a odstraníme pecku. Každou půlku podélně rozkrojíme a pokapeme citronovou šťávou. Listy hlávkového salátu opláchneme, necháme okapat a natrháme na menší kousky. Potom je vložíme do lodiček z avokáda. Plátky loso...

Avokádo s krabem

Avokádo s krabem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 avokáda, 2 vejce, 1 balení krabích tyčinek, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 citrón, 2 cibule, troška pažitky, špetka soli, troška mleté papriky

Vejce si uvaříma natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Avokáda rozpůlíme, odstraníme pecky a dužninu vydlabeme tak, aby vznikly mističky. Vychladlá vejce, krabí tyčinky, cibuli a pažitku nadrobno nasekáme a smícháme. Přidáme olej, citronovou š...

Bageta plněná masem

Bageta plněná masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 2 ks jarní cibulky, 7 g soli, 7 g pepře, 1 šalotka, 1 lžíce worcesterské omáčky, 7 g tymiánu (Mateřídouška obecná), 7 g mleté papriky, 500 g vepřového mletého masa, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce pažitky, 8 ks sušených rajčat, 8 listů ledového salátu, 4 ks bagety

Jarní cibulku i šalotku nakrájíme na jemno. Smažíme je na oleji dozlatova. Přidáme maso, sůl, pepř, worcester, tymián a mletou papriku. Smažíme dohněda. Poté přidáme pokrájená sušená rajčata. Směs rozdělíme do čtyř baget, posypeme petrželkou...

Barevná sýrová roláda

Barevná sýrová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g tvrdého sýra /45% t.v.s./, 400 g kvalitní šunky, hrst listového salátu, 200 g taveného sýra, 100 g másla, špetka soli, špetka pepře, špetka Vegety, svazek pažitky, 5 vajec uvařených natvrdo, 2 jarní cibulky

Máslo, tavený sýr a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme nastrouhané bílky, drobně nasekanou jarní cibulku, pažitku, sůl, vegetu a pepř. Všechno promícháme a odložíme do lednice. Sýr rozdělíme na 2 části, každou zabalíme do 2 sáčků a vložíme do tém...

Barevný knedlík

Barevný knedlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 brambory, 1 vejce, 1 mrkev, troška pažitky

Vše promícháme, uděláme kulaté knedlíky, které vaříme v osolené vodě cca 20 minut.

Barevný rýžový salát

Barevný rýžový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uvařené rýže, 100 g sterilované kukuřice, 1 menší pórek, 1-2 natvrdo uveřená vejce, 1 kapie, 2-3 lžíce zakysané smetany light, sůl, cukr krupice, citrónová šťáva, pažitka

Vychladlou sypkou rýži zlehka promícháme s kukuřicí bez nálevu, pórkem pokrájeným na tenká kolečka, plátky vajec a kapií nakrájenou na nudličky. Vše zalijeme dobře ochucenou zálivkou a znovu zlehka promícháme. Salát necháme v chladnu odležet.

Barevný salát s malinami

Barevný salát s malinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce vinného octu, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce pažitky, 1/2 lžičky třtinového cukru, 1 špetka pepře, 1 hrst malin, 1 hrst fazolových klíčků, 6 ks ředkviček, 1/2 ks kedlubnu, 2 ks rajčat, 1/2 ks granátového jablka, 4 listy římského salátu, 2 hrsti hrášku

Připravíme si zálivku: smícháme ocet, olej a třtinový cukr. Do této zálivky dáme najemno nakrájené ředkvičky a kedlubnu na deset minut. Mezitím si natrháme římský salát na kousky, rajčata nakrájíme na kostičky, granátové jablko vyloupeme, pažitku...

Bavorský masový kotlík

Bavorský masový kotlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hovězího předního masa, 150 g jehněčího ramínka, 100 g cibule, 250 g brambor, 150 g bulvového celeru, 150 g mrkve, 1 kořen kořenové petržele, 1 střední pórek, 250 ml zeleninového vývaru, sůl dle chuti, špetka mletého pepře, špetka petrželové natě, troška pažitky

Hovězí a jehněčí maso nakrájíme na kostičky, cibuli hrubě nasekáme, brambory, mrkev, petržel a celer nakrájíme na asi 1/2 cm silné plátky, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na kousky o síle prstu včetně zelené natě. Ve velkém hrnci rozehřejeme o...

Bílá ovarová polévka

Bílá ovarová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, 1 cibule, 2 stroužky česneku, kousek celeru, kousek petržele, několik kuliček celého pepře, sůl, pažitka, kroupy

Plec dáme vařit do osolené vody s několika pepři. Přidáme česnek, kousek celeru, petržele a cibuli a vaříme asi 2 hodiny, dokud maso není měkké. Vývar procedíme a podle chuti osolíme. Můžeme přidat pažitku. Ovarovou polévku podáváme se zvlášť uvař...

Bílá zelňačka s pohankou a houbami

Bílá zelňačka s pohankou a houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 sáčku kyselého zelí, 1 cibule, 1 kostka masoxu, 1/2 hrnečku pohankové lámanky, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 150 ml sladké smetany, 2-3 lžičky soli, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička pepře, 2-3 lžíce sekané pažitky, 1 hrst mražených nebo sušených hub

Zelí dáme vařit do osolené vody s kmínem a kostkou masoxu. Jestliže použijeme sušené houby, přidáme je hned k zelí, máme-li mražené, přidáme je k zelí asi po čtvrt hodině varu. Když je zelí skoro měkké, uděláme si jíšku z másla a mouky a polévku z...

Bramborová roláda s klobáskami

Bramborová roláda s klobáskami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček bramborového těsta v prášku, 2 ks domácí klobásky, 1 vejce, troška nakrájené pažitky, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce olivového oleje, špetka soli

Těsto připravíme dle návodu na sáčku a vmícháme do něj vejce a pažitku. Těsto na pomoučeném vále rozválíme na silnější plát a rozdělíme ho na poloviny. Na každou položíme nožičku klobásky a těsto zatočíme. Osolenou vodu v hrnci uvedeme do varu, vl...

Bramborové gnocchi s pancettou

Bramborové gnocchi s pancettou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 300 g hladké mouky, 100 g pancetty, 700 g sterilovaných rajčat, 50 g parmezánu, 2 ks vejce, 3 ks česneku, 1 lžička soli, 4 lžíce olivového oleje, 1 hrst rukoly, 2 lžíce pažitky

Brambory uvaříme den předem. Poté je rozmačkáme, smícháme s moukou, vejci a solí a vypracujeme těsto. Z těsta vypracujeme dlouhý váleček, který si nakrájíme na noky velké podle chuti. Vaříme je v osolené vodě dokud nevyplavou. Pancettu nakrájíme...

Bramborové klouzky

Bramborové klouzky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké brambory, 1 lžíce sádla, 100 g hladké mouky, 4 vejce, 1 cibule, špetka soli, troška pepře, 1 lžička pažitky

Syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Vodu z nich scedíme a vmícháme tolik hladké mouky, aby vzniklo tužší těsto. Lžící z něj vykrajujeme noky a vkládáme je do vroucí neosolené vody. Vaříme asi 15 minut. Mezitím v kastrole rozpustíme sádlo, vy...

Bramborový koláč s vinnou klobásou podle časopisu Kuchyně.cz

Bramborový koláč s vinnou klobásou podle časopisu Kuchyně.cz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g ve slupce uvařených brambor, 1 vejce, lžička soli, 200 g hrubé mouky, 1 kg vinné klobásy, 300 g kyselého zelí, pažitka

Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, dáme na vál, doprostřed uděláme důlek, vklepneme do něj vejce, osolíme, přisypeme prosátou mouku a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na čtvrtiny a každou rozválíme na silnější placku. Placky vložíme do kul...

Brambory se smetanou a octem

Brambory se smetanou a octem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 4 ks vajec, 60 g másla, 50 g hladké mouky, 2 lžíce octa, 4 lžíce nasekané pažitky, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, špetka kmínu, špetka soli, 500 ml zakysané smetany

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, podlijeme vodou, okmínujeme, osolíme a dusíme do poloměkka. Z másla a mouky uděláme jíšku, zředíme vodou z brambor, povaříme, přidáme zakysanou smetanu, ocet, zelenou petrželku nasekanou, pažitku nasekanou, ...

Brambory v alobalu se sýrem a bylinkami

Brambory v alobalu se sýrem a bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 60 g másla, 8 lžic popence, 4 lžíce zelené petrželky, 4 lžíce pažitky nebo cibulové natě, 100 g eidamu nebo jiného tvrdšího sýra, mletý pepř, sůl, drcený kmín

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky. Rozdělíme je na 8 kusů alobalu. Každou hromádku osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme část promíchaných bylinek. Doplníme kouskem másla. Alobal dobře uzavřeme. Pečeme na plechu v předehřáté troubě asi 30...

Britský pudink z bílého chleba

Britský pudink z bílého chleba

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátky toastového chleba, 3 ks vejce, 4 lžíce pažitky, 7 g soli, 7 g pepře, 45 g másla, 50 g čedaru , 50 g žervé, 175 ml plnotučného mléka, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Plátky chleba namažeme máslem a rozkrojíme na trojúhelníčky. Do malé zapékací misky dáme na dno chléb, posypeme čedarem, zase chleba – posypeme nadrobeným žervé a tak vrstvíme do spotřebování surovin. Vejce rozšleháme se solí a pepřem, s mléke...

Brokolice se šunkou a bylinkami

Brokolice se šunkou a bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brokolice, 100 g šunky, 2 lžíce smetany, 2 lžíce octa, 4 lžíce másla, 2 lžíce nasekané pažitky, 4 lžíce majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka pepře, špetka soli

Smetanu smícháme s majonézou, přidáme ocet, hořčici, opepříme, osolíme, promícháme. Brokolici dáme povařit do mírně osolené vroucí vody, aby byla měkká. Když je brokolice měkká, vyjmeme ji, necháme vychladnout, poté ji rozebereme na menší díly, dá...

Brokolice v bylinkovo - pivním těstíčku

Brokolice v bylinkovo - pivním těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka brokolice, polohrubá mouka podle potřeby (asi 4-6 lžic), 1 žloutek, 150 - 200 ml piva, 1 bílek, lžíce petrželové natě, lžíce pažitky, zelená nať z 1 jarní cibulky, sůl, pepř, olej na smažení

Brokolici rozebereme na jednotlivé růžičky a povaříme malou chvíli ne příliš doměkka v mírně osolené vodě. Necháme vychladnout. V misce rozšleháme žloutek s pivem, přidáme nasekané bylinky a tolik mouky, aby vzniklo středně husté těstíčko, osolím...

Brokolice zapečená s eidamem

Brokolice zapečená s eidamem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 400 g brokolice, 6 slepičích vajec, 100 g šunky, 100 g eidamu, 3-4 cibule, 1 balení zakysané smetany, 2-3 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1 lžička soli, 1 svazek pažitky

Dáme vařit brambory ve slupce a mezitím omyjeme brokolici a rozdělíme na růžičky. Šunku a eidam nakrájíme na silnější proužky, cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji dozlatova. Do olejem vymazané hlubší zapékací mísy naklademe vrstvu na...

Bryndzová pomazánka s ředkvičkou a vajíčky

Bryndzová pomazánka s ředkvičkou a vajíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, svazek ředkviček, 2 vejce uvařená natvrdo, 2 lžíce bílého jogurtu, 100 g margarinu , špetka soli, nasekaná pažitka

Do nádoby na prípravu nátierky dáme vidličkou rozotretú bryndzu, umyté a na hrubom strúhadle nastrúhané reďkovky, maslo, jogurt, postrúhané uvarené vajcia a podľa chuti soľ. Všetko dobre premiešame na hladkú nátierku. Nátierku natierame na chlieb,...

Brynzová bačova pomazánka

Brynzová bačova pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Brynzy, 200 g vařeného uzeného masa, 1 lžíce hořčice, 50 g másla, troška kmínu, 1 lžíce pažitky

Uzené maso buď umeleme na strojku nebo nakrájíme na jemno. Do mísy dáme brynzu, přidáme k ní nakrájené nebo umleté maso, hořčici, kmín, máslo a nakrájenou pažitku. Vše dobře promícháme.

Brynzová pomazánka

Brynzová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 150 g Brynzy, 1 červená cibule, 1 lžička mleté papriky , 1 lžička plnotučné hořčice, špetka soli, svazek pažitky, špetka pepře

Máslo vyšleháme s brynzou, hořčicí, mletou paprikou, přidáme jemně nasekanou cibuli a pažitku. Dle chuti osolíme a opepříme.

Brynzová pomazánka s tvarohem

Brynzová pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 250 g jemného tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, špetka drceného kmínu, dle chuti špetka mleté papriky , špetka Mořské soli, troška nasekané pažitky

Do mísy si připravíme brynzu s tvarohem a mlékem a našleháme tyčovým mixérem. Pak dle chuti vmícháme ostatní ingredience a pomazánka je hotová.

Bylinková polévka s knedlíčky

Bylinková polévka s knedlíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek petrželky, 1 svazek pažitky, 1 svazek bazalky, 1 svazek řeřichy, 2 cibule, 5 lžíc másla, 50 g strouhanky, 1 vejce, 1 žloutek, špetka soli, špetka bílého pepře, špetka muškátového květu, 3 lžíce hladké mouky, 1 l zeleninového vývaru

Opereme bylinky a lístečky nasekáme na drobnější kousky. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na jemné kostičky. V hrnci rozpálíme máslo na středním plameni a na něm 3 minuty smažíme cibulku, až zesklovatí. Poté odejmeme třetinu kostiček cibule a přim...

stránka: