Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Pepř bílý

Telecí ragú s chřestem

Telecí ragú s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g telecího masa z plecka, 2 mrkve, 200 g chřestu, 100 g zeleného hrášku, sůl, rostlinný olej, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml mléka, mletý bílý pepř, citrónová šťáva

Maso odblaníme, umyjeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody. K poloměkkému masu přidáme kolečka mrkve, očištěný chřest zbavený tvrdých částí, přikryjeme a vaříme doměkka. Z oleje a mouky připravíme jíšku, zalijeme mlékem, osolíme a z...

Česneková husí prsa v jogurtu

Česneková husí prsa v jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g husích prsou, 1 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 200 ml zeleninového vývaru, 2 mrkve, 180 g sterilované kukuřice, 1 bílý jogurt, 2 lžíce nasekané pažitky, sušený česnek, mletý bílý pepř, sůl

Husí prsa zbavíme kůže a nakrájíme na větší kousky. Maso osolíme a potřeme sušeným česnekem. Cibuli oloupeme, nakrájíme a na rozpáleném oleji necháme zesklovatět. Vložíme husí prsa a ze všech stran je zprudka opečeme. Pak maso podlejeme vývarem, p...

Sýrové kuličky v jogurtové omáčce

Sýrové kuličky v jogurtové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g strouhaného Eidamu, 50 g šunky nakrájené na kostičky, 2 nakrájené žampiony, 1 vejce, 2 lžíce Solamylu, sůl, bílý pepř, tymián, chilli koření, rostlinný olej, 1 bílý jogurt, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce sojové omáčky, pažitka

Smícháme Eidam, šunku, žampióny, vejce, Solamyl, sůl, pepř, tymián a chilli. Z těsta tvoříme kuličky, které smažíme na oleji. Na talíři je přelejeme omáčkou umíchanou z jogurtu, majonézy, pažitky, soli a sojové omáčky.

Syrečková všehochuť

Syrečková všehochuť

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 50 g hladké mouky, 1/4 l mléka, 100 g olomouckých syrečků, sůl, 1 červená paprika, bílý pepř, 1 cibule, pažitka

Z másla, mouky a mléka připravíme hustou bešamelovou omáčku. Do ještě bublající omáčky přimícháme kostečky syrečků, papriku a bílý pepř. Mícháme, dokud se syrečky nerozpustí. Podle chuti dosolíme. Směs mažeme na chléb a sypeme jemně nakrájenou cib...

Krémová bramborová polévka

Krémová bramborová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

600 g brambor, 1 l zeleninového vývaru, 2 pórky, 200 g celeru, 1 velká mrkev, 200 ml smetany ke šlehání, sůl, bílý pepř, 2 lžíce slunečnicových semínek, 200 g Tofu, 2 lžíce másla, petrželová nať, tuk na smažení

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Do zeleninového vývaru přidáme nakrájené brambory a vaříme dvacet minut. Celer a mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Uvařené bramb...

Čínský salát ze skleněných nudlí

Čínský salát ze skleněných nudlí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g skleněných nudlí, 3 řapíky celeru, 250 g mrkve, kousek čerstvého zázvoru, 1 červená feferonka, 3 lžíce sherry octa, 2-3 lžíce sojové omáčky, špetka cukru krupice, bílý pepř, vanička řeřichy, 4 lžíce slunečnicového oleje

Skleněné nudle zalijeme v hrnci vroucí vodou a necháme asi 10 minut stát. Poté je scedíme a necháme dob­ře okapat v sítu. Nudle nastříháme na několikacentimetrové kousky. Celerové řapíky omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev omyjeme...

Celerový salát pro nalákání

Celerový salát pro nalákání

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pomeranče, 4 listy hlávkového salátu, čtvrt celeru, citrónová šťáva, 2 lžíce majonézy, hrst nasekaných ořechů, bílý pepř, sůl, 2 lžíce brusinkového kompotu

Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu, druhý oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Hlávkový salát opereme, osušíme a pokrájíme na nudličky, celer oloupeme, nahrubo nastrouháme a pokapeme citrónovou šťávou. Vše promícháme s majonézou, přidáme sekaná...

Masový salát s vejci

Masový salát s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g libového vařeného hovězího masa, 5 natvrdo uvařených vajec, 250 g malých rajčat, 1 hlávkový salát, rostlinný olej, ocet, cukr krupice, sůl, bílý pepř

Rajčata a vajíčka nakrájíme na osminky, maso na tenké nudličky a opláchnutý salát rozebereme na lístky. Větší lístky překrojíme na půlky a vše zamícháme. Z octu, soli, cukru a pepře připravíme zálivku, kterou salát nakonec přelejeme.

Salát s tuňákem

Salát s tuňákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávkový salát, 1 ledový salát, 4 rajčata, 200-300 g tuňákovou konzervu bez příchuti, kopr, 2 uvařené brambory, 2 natvrdo uvařená vejce, 200 g mražených fazolek, svazek ředkviček, 1 červenou cibuli, svazek bazalky, plnotučná hořčice, rostlinný olej, bílý pepř, sůl, ocet, zeleninový vývar

Nejprve připravíme "francouzskou zálivku". Do misky dáme plnotučnou hořčici, přidáme špetku bílého pepře a soli, a pomalu vmícháme olej. Přilijeme zeleninový vývar, trochu octa a dáme zálivku na chvíli uležet. Do misky natrháme salát, nakrájíme ...

Pstruh v bazalce

Pstruh v bazalce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, šťáva z 1 citrónu a jeden celý citrón, špetka soli, špetka bílého pepře, 1 menší cibule, svazek čerstvé bazalky, 1 sklenka slunečnicového oleje, 2 dcl zeleninového vývaru, 1 lžíce másla

Pstruhy pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme, necháme na chladném místě odstát. Na oleji orestujeme cibuli a jemně nasekanou bazalku, pak přeložíme do zapékací mísy. Na cibulovo-bazalkový základ nalijeme vývar, uložíme ryby, plátky citr...

Těstoviny zapečené s mletým masem

Těstoviny zapečené s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin (kolínka, apod.), 400 g mletého masa, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky bílého pepře, 1 l mléka, 3-4 vejce, máslo na vymazání

Na pánvičce opečeme směs: maso, nakrájená cibule, utřený česnek, pepř, sůl. V mléce rozšleháme vejce. Pekáč (formu na srnči hřbet...) vymažeme máslem, nasypeme polovinu těstovin (nevařených!!) na to dáme směs masa a zbytek těstovin. Nakonec to zal...

Kantonská kuřecí prsa

Kantonská kuřecí prsa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 6 lžíc bramborového škrobu, 1 vejce, 200 g pórku, 150 g cibule, 2 broskve - kompotované, loupané (4 půlky), 2 dcl broskvové šťávy z kompotu, 3 lžíce sojové omáčky, 5 cl Shao-sing (rýžové víno), 2-3 lžičky soli /dle potřeby/, 1/2 lžičky bílého pepře, 1/2 lžičky glutamanu sodného, 2-3 dcl rostlinného oleje, 2 dcl slepičího vývaru

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky (Číňani jim říkají Ťi-s). Nejdříve nakrájíme prsa na tenké (1mm) plátky, naskládáme je na sebe asi jako když rozhrneme karty (vějířek), nejspodnější plátek je nejblíže noži a ten vrchní je nejdál. A pak z pl...

Gyros s tzatziki

Gyros s tzatziki

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové kýty, koření gyros, olej, 1 měkký odtučněný tvaroh, 4 lžíce zakysané smetany, 2 stroužky česneku, 1/2 salátové okurky, 2 lžíce nasekaného kopru, olivový olej, ocet, směs koření na tzatziky, bílý pepř, sůl

Vepřovou kýtu nakrájíme na kousky. Koření na gyros smícháme se 2 lžícemi oleje. Maso necháme ve směsi marinovat aspoň 2 hodiny a potom jej opečeme na oleji. Okurku nastrouháme, osolíme a necháme chvíli odstát, aby pustila šťávu. Tvaroh smícháme se...

Kuřecí koktejl

Kuřecí koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300-400 g kuřecího pečeného masa, 200 g majonézy, 300 g bílého jogurtu, špetka bílého pepře, 1/2 konzervy ananasu, 2 lžičky cukru moučka, 2 lžičky citrónové šťávy, 200 g celeru

Všechno smícháme a přidáme zlehka nakrájené vychladlé kuře. Podáváme na vece nebo v miskách s rohlíkem.

Brokolicový nákyp

Brokolicový nákyp

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 brokolice, 200 g anglické slaniny, 200 g tvrdého sýra, 2 vejce, sůl, bílý pepř, tuk na vymazání

Brokolici uvaříme do poloměkka ve slané vodě, posekáme, vmícháme 2 vejce, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, nastrouhaný tvrdý sýr, sůl a pepř. Vložíme do vymaštěné zapékací misky a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na cca 1/2 hod.

Tuňák pečený v mořské řase

Tuňák pečený v mořské řase

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

550 g tuňáku, 4 plátky mořských řas, 4 plátky jarního těsta, 50 g čerstvého zázvoru, 100 g tenkých těstovin, 200 g mražené zeleninové směsi, 2 tortily, 50 g limety, 50 g pomeranče, 50 g citrónu, 4 žloutky, bílý pepř, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci včelího medu, 1 lžíci másla

Nejdříve si připravíme limetkovou omáčku: svaříme pomerančovou šťávu s trochou medu a necháme zredukovat. Přidáme citronovou a limetkovou kůru a na závěr přimícháme čerstvé ztuhlé máslo. Porce tuňáka zabalíme do jarního těsta a řas. Těsto osolíme,...

Zapečené vepřové plátky s hlívou

Zapečené vepřové plátky s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení hlívy ústřičné, 4 plátky uzeného sýra, 250 ml smetany ke šlehání, 4 lžičky sušené či čerstvě nasekané bazalky, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře, sádlo, 1 kg topinambur, 4 plátky vepřové kotlety

Plátky vepřového masa osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Vložíme na pekáček s trochou sádla či oleje a poklademe plátky uzeného či jiného tvrdého sýra. Na něj položíme na plátky pokrájenou hlívu ústřičnou a posypeme hustě bazalkou. Dáme do před...

Smažené šunkové rolky

Smažené šunkové rolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků sýra, 8 plátků šunky, 8 trojúhelníčků taveného sýra, 1 hrst čerstvé sekané petrželky, 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, strouhanka dle potřeby na obalení, olej na smažení, 200 ml nízkotučného jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 špetka bílého mletého pepře, špetka soli

Tavené sýry zbavíme obalů a vložíme je do misky. Přidáme nasekanou petrželku a vidličkou dobře promícháme. Na stůl rozložíme plátkový sýr. Na každý položíme plátek šunky. Na šunku doprostřed lžičkou rozprostřeme sýrovo-bylinkovou směs. Potom napln...

Teplé chlebíčky pro nečekanou návštěvu

Teplé chlebíčky pro nečekanou návštěvu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg strouhaného sýra, 3-4 vejce, špetka soli, špetka pepře, 1 balení veky, 1 hrneček mléka

Veku nakrájíme na plátky jako chlebíčky, pokud ji nemáme již v balíčku zakoupenou pokrájenou. Strouhaný sýr dobře promícháme s vejci, osolíme, opepříme a mažeme na plátky veky. Rozpálíme si tuk (nejraději sádlo) na pánvičce, druhou stranu namaz...

Kuře a lá bažant

Kuře a lá bažant

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře - vcelku, 15 dkg slaniny, možno i anglické, 1 lžíce másla, 1 ks větší cibule, 10 kuliček pepře, 10 ks nového koření, 10 ks jalovce - kuličky sušené

Kuře protkneme plátky slaniny a osolíme. Křidýlka zaklesneme nazad. Na zbytku pokrájené slaniny na kostičky osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme máslo - pokud je slanina méně libová, máslo vynecháme úplně. Do břišní dutiny dáme od každého koření p...

Krevetová polévka

Krevetová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krevet, 3 středně velké cibule, 80 g másla, 0,5 l mléka, čerstvá petrželová nať, zeleninový bujón, 100 g tvrdého sýra, sůl, mletý bílý pepř

Na másle orestujeme cibuli,zalijeme zeleninovým bujonem a povaříme.Mezitím vmícháme do mléka nahrubo nastrouhaný sýr a na mírném ohni za stálého míchání směs zahříváme tak dlouho,dokud se sýr neroztaví. Pozor, aby směs neprošla varem!Do bujonu při...

Krevetová polévka s noky

Krevetová polévka s noky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 1 stroužek česneku, 1 malá mrkev, 1 dílek celeru, 1/2 rajčete, 250 g rybího filé (z tresky), 1 vejce, 5 zrnek černého pepře, 3-4 lžíce dětské krupice, sůl, muškátový květ, čerstvě umletý pepř bílý, 50 g krevet, citrónová šťáva, 2 snítky petrželky

Cibuli, česnek, mrkev, celer a rajče oloupeme a vcelku vložíme do studené vody (asi 1,5 litru), uvedeme do varu, vložíme filé a celý pepř a vaříme na malém ohni asi 30 minut. Mezitím si připravíme noky. Rozšleháme vejce, postupně přidáme dětskou k...

Pangasius v nálevu

Pangasius v nálevu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg pangasiuse, 4 vejce, 100 g cibule, 1 houska, 1 dcl mléka, 1 l vody, 2 dcl octa, 0,5 dcl oleje, 1 lžička soli, 50 g cukru krystal, 8 bobkových listů, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček pepře, 1 lžička pepře mletého

Housku namočíme do mléka a po chvilce vymačkáme. Pangasia umeleme na masovém strojku společně s cibulí. Do hmoty přidáme vajíčka a vymačkanou housku. Důkladně promícháme a vytvoříme kuličky v průměru 4 cm, lehce zmáčkneme a obalíme v hladké mouce....

Kuřecí stehýnka se švestkami

Kuřecí stehýnka se švestkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 hrneček hladké mouky, 1 dcl olivového oleje, 1 lžíce soli, 1 lžička pepře mletého, 1 lžíce tymiánu, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce Brandy, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 12 švestek, 1 dcl bílého vína, 4 lžíce vlašských ořechů, 1 balení masoxu, 1 lžíce mleté papriky

Kuřecí stehna osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme po obou stranách na oleji. Vyndáme je na talíř a na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme rozdrcený česnek a osmahneme. Zalijeme vínem, kečupem, brandy, podlijeme vřelou vodou a ...

Jogurtová majonéza

Jogurtová majonéza

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce bílého jogurtu, 150 g majonézy, špetka pepře bílého, 1 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky plnotučné hořčice, 1/2 lžičky cukru moučka, 1 menší podušené nebo zavařené jablko, 1 lžička cukru krupice, Worcesterská (Worcesterová) omáčka

Majonézu ochutíme citrónovou šťavou, horčicou a práškovým cukrom, pridáme biele korenie, trocha soli a worcestrovej omáčky. Všetko dobre premiešame, pridáme podusené jablko, cukor, jogurt a zľahka premiešame. Majonéza sa výborne hodí do zeleninový...

stránka: