Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Pepř barevný

Kotlety v ananasovo-pomerančové marinádě

Kotlety v ananasovo-pomerančové marinádě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřových kotlet, Marináda: šťáva z 1 pomeranče, 100 ml ananasového džusu, 4 lžíce olivového oleje, 1 ks chilli papričky nasekané najemno, špetka soli, nahrubo mletý pepř barevný, 1 malá hrst nasekaného tymiánu

Všechny ingredience na marinádu smícháme v míse. Musíme dobře promíchat! Kotlety omyjeme, osušíme a lehce je naklepeme klouby prstů a ponoříme je do vzniklé marinády. Necháme je v chladu asi hodinu marinovat. Pak je grilujeme asi 6 minut po každé ...

Vepřové roládky plněné párkem

Vepřové roládky plněné párkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového masa - 2 válečky z kýty, 2 párky, sůl, pepř barevný (čtyř barev), máslo na opečení masa, olivový olej na opečení masa

Ostrým nožem vytvoříme do každého vepřového válečku hluboký zářez, kterým vytvoříme úzkou kapsu. Do ní vsuneme nožičku párku. Maso pak osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem 4 barev. Dáme rozpálit pánev a na ni nalijeme trochu olivového oleje a ...

Selská omeleta (z brambor)

Selská omeleta (z brambor)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 vařené brambory, 1 větší cibule, 2 vejce, 1/4 lžičky soli, špetka mletého pepře, 2 lžíce sterilovaného hrášku

Nakrájíme nadrobno cibulku a lehounce osmahneme na tuku na pánvi. Vařené, oloupané brambory nakrájíme na kolečka, naklademe na cibulku a lehce osolíme a opepříme. Když se trochu opečou, otočíme je a zalijeme vajíčky, rozšlehanými s trochou so...

Vepřová kapsa se smetanovými kapary

Vepřová kapsa se smetanovými kapary

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vepřové kotlety, 100 g kaparů v bílém vinném octu , 1 tavený sýr, 3 plátky šunky, 50 g másla, olej, 1 špetka soli, pepř barevný, 100 ml sladké smetany

Do kotlet uděláme kapsy, které lehce naklepeme a pak je naplníme kouskem taveného sýra, zabaleného do plátku šunky. Kotletky spíchneme párátkem, osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji je zprudka opečeme po jedné straně pěkně dozlatova. Otočíme, ...

Krabí salát s hráškem a kukuřicí

Krabí salát s hráškem a kukuřicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krabích tyčinek, 1 malá konzerva kukuřice, 1 malá konzerva hrášku, 2 ks sterilovaných okurek, 1 balení zakysané smetany, 2 lžíce majonézy, 1 lžička citronové šťávy, 80 g tvrdého sýra, sůl, mletý barevný pepř

Krabí tyčinky povaříme cca tři minutky od začátku varu ve slané vodě ochucené citronovou šťávou. Mezitím si do misky najemno nakrájíme okurky, tvrdý sýr, přidáme kukuřici a hrášek (bez láku) anakonec nakrájené krabí tyčinky. Opatrně zamícháme zak...

Česnekový dresing

Česnekový dresing

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení zakysané smetany, 1 lžíce tatarské omáčky, 3 stroužky česneku, špetka soli, špetka barevného pepře, špetka Vegety

Zakysanou smetanu smícháme s tatarskou omáčkou, prolisovaným česnekem a ochutíme solí, pepřem a Vegetou. Podáváme ke grilovanému masu nebo s obědovým listovým salátem s kuřecím masem.

Hummus

Hummus

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g cizrny, 1 lžička Tahini, troška pepře, špetka soli, 3 stroužky česneku, 1/2 lžičky koriandru, 2 lžičky citronové šťávy, 1 lžička olivového oleje

Nejprve uvaříme cizrnu, klidně o něco více než normálně, aby se dala snadno rozdrtit. Vyndáme ji z vody, kterou necháme v hrnci, a přendáme do mixéru. Nasekáme si česnek a také ho přidáme do mixéru spolu s koriandrem, solí, pepřem, olejem, citrono...

Zadělávaná kuřecí srdíčka

Zadělávaná kuřecí srdíčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích srdíček, 250 g nahrubo nastrouhané mrkve, 250 g mražené kukuřice, 200 ml 12% smetany, 40 g hladké mouky, 6 lžic másla, 4 kuličky nového koření, 1 lžička pepře barevného, sůl, 1 lžička citronové šťávy, bylinky na ozdobu

Srdíčka očistíme, větší rozpůlíme a s pepřem a novým kořením ve vodě uvaříme doměkka, ke konci vaření přidáme sůl. Měkká srdíčka vyjmeme a vývar přecedíme. Na 2 lžících másla orestujeme mrkev a propláchnutou kukuřici. Z mouky a zbylého másla přip...

Žampionové tagliatelle s ovčím sýrem

Žampionové tagliatelle s ovčím sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti nakrájených žampionů, 1 kousek taveného sýra, 100-120 g ovčího sýra, 400 g uvařených těstovin, špetka barevného pepře, 250 ml sladké trvanlivé smetany, trochu čerstvé bazalky na ozdobu

Nakrájené žampiony na troše oleje orestujeme, přidáme tavený sýr, ovčí sýr, já přidala i zbytek nivy a necháme rozpustit. Zalijeme smetanou a dochutíme rozdrceným kořením. Krátce povaříme. Když použijeme smetanu s nižším obsahem tuku, žampiony je ...

Kuřecí prsíčka s ananasem

Kuřecí prsíčka s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, trochu citronové šťávy, trošku rostlinného oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterová) omáčky, 400 g ananasového kompotu, 1 lžíce včelího medu, 60 g vlašských ořechů, 8 cibulek ve sladkokyslém nálevu, 1 červená paprika, troška čerstvého zázvoru, 100 ml bílého vína, špetka soli, špetka pepře

Maso nakrájíme na tenčí plátky, potřeme citrónovou šťávou a necháme odležet. Pak je nakrájíme na nudličky, zalijeme marinádou rozšlehanou z 2 lžic oleje, sójové omáčky a worcesterské omáčky. Dáme na 2 hodiny do lednice. Kompot scedíme. Na pánvičce...

Kávovo - karamelová kuřecí prsa se zeleninovým salátem

Kávovo - karamelová kuřecí prsa se zeleninovým salátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou /2-3 kousky/, špetka soli, špetka grilovacího koření, špetka provensálského koření, špetka barevného pepře, 2 lžíce cukru krystal, 150 ml instantní kávy, 3 lžíce rostlinného oleje

Maso opláchneme, osušíme, očistíme a posypeme solí, pepřem, grilovacím kořením a provensálskym kořením. Plátky přeložíme do mísy, pokapeme olejem a dáme do vyhřáté trouby na 180-190°C a upečeme do zlatohněda. Krystalový cukr na mírném ohni za obč...

Kapustové karbanátky speciál

Kapustové karbanátky speciál

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velká hlávka kapusty, 1 velká či 2 menší cibule, 30 dkg uzeného masa, 15 dkg anglické slaniny, 1 vejce, 1 rohlík, 1 dcl mléka, 15 dkg másla, 3 lžíce strouhanky, 4 lžíce hladké mouky, 2 lžičky umletého pepře - barevný, 2 lžíce soli, 1 lžíce kmínu mletého

Kapustu zbavíme ovadlých listů, opereme, spaříme vřelou vodou a buď celou nebo překrojenou napůl uvaříme skoro doměkka v osolené vodě. Poté ji nasekáme, nakrájíme na drobné proužky, či rozsekáme v robotu. V míse rozšleháme vajíčka se změklým másl...

Panenka s ořechovou krustou

Panenka s ořechovou krustou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, sůl, pepř barevný, 3 lžíce slunečnicového oleje, 80 g másla, 50 g vlašských ořechů, 50 nesolených arašídů, 1 žloutek, 100 g strouhanky, 100 g brusinkového kompotu, 150 ml smetany, hrst petrželky

Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, potom jej osolíme a okořeníme barevným pepřem. V pekáčku rozpálíme olej a maso na něm opečeme ze všech stran. Změklé máslo nakrájíme na kousky, vlašské ořechy i arašídy najemno umeleme. V misce promícháme máslo s...

Losos s dijonskou hořčicí a špenátovou bramborovou kaší

Losos s dijonskou hořčicí a špenátovou bramborovou kaší

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky lososa, 30 ml olivového oleje, 2 špetky soli, 2 špetky citronového pepře, 2 plátky citrónu a šťávu z půlky citrónu, 2 cibule, 2 hrnečky bramborové kaše, 2 lžíce másla, 2 hrsti špenátových listů, špetka česneku - sušená kořenící směs, 2 lžíce Dijonské hořčice

Kousky lososa zakapeme šťávou z citrónu a osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji dozlatova. Špenátové listy posekáme nadrobno, osolíme, velmi lehce opepříme a přidáme sušený česnek, poté špenát. Podusíme na trošce o...

Chalupářská játra

Chalupářská játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jater, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 cibule, 1 lžička kmínu, 1 lžíce hladké mouky, 1 kostka masoxu, pár kapek Worcesterské (Worcesterové) omáčky, špetka pepře, špetka soli

Do kastrolku dáme olej, máslo a cibuli. Když cibule zesklovatí přidáme na kostky nakrájená játra a ze všech stran orestujeme. Poté játra vyjmeme a do výpeku dáme hladkou mouku, uděláme jíšku, zalijeme masoxovým vývarem a povaříme. Dochutíme solí, ...

Quiche se šunkou, sýrem a pórkem

Quiche se šunkou, sýrem a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g špaldové mouky, 180 g másla, 6 žloutků, sůl, voda podle potřeby, 200 g šunky, 250 g Eidamu, 400 g zakysané smetany, 5 vajec, špetka pepře, špetka muškátového ořechu, 1/2 pórku

Z mouky, másla, žloutků, soli a vody vypracujeme těsto a necháme ho asi hodinu v ledničce. Těstem vyložíme plech/formu a dáme, zatížené fazolemi, na pečícím papíru předpéci (200°C 10 min). Z upečeného těsta sundáme papír s fazolemi a poklademe...

Lososové rolky s fazolemi

Lososové rolky s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků uzeného lososa, 1 balení mořských řas, 1 lžíce malinového octa, 1 malá konzerva bílých fazolí, 1 lžíce pepře barevného, 1 svazek pažitky

Fazole slijte a nakrájejte nadrobno. Smíchejte s barevným pepřem a malinovým octem a nechte chvilku odležet. Stačí 10 minut. Řasu rozložte na šest kusů. Na každý z nich položte plátek lososa a potřete fazolovou směsí. Sbalte do rolek a převažte p...

Ďábelská kotletka

Ďábelská kotletka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kotlety, 2 velké cibule, 1 kg rajčat, 1/2 dcl olivového oleje, 1 lžíce oregana, špetka bazalky, špetka cayenského pepře, špetka barevného pepře, špetka mletého tmavého pepře, sůl dle potřeby

Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a rozložíme na vymazaný pekáč. Rajčata nakrájíme na plátky a položíme na cibuli. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem, potřeme olejem a rozložíme na rajčata. Posypeme uvedeným kořením - o...

Bramborová polévka s pórkem a klobásou

Bramborová polévka s pórkem a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 1 pórek, 2 klobásy, 2 lžíce sádla, 1 cibule, troška pepře mletého, špetka soli dle potřeby, 1 kostka masoxu , možno i zeleninový, 1 lžička kmínu

Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibulku, přidáme pokrájené klobásky či párky, mírně opečeme a zaprášíme hladkou moukou, vytvoříme za stálého přilévání vroucí vody světle hnědou jíšku, odstavíme z ohně a nalijeme asi 6 dcl studené vody. Mezitím ...

Kuřecí mexikana

Kuřecí mexikana

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 1 konzerva drcených rajčat , 1 konzerva červených fazolí, 2 cibule, špetka oregana, špetka soli, špetka barevného pepře, 1 chilli paprička /dle chuti více i méně/, 1 malá konzerva kukuřice

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé kousky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na tenké plátky, kukuřici a fazole scedíme a necháme okapat. Na rozpáleném oleji opražíme maso a cibulku, pak přidáme kukuřici i fazole a orestujeme. Přilijeme drc...

Gratinované brambory s brokolicí

Gratinované brambory s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor uvařených ve slupce, 400 g brokolice, 250 ml sladké trvanlivé smetany, 100 g strouhaného tvrdého sýra, 1 lžíce másla, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, špetka barevného pepře

Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Brokolici rozdělíme na ružičky a opláchneme. Ve větší pánvi rozpálíme máslo a olej a brambory s brokolicí orestujeme. Osolíme, opepříme, když chceme, přidáme i vegetu. Do pánve přidáme smetanu /stač...

Smažené rybí filety

Smažené rybí filety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 filety z pangasiuse, 2 vejce, špetka soli, špetka barevného pepře, 100 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky + hrnek na obalování, pár kapek citronové šťávy, špetka koření na ryby /nebo jen vegety/, 2 hrnečky strouhanky

Filety důkladně osušíme, osolíme, opepříme a posypeme kořením na ryby nebo vegetou. Vejce, mléko, sůl a mouku rozšleháme na řidší těstíčko /skoro jako na palačinky/ a filety nakrájené na porce obalíme v mouce, těstíčku a ve strouhance. Filety vklá...

Těstoviny s brokolicí a vínovo - smetanovou omáčkou

Těstoviny s brokolicí a vínovo - smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky brokolice, 400 g uvařených těstovin /špagety/, asi 50 g strouhaného sýra, asi 50 ml bílého vína, 250 ml sladké smetany /stačí kolem 12 %/, špetka škrobové moučky, špetka soli, špetka barevného pepře, 1 lžíce slunečnicového oleje

Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu. Brokolici očistíme, rozdělíme na malé ružičky a na oleji je orestujeme. Přilijeme bílé víno, smetanu, nastrouhaný sýr a mícháme do rozpuštění. Nakonec dle potřeby zahustíme moučkou rozmíchanou s troch...

Vepřové nudličky s kari a pórkem

Vepřové nudličky s kari a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg vepřového masa, nejlépe z kýty, 2 cibule, 2 papriky, 1 větší pórek, 3 stroužky česneku, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky mletého zázvoru, sůl dle potřeby, troška mletého barevného pepře

Vepřové maso pokrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké kroužky. Očištěnou a opranou papriku zbavíme semínek a pokrájíme na proužky. Pórek očistíme, opereme a pokrájíme asi na 1 cm silná kolečka, sytě zelené části do t...

Vepřové nudličky ve smetanovo - okurkové omáčce

Vepřové nudličky ve smetanovo - okurkové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 1 cibule, 6-7 sterilovaných okurek, 150 g hladké mouky, 1 lžička Vegety, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky barevného pepře , 250 ml sladké smetany

Maso opláchneme, očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Mouku smícháme se solí, vegetou, pepřem, majoránkou, paprikou a nudličky v ochucené mouce obalíme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, opražíme a podlijeme vodou. Přikryté dus...

stránka: